Αν έχω καταλάβει σωστά δεν παίζει ρόλο η αλλαγή καλωδίων σε μια κεραία. Δηλαδή εσυ που έχεις 6 καλώδια θες μια 4Χ4 και μια 2Χ2 κεραία. Το πως θα τις συνδέσεις δεν παίζει ρόλο αρκεί ανα δυο τα ζευγάρια να είναι στην ίδια κεραία. Το πρόβλημα σου στο 5g ίσως να είναι πρόβλημα της εκάστοτε κεραίας στην συχνότητα που εκπέμπει το 5G στην περιοχή σου (δηλαδή το gain να μην είναι αρκετό στην κεραία που το συνδέεις), ίσως να αξίζει να κανεις τράμπα την μια κεραία με την άλλη για την συχνότητα 5G. Τα splitters γιατί τα θες; Θα διασταυρώσεις κάποια κεραία με άλλη; Θυμάμαι που το είχες αναφέρει μέσω ενός βίντεο και προσωπικά διαφωνώ μην γίνει θέμα στο μόντεμ. Δύσκολο από ένα καλώδιο να περάσουν 2 συχνότητες χωρίς να επηρεαστεί η συνολική απολαβή της καθεμιάς ξεχωριστά..
Παίξε με το κλείδωμα κεραίας με το ZTE αρχικά μέσω software. Αν πετύχει αυτό τότε άνοιξε το και κανε την μοντα με τις κεραίες!
- - - Updated - - -
Ψαξου ακόμα σε αυτό που ανέφερα και πιο πριν. Μπορεί γενικότερα οι πατέντες με τις εσωτερικές κεραίες να γίνονται εξωτερικές να μην δουλεύουν καλά σε όλα τα ρουτερ. Η εξωτερική κεραία χρειάζεται οδήγηση, όπως λέμε ισχυ (watt). Εάν το εκάστοτε ρουτερ είναι φτιαγμένο για εσωτερικές και μόνο, συνδέοντας μια εξωτερική κεραία που δεν μπορεί να οδηγηθεί ίσως φτάνουμε σε αδιέξοδο. Κάποια ρουτερ (MikroTik) απαγορεύουν να βάλεις μπροστά το ρουτερ με αποσυνδεδεμένες τις εξωτερικές του κεραίες διότι εάν δεν έχει που να εκτονωθεί η οδήγηση θα σχηματιστεί ζέστη και θα καεί το κυκλωμα. Η κεραία λαμβάνει όλη την οδήγηση και την κάνει εκπεμπόμενο μαγνητικό πεδίο. Εάν λοιπόν δεν μπορεί το εκάστοτε ρουτερ να δώσει μια σοβαρή οδήγηση είναι σαν να μην έχεις συνδέσει μια κεραία. Δοκίμασε συνεπώς ότι κανεις με ένα ρουτερ που ήδη δέχεται εξωτερικές κεραίες όπως το ZTE.
Εμφάνιση 136-150 από 475
-
11-04-22, 21:58 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #136
-
12-04-22, 00:09 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #137
Έφερα το ZTE από τον πατέρα μου και οποία κεραία να συνδέσω, επιβεβαιώνω πως οι εξωτερικές φύσες είναι μόνο για 3500 συχνότητα που ντεν έχουμε.
- - - Updated - - -
Ίσως το λύσω αύριοThere's no substitute for experience
CorollaClub
-
12-04-22, 09:09 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #138
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xristostsilis : 12-04-22 στις 09:14.
-
12-04-22, 09:12 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #139
-
12-04-22, 09:17 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #140
-
12-04-22, 10:43 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #141
Έχω Ν78 αλλά το ZTE κάνει lock πάνω της μόνο για 1 sec και γυρίζει στην Ν1. Αν του καρφώσω την Ν78 δεν λοκάρει ποτέ 5G.
Έχω μπερδευτεί να πω την αλήθεια. Όντως το Huawei μου λέει 5G συχνότητα την Ν78 και 3500... αυτό σημαίνει τελικά πως υπάρχει κεραία στους 3500 σωστά? αν ναι γιατί και τα 2 μοντεμ όταν τους κουμπώνω την κεραία στους 2 ακροδέκτες με pigtail στο huawei και στις εξωτερικές φύσες στο ZTE, το μεν huawei δεν κερδίζει τίποτα από db, το δε ΖΤΕ δεν κάνει lock καν?
