Σελ. 618 από 638 ΠρώτηΠρώτη ... 598608613616617618619620623628 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 9.256-9.270 από 9557

Θέμα: Nova FTTH

Περιοχή
    Beyond the Coast
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    UniFi Dream Machine Pro
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mfrank Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω Nova 200/20 Fiber μέσω Cosmote υποδομής. Σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση σε 300/150, απλά πιο παλιά που είχα ρωτήσει μου είχαν πει ότι τα 200/20 ήταν το μάξιμουμ. Πλέον επιτρέπουν και μεγαλύτερες ταχύτητες?
    Σε έλεγχο στο site της Nova με το σταθερό μου τηλέφωνο μου βγάζει διαθεσιμότητα μέχρι 1Gbit - έχει αλλάξει πλέον η παραπάνω πολιτική?
    Ναι λίγο πριν την εκκίνηση του voucher άλλαξε πολιτική η Nova, γιατί αλλιώς θα έμενε εκτός σε περιοχές που δεν είχε κάνει έργα, άρα θα έχανε αρκετά έσοδα.

Για το 2ο ερώτημα δεν θυμάμαι δυστυχώς.

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    AVM FRITZ!Box 7530
    Μιας και είμαι σε αναζήτηση παρόχου μετά την διαθεσιμότητα σε fiber της Nova θα ήθελα να ρωτήσω αν η Nova δίνει στην ίνα της public IP και IPV6.
    Ευχαριστώ.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Σε έλεγχο στο site της Nova με το σταθερό μου τηλέφωνο μου βγάζει διαθεσιμότητα μέχρι 1Gbit - έχει αλλάξει πλέον η παραπάνω πολιτική?
    Ναι , πλεον δινουν εως 1gbit. Εγω εχω 500/250 σε υποδομη cosmote.
    στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούν την ίδια οπτική ίνα για να μπουν στο σπίτι, ή τραβάνε καινούργια δικιά τους?
    Tην ιδια υποθετω. Μονο εξοπλισμος θα αλλαξει λογικα.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gacp Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μιας και είμαι σε αναζήτηση παρόχου μετά την διαθεσιμότητα σε fiber της Nova θα ήθελα να ρωτήσω αν η Nova δίνει στην ίνα της public IP και IPV6.
    Ευχαριστώ.
    Public ναι... V6 όχι σε όλους.... Είναι θέμα τύχης... V6 πχ είχαν μερικοί που έπεφταν σε εξοπλισμό wind... Όσοι ήταν σε Νόβα όπως εγώ, δεν έχουμε...
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΔΑΦΝΗ
    Καλησπέρα,
    Έχω Nova 200/20 Fiber μέσω Cosmote υποδομής. Σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση σε 300/150, απλά πιο παλιά που είχα ρωτήσει μου είχαν πει ότι τα 200/20 ήταν το μάξιμουμ. Πλέον επιτρέπουν και μεγαλύτερες ταχύτητες?

