To Nokia έχω κι εγώ στην 500άρα, οπότε μια χαρά σηκώνει.
Και άσχετο που το έχω bridge, κι αλλοι που ξέρω με 500άρα Νόκια έχουν, με εξαίρεση φίλο που έβαλε 500άρα τέλος Νοέμβρη και στείλαν το καινούριο Huawei.
Aλλα αυτό γιατί μάλλον τους τελειώσαν τα Νόκια....
Εμφάνιση 8.536-8.550 από 8771
Θέμα: Nova FTTH
-
12-12-24, 17:23 Απάντηση: Nova FTTH #8536Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
12-12-24, 17:32 Απάντηση: Nova FTTH #8537
- Περιοχή
- Chicago, Illinois
- Downloads
- 96
- Uploads
- 25
- Άρθρα
- 14
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/0.5G
- ISP
- Nova
-
12-12-24, 17:44 Απάντηση: Nova FTTH #8538
-
12-12-24, 17:56 Απάντηση: Nova FTTH #8539
Ερώτηση...
Όταν δηλώνουν ένα sn στο olt δεν βάζουν ταυτόχρονα και τα φρένα στη ταχύτητα ανάλογα με το πακέτο του πελάτη;
Δηλαδή αν μετά ο πελάτης ζητήσει αναβάθμιση η υποβάθμιση κάνουν edit στα φρένα στο προφίλ με το ίδιο sn του παλιού ήδη υπάρχοντος ρουτερ Η... Διαγράφουν τελείως το παλιό προφίλ και φτιάχνουν νέο με το νέο sn που έχει το νέο ρούτερ και βάζουν νέα φρένα στη νέα ταχύτητα;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
12-12-24, 19:31 Απάντηση: Nova FTTH #8540
Τα πραγματα κατα το απλο μου μυαλο ειναι ακομα πιο ευκολα. Ξερουν τι ρουτερς δινουν για εως 500 και τι ρουτερ δινουν για την χιλιαρα γραμμη. Αρα οταν εγω που ειμαι στα 200 ζηταω αναβαθμιση στα 500 και μου ερχεται sms οτι ολοκληρωθηκε η διαδικασια , τι πιο απλο απο το να αλλαξουν στο προφιλ μου/προφιλ του υπαρχοντος ρουτερ την ταχυτητα , αφου ξερουν ηδη τι ρουτερ εχω και οτι σηκωνει την ταχυτητα. Αν για καποιον λογο θελουν να μου δωσουν νεο ρουτερ , οσο αυτο ερχεται και οσο αυτο ρυθμιζεται/γινεται registering , εγω θα απολαμβανω την νεα μου ταχυτητα με τον παλιο εξοπλισμο. Και όποτε ελεησουν και κανουν την αλλαγη των προφιλς , το registering/unregistering και τα σχετικα , κανω και εγω την μεταβαση στο νεο ρουτερ με μηδαμινο downtime.
Στις ερωτησεις σου , δεν μπορω να απαντησω με σιγουρια γιατι δεν δουλευω στην Nova , αλλα εχοντας δωσει απο προχτες το s/n του νεου ρουτερ 2-3 φορες και το παλιο ακομα δουλευει , καποιος τον παιζει εκει περα
- - - Updated - - -
-- Νεα ενημερωση --
Με πηρε ενα παλικαρι απο το support. Moυ λεει , το σκηνικο το εχουμε δει πολλακις αυτες τις μερες με τις αναβαθμισεις , και αυτο που συμβαινει ειναι οτι μαλακιζεται ο ΟΤΕ και δεν περναει τις αλλαγες. Μου ξαναζητησε τον s/n του νεου ρουτερ , να τον περασει στην καμπινα οπου ειδε οτι ειναι περασμενος s/n που αντιστοιχει σε Νοκια , οπως ηταν αναμενομενο μιας και το Νοκια ειναι αυτο που λειτουργει ακομα , και εκανε την καταχωρηση για να αλλαξει και να γινει register το νεο s/n. Mου λεει η αλλαγη θα γινει εντος της ημερας και ΑΜΑ θελω να βαλω το παλιο για να εχω υπηρεσιες μεχρι να δω οτι θα "χαθουν" οποτε και θα ξερω οτι ενεργοποιηθηκε ο s/n του καινουργιου ρουτερ. Ειπα απο μεσα μου "ασεεεε ρε ξυπνιε !! ετσι την παθαμε σημερα , το καινουργιο πανω μεχρι να σβησει ο ηλιος , δεν την ξαναπαταω " Αντε να δουμε τι θα δουμε ...
