Τώρα που το έψαξα το κομμάτι αυτό το έχει ο ΟΤΕ, το αλλαξοκ@λια είναι αυτή.
Εμφάνιση 5.296-5.310 από 9573
Θέμα: Nova FTTH
-
14-09-23, 12:21 Απάντηση: Nova FTTH #5296
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
14-09-23, 12:27 Απάντηση: Nova FTTH #5297
Απ' ότι φαίνεται ο OTE άρχισε και αυτός να μπαίνει σε περιοχές άλλων!
Εδώ πιο πάνω από μένα, και η Nova πήγε και έβαλε FTTH σε κάτι λίγους δρόμους που είχε ξεχάσει ο OTE..
Δείτε τις περιοχές σας πρώτα!!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 14-09-23 στις 12:36.
-
14-09-23, 12:28 Απάντηση: Nova FTTH #5298
Αν είδα καλά, πολύ πρόχειρα που κοίταξα. Όσα είναι με voda είναι προ του 2023 (2018, 2019) και όσα εμφανίζονται δειλά δειλά στο 2023 είναι ΟΤΕ;
Άρα είτε τελείωσε η περιοχή που έπρεπε να στρώσει η Voda και έγινε νέα παραχώρηση σε ΟΤΕ είτε δεν προχωρούσαν ως όφειλαν τα έργα και τα έδωσαν πάλι στον ΟΤΕ.
Θεωρητικά από εδώ και πέρα όλη την υπόλοιπη κάλυψη έχει αναλάβει ο ΟΤΕ.
-
14-09-23, 12:30 Απάντηση: Nova FTTH #5299
Για το FTTH δεν γίνεται καμία παραχώρηση, ή ανάθεση.
Τουλάχιστον στις περιοχές που είχαν βγει αναθέσεις από EETT.
Ο καθένας μπορεί να βάλει όπου θέλει, (ακόμη και εάν έχει βάλει άλλος.)
Απλά η Vodafone αλλού έβαλε FTTH και είναι οκ τώρα..
και αλλού έβαλε VDSL, και το μετάνιωσε..
Τα ίδια και η Wind/Nova!
Γι' αυτό και ακύρωσε στο παρά 1' σχεδόν τελειωμένες καμπίνες VDSL, και τώρα θα τις κάνει όλες FTTH. (Πάνε για το 2024..)
https://www.adslgr.com/forum/threads...5-United-FiberΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 14-09-23 στις 12:44.
-
14-09-23, 12:36 Απάντηση: Nova FTTH #5300
Δεν έχει μοιράσει το Κράτος περιοχές σε εταιρείες ονομαστικά; Νόμιζα ότι προσπαθούσαν να στρώσουν με ταχύτητα και χωρίς περιττή αλληλεπικάλυψη (εφόσον γίνεται και παραχώρηση υποδομών σε άλλες εταιρείες) όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, μοιράζοντας έτσι και το κόστος των έργων (και τυχόν σκαψίματα δικτύων, κλπ) όπως νομίζω συμφώνησαν κάποια στιγμή - αν δεν κάνω λάθος - και με τις κεραίες κινητής ειδικά σε δύσβατα μέρη. Δηλαδή μου φαίνεται ανόητο να μην έχει στρωθεί μέρος του δρόμου και περιοχής π.χ. Μπουμπουλίνας παραπάνω και αντί να στρωθεί αυτό να έρχεται μία εταιρεία Β και να στρώνει ξανά σε περιοχή που ήδη καλύπτεται από FTTH άλλης εταιρείας Α.
-
14-09-23, 12:45 Απάντηση: Nova FTTH #5301
Ναι, έχουν βγει οι ανακοινώσεις για τα άλλα μεγάλα έργα, αγροτικές περιοχές, κτλ.
Απλά, οι αναθέσεις που έβγαλε η EETT ανά A/K τελειώσανε.
Η ονομαστική ανάθεση αφορούσε μόνο τις καμπίνες VDSL, ανά περιοχή.
Στο FTTH είναι ελεύθεροι όλοι να κάνουν ότι θέλουν..
