Εσύ καλά τα λες..
Εγώ όμως αυτό που ξέρω (και μου έτυχε), είναι ότι δήλωσαν κατά λάθος ένα διαμέρισμα του από πάνω ορόφου ότι ήταν συνδεμένο στο δικό μου floorbox (στο οποίο ήταν ήδη συνδεμένο το διπλανό μου διαμέρισμα) και εμένα με καθυστέρησαν 2 βδομάδες γιατί δεν τους έβγαζε διαθέσιμη πόρτα στο δικό μου floorbox και έπρεπε να το διορθώσουν εσωτερικά πριν προχωρήσει η δική μου οριζόντια.
Εμφάνιση 8.236-8.250 από 8422
Θέμα: Nova FTTH
-
08-11-24, 08:47 Απάντηση: Nova FTTH #8236Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
08-11-24, 10:07 Απάντηση: Nova FTTH #8237
το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει αυτός που κάνει τη κάθετη ... εμένα στο σπίτι μου (μονοκατοικία-μεζονέτα) είχαν βάλει box με 1 αναμονή , αλλά όταν ήρθε το παλικάρι που έκανε τις κολλήσεις , μου είπε οτι επειδή είναι μεζονέτα , στα σχεδιαγράμματα "κανονικά" έλεγε οτι έπρεπε να έχω 4 αναμονές ... Και επειδή το είδε και σε άλλα σπίτια στη γειτονιά , μου είπε οτι γενικώς αυτός που έκανε τις κάθετες , έκανε οτι ήθελε και έβαζε οτι ήθελε και δεν πήγαινε βάση προδιαγραφών-σχεδιαγραμμάτων. Εν τέλη , επειδή το παλικάρι ήταν σωστός , μου έβαλε 4 αναμονές.
Η εταιρία που δουλεύω είναι 6 όροφοι ... στον 4ο που είναι η ΙΤ υποδομή είχα παλιά 2 vdsl τις οποίες τις μετέτρεψα και τις 2 σε FTTH. Το θέμα είναι οτι αυτοί που έκαναν την κάθετη δεν ήξεραν οτι στον όροφο μου είχα 2 γραμμές και ετσι στον όροφο μου είχα μόνο μια αναμονή. Όταν ήρθαν για να κάνουν και τη 2η γραμμή FTTH , επειδή δεν είχε αναμονή , το παλικάρι "έκλεψε" την αναμονή άλλου ορόφου και έτσι μετέτρεψα και την 2η μου γραμμή σε FTTH ...
-
08-11-24, 10:28 Απάντηση: Nova FTTH #8238
-
08-11-24, 12:14 Απάντηση: Nova FTTH #8239
-
09-11-24, 14:35 Απάντηση: Nova FTTH #8240
Εγώ πάντως περιμένω πως και πως το upload στις γραμμές μου να πάει στο 50% του download (500/250) τον Δεκέμβριο...
Δεν θα είναι inalan αλλά είναι πολύ καλό για εμάς...
Αν πιο μετά το κάνουν συμμετρικό, η inalan θα χάσει αρκετή "δύναμη" σε αυτό το κομμάτι...01/06/2022 | Ενεργοποίηση δικτύου και διαθεσιμότητα
02/06/2022 | Αίτηση προς Wind
06/07/2022 | Καταχώρηση αίτησης
20/07/2022 | Επιθεώρηση πολυκατοικίας
28/07/2022 | Εργασίες κάθετης εγκατάστασης
22/08/2002 | Εργασίες κόλλησης ινών
23/09/2022 | Ολοκλήρωση κάθετης
04/10/2022 | Παραλαβή εξοπλισμού
04/10/2022 | Ολοκλήρωση οριζόντιας εγκατάστασης
10/10/2022 | Ενεργοποίηση γραμμής
-
09-11-24, 17:30 Απάντηση: Nova FTTH #8241
-
09-11-24, 18:25 Απάντηση: Nova FTTH #8242
Εγώ τώρα που έχω ήδη προσφορά ανανέωσης στην ίδια τιμή που δίνω τώρα για τα 500... 26€ δλδ... Ενώ είχε πάει 29€ και τώρα δεν ξέρω πόσο....
Να τη χτυπήσω η να πιεσω για κάνα μήνα δώρο;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
09-11-24, 21:14 Απάντηση: Nova FTTH #8243
Εγώ θα την έπαιρνα, πόσο να
δώσει πια ο Μητσοτάκηςπέσει πια η 500άρα....