Και σαν β' σκέλος ερώτησης, εάν αποφασίσω να περιμένω να λήξει π.χ. συνδρομή μου και να πάω με φορητότητα σε σταθερή Cosmote - στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούν την ίδια οπτική ίνα για να μπουν στο σπίτι, ή τραβάνε καινούργια δικιά τους? Το τελευταίο είναι σημαντικό για εμένα γιατί δε θέλω νέες τρύπες στους τοίχους κτλ.
    Ολόιδια και η δική μου περίπτωση! Ναι, μπορείς πλέον να επιλέξεις όλα τα υπόλοιπα πακέτα (300/150, 500/250, 1000/500) και η υποδομή παραμένει η ίδια για Nova, Cosmote και Vodafone. Ωστόσο, δεν ξέρω αν αξίζει η αλλαγή αυτή. Προσωπικά, έχω λίγο εκνευρισθεί με την Nova, η οποία μού πρότεινε προσωπικές προσφορές για 500/250 (συν 4-5 ευρώ σε σχέση με αυτά που δίνω τώρα για τα 200/20) και 1000/500 (συν 8-9 ευρώ), αλλά αγνοούσε επιδεικτικά το πακέτο 300/150 ακόμη κι όταν τους κάλεσα ειδικά γι' αυτό (ζητώντας μια τιμή μέχρι 33-34 ευρώ). Οπότε, μάλλον θα περιμένω να λήξει το τρέχον συμβόλαιό μου και να πάω στην Vodafone (300/150 στα 32 ευρώ χωρίς επιδότηση)...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Musikwissenschaftler : 26-03-25 στις 11:13.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    Gprs/3G
    ISP
    Cosmote
    Παιδιά επειδή η ΝΟΒΑ δεν παλεύετε, αν φύγω σε cosmote, θα μου προχωρήσουν πιο γρήγορα την σύνδεση; Επίσης μπορώ να έχω καλύτερη υποστήριξη και τέλος να τους ζητήσω ότι θέλω να κοτσαρω το δικό μου μοντεμ αρα να μου βάλουν ΟΝΤ;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Nova
    Router
    Leox -> MikroTik hAP ac²
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KERSOS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδιά επειδή η ΝΟΒΑ δεν παλεύετε, αν φύγω σε cosmote, θα μου προχωρήσουν πιο γρήγορα την σύνδεση; Επίσης μπορώ να έχω καλύτερη υποστήριξη και τέλος να τους ζητήσω ότι θέλω να κοτσαρω το δικό μου μοντεμ αρα να μου βάλουν ΟΝΤ;
    Δεν ξέρω για πιο γρήγορες εργασίες αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η cosmote είναι η πιο εύκολη σε ότι έχει να κάνει με δικό σου εξοπλισμό, σε αντίθεση με την Νοβα που πρέπει να ξαναανακαλύψεις τον τροχό. Eπίσης by default νομίζω δίνουν ONT, δεν έχει AIO η cosmote.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Εγώ συνάντησα το ίδιο μπαχαλο είτε σε κοσμοτε είτε σε Νόβα στην αρχή της εγκατάστασης μου....
    Μη πω ότι σε κοσμοτε ήταν χειρότερα... Ακύρωναν συνεχώς τις αιτήσεις και έκαναν νέες και όλο αυτό πήγαινε πίσω την ημερομηνία του αιτήματος...
    Πρέπει να μου έστειλαν εξοπλισμό 2-3 φορές.... Αντί να προχωράει το αίτημα παίζαμε παιχνίδια με τους εξοπλισμούς...
    Χώρια που η ενημέρωση για την εξέλιξη ήταν ράδιο αρβύλα φάση... Ρωταγε ο ένας τον άλλο με τους γείτονες μέσα στο παιχνίδι ώστε να ξέρει η υπεύθυνη κυρά Μαρία ας πούμε εκεί στη κοτε τι γίνεται στη πολυκατοικία....
    Πολύ δράμα γενικά.....
    Αλλά θα καταλήξω ότι ήταν το ίδιο μπαχαλο που ήθελε αρκετές ενοχλήσεις από εμένα για να προχωρήσει....
    Και έκαναν και 7-8 μήνες...
    Αλλιώς ποιος ξέρει πόσο θα περίμενα...
    Για τον εξοπλισμό πάντως η κοσμοτε είναι πιο εύπλαστη αν μπορώ να το πω έτσι...
    Εγώ λόγω κόστους τελικά κατέληξα Νόβα και μπορώ να πω ότι με το δράμα που είδα στη κοτε, κατέληξα λίγο καλύτερα στη Νόβα....
    Τώρα αν θες ευελιξία στον εξοπλισμό θα πληρώσεις και το μεγαλύτερο πάγιο σε κοτε....
    Η θα πας με μικρότερο πακέτο για οικονομία...
    Συνιστάται πάντως να πηγαίνεις με τον πάροχο που έχει την υποδομή για λιγότερα προβλήματα...
    Εγώ πάντως ανεξάρτητα την υποδομή θα πήγαινα με το καλύτερο deal σε όποιο πάροχο και αν ήταν αυτό...
    Σε αυτή τη περίπτωση όμως αν τύχει πρόβλημα, να είσαι προετοιμασμένος για πολύ φάση ράδιο αρβύλα μέχρι να συνεννοηθούν οι δύο εταιρείες....
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 27-03-25 στις 00:20.
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    Gprs/3G
    ISP
    Cosmote
    Κοιτα από την εμπειρία μου και με wind παλιότερα, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ΝΟΒΑ και ο τρόπος που φέρονται είναι πολύ φλου. Σε φάση το δίκτυο δικό τους και δεν το ξέρουν, τι να συζητάμε τωρα; Με ΚΟΤΕ είναι 10ε πάνω αλλά τουλάχιστον όσες φορές έχω κάνει κάτι μαζί τους δεν είχα θέμα. Και με ΒΟΝΤΑ το ιδιο αλλά πολύ παλιότερα. Από ΝΟΒΑ και Γουιντ μόνο προβλήματα έχω... Συν το ότι θα με πεθάνουν να μου δώσουν κωδικούς κτλπ να βάλω το δικό μου ρουτερακι και όχι τα σαπακια τους που βλεπω σε άλλο θέμα...

Μετα απο καταγγελια σε ΕΕΤΤ η ΝΟΒΑ με "αποδεσμευσε" γιατι δεν προχωραγαν οι ιδιοι τις εργασιες.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KERSOS : 27-03-25 στις 13:16.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Είναι εύκολο να ρυθμίσεις ένα άλλο all in one router που έχεις αγοράσει εσύ με πολύ περισσότερες δυνατότητες όπως π.χ. openvpn και άλλα από αυτό που δίνει ο οποιοσδήποτε isp?

