Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ και ζητάω τη βοήθειά σας στο παρακάτω πρόβλημά μου:
το πρωί ενώ είχα ανοιχτό το pc και έκανα κάποια εργασία , ξαφνικά έσβησε.
Το μυαλό μου πήγε σε διακοπή ρεύματος αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι δε ήταν κάτι τέτοιο αφού οι υπόλοιπες συσκευές που παίρνουν ρεύμα από την ίδια πρίζα λειτουργούσαν κανονικά. Επιπλέον ο υπολογιστής δεν άνοιγε μετά , δεν έπαιρνε ρεύμα.
Η σκέψη μου είναι ότι το τροφοδοτικό παρέδωσε το πνεύμα.
Είναι έτσι με βάση αυτά που σας περιγράφω;
Αν ναι , συνεχίζω:
το τροφοδοτικό που έχει πάνω είναι ένα Chieftec 420 Watt , αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία που βρήκα στο διαδίκτυο.
Αν και είμαι μέσα στην εγγύηση 3 χρόνων από το Πλαίσιο (υποθέτω ότι περιλαμβάνει και το τροφοδοτικό) δεν θα μπω στη διαδικασία να πηγαίνω τον υπολογιστή με αυτοκίνητο και να περιμένω κάποιες μέρες οπότε σκέφτομαι να το αλλάξω μόνος μου αν και δεν το έχω ξανακάνει.
Οι απορίες μου είναι οι εξής:
-Η αλλαγή είναι κάτι που θα με δυσκολέψει;
Αν πριν βγάλω το παλιό τσεκάρω που συνδέεται το κάθε καλώδιο για να τοποθετήσω μετά το καινούργιο ,υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι λάθος και να γίνει μεγαλύτερη ζημιά;
- Υπάρχει λόγος να πάρω μεγαλύτερο τροφοδοτικό 450 ή 500 Watt;
Να σας πω ότι με τα 420 Watt δούλευε μια χαρά 2 χρόνια τώρα.
-Όσον αφορά τις διαστάσεις των τροφοδοτικών είναι ίδιες από μάρκα σε μάρκα ή καλύτερα να βγάλω το παλιό και με αυτό στο χέρι ή με μετρημένες τις διαστάσεις του , να πάω να αγοράσω καινούργιο;
Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας
Εμφάνιση 1-15 από 26
-
29-08-07, 15:36 μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #1
-
29-08-07, 15:56 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #2
Είναι φοβερά πιθανό. Και εγώ αυτό θα κοίταγα σε πρώτη φάση. Προσπάθησε να εξετάσεις αν μυρίζει καμμένο.
Πάρε τους ένα τηλέφωνο, και ρώτα μήπως γίνεται να τους πας μόνο το τροφοδοτικό.
Δεν είναι κάτι δύσκολο, ούτε είναι πιθανό να κάψεις κάτι. Για