Για το Huawei απλά είδα σε video στο youtube τύπο που έλεγε πια συγκεκριμένα Pin είναι για 3500.. αλλά μπορεί να κάνει και λάθος... αν έχει κάποιος δει κάπου στην πλακέτα του Huawei CPE Pro2 ποια πιν αντιστοιχούν σε ποιες συχνότητες θα ήμουν υπόχρεος.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
14-04-22, 12:15 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #142
Την παρέλαβα σήμερα. Εκ πρώτης όψεως είναι αρκετά ποιοτική με χοντρό καλώδιο (το περίμενα πολύ λεπτότερο απο τα βίντεο που είχα δει). Εχει βίδες πίσω, συνεπώς ξεβιδώνει για να αλλάξεις καλώδιο κλπ λογικά. Δεν την έχω κουμπώσει ακόμα να δω πως τα πηγαίνει στην πράξη. Η βάση της που σε βίντεο φαίνεται ευτελής ποιότητας είναι αρκετά στιβαρή απο κοντά, αλλά ο τρόπος στήριξης της qupanel νομίζω είναι καλύτερος.
Spoiler:Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xristostsilis : 14-04-22 στις 12:24.
-
14-04-22, 13:35 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #143There's no substitute for experience
CorollaClub
-
14-04-22, 18:10 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #144
Να σαι καλά φίλε!
Την τοποθέτησα και με μια πρώτη εικόνα βλέπω τα εξής:
Αισθητή μείωση του ping από 19 σε 13 και μαξ καμία φορά 17.
Το σήμα έγινε πολύ καλύτερο (SINR, RSRQ) όμως το RSRP είναι πάνω κάτω το ίδιο με όταν είχα το ρουτερ εκεί που είναι η κεραία τώρα. Δεν έχω κάνει alignment γιατί φυσαει υπερβολικά αυτήν την στιγμή.
Τέλος βλέπω τρομερή σταθερότητα στην ταχύτητα πλέον. Εκεί που την μια είχα 150 και την άλλη 350 τώρα βλέπω μόνιμα 400-450. Βέβαια άλλαξα και την θέση του ρουτερ και έχει κλειδώσει σε διαφορετική κεραία για 4G αλλά για 5G N78 είναι στην ίδια με πριν.
Θα κάνω κάποια τεστ και θα επανέλθω με φωτογραφίες.
Edit: upload επίσης τρομερή αλλαγή από 15-20 πήγε 70-80. Ίσως αυτό να είναι η νουμερο 1 βελτίωση. Σαν ποιότητα σήματος το RSRP με προβληματίζει που δεν άλλαξε υπερβολικά..
- - - Updated - - -
Εστιάστε μόνο στο NR κομμάτι και αγνοήστε το 4G γιατί έγινε μεταφορά του ρουτερ σε άλλο σημείο:
Πρίν:
Spoiler:
Μετά:
Spoiler:Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xristostsilis : 14-04-22 στις 18:29.
-
14-04-22, 18:11 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #145There's no substitute for experience
CorollaClub
-
14-04-22, 18:25 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #146
Είναι στο chateau 5g (μαμά φίσες για 3500Mhz), κάτω λέει NR RSRP άρα είναι του 5G 100%. Δες φωτό (έκανα edit)
- - - Updated - - -
Τώρα που το ξανασκέφτομαι η κεραία το πολύ 11db έλεγε θα δώσει και έχω δεί 10db βελτίωση σύμφωνα με την φωτό στο RSRP, αλλά στην πραγματικότητα έχει πάει και -89 για κάποια δευτερόλεπτα.. Επομένως όντως δίνει αυτό που λένε και παραπάνω.. Ακόμα εκεί που έχανα συχνά την Ν78 τώρα την κρατάει.
Για την ιστορία είμαι 820μ σε ευθεία απο την κεραία Ν78, χωρίς απόλυτη οπτική επαφή λόγω δέντρων. Να σημειωθεί πως η xpol2 είναι κυριολεκτικά απο πάνω απο ένα ubnt litebeam ac gen 2 οπότε μπορεί να τρώει πολύ ισχυρό πεδίο απο 5.000Mhz που εκπέμπει.. Θα πρέπει να την απομακρύνω απο εκεί σίγουρα.
Εμένα ποίο πρέπει να με νοιάζει; Το RSRP, SINR ή RSRQ;;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xristostsilis : 14-04-22 στις 18:34.
-
14-04-22, 18:32 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #147
-
14-04-22, 18:43 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #148
-
14-04-22, 18:48 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #149
Ειμαι 2.5χλμ απο Ν78 κεραια της cote που δινει απιστευτες ταχυτητες σε μεγαλη αποσταση στη πολη του Βολου. Οποτε θελω κ εγω να επενδυσω στην εν λογο κεραια με το chateau 5g. Αυτο που με ανησυχει ειναι δεν θα μπορω να εχω και καλη καλυψη LTE αφου εντος σπιτιου το LTE ειναι μετριο προς κακο. Τωρα παιζω με το chateau lte12 με εξωτερικη κεραια.
*** mikrotik chateau lte12 + MikroTik MTAO-LTE-5D-SQ mANT external antenna ***
- Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας
-
14-04-22, 18:48 Απάντηση: Εξωτερικές κεραίες για 5G ρούτερ. #150
Bookmarks