Εν γένει είναι πιο φειδωλοί με δωρεάν πάγια σε υπάρχοντες, αλλά δεν χάνεις τίποτα να ζητήσεις και τα δύο.
Εγώ θα ψηνόμουν να αναβαθμίσω μία 300άρα σε 500άρα με τα ίδια χρήματα (αν και η συγκεκριμένη δεν πολυχρειάζεται), αλλά ακόμα είναι στα δωρεάν πάγια
-
09-11-24, 23:12 Απάντηση: Nova FTTH #8244
Έχω ζητήσει δωρεάν μήνα/ες αλλά με γειωσε το αντίστοιχο τμήμα και δεν πήρε κάνεις πίσω... Άρα με βλέπω να τη χτυπάω τη προσφορά.... Έλεγα επειδή τώρα θα πήγαινε 29€ η 500 στο ιδιόκτητο δίκτυο που είμαι, να πέσω στα 300 για να έχω τη τιμή στα 26€ αλλά αφού έσκασε η προσφορά ίδιο πάγιο στα 500 όπως αρχικά το είχα μάλλον θα τη χτυπήσω... Δεν έχω όρεξη για παζάρια... Δοκίμασα, δεν με πήραν, όλα καλά....
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
10-11-24, 04:21 Απάντηση: Nova FTTH #8245
Θέλω να ρωτήσω κάτι,
στο πατρικό μου σπίτι στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης (κάτω μένει η θεία μου, πάνω εμείς και πιο πάνω η αδελφή μου) ζήτησε η θεία μου από τη NOVA να βάλει FTTH. Επειδή εγώ που γνωρίζω 2-3 πράγματα παραπάνω έχω μετακομίσει λόγω διορισμού εκτός Θεσσαλονίκης, είπα στη θεία μου να με πάρει τηλέφωνο όταν έρθει ο μηχανικός για να κάνει τη μελέτη εγκατάστασης και να συνεννοηθούμε πώς θα μπουν τα κουτιά και οι σωλήνες, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε στα κοινόχρηστα σπίτια μπαίνει η υποδομή σε όλους τους ορόφους άσχετα πόσοι θα βάλουν έως μέσα στο διαμέρισμά τους.
Όπερ και εγένετο, μιλάω με τον μηχανικό (μου έδωσε ονοματεπώνυμο) και του εξήγησα ακριβώς τι να κάνει και συμφωνήσαμε ακριβώς πώς και πού θα στήσει κουτιά κλπ.
Έλα όμως που επιστρέφω προχθές με άδεια στη Θεσσαλονίκη και αντικρύζω ένα θέαμα απερίγραπτο. Ήρθαν οι τεχνικοί και τα έβαλαν όπως τους ήρθε στην κεφάλα τους. Ειδικά το κουτί στον δικό μου όροφο το έβαλαν σε άσχετο σημείο, γενικά δεν έκαναν τίποτα από όσα είπαμε, όλα κυριολεκτικά όπως τους ήρθε.
Φυσικά τα έβαλα και με τη μάνα μου και με τη θεία μου που δεν σκέφτηκαν να με πάρουν καν ένα τηλέφωνο την ημέρα που έκαναν οι τεχνικοί της εργασίες, αλλά γριές γυναίκες είναι, πανάσχετες, εγώ μακριά και δεν τους είπαν τίποτα.
Το θέμα είναι τώρα τι κάνω εγώ; Πού να απευθυνθώ για να διαμαρτυρηθώ και να τους αναγκάσω να έρθουν να τα ξηλώσουν και να τα βάλουν όπως θέλω;
Συνέβη σε κάποιον από εσάς κάτι αντίστοιχο;
-
10-11-24, 09:35 Απάντηση: Nova FTTH #8246
Το προβλημα σου είναι ομορφιάς? Δεν σου αρέσουν τα σημεία που τα έβαλαν στους ορόφους ή πιστεύεις πως επειδή δεν έβαλαν τα κουτιά του ορόφου κοντά εκεί που ήθελες θα έχεις θέμα? Ρωτάω για να καταλάβω. Όσο μακριά και να είναι το κουτί που έβαλαν, οπτική είναι και πάει όπου θες μετά ανεξαρτήτως απόστασης.
Όπως και να έχει εφόσον τελείωσε η εγκατάσταση τέλος, δεν πρόκειται κανείς να γυρίσει πίσω να σου αλλάξει τίποτα παρά μόνο με δικά σου έξοδα. Δυστυχώς εφόσον είχες ανησυχίες έπρεπε να ήσουν εκεί στην εγκατάσταση.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
10-11-24, 20:59 Απάντηση: Nova FTTH #8247
Είναι πολλά φίλε μου. Το θέμα της ομορφιάς από μόνο του νομίζεις είναι λίγο; Αν έρθω και περάσω μια καλωδιάρα έξω από το σπίτι σου γιατί με εξυπηρετούσε και εσύ την έβλεπες σε σημείο που δεν ήθελες, δεν θα σε πείραζε;
Νομίζω ότι τα σπίτια μας τα έχουμε για να τα φτιάχνουμε όπως θέλουμε! Δεν βλέπω λογική σε δικό μου σπίτι και χωρίς τη δική μου συγκατάθεση να γεμίζω κανάλια, σωλήνες και καλώδια.
Δεν το δέχομαι επίσης ότι θα έπρεπε να μην είχα τέτοιες ανησυχίες και ότι θα έπρεπε να είμαι παρών. Ακριβώς επειδή ΔΕΝ μπορούσα να είμαι παρών έκανα αυτή την κουβέντα με το μηχανικό. Όταν όμως άλλο τους λες και άλλο κάνουν, πώς μπορώ να κινηθώ εγώ;
Γενικώς δεν καταλαβαίνω καν το ύφος και τη λογική αυτής της απάντησης, αλλά τελοσπάντων... θα έρθουν να συνδέσουν στη θεία μου και τότε θα τα ξαναπούμε ένα χεράκι με τους τεχνικούς. Πάντως έτσι δεν θα το αφήσω.
-
10-11-24, 21:40 Απάντηση: Nova FTTH #8248
Πω πω με εσένα θα βρουν τον μπελά τους όλοι οι πάροχοι και τεχνικοί .....https://www.adslgr.com/forum/threads...64#post7656264
Που να τολμήσουν να έρθουν μετά από τόσες απαιτήσεις και expectations.
(εντάξει πλάκα κάνουμε, εφόσον έκανες ταυτόχρονα παράπονα για 2 παρόχους).
-
11-11-24, 02:11 Απάντηση: Nova FTTH #8249
Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος αν το router της Huawei είναι λιγότερο κλειδωμένο από της Nokia? Έστω όσον αφορά απλά πράγματα όπως DHCP range, Lan addresses, static IPs. Με ενδιαφέρει το wifi 6 του Huawei αλλά τουλάχιστον για της Nokia έχουμε τον κωδικό του nova-admin... Cheers.
-
11-11-24, 10:07 Απάντηση: Nova FTTH #8250
Από την μία έχεις δίκιο, με την έννοια ότι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου σαν το ένα μέρος μίας σύμβασης.
Όμως δεν είναι απλά διαφορετικοί ο πάροχος και ο εργολάβος, αλλά και ο μηχανικός (που μίλησες εσύ) και ο εργάτης (που έκανε την εγκατάσταση).
Δυστυχώς η εμπειρία (και όχι μόνο αυτή από τις εγκαταστάσεις οπτικών) έχει δείξει ότι εάν μας ενδιαφέρει πώς θα υλοποιηθεί μία δουλειά που γίνεται στο χώρο μας, πρέπει να είναι παρών κάποιος που ελέγχει συνεχώς, ακόμη κι όταν πληρώνουμε για αυτήν. Κι εγώ πέτυχα τον παραγιό του ηλεκτρολόγου που πλήρωσα να περνάει λάθος καλώδιο από αυτό που είχα συμφωνήσει με το αφεντικό του, και προφανώς ίδιες ιστορίες θα ακούσες από όλους που έχουν αλληλεπιδράσει με μάστορες.
Σου εύχομαι καλή τύχη, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα βρεις πολλή διάθεση συνεργασίας από το συνεργείο, που πιθανότατα δεν θα είναι και το ίδιο που έκανε την κάθετη.
- - - Updated - - -
Για τα Huawei δεν γνωρίζω να υπάρχει πρόσβαση admin. Με ενδιαφέρει εάν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό
Για μεμονωμένες ρυθμίσεις που σε ενδιαφέρουν καλό είναι να τα συζητήσουμε σε θέμα για την συσκευή.
Bookmarks