Σελ. 548 από 566 ΠρώτηΠρώτη ... 528538543546547548549550553558 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 8.206-8.220 από 8483

Θέμα: Nova FTTH

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Wind
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Την ip στο ρούτερ μέσα τη τσεκαρες αν ταιριάζει με κάποια από τις σελίδες που κοίταζες;

- - - Updated - - -

Κάτι άλλο... Παιδιά...
    Το tr069 το έχω κλείσει καιρό τώρα μη τυχόν αλλάξουν τους κωδικούς και χάσω root πρόσβαση...
    Έτσι όμως δεν παίρνω updates...
    Έχει νόημα να το ανοίξω;
    Απλά σαν επιπλέον πληροφορία έχω σβήσει και ips από το access control list της Νόβα για να μην έχουν πρόσβαση ούτε από σελίδα...
    Αν κάνω κάτι έτσι η νομίζω ότι κάνω...
    Δεν ξέρω σε περίπτωση που χρειαστεί support τι θα γίνει βέβαια....

Εγώ δεν έχει κλείσει ούτε έχω σβήσει τίποτα από την ημέρα που το πήρα και γύρισα σε bridge τη μια του θύρα για να παίξω με opnsense και μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει κάτι.

Περιοχή
    Ελληνικό, Αττική
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    55000/5500
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Forthnet - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    FRITZ! Box 7590
    SNR / Attn
    24(dB) / 10(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από miltaros Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τοσος χαμος γίνεται? η πετανε χαρταετο?
    Μόνιμα Καθαρά Δευτέρα στη Nova!
    NAS: QNAP TS-653D-4G@16GB (6xWD121KRYZ) Backup NAS: QNAP TS459 Pro+ (4xWD50EFRX) & Promise Smartstor NS4600 (4xWD30EZRX) @iSCSI
    UPS: Back-UPS RS BR1200LCDI Router: AVM Fritz!Box 7590 Switch: Netgear GSS116E

Dell Latitude E6520 (i7-2720QM CPU @ 2.20GH, 16GB, SSD)
    Custom PC (GA-EX58-UD5, Zeon X5650, 12GB, Gigabyte GV-N98TSL-1GB nVidia, SSD, WD Velociraptor WD3000HLFS, other HDs)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΙΓΑΛΕΩ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από winlink Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μόνιμα Καθαρά Δευτέρα στη Nova!
    Κλαιωω!!

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/50 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Εγώ είχα στείλει μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο nova account αίτημα για ανανέωση που ζητούσα κάνα δωρεάν μήνα και τα 15 γιγα στο f2g, αλλά με έχουν γειωσει.... Μου απάντησαν ότι μετέφεραν στο αίτημα στο αντίστοιχο τμήμα και θα με πάρουν, αλλά τπτ...
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΝΙΚΑΙΑ
    Έχω σοβαρό θέμα με 300mbps FTTH nova. Είναι νέα γραμμή, η οποία ενεργοποιήθηκε πριν από 1,5 μήνα περίπου, και μέχρι τώρα ήταν μια χαρά.

Δοκιμάζω την γραμμή με 2 σελίδες, το fast.com και το speedtest.net. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οι ταχύτητες ήταν μια χαρά. Εδώ και 3 μέρες, χωρίς να έχει γίνει καμία αλλαγή από μεριάς μου σε ρυθμίσεις ή καλωδιώσεις, το fast.com μου δείχνει 100mbps στην καλύτερη περίπτωση, και το speedtest.net μπορεί να δείξει ταχύτητες από 50mbps έως 270mbps.. ανάλογα τον server που θα επιλέξω. Ακόμα και στον ίδιο server, αν τρέξω test το ένα μετά το άλλο, το καθένα θα βγάλει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.

Επίσης, αν προπαθήσω να κάνω ένα πραγματικό download ενός μεγάλου αρχείου, για παράδειγμα το iso της τελευταίας ubuntu, ή κάποιο δοκιμαστικό αρχείο μεγάλου μεγέθους από το internet, κατεβάζει το πολύ με 200kb/sec... ναι ναι, kb/sec... ούτε καν mb/sec. Χειρότερα και από χαλκό. Ακόμα και αρχεία που ήξερα πως κατέβαιναν σφαίρα προ ολίγων ημερών, τώρα θέλουν ημέρες ολόκληρες. Και στο speedtest.net, αν επιλέξω single connection, μου εμφανίζει 2-3mbps στην καλύτερη...

Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις έγιναν με καλώδιο ethernet απ'ευθείας στο modem, ενσύρματα, με το νέο huawei HG8145X6-10, ώστε να είμαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα wifi.

Κάτι ακόμα που δεν ξέρω αν παίζει ρόλο όμως... το wifi του modem μέχρι να αρχίσουν τα προβλήματα ήταν μια χαρά, και έπιανα 300mbps ακόμα και σε διπλανό δωμάτιο (με πολύ καλή κάρτα wifi στο desktop). Αλλά από τότε που άρχισαν τα προβλήματα, τότε και το wifi άρχισε τα προβλήματα, πιάνοντας μόλις 20mbps, ότι κι αν κάνω, και φυσικά το πραγματικό download αρχείων να είναι πεσμένο στο 200kb/sec.

Τι έκανα προσπαθώντας να το διορθώσω:
    1. επικοινώνησα με τεχνική υποστήριξη nova, που το πρώτο που μου πρότειναν είναι να κάνω reset το modem στις default ρυθμίσεις. Δεν άλλαξε κάτι. Μάλιστα, το speedtest άρχισε να δείχνει για λίγα λεπτά ότι είναι μια χαρά, αλλά όταν έκλεισα το τηλέφωνο με την τεχνική υποστήριξη, άρχισε πάλι τα ίδια. Η κοπελιά που μίλησα τηλεφωνικά μου είπε πως έκανε ελέγχους και από την δική τους μεριά επικοινωνούν μαζί μου με 280mbps.
    2. δοκίμασα με καλώδιο ή με wifi, από κινητό android, από laptop, από σταθερό desktop, από windows, από ubuntu, από mac, παντού τα ίδια αποτελέσματα.
    3. 'Αλλαξα το καλώδιο οπτικής ίνας και έβαλα καινούργιο (δοκίμασα 3 διαφορετικά).
    4. Δοκίμασα download από single connection (με τα άθλια αποτελέσματα των 200kb/sec) αλλά και με torrent. Με torrent μόνο έδειξε να ξυπνά λίγο η ταχύτητα, και μόνο όταν είχε πάνω από 100 seeders μου έδειχνε περίπου 24mb/sec.

Καθώς το speedtest.net σε multi connections εμφανίζει σχετικά καλή ταχύτητα, αν και όχι σταθερά, και πάντα σε single connection μου εμφανίζει 2-3mbps, υποθέτω πως κάποιο θέμα υπάρχει με multi connections. Ακόμα και στο fast.com αν πάω στα settings και από 8 connection βάλω 30, βελτιώνεται η ταχύτητα, αλλά φυσικά με τίποτα δεν πιάνει τα 300mbps που έπιανε πριν.

Υπάρχει περίπτωση να τα έχει παίξει το modem της huawei που μου έχουν δώσει; Ή μήπως παίζει κάτι από μεριάς nova?

Κάθε γνώμη και άποψη δεκτή, καθώς καίγομαι πραγματικά να το διορθώσω γιατί αυτές τις ημέρες υποχρεούμε να δουλέψω από το σπίτι και μου έχει κόψει τα πόδια το παραπάνω πρόβλημα.

Ευχαριστώ σε όποιον απαντήσει. !!!

Edit:
    Μόλις τώρα έκανα κάποιες επιπλέον δοκιμές, παρακάτω τα αποτελέσματα του speedtest.net με server Nova Greece, multi connection και single connection.
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Screenshot 2024-11-04 215320.jpg 
Εμφανίσεις:  1 
Μέγεθος:  8,7 KB 
ID: 259668Nova Greece multi connections

Όνομα:  Screenshot 2024-11-04 215440.jpg 
Εμφανίσεις:  2 
Μέγεθος:  9,9 KB 
ID: 259669Nova Greece single connection

Όποιο server κι αν βάλω, τα ίδια πάνω κάτω αποτελέσματα πέρνω, ΕΚΤΟΣ από Cosmote S.A. Athens, που πέρνω τα παρακάτω:

Όνομα:  Screenshot 2024-11-04 215948.jpg 
Μέγεθος:  11,9 KB 
ID: 259670Cosmote S.A. Athens multi connections

Όνομα:  Screenshot 2024-11-04 220253.jpg 
Μέγεθος:  17,4 KB 
ID: 259671Cosmote S.A. Athens single connection

Ότι και να σκεφτώ, ιδέες δεν κατεβάζω πλέον....
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kogos : 04-11-24 στις 23:06.
    sudo apt-get remove --purge stress && sudo apt-get install hakuna-matata

Περιοχή
    Πετρούπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    220/22
    ISP
    NOVA
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kogos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω σοβαρό θέμα με 300mbps FTTH nova. Είναι νέα γραμμή, η οποία ενεργοποιήθηκε πριν από 1,5 μήνα περίπου, και μέχρι τώρα ήταν μια χαρά.

Προφανως η μονη συνισταμενη που αλλαξε ειναι ο υπολογιστης σου οποτε εκει βρισκεται το προβλημα .

Δοκιμασε με αλλον υπολογιστη να δεις τι γινεται . Αν ΔΕΝ εχεις αλλο υπολογιστη , βαλε ενα LIVE linux και δοκιμασε .

Ειμαι 99,9% σιγουρος οτι θα λυθει το προβλημα .

Ετσι την πατησα και εγω σε 1Gbps γραμμη , και φταιγανε οι drivers της LAN .
    Με το LIVE linux ειδαμε ολη την ταχυτητα .
    The gr81 .

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Nova
    Router
    Leox -> MikroTik hAP ac²
    Μου ακούγεται περίεργο ο υπολογιστής να κατεβάζει προς κοσμοτέ οκ και στα άλλα χάλια. Αυτό που έχω προσέξει εγώ είναι ότι αραιά και σπάνια η Νοβα παρουσιάζει την παιδική ασθένεια οπου μπουκώνει το ip-range στο οποίο βρίσκεσε. Αν δεν το εχεις δοκιμάσει, κάνε 2-3 restart το ρουτερ να μπεις σε άλλο ip-range, έχει μπόλικα η ΝΟΒΑ.

Περιοχή
    Πετρούπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    220/22
    ISP
    NOVA
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Jaisonas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου ακούγεται περίεργο ο υπολογιστής να κατεβάζει προς κοσμοτέ οκ και στα άλλα χάλια. Αυτό που έχω προσέξει εγώ είναι ότι αραιά και σπάνια η Νοβα παρουσιάζει την παιδική ασθένεια οπου μπουκώνει το ip-range στο οποίο βρίσκεσε. Αν δεν το εχεις δοκιμάσει, κάνε 2-3 restart το ρουτερ να μπεις σε άλλο ip-range, έχει μπόλικα η ΝΟΒΑ.
    Που το γραφει οτι προς cosmote ειναι οκ ? Δεν ειδα να γραφει κατι τετοιο .

Παντου εχει προβλημα λεει .
    The gr81 .

Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΝΙΚΑΙΑ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από griniaris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προφανως η μονη συνισταμενη που αλλαξε ειναι ο υπολογιστης σου οποτε εκει βρισκεται το προβλημα .

Δοκιμασε με αλλον υπολογιστη να δεις τι γινεται . Αν ΔΕΝ εχεις αλλο υπολογιστη , βαλε ενα LIVE linux και δοκιμασε .

Ειμαι 99,9% σιγουρος οτι θα λυθει το προβλημα .

Ετσι την πατησα και εγω σε 1Gbps γραμμη , και φταιγανε οι drivers της LAN .
    Με το LIVE linux ειδαμε ολη την ταχυτητα .
    Μα ο υπολογιστής δεν άλλαξε... ο ίδιος είναι. Εκτός αυτού, έγραψα πως έχω δοκιμάσει από σταθετό υπολογιστή, από κινητό, από laptop, από windows, linux και από mac, και σε όλα τα ίδια αποτελέσματα έχω. Και μάλιστα κάθε φορά είχα μόνο ένα ανοιχτό, ώστε να είμαι σίγουρος ότι μόνο μία συσκευή έχει internet κάθε φορά.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από griniaris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Που το γραφει οτι προς cosmote ειναι οκ ? Δεν ειδα να γραφει κατι τετοιο .