-
12-12-24, 21:45 Απάντηση: Nova FTTH #8541
Το δικό μου ρβ με τον τεχνικό ήταν 15:00 - 18:00. Αυή είναι η βασική διαφορά της δικής μου ιστορίας. Εντάξει, ήρθε τελικά ο τεχνικός, μίλησε με κεντρικά, κάτι έκανε στο τάμπλετ αφού διαπίστωσε ότι το Huawei δεν παίρνει ip, μου είπε ότι θα δώσει το sn του ZTE για να πάρει τα credentials της τηλεφωνίας και έφυγε. Πέρασαν οι ώρες, δεν ήμουν σίγουρος τι έπρεπε να κάνω, και λέω ας πάρω για μια ακόμα φορά το 13700. Το παλικάρι το κοιτάζει από δω, το κοιτάζει από κει, τελικά μου λέει θα το δώσει βλάβη. "Σώπααααα. Τι λες;" Του λέω μέσες-άκρες. Έτσι κύλισε άλλη μια υπέροχη μέρα στη Nova. Ευτυχώς έχω κανονικά ίντερνετ 500/250 με το ZTE, περιμένουμε να δούμε πότε θα επιστρέψει η τηλεφωνία. Δεν έχω ιδέα τι σκ@τ@ συμβαίνει, σοβαρά.
-
12-12-24, 23:46 Απάντηση: Nova FTTH #8542
Γιατι εχω εγω νομιζεις ? Γυρω στις εξι μιση το απογευμα μιλησα με τον τεχνικο , και ειπαμε αυτα που περιγραφω στο προηγουμενο ποστ , και μεχρι αυτη την στιγμη , δηλ 4 ωρες μετα , το huawei δεν σαλευει καθολου Ειτε μας τρολαρει η nova , ειτε ο ΟΤΕ , ειτε το huawei Eχω δωσει τον s/n του ρουτερ 20 φορες , ο τελευταιος εδειχνε να κανει οντως δουλεια , δηλ να τον περναει στην καμπινα , αλλα μεχρι αυτη την στιγμη τιποτα. Στα μεσοδιαστηματα , του τραβαω και κανα restart ή κανα reset μπας και νοιωσει , αλλα τιποτα. Dialup ... failed !
To ticket λεει οτι θα επικοινωνησουν αυριο 10:00-10:30 αυριο για να τα πουμε. Να δουμε τι θα εχει γινει μεχρι τοτε.
-
13-12-24, 02:10 Απάντηση: Nova FTTH #8543
Παιδιά η λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα είναι η φορητότητα.
Εγώ αυτό έκανα.
Kαι ενημερώνω πως αν έχεις συνδιαστικό με ΕΟΝ TV, κόβεται και αυτή μαζί.
Λες και ο δορυφορικός δέκτης, αν δεν έχεις NOVA internet, δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Είχα υποψιαστεί την πιθανότητα αυτή, αλλά σε δύο καταστήματα που πήγα να ρωτήσω, θεώρησαν λογικό το να μην χαθεί η τηλεόραση μαζί με το τηλέφωνο, χωρίς να είναι και αυτοί σίγουροι.
Θα την κρατούσα την TV αν δεν την έκοβαν, αλλά δεν πειράζει.
Τώρα περιμένω sms για επιστροφή του εξοπλισμού.
Ικανούς τους έχω να μου ζητήσουν να ξηλώσω και το πιάτο!!!
-
13-12-24, 08:28 Απάντηση: Nova FTTH #8544There's no substitute for experience
CorollaClub
-
13-12-24, 08:42 Απάντηση: Nova FTTH #8545
Όταν ο πάροχος υποδομής δεν είναι και ο πάροχος πρόσβασης, καμιά φορά τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο...
Πρέπει δηλαδή ο πάροχος πρόσβασης να ανοίγει ticket στον πάροχο υποδομής για εργασίες στο olt...
Δηλαδή ζήσε Μάη μου....
Ενώ αν το olt ήταν δικό του, τα πράγματα ίσως ήταν πιο απλά....
Αν όμως τώρα τιμής ένεκεν δεν σας παίρνει...
Τότε υπομονή... Τι άλλο; Μέχρι να λυθεί...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
13-12-24, 10:57 Απάντηση: Nova FTTH #8546
Αυτο οντως ειναι μερος του προβληματος. Δηλαδη η nova στελνει αιτημα εγγραφης του εκαστοτε καινουργιου ρουτερ στον παροχο της οπτικης , στην περιπτωση μου στoν ΟΤΕ. Αλλο μερος του προβληματος ειναι και σε τι ατομο θα πεσεις. Δεν γινεται να μιλαω στο τσατ της τεχνικης υποστηριξης 2-3 φορες , να μου λενε το προωθησαμε στους εξιδεικευμενους τεχνικους και μονο την τελευταια φορα να "εφυγε" η υποθεση στους εξιδεικευμενους τεχνικους και να ανοιχτηκε βλαβη. Δεν γινεται αλλος να μου ζηταει στοιχεια ταυτοπροσωπιας και αλλος οχι. Δεν γινεται να μου εχουν ζητησει 10 φορες τον σειριακο και μεχρι τον τελευταιο τεχνικο που μιλησα χτες , να μην εχει περαστει στην καμπινα. Δηλαδη ή με κοροιδευαν ή δεν ξερουν την δουλεια τους ή ξερωγω βαριουνται να την κανουν
Οταν αλλαξα απο vdsl σε οπτικη και ηρθε ενα παλικαρι να μου περασει καναλια και να συνδεσει το ρουτερ , πως αυτος το ρυθμισε στο φτερο εκεινη την στιγμη ? Γιατι δεν το συνεδεσε και απλα επαιξε. Εστειλε στοιχεια του ρουτερ καπου και μεσα σε 10 λεπτα ειχε παιξει. Και μια βδομαδα παλευουμε τωρα να περασουμε τον s/n του νεου ρουτερ και μεχρι χτες ηταν ακομα περασμενος ο σειριακος του παλιου !
Τελοσπαντων , τα νεοτερα ειναι οτι με πηρε μια κοπελα πριν λιγο απο το support , και μου ειπε να κανω reset το ρουτερ για να παρει μπρος. Το εκανα , τιποτα. Το εκανα και δευτερη φορα απο το gui , για πιο σιγουρα , τιποτα. Της λεω , μου εχετε ζητησει 20 φορες τον σειριακο , μπορειτε να τσεκαρετε οτι εχει περαστει. Ναι κυριε , εχει περαστει για αυτο σας ζητησα να κανετε reset το ρουτερ για να παρει τα στοιχεια και να ερθουν οι υπηρεσιες. Με τρωει το χερι μου να βαλω πανω το παλιο ρουτερ , να δω αν θα συνδεθει για να γελασουμε , αλλα θα νομιζουν οτι λυθηκε το προβλημα αν οντως συνδεθει και θα ακυρωσουν την (νεα) εντολη για να ερθει τεχνικος απο το σπιτι.
ΥΓ : Το νεο ρουτερ κανει connection και registration με το OLT. Αποτυγχανει στο dialup authentication. Παιζει να εχουν βαλει λαθος ρυθμισεις. Θυμαμαι αυτες τις μερες που τσεκαριζα και τα δυο ρουτερς , το παλιο ειχε εναν "default" χρηστη για τις αναγκες του authentication του στυλ user@tellas.gr ή κατι τετοιο , ενω το καινουργιο εχει κατι του στυλ default-user@nova.gr ή κατι τετοιο. Δεν ξερω αν παιζει ρολο στην ολη φαση αυτο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mphxths : 13-12-24 στις 11:03.
-
13-12-24, 16:35 Απάντηση: Nova FTTH #8547
Αν αποτυγχάνει στο authentication, βάλε το παλιό router στον υπολογιστή σου με ethernet να πάρει ip από αυτόν χωρίς να χρειαστεί να ξεκουμπώνεις το άλλο router, συνδέσου και δες το username που έχεις στο παλιό.