ασχέτως εάν στις αναθέσεις της EETT οι πάροχοι βάζανε και τις καμπίνες τους FTTH προς ενημέρωση,
για να δούμε και το ποσοστό κάλυψης ανά A/K.
- - - Updated - - -
Προς το παρόν ο "πόλεμος" φαίνεται να γίνεται στους δρόμους που δεν έχει μπει FTTH ακόμη από τον πάροχο που έκανε τα πρώτα έργα.
Αργότερα μπορεί να δούμε και άλλους παίκτες στους ίδιους δρόμους!
Όπως π.χ το δίκτυο που φτιάχνει ήδη η ΔΕΗ!
* Και ακτή Μιαούλη βλέπω νέο FTTH από Cosmote!
https://www.broadband-assist.gov.gr/...11171466%7D%7DΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 14-09-23 στις 12:53.
-
14-09-23, 12:52 Απάντηση: Nova FTTH #5302
Καλό πράγμα το να υπάρχει παραπάνω από μια οπτική υποδομή σε μια περιοχή...
Έτσι υποθέτω θα είναι και καλύτερες οι τιμές λόγω ανταγωνισμού παρά να υπάρχει μόνο μια οπτική υποδομή και να αλλάζεις απλά πάροχο... Όχι ότι και σε αυτό δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί η τιμή.. Αλλά αν υπάρχει και διαφορετική υποδομή θα παίζεται αλλιώς το παιχνίδι νομίζω..
Το ερώτημα μου είναι ένα....
Σε εμάς εδώ, ο δήμος περίμενε να περάσει οπτικές η wind πριν ασφαλτοστρώσει το δρόμο...
Και επιστρέφω στο ερώτημα...
Ποιος δήμος θα δώσει άδεια για ξανά σκάψιμο σε τέτοια περίπτωση;
Όχι ότι αν τύχουν έργα νερού η αερίου ότι δεν θα αναγκαστούν να δώσουν...
Απλά αναρωτιέμαι....
Γιατί και το αέριο όταν το έβαλα μου τσαμπούναγαν κάτι αερολογιες για αρχαία πριν σκάψουν...
Όπως είπα... Απλά αναρωτιέμαι...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
14-09-23, 12:59 Απάντηση: Nova FTTH #5303
Νομίζω υπάρχει ένα διάστημα για να ξαναγίνουν τέτοια έργα..
Κανά 2 έτη νομίζω..
-
14-09-23, 13:10 Απάντηση: Nova FTTH #5304
-
14-09-23, 13:55 Απάντηση: Nova FTTH #5305
Το βάζω και εδώ..
Καλή τύχη να βγει άκρη με τους διαχειριστές...
Να, αυτά δεν μου αρέσουν....
Το τράβηξα το λούκι ήδη μια φορά... Ήταν δύσκολα μεν αλλά βγήκε ευτυχώς άκρη...
Τώρα που σκέφτομαι πάλι για το εξοχικό με πιάνει κόλπος....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
14-09-23, 14:43 Απάντηση: Nova FTTH #5306
Oλα αυτά για να δείτε ότι όλες οι εταιρείες μια "κολεγια" είναι στην τελική. Τα ίδια ισχύουν και με τεχνικούς και τα τηλ. Κέντρα κλπ.
Επί της ουσίας καμία διαφορά
-
14-09-23, 21:31 Απάντηση: Nova FTTH #5307
-
16-09-23, 13:40 Απάντηση: Nova FTTH #5308
Καλησπέρα να ρωτήσω η NOVA σε FTTH 1GBPS τι router δίνει ?
-
17-09-23, 09:21 Απάντηση: Nova FTTH #5309
-
17-09-23, 09:32 Απάντηση: Nova FTTH #5310
Πέρα από το δημοσιευμένο ΦΕΚ, που ελλείψει παράτασης οφείλει να εφαρμοστεί, ακόμη και στο φόρουμ είχε αναφέρει φίλος ότι μίλησε με παρόχους (και Nova) και του είπαν ότι θα είναι έτοιμοι. Βέβαια πάντα λέμε ότι δεν παίρνουμε τοις μετρητοίς αυτά που λένε από την υποστήριξη κάποιου παρόχου, είτε δηλώνουν γνώση, είτε άγνοια
.
Bookmarks