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ συνάντησα το ίδιο μπαχαλο είτε σε κοσμοτε είτε σε Νόβα στην αρχή της εγκατάστασης μου....
    Μη πω ότι σε κοσμοτε ήταν χειρότερα... Ακύρωναν συνεχώς τις αιτήσεις και έκαναν νέες και όλο αυτό πήγαινε πίσω την ημερομηνία του αιτήματος...
    Πρέπει να μου έστειλαν εξοπλισμό 2-3 φορές.... Αντί να προχωράει το αίτημα παίζαμε παιχνίδια με τους εξοπλισμούς...
    Χώρια που η ενημέρωση για την εξέλιξη ήταν ράδιο αρβύλα φάση... Ρωταγε ο ένας τον άλλο με τους γείτονες μέσα στο παιχνίδι ώστε να ξέρει η υπεύθυνη κυρά Μαρία ας πούμε εκεί στη κοτε τι γίνεται στη πολυκατοικία....
    Πολύ δράμα γενικά.....
    Αλλά θα καταλήξω ότι ήταν το ίδιο μπαχαλο που ήθελε αρκετές ενοχλήσεις από εμένα για να προχωρήσει....
    Και έκαναν και 7-8 μήνες...
    Αλλιώς ποιος ξέρει πόσο θα περίμενα...
    Για τον εξοπλισμό πάντως η κοσμοτε είναι πιο εύπλαστη αν μπορώ να το πω έτσι...
    Εγώ λόγω κόστους τελικά κατέληξα Νόβα και μπορώ να πω ότι με το δράμα που είδα στη κοτε, κατέληξα λίγο καλύτερα στη Νόβα....
    Τώρα αν θες ευελιξία στον εξοπλισμό θα πληρώσεις και το μεγαλύτερο πάγιο σε κοτε....
    Η θα πας με μικρότερο πακέτο για οικονομία...
    Συνιστάται πάντως να πηγαίνεις με τον πάροχο που έχει την υποδομή για λιγότερα προβλήματα...
    Εγώ πάντως ανεξάρτητα την υποδομή θα πήγαινα με το καλύτερο deal σε όποιο πάροχο και αν ήταν αυτό...
    Σε αυτή τη περίπτωση όμως αν τύχει πρόβλημα, να είσαι προετοιμασμένος για πολύ φάση ράδιο αρβύλα μέχρι να συνεννοηθούν οι δύο εταιρείες....
    Δυστυχώς αυτό γίνεται σε όλες τις εταιρίες.
    Και αυτό γιατί στην ουσία δεν έχουν δικά τους άτομα που κάνουν την εγκατάσταση της οπτικής ίνας αλλά παίρνουν ανεξάρτητους επαγγελματίες με αποτέλεσμα να μην συνεννοούνται.

Και εμένα πριν βάλω οπτική ήρθαν τουλάχιστον 2-3 φορές χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.
    Και το ίδιο ακριβώς και ίσως με περισσότερες φορές και σε φίλους μου που έβαλαν άλλης εταιρίας οπτική ίνα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fits79 : 28-03-25 στις 02:30.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Υπάρχει ΑΙΟ εμπορίου; Ξέρω για Φριτζ... Είχα διαβάσει κάτι εδώ μέσα... Αλλά υπάρχει άλλο;
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπάρχει ΑΙΟ εμπορίου; Ξέρω για Φριτζ... Είχα διαβάσει κάτι εδώ μέσα... Αλλά υπάρχει άλλο;
    Με το ΑΙΟ εννοείται να έχει και τηλέφωνο?
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Περιοχή
    Πολίχνη Θεσσαλονίκης
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    hAP ax^3-ZYXEL 8623
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με το ΑΙΟ εννοείται να έχει και τηλέφωνο?
    Νομίζω εννοεί GPON + Router + VOIP .
    Υπάρχουν αρκετά τέτοια, κάνε μια αναζήτηση "GPON router" και θα βρεις.
    Δεν ξέρω βέβαια πόσο εύκολα θα παίξει κάτι με GPON εμπορίου.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jacobgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νομίζω εννοεί GPON + Router + VOIP .
    Υπάρχουν αρκετά τέτοια, κάνε μια αναζήτηση "GPON router" και θα βρεις.
    Δεν ξέρω βέβαια πόσο εύκολα θα παίξει κάτι με GPON εμπορίου.
    Α οκ, μακρυά και αγαπημένοι από αυτά εγώ προσωπικά. Είναι δυνατόν μια συσκευή να κάνει 17 πράγματα καλά? Ναι θα είναι καλύτερο από του παρόχου αλλά η το κάνεις σωστά ή άσε του παρόχου.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Περιοχή
    Πολίχνη Θεσσαλονίκης
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    hAP ax^3-ZYXEL 8623
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Α οκ, μακρυά και αγαπημένοι από αυτά εγώ προσωπικά. Είναι δυνατόν μια συσκευή να κάνει 17 πράγματα καλά? Ναι θα είναι καλύτερο από του παρόχου αλλά η το κάνεις σωστά ή άσε του παρόχου.
    Συμφωνώ απόλυτα.

Σελ. 618 από 638 ΠρώτηΠρώτη ... 598608613616617618619620623628 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία