Προφανώς χρειάζεται ενας επανασχεδιασμός μιας και οι συνθήκες εχουν αλλάξει.
Απλα αυτες οι αποφάσεις ειναι δυσκολες και έχουν και κόστος γιαυτο και το ρίχνουμε στην εύκολη απάντηση της "ασφαλείας"
Εμφάνιση 61-75 από 9618
Θέμα: Nova FTTH
-
13-03-22, 18:55 Απάντηση: Nova FTTH #61
-
13-03-22, 18:58 Απάντηση: Nova FTTH #62
1) Αρα . οπως ειπε και ο netblues, αυτος που θα βαλει το δικο του εξοπλισμο στη γραμμη θα ξερει τι κανει ,αρα θα εχετε λιγοτερα tickets στο support . αυτο το βλεπω κι με εμενα απο τοτε που εφυγα απο τη wind και τα κλειδωματα της
(που το 13700 το ειχα στο speeddial , οταν ηθελα αλλαγες στο port forwarding ή κατι αλλο που δε μου επετρεπε το CPE τους ...) 1 χρονο στον οτε με full δικο μου εξοπλισμο , 1 ticket εχω ολλο κι ολλο και αυτο γιατι ενα δεντρο εκοψε το απερχομενο μου ...
2) Γελοίο , απλα γελοίο . σταματήστε τη παπαγαλία . Ο Οτε βγαζει τη Τηλεφωνια απο το ιδιο Vlan και δινει τους κωδικους με sms . (το failsafe του ειναι οτι αν δε ειναι registered για 30 λεπτα αν θυμαμαι καλα πρεπει να ζητησεις αλλους )+
-
13-03-22, 21:26 Απάντηση: Nova FTTH #63
Ποιο το πρόβλημα ;
- - - Updated - - -
1. Σωστός.
2. Λάθος, για τους απλούς χρήστες που δεν έχουν ιδέα και είναι η πλειοψηφία κάνει μια χαρά.
3. Σωστός.
- - - Updated - - -
Αυτό βασικά δεν ισχύει.
Ο ΟΤΕ τους δίνει κανονικά, βλάκες είναι δηλαδή ;
Αυτός που ξέρει, ξέρει τι να κάνει.
Αυτός που δεν ξέρει θα μείνει όπως έχει (με τον εξοπλισμό σας).
Τα υπόλοιπα είναι ... να είχαμε να λέγαμε.
Χάνετε και πολλούς πελάτες έτσι.
-
13-03-22, 21:42 Απάντηση: Nova FTTH #64
Το "προβλημα¨ με το pots ειναι οτι εχουμε για πρωτη φορα ενα end2end ψηφιακο τροπο μεταδοσης και πεταμε στη μεση ενα αναλογικο interface με ολα τα θεματακια του (εκ φυσεως) για να το ξανακανουμε τυπικα dect και να το στειλουμε σε ενα ασυρματο.
Ναι, να υπάρχει και αυτό, αλλα να μην ειναι ΜΟΝΟΝ αυτό.
Επισης αλλο πραγμα all in one solution, αλλο πραγμα one size fits all.
Οσο για τους κωδικους, δεν ειναι θεμα βλακειας, αλλα σχεδιασμού.
Αν έχεις κάνει συγκεκριμένες παραδοχές στο σχεδιασμό και μερικά πραγματα τα έχεις αναθέσει στο cpe, δεν γινεται ετσι απλά να το ανοίξεις.
Ελλειπης σχεδιασμός, ισως. Αλλα το redesign εχει και migration, και εκει το πραγμα σοβαρευει.
Για παράδειγμα, η "διαρροή" του password της vf εχει καποια παράπλευρα "θεματάκια". Δεν θα τα γράψω, για προφανείς λογους, ΑΛΛΑ είναι τρυπα.
-
13-03-22, 21:46 Re: Nova FTTH #65
Γι' αυτό δεν επιλέγεις Nova, αλλά έναν από τους άλλους που δίνουν ξεχωριστά το ONT για να βάζεις ότι θες από πίσω.
-
13-03-22, 22:08 Απάντηση: Re: Nova FTTH #66
-
13-03-22, 22:15 Απάντηση: Nova FTTH #67
-
13-03-22, 22:20 Re: Nova FTTH #68
https://www.adslgr.com/forum/threads...3%CE%A4%CE%94)
Γι' αυτό ρώτησα εδώ τελικά τι έγινε.
-
13-03-22, 22:27 Απάντηση: Re: Nova FTTH #69
-
13-03-22, 22:52 Απάντηση: Re: Nova FTTH #70
Μάλλον λένε για το τρόπο που βρίσκεται ο κωδικός από το ρουτερ και δεν το δίνει επίσημα η εταιρία..