Παντου εχει προβλημα λεει .
    Είναι κάτω κάτω στο μήνυμα... στις τελευταίες δοκιμές που έκανα.

Περισσότερα νέα σχετικά: προ ολίγων λεπτών έκανα νέες δοκιμές, χωρίς να έχω αλλάξει κάτι, είναι λες ως δια μαγείας το πρόβλημα έχει λυθεί. Τα speedtests επανλήλθαν στα φυσιολογικά και το download speed ανέβηκε δραματικά. Μιλάμε, για download ubuntu iso πριν ήταν 200kb/sec μέγιστο, και τώρα έπιασε 30mb/sec. Τι να πω... δεν ξέρω αν έπιασε τόπο η χθεσινή επικοινωνία που είχα με την τεχνική υποστήριξη, αν και μου είπαν πως αυτοί δεν βλέπουν κάτι.

Θα κάνω και περισσότερες δοκιμές μέσα στη μέρα να δω αν έχει σχέση με την ώρα της ημέρας. Αλλά δεν νομίζω...

Για να δούμε!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kogos : 05-11-24 στις 12:12.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Μα ο υπολογιστής δεν άλλαξε... ο ίδιος είναι. Εκτός αυτού, έγραψα πως έχω δοκιμάσει από σταθετό υπολογιστή, από κινητό, από laptop, από windows, linux και από mac, και σε όλα τα ίδια αποτελέσματα έχω. Και μάλιστα κάθε φορά είχα μόνο ένα ανοιχτό, ώστε να είμαι σίγουρος ότι μόνο μία συσκευή έχει internet κάθε φορά.

- - - Updated - - -

Περισσότερα νέα σχετικά: προ ολίγων λεπτών έκανα νέες δοκιμές, χωρίς να έχω αλλάξει κάτι, είναι λες ως δια μαγείας το πρόβλημα έχει λυθεί. Τα speedtests επανλήλθαν στα φυσιολογικά και το download speed ανέβηκε δραματικά. Μιλάμε, για download ubuntu iso πριν ήταν 200kb/sec μέγιστο, και τώρα έπιασε 30mb/sec. Τι να πω... δεν ξέρω αν έπιασε τόπο η χθεσινή επικοινωνία που είχα με την τεχνική υποστήριξη, αν και μου είπαν πως αυτοί δεν βλέπουν κάτι.

Θα κάνω και περισσότερες δοκιμές μέσα στη μέρα να δω αν έχει σχέση με την ώρα της ημέρας. Αλλά δεν νομίζω...

Για να δούμε!
    Ξαναδές το βράδυ πάλι. Αν πάλι όλα πάνε αργά τότε απλά λειώνει το σύμπαν στην περιοχή σου ώρες αιχμής και πρέπει να τους πιέζεις συνέχεια να κάνουν κάτι.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Περιοχή
    Πετρούπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    220/22
    ISP
    NOVA

Για να δούμε!
    Και το διάβασα 2 φορβές .. αλλα μαλλον δεν το συγκρατησα . My bad .....

Και το εχω πει ... να μην γραφω πρωινες ωρες . ακομα δεν εχει πιασει ο καφες ...
    The gr81 .

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/50
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Μάλλον κάτι τοπικό πρέπει να είναι.. Να μπουκώνει κάτι στην περιοχή σου όπως είπε και ο Χρήστος;
    Παρακάτω έχω ένα απόσπασμα από speedtest tracker που τρέχει σε ένα docker κάθε 30 λεπτά, γιατί ήθελα κι εγώ να δω πως πάει η Νόβα..
    Αλλά δε βλέπω πρόβλημα..
    ΟΚ, έχω κάτι βυθίσματα (το ελάχιστο είναι στα 133). Τα πιο πολλά είναι 2-3 του μηνός που ήταν Σ/Κ και η χρήση ήταν πολύ αυξημένη
    Το γράφημα όμως απεικονίζει speedtests 1 εβδομάδας και βλέπω 1-2 φορές την ημέρα μόνο μειωμένη ταχήτητα
    ΟΚ, δεν περιμένω να είναι τάπα όλη μέρα κάθε μέρα
    Spoiler:

Όνομα:  speedtesttracker.JPG 
Εμφανίσεις:  6 
Μέγεθος:  65,9 KB 
ID: 259677

Υ.Γ.: Η γραμμή είναι και με QoS στα 495/48
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Καλησπέρα σε ολους,

Μετα απο 9 ναι 9 μερες χωρις internet η (Ππεταω χαρταετο ολη μερα ΚΑΘΕ μερα) nova κατφερε να λύσει το πρόβλημα στην νεα Business Fiber 500 γραμμη λαι να μου φτιάξει το internet... τηλέφωνο δεν εχω ακομα....πολλα ζηταω...

