Καλησπέρα.
Δεν είναι σκοπός μου να θίξω τον 'τεχνικό' της Nova, αλλά από τις πιθανώς ελλιπείς γνώσεις μου περί του θέματος, η ρήση του 'τεχνικού' είναι μπούρδα.
Στο xDSL (ADSL/VDSL) η τηλεφωνία ήταν ηλεκτρικά σήματα πάνω στο ίδιο καλώδιο που μεταδίδονταν και τα δεδομένα. Ο λόγος λοιπόν που βάζαμε splitter πριν το router στην γραμμή, ήταν για να αποκόψουμε προς το router τις (περιορισμένες) συχνότητες της φωνής και να μην παρεμβάλλονται ως θόρυβος στις συχνότητες του xDSL, και από την άλλη έξοδο του splitter παίρναμε την τηλεφωνία. Αν είχαμε και παράλληλες άλλες πρίζες με τηλέφωνα, βάζαμε φίλτρο για να μην βάζουν θόρυβο στην γραμμή του xDSL.
Στην οπτική ίνα, υπάρχουν μόνο δεδομένα, η τηλεφωνία είναι υποχρεωτικά και αποκλειστικά VoIP (Voice over IP), τα δεδομένα της τηλεφωνίας γίνονται φωνή στο router, και αν το γυρίσεις από εκεί στο ενσύρματο με χαμηλής τάσης ρεύμα δίκτυο τηλεφωνίας του σπιτιού, τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει και φίλτρα δεν χρειάζονται, γιατί το μόνα σήματα στο δίγραμμο χάλκινο καλώδιο της τηλεφωνίας, είναι η τηλεφωνία.
Ελπίζω να ήμουν σαφής και κατατοπιστικός.
Εμφάνιση 9.541-9.551 από 9551
Θέμα: Nova FTTH
-
03-05-25, 19:47 Απάντηση: Nova FTTH #9541NAS: QNAP TS-653D-4G@16GB (6xWD121KRYZ) Backup NAS: QNAP TS459 Pro+ (4xWD50EFRX) & Promise Smartstor NS4600 (4xWD30EZRX) @iSCSI
UPS: Back-UPS RS BR1200LCDI Router: AVM Fritz!Box 7590 Switch: Netgear GSS116E
Dell Latitude E6520 (i7-2720QM CPU @ 2.20GH, 16GB, SSD)
Custom PC (GA-EX58-UD5, Zeon X5650, 12GB, Gigabyte GV-N98TSL-1GB nVidia, SSD, WD Velociraptor WD3000HLFS, other HDs)
-
03-05-25, 22:12 Απάντηση: Nova FTTH #9542
-
03-05-25, 22:22 Απάντηση: Nova FTTH #9543
mphxths, δυστηχως δεν μπορεσα να διαχωρισω το post μου σε 2 μερη ωστε να ειναι πιο ευαναγνωστο.
anyway, το ρουτερ που μιλαμε ειναι το ` Huawei HG8145X6-10 ` το εβαλα και στα info μου
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω αν σε αφηνουν με αλλο ρουτερ, γιατι οχι με αυτο ?
- Η ερωτηση μου ειναι, μπορω τελικα να βρω τους admin κωδικους. το ρουτερ οντως ειναι απλο, αλλα το συμπαθησα κιολας, οποτε αν θα μπορουσα να σεταρω τους DNS servers και οχι να κανω static config σε καθε συσκευη, να ειχα και remote log στο pc, 8α ημουνα αρκετα οκ.
- το 'αλλο' ρουτερ ( της nova ) ειναι αυτο που εχω διαβασει εδω, μια συσκευη για μετατροπη οπτικης->ethernet, και 2η συσκευη το ρουτερ ? Εχει προβλημτα αυτο, ή μιας και θα ειναι της 'μαμας' Nova θα δουλευει κι αυτο οκ ?