- - - Updated - - -
Στη wind μια φορά που είχα πάρει στο 13700 για βλάβη (μονόπολο) έκαναν αυτά τα tests (SELT, DELT and MELT) που λες την ώρα που μιλάγαμε από το κινητό.. Μου είχε κάνει εντύπωση τότε.. Μου είχαν πει ότι αν χτυπήσει το σταθερό να μη το σηκώσω.. Δεν χτύπησε φυσικά..
Τους είχα βοηθήσει κιόλας τότε λέγοντας τους ότι δεν είχα τάση (pots) ούτε στο κατανεμητή.. Έτσι γλίτωσαν το να στείλουν τεχνικό για διάγνωση και έστειλαν τη βλάβη κατευθείαν στον οτε, όπου και λύθηκε μέσα σε 3-4 ημέρες χωρίς καμιά ενόχληση..
Αυτό ήταν η μια περίπτωση.. Σε άλλη περίπτωση που ήθελα μείωση σνρ στο 6 δεν το έκαναν αμέσως (onthefly) όπως το κάνει η βοντα που έχουν πρόσβαση στα προφιλ, αλλά κράτησαν το αίτημα και εκτελέστηκε μετά από μερικές ώρες...
Απλά μερικές περιπτώσεις που θυμήθηκα..
Και κάτι άλλο...
Τις μετρήσεις της γραμμής τις παίρνετε από το ρουτερ; Όχι από το dslam;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 14-03-22 στις 00:11.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
13-03-22, 23:01 Απάντηση: Nova FTTH #71
Στη Nova και το κωδικό να τον έβρισκε κάποιος λειτουργεί μέσω serial number του cpe .
-
13-03-22, 23:19 Απάντηση: Nova FTTH #72
Εννοείς ότι ο κωδικός της τηλεφωνίας σχετίζεται με το CPE?
Μήπως η Nova κοιτάει για συγκεκριμένη MAC του CPE η οποία σχετίζεται με το serial?
Θυμάμαι ότι όταν άλλαξα πρόσφατα το CPE με το ΖΤΕ, με ρώτησαν το serial και τη MAC ώστε να ενεργοποιήσουν την τηλεφωνία.
Η MAC Μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα spoofed, το serial όχι και τόσο<--Εξαιρετικό webcomic με κατεστραμμένο D&D χιούμορ!!!
XKCD: Wikipedia trivia: if you take any article, click on the first link in the article text not in parentheses or italics, and then repeat, you will eventually end up at Philosophy
-
13-03-22, 23:20 Απάντηση: Re: Nova FTTH #73
(1)
(2) ναι οντως , τι κουλο; Θυμήθηκα και μια περιπτωση , που ειχε ερθει τεχνικος απο τον ΟΤΕ για (νομιζω μετα τη βλαβη του καλωδίου) και ειχε ενα tablet .
με αυτο το tablet μπηκε στο wifi του SpeedPort, και μετα σε μια διεύθυνση toolbox.tmn.ote.gr αν θυμαμαι καλα . συνδεθηκε με basic auth και βγηκε ενα περιβαλλον με αρκετα stats της γραμμης .
το tablet ειχε σιγουρα και 4g καρτα πανω γιατι το βλεπα συνδεμένο σε LTE , αλλα μου ειπε οτι για να δει αυτο το περιβαλλον πρεπει να ειναι συνδεμενος στο SP του πελατη ..
-
14-03-22, 00:39 Απάντηση: Nova FTTH #74
Αν θυμάμαι καλά και στη νοβα βγαίνει από άλλο vc..
Κάτι ανάλογο με το serial/mac γινόταν κ στη cyta νομίζω..
Και στη βοντα ίσως.. Κάπου είχα διαβάσει ότι αργεί να γίνει registered αν βάλεις τη τηλεφωνία σε άλλο ρουτερ στη βόντα, αλλά τελικά παίζει..
Τέλος, υπάρχει και το mac spoofing..
- - - Updated - - -
Έτσι με είχαν ρωτήσει κ εμένα στη cyta κάποτε..
- - - Updated - - -
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 14-03-22 στις 00:45.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
14-03-22, 01:18 Απάντηση: Nova FTTH #75
Να ρωτησω κατι; Ειμαι παλαιο φαληρο και εχω 100αρα νοβα απο καφαο του οτε που ειναι δίπλα μου. Αλλα βλεπω οτι στο site για την οπτικη στο σπιτι δεν ειναι το ΤΚ μου ακομα. Υπαρχει καποια εκτιμηση για το ποτε θα καλυφθουμε και εμεις με οπτικη στο σπιτι; Υπαρχει καπου κατι να βλεπουμε χρονοδιαγραμμα;
Bookmarks