Μια ερώτηση εχω ont nokia για να βαλω το pfsense κατευθειαν το μονο που θελει ειναι 802.1q 835 και ppoe??

Εβαλα αυτα τα settings και αντι να μου δωσει την real static ip που περνω με το zyxel σε bridge μου εδωσε μια 10.99.χ.χ απο καποιο αλλο δίκτυο. Voice μαλλον

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/50 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.

Δοκιμάζω την γραμμή με 2 σελίδες, το fast.com και το speedtest.net. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οι ταχύτητες ήταν μια χαρά. Εδώ και 3 μέρες, χωρίς να έχει γίνει καμία αλλαγή από μεριάς μου σε ρυθμίσεις ή καλωδιώσεις, το fast.com μου δείχνει 100mbps στην καλύτερη περίπτωση, και το speedtest.net μπορεί να δείξει ταχύτητες από 50mbps έως 270mbps.. ανάλογα τον server που θα επιλέξω. Ακόμα και στον ίδιο server, αν τρέξω test το ένα μετά το άλλο, το καθένα θα βγάλει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.

Επίσης, αν προπαθήσω να κάνω ένα πραγματικό download ενός μεγάλου αρχείου, για παράδειγμα το iso της τελευταίας ubuntu, ή κάποιο δοκιμαστικό αρχείο μεγάλου μεγέθους από το internet, κατεβάζει το πολύ με 200kb/sec... ναι ναι, kb/sec... ούτε καν mb/sec. Χειρότερα και από χαλκό. Ακόμα και αρχεία που ήξερα πως κατέβαιναν σφαίρα προ ολίγων ημερών, τώρα θέλουν ημέρες ολόκληρες. Και στο speedtest.net, αν επιλέξω single connection, μου εμφανίζει 2-3mbps στην καλύτερη...

Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις έγιναν με καλώδιο ethernet απ'ευθείας στο modem, ενσύρματα, με το νέο huawei HG8145X6-10, ώστε να είμαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα wifi.

Κάτι ακόμα που δεν ξέρω αν παίζει ρόλο όμως... το wifi του modem μέχρι να αρχίσουν τα προβλήματα ήταν μια χαρά, και έπιανα 300mbps ακόμα και σε διπλανό δωμάτιο (με πολύ καλή κάρτα wifi στο desktop). Αλλά από τότε που άρχισαν τα προβλήματα, τότε και το wifi άρχισε τα προβλήματα, πιάνοντας μόλις 20mbps, ότι κι αν κάνω, και φυσικά το πραγματικό download αρχείων να είναι πεσμένο στο 200kb/sec.

Τι έκανα προσπαθώντας να το διορθώσω:
    1. επικοινώνησα με τεχνική υποστήριξη nova, που το πρώτο που μου πρότειναν είναι να κάνω reset το modem στις default ρυθμίσεις. Δεν άλλαξε κάτι. Μάλιστα, το speedtest άρχισε να δείχνει για λίγα λεπτά ότι είναι μια χαρά, αλλά όταν έκλεισα το τηλέφωνο με την τεχνική υποστήριξη, άρχισε πάλι τα ίδια. Η κοπελιά που μίλησα τηλεφωνικά μου είπε πως έκανε ελέγχους και από την δική τους μεριά επικοινωνούν μαζί μου με 280mbps.
    2. δοκίμασα με καλώδιο ή με wifi, από κινητό android, από laptop, από σταθερό desktop, από windows, από ubuntu, από mac, παντού τα ίδια αποτελέσματα.
    3. 'Αλλαξα το καλώδιο οπτικής ίνας και έβαλα καινούργιο (δοκίμασα 3 διαφορετικά).
    4. Δοκίμασα download από single connection (με τα άθλια αποτελέσματα των 200kb/sec) αλλά και με torrent. Με torrent μόνο έδειξε να ξυπνά λίγο η ταχύτητα, και μόνο όταν είχε πάνω από 100 seeders μου έδειχνε περίπου 24mb/sec.