-
03-05-25, 22:34 Απάντηση: Nova FTTH #9544
Περνα μια βολτα απο εδω. Σε καποιο ποστ εκει , ειχα αναρτησει ενα σκριπτ που ειχα φτιαξει , οπου του εβαζες το conf file απο το ρουτερ και σου εβγαζε admin και voip κωδικους. Mου φαινεται πρεπει να το ξαναποσταρω καποια στιγμη.
-
03-05-25, 23:18 Απάντηση: Nova FTTH #9545
- το εχω ηδη κατεβασει, αλλα δεν. Nομιζω οτι εχει αλλαξει το φορματ του conf, και το `scrap` δεν δουλευει σωστα + οτι μερικα pass εχουν salt
- επισης μετετρεψα το `python script`, ωστε να δουλευει κα8ορισμενες τιμες, εκανα copy/paste το user και το hash, αλλα δεν
- τωρα δεν ορκιζομαι οτι τα εχω κανει ολα σωστα, αλλα εχω σχεση με προγραμματισμο οποτε....
Κώδικας:# .... <X_HW_CLIUserInfoInstance InstanceID="1" Username="_admin" Userpassword="$*****$" UserGroup="" ModifyPWDFlag="0" EncryptMode="2" AccessInterface="LAN/WAN" Salt="****" /> # .... <X_HW_WebUserInfoInstance InstanceID="2" UserName="_admin" Password="$***$" UserLevel="0" Enable="1" ModifyPasswordFlag="0" FactoryPassword="$***$" Salt="***" PassMode="3" Alias="cpe-2"/>
Κριμα παντως να πρεπει καποιος να κανει 'break' τα πραγματα για το αυτονοητο.
Πιστευα πως η συγκεκριμενη εταιρια ηταν `κυριλε`,
- σε δικτυο και ταχυτητες ηταν αψογη, παντα γυρω κα πανω απο 19 στα 24Mbps
- καθε dynamic IP μου, κραταγε αιωνες, την τελευταια τη ειχα για 4 μηνες. Ποσο καλο, για καποιον που τρεχει services και selfhosting
- αλλα οπως διαβαζω το κολπο άλλαξε και τα metadata ειναι πολυ χρημα, power, και εξυπερετησεις απ' τα ανω
-
04-05-25, 02:55 Απάντηση: Nova FTTH #9546
Ψαχνεις τον κωδικο του Nova admin και οχι του σκετου admin. Αυτον τον βγαζει το script.
-
04-05-25, 06:26 Απάντηση: Nova FTTH #9547
-
04-05-25, 15:26 Απάντηση: Nova FTTH #9548
Μου στειλανε το εξης μυνημα απο την Nova για την κατασκευη ενος κουτιου της cosmote δηλαδη :
ΓIA THN EΠIΛYΣH TOY ΘEMATOΣ THΣ ΣYNΔEΣHΣ **********, AΠAITEITAI EΛEΓXOΣ ΣTON KOINOXPHΣTO XΩPO TOY KTHPIOY ΣOY, O OΠOIOΣ ANAMENETAI NA ΠPAΓMATOΠOIHΘEI 05/05/2025. ΠAPAKAΛOYME EΞAΣΦAΛIΣE THN ΠPOΣBAΣH TOY TEXNIKOY ΣYNEPΓEIOY ΣTHN EIΣOΔO TOY KTHPIOY. ΔEN XPEIAZETAI H ΠAPOYΣIA ΣOY ΣTON XΩPO, KATA THN ΔIAPKEIA TΩN EPΓAΣIΩN.
-
04-05-25, 16:27 Απάντηση: Nova FTTH #9549There's no substitute for experience
CorollaClub
-
04-05-25, 18:38 Απάντηση: Nova FTTH #9550
-
05-05-25, 03:02 Απάντηση: Nova FTTH #9551
δεν ξερω αν εχει καποια σημασια ή οχι, ( θα επρεπε να εχει ), αλλα απο λαθος μου το script που δεν δουλευει δεν ειναι του `mphxths` (αυτο δουλευει μια χαρα), αλλα καποιο python script που καταβασα απο το net, οποτε για την ιστορια του thread αλλα και για την ουσια του, θα ηθελα να το πω και να υπαρχει.
Bookmarks