Πήγαινε βάλε το ίδιο στο νέο και password βάλε το τηλέφωνό σου (δοκίμασε χωρίς 30, δηλαδή 210χχχχχ και αν δεν πιάσει δοκίμασε και με 30210χχχχχ).01/06/2022 | Ενεργοποίηση δικτύου και διαθεσιμότητα
02/06/2022 | Αίτηση προς Wind
06/07/2022 | Καταχώρηση αίτησης
20/07/2022 | Επιθεώρηση πολυκατοικίας
28/07/2022 | Εργασίες κάθετης εγκατάστασης
22/08/2002 | Εργασίες κόλλησης ινών
23/09/2022 | Ολοκλήρωση κάθετης
04/10/2022 | Παραλαβή εξοπλισμού
04/10/2022 | Ολοκλήρωση οριζόντιας εγκατάστασης
10/10/2022 | Ενεργοποίηση γραμμής
-
13-12-24, 17:15 Απάντηση: Nova FTTH #8548
Ναι το σκεφτηκα αυτο , αλλα δεν ηθελα να πειραξω κατι μιας και ειχε κλειστει ραντεβου να περασει τεχνικος σημερα. Λοιπον , τα νεοτερα εχουν ως εξης. Ηρθε ο τεχνικος , τσεκαρε το ρουτερ , του τραβηξε restart/reset και ειδε και αυτος οτι δεν γινεται δουλεια. Σε ολη την διαρκεια της επισκεψης ηταν στον τηλεφωνο με καποιον , δεν ξερω απο που ηταν αυτος ο καποιος , nova ? ote ? δεν εχω ιδεα , οπου ο τεχνικος του εδινε τα στοιχεια της υποθεσης και αυτος απο εκει εβλεπε τι γινοταν και πειραζε πραγματα. Αφου πειραξε διαφορα , ειδωμεν το φως το αληθινο Επαιξαν τα παντα , ιντερνετ , τηλεφωνια κλπ. Μια κουβεντα που ακουσα στην συνομιλια τους ηταν "δεν το ειχαν περασμενο σωστα" που του ειπε ο τυπος απο το τηλεφωνο του τεχνικου. Τι δεν ειχαν περασει σωστα δεν ξερω , δεν ρωταω κιολας Επισης , ετσι απο περιεργεια , πηγα να δω στις ρυθμισεις του ρουτερ εκει που ελεγα παραπανω για τον default user για το authentication , και εκει που ηταν το "default-user@nova.gr" , τωρα εχει αλλαξει και εχει το ονομα μου + αριθμο@nova.gr , δηλ κατι του στυλ d.trump6300@nova.gr (το donald trump ειναι τυχαια επιλογη ).
Αρα τελος καλο ολα καλα. Το θεμα που προκυπτει τωρα ειναι οτι ενω το ρουτερ απο τους υπολογιστες μου (2 φορητα) ειναι στα 2 μετρα , με εναν τοιχο στο ενδιαμεσο αλλα με ανοιχτη πορτα , δηλ κανεις δυο βηματα , στριβεις , κανεις 1 βημα και φτανεις ρουτερ, ενω τα φορητα εχουν καλες ασυρματες καρτες (intel 9260 , intel ax210) και συνδεονται στο μαξιμουμ στο ασυρματο του ρουτερ , η διακυμανση της ταχυτητας ειναι τραγικα μεγαλη. Τα φορητα αναφερουν σημα γυρω στο 70-75%. Μιλαμε για μεγαλες απωλειες σηματος για τοσο μικρη αποσταση. Αρα θα αναγκαστω να παιξω με switch και καλωδια. Τραβαγα με ασυρματη συνδεση speedtests και εβλεπα απο 50mbps εως 400mbps ξερωγω... τιποτα σταθερο. Με καλωδιο , σταθερες ταχυτητες προφανως.
(H πλακα ηταν οτι καποια στιγμη συνεδεσε το παλιο (Νοκια) ρουτερ και λειτουργουσε κανονικα ... ακομα )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mphxths : 13-12-24 στις 17:34.
-
13-12-24, 18:42 Απάντηση: Nova FTTH #8549
Άντε καλοταξιδη η ταχύτητα.
-
13-12-24, 18:44 Απάντηση: Nova FTTH #8550
Εχεις βαλει το γνωστο νεο huawei Που δινουν? Εγινε και εμενα νεα ενεργοποιηση προχθες και οπως αναφερεις στο ασυρματο με ενα τοιχο εμποδιο που στην ουσια ειναι η πορτα διπλα τα αποτελεσματα ειναι τραγικα. Βλεπω και εγω απο 100 μεχρι 250mbps και μολις πηγαινω μπροστα απο το ρουτερ φτανει τα 950 mbps. Το σημα τραγικο απλα!
Bookmarks