Καθώς το speedtest.net σε multi connections εμφανίζει σχετικά καλή ταχύτητα, αν και όχι σταθερά, και πάντα σε single connection μου εμφανίζει 2-3mbps, υποθέτω πως κάποιο θέμα υπάρχει με multi connections. Ακόμα και στο fast.com αν πάω στα settings και από 8 connection βάλω 30, βελτιώνεται η ταχύτητα, αλλά φυσικά με τίποτα δεν πιάνει τα 300mbps που έπιανε πριν.

Υπάρχει περίπτωση να τα έχει παίξει το modem της huawei που μου έχουν δώσει; Ή μήπως παίζει κάτι από μεριάς nova?

Κάθε γνώμη και άποψη δεκτή, καθώς καίγομαι πραγματικά να το διορθώσω γιατί αυτές τις ημέρες υποχρεούμε να δουλέψω από το σπίτι και μου έχει κόψει τα πόδια το παραπάνω πρόβλημα.

Ευχαριστώ σε όποιον απαντήσει. !!!

Edit:
    Μόλις τώρα έκανα κάποιες επιπλέον δοκιμές, παρακάτω τα αποτελέσματα του speedtest.net με server Nova Greece, multi connection και single connection.

Όνομα:  Screenshot 2024-11-04 215320.jpg 
Μέγεθος:  8,7 KB 
ID: 259668Nova Greece multi connections

Όνομα:  Screenshot 2024-11-04 215440.jpg 
Εμφανίσεις:  2 
Μέγεθος:  9,9 KB 
ID: 259669Nova Greece single connection

Όποιο server κι αν βάλω, τα ίδια πάνω κάτω αποτελέσματα πέρνω, ΕΚΤΟΣ από Cosmote S.A. Athens, που πέρνω τα παρακάτω:

Όνομα:  Screenshot 2024-11-04 215948.jpg 
Μέγεθος:  11,9 KB 
ID: 259670Cosmote S.A. Athens multi connections

Όνομα:  Screenshot 2024-11-04 220253.jpg 
Μέγεθος:  17,4 KB 
ID: 259671Cosmote S.A. Athens single connection

Ερώτηση 1. Οι συσκευές που μετράς είναι σχετικά σύγχρονες; Η είναι αρχαίες;
    Ερώτηση 2. Τα στατιστικά στο ρούτερ που αφορούν την οπτική, είναι εντός ορίων;

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξαναδές το βράδυ πάλι. Αν πάλι όλα πάνε αργά τότε απλά λειώνει το σύμπαν στην περιοχή σου ώρες αιχμής και πρέπει να τους πιέζεις συνέχεια να κάνουν κάτι.
    Αν μπουκωνει και η οπτική δέσαμε....
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΝΙΚΑΙΑ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ερώτηση 1. Οι συσκευές που μετράς είναι σχετικά σύγχρονες; Η είναι αρχαίες;
    Ερώτηση 2. Τα στατιστικά στο ρούτερ που αφορούν την οπτική, είναι εντός ορίων;

- - - Updated - - -

Αν μπουκωνει και η οπτική δέσαμε....
    1. ναι, είναι πολύ σύγχρονα. Φαντάσου ότι το πιο παλιό είναι ένα PC με 14700k, αγορασμένο πέρσι. Ο mac ειδικά δεν έχει κλείσει ούτε μήνα.

2. ενδιαφέρον αυτό... νομίζω πως η παρακάτω εικόνα από το modem μας κάνει; Δεν γνωρίζω όμως αν είμαι εντός ορίων... από ότι βλέπω, χωρίς να είμαι ειδικός, όλα μια χαρά πρέπει να είναι...

Όνομα:  Screenshot 2024-11-05 175737.jpg 
Εμφανίσεις:  30 
Μέγεθος:  69,2 KB 
ID: 259678

Σελ. 548 από 566 ΠρώτηΠρώτη ... 528538543546547548549550553558 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία