Πάντως χτες ήμουν σε ένα φίλο που του έκαναν την οριζόντια και έχει το συγκεκριμένο ρούτερ.
500 άρα γραμμή και band steering ενεργό, κανένα θέμα με τεστ από κινητό.
Κι εγώ κι αυτός όμως με wifi 6...
Εμφάνιση 8.281-8.295 από 9796
Θέμα: Nova FTTH
-
16-11-24, 10:57 Απάντηση: Nova FTTH #8281Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
16-11-24, 10:59 Απάντηση: Re: Απάντηση: Nova FTTH #8282
Κατά την γνώμη μου όταν θέλεις να δοκιμάσεις την μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να πιάσεις με wifi (π.χ. στο κινητό) βάζεις κωδικό μόνο στο SSID με 5G και όχι στα 2.4 (γιατί καμιά φορά έχει την τάση να "αλλάζει" από 2.4 σε 5 και το ανάποδο). Μετά τις δοκιμές του βάζεις password και για 2.4.
Επίσης στα 5G έχω 2 διαφορετικά SSIDs. Το ένα με Google DNS και το άλλο με του παρόχου.
-
16-11-24, 12:22 Απάντηση: Nova FTTH #8283
Εγκατέστησε στο κινητό σου την εφαρμογή wifi analyzer, κάνε scan και δες τι παίζει από τους γύρω σε συχνότητες και βάλε άλλες. Στα 2.4g οι βασικές είναι οι 1, 6, 11 αλλά δεν υπάρχει θέμα να διαλέξεις οτιδήποτε από 1-13. Εγώ σπίτι παίζω 8 και 13 στα 2 AP μου χωρίς κανένα θέμα.
Στα 5Ghz τα περισσότερα ρουτερ των provider είναι χαμηλά 36-48 οπότε μπορείς να διαλέξεις κάτι ποιο ψηλά και ας είναι DFS, εγώ με DFS παίζω χρόνια χωρίς θέμα.
Επίσης δες λίγο τις ανάγκες σου για σίγουρη πραγματική ταχύτητα, καλά τα 80/160/320mhz αλλά κάθε διπλασιασμός τρώει τα διπλά κανάλια. Εμένα προσωπικά τα 40mhz μου φτάνουν και μου δίνουν γύρω στα 200mbit σε 1x1 και 400σε 2x2.
Δεν το ήξερα αυτό thx.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
17-11-24, 04:51 Απάντηση: Nova FTTH #8284
Ερώτηση..
Όπως έχω πει ήδη μερικές φορές, έχω διαθέσιμη προσφορά ανανέωσης στο nova account για ανανέωση της 500αρας στα 26, τιμή που είχα ήδη....
Αν τη χτυπήσω περίπου 5 μήνες πριν τη λήξη του παλιού συμβολαίου, θα υπάρχουν τίποτα ευτράπελα λέτε με ποινή πρόωρης λήξης κλπ; Να περιμένω να λήξει;
Η ανανέωση θα μετρήσει από τώρα η από τη λήξη του παλιού;
Έλεγα να πιέσω για κάνα δωρεάν μήνα η για τα 15 γιγα που δίνουν σε f2g αλλά μάλλον βαριέμαι να ασχοληθώ... Ήδη τους έστειλα ένα σχετικό μήνυμα και δεν πήρε κανείς πίσω... Οπότε τώρα που οι τιμές παίρνουν την ανιούσα, λέω να τη χτυπήσω τη προσφορά....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
17-11-24, 09:08 Απάντηση: Nova FTTH #8285
Γεια σας παιδιά, είμαι καινούργιος εδώ και ζητώ συγγνώμη για την ενόχληση. Ήμουν στο εξωτερικό για αρκετό καιρό λόγω των σπουδών μου και τώρα επέστρεψα στο σπίτι της οικογένειάς μου. Δυστυχώς, χρησιμοποιώ ακόμα VDSL και η υποδομή μου πιθανότατα είναι FTTC. Πρόσφατα τοποθετήθηκαν νέες οπτικές ίνες στις πιο ενεργές περιοχές της πόλης. Πώς μπορώ να επιταχύνω τη διαδικασία και να μεταβώ σε FTTH; Πού μπορώ να κάνω αίτηση ή να στείλω επιστολή; Επειδή με αυτό το ίντερνετ δεν μπορώ να παίξω FPS παιχνίδια, το ανταγωνιστικό gaming δεν είναι διασκεδαστικό και θα τρελαθώ!
-
17-11-24, 09:28 Απάντηση: Nova FTTH #8286There's no substitute for experience
CorollaClub
-
17-11-24, 09:38 Απάντηση: Nova FTTH #8287
-
17-11-24, 12:49 Απάντηση: Nova FTTH #8288
-
17-11-24, 13:04 Απάντηση: Nova FTTH #8289
Σίγουρα η τιμή δεν είναι κακή...γιατί όμως να μην περιμένει μέχρι τον τελευταίο μήνα και τότε να το ψάξει? Θεωρώ ότι οι τιμές μάλλον θα έχουν πτωτική τάση ή ίδιες τιμές για μεγαλύτερη ταχύτητα. Όταν δε υπάρχει και ο "κίνδυνος" να τους φύγει, ίσως δώσουν και κάποιους δωρεάν μήνες.
-
17-11-24, 13:07 Απάντηση: Nova FTTH #8290
Γρήγορη, κατά τη γνώμη μου η προσφορά είναι πολύ καλή.
Εγώ στη θέση σου θα την έπαιρνα.
Θα ξεκινήσει από τώρα η νέα διετία του συμβολαίου, μέχρι τέλος του 26 περίπου.
Και μέχρι τότε δεν πιστεύω να είναι πιο κάτω οι τιμές για 500αρα...
- - - Updated - - -
Και για να συμπληρώσω σε αυτό που απάντησε και ο athkal (μαζί ποσταραμε χεχε), όταν θα πλησιάζει να τελειώσει το συμβόλαιο, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η προσφορά ανανέωσης δεν θα είναι τόσο καλή.
Έτσι το κάνουν συνήθως για να σε δέσουν σχετικά πρόωρα για την επόμενη διετία..Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
17-11-24, 13:17 Απάντηση: Nova FTTH #8291
Κοίταξε σε τίποτα δεν υπάρχει βεβαιότητα για αυτό και ο καθένας μας ακούει τις διάφορες γνώμες και αποφασίζει με δική του ευθύνη πάντα. Προσωπικά ποτέ δεν φοβήθηκα να πάρω κάποια "ρίσκα" κατά καιρούς και ευτυχώς ΠΟΤΕ δεν έχασα...συνήθως μάλιστα βρήκα με μεγάλες έως "σκανδαλώδεις" διαφορές. Αυτό που είπα περί τιμών στηρίζεται στο ότι συνεχώς μπαίνουν και νέοι παίκτες (ΔΕΗ, Ιναλαν κλπ), άρα η λογική λέει ότι εάν δεν πέσουν οι τιμές το λιγότερο δεν θα ανέβουν.
-
17-11-24, 13:37 Απάντηση: Nova FTTH #8292
Καλως ήρθες πίσω αγαπητέ (δε σου κρύβω βέβαια πως είμαι φαν του έξω),
οι πάροχοι έχουν αναλάβει ανά περιοχή τα έργα υποδομών και σκάβουν. Μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο εδώ: https://www.broadband-assist.gov.gr/.
Από εδω θα καταλάβεις αν έχουν γίνει έργα στην περιοχή σου, αν έχει ενεργοποιηθεί κλπ. Με επιστολή κλπ δε θα γίνει κάτι. ή θα έχουν γίνει έργα ή βρίσκεται η περιοχή στο πλάνο ή όχι. Κάνε τον έλεγχο και πες μας τι βγάζει ώστε να σου εξεγήσουμε τη διαδικασία.
-
17-11-24, 13:38 Απάντηση: Nova FTTH #8293
Ναι, εννοείται, δίκιο έχεις σε αυτό που λες και ο καθένας μπορεί να το ρισκάρει για το καλύτερο.
Απλά το ανέφερα γιατί η τιμή στα 26 είναι η αρχική η πολύ χαμηλή τιμή που διναν για το ιδιόκτητο και η οποία τώρα σε προσφορά (πήρε φίλος πρόσφατα) δίνεται στα 29. Δεν μιλάω βέβαια για τις επίσημες τιμές τιμοκαταλόγου...
Οπότε το 26 είναι πολύ καλό.
Αλλά φυσικά, όπως είπες κι εσύ, δικιά του η απόφαση και αν θέλει μπορεί να το ρισκάρει περιμένοντας..
-
17-11-24, 20:06 Απάντηση: Nova FTTH #8294
Εγώ θα έκανα αν ένωση είναι πολύ καλή τιμή απλά δεν ξέρεις αν οι τιμές πέσουν ή ανέβουν που δεν θεωρώ ότι θα την δώσουν κάτω από 26 το μήνα με τίποτα απλά ποτέ δεν ξέρεις σε 2 χρόνια οπότε για εμένα κάνε ανανέωση κλείδωσε την τιμή για 2 χρόνια μιλάω πάντα με τα τωρινά δεδομένα
-
17-11-24, 20:39 Απάντηση: Nova FTTH #8295
Φοβάμαι μήπως αν περιμένω μέχρι τον τελευταίο μήνα η προσφορά εξαφανιστεί η αντικατασταθεί από άλλη πιο ακριβή...
Μπορεί τώρα με το κουπόνι να ακριβυνει η τιμή και κουπόνι στο συγκεκριμένο πακέτο δεν παίρνω... Αλλά και να έπαιρνα δε νομίζω να έβγαινε 26... Ίσως αν έδιναν κάνα δωρεάν μήνα μόνο μετά να έπιανα την ίδια τιμή...
- - - Updated - - -
Προσωπικά έλεγα να το αφήσω για τη λήξη και να δω τότε τι θα παιχτεί...
Αλλά έγραψα τι φοβάμαι...
Εδώ τους έστειλα μήνυμα για να δώσουν κάνα δωρεάν μήνα η και τα 15 γιγα που δίνουν σε f2g και με γειωσαν... Δεν πήρε κανείς πίσω... Το μήνυμα το είδαν γιατί μου απάντησαν και μου είπαν ότι το μήνυμα προωθήθηκε στο αντίστοιχο τμήμα αλλά μετά σιγή....
Είναι να τους φοβάσαι με τέτοια αδιαφορία....
- - - Updated - - -
Όπως το λες.... Για το ιδιόκτητο και παλιά τιμή... Μετά που βγήκε η 300αρα πήγε 26 και η 500 πήγε 29...
- - - Updated - - -
Μάλλον θα περιμένω τη BF να δω μήπως παιχτεί τίποτα και μετά θα τη χτυπήσω...
- - - Updated - - -
Προσπάθησε να μαζέψεις υπογραφές από γείτονες που να θέλουν και αυτοί οπτική...
Γιατί για ένα άτομο δε βλέπω να συγκινηθούν...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
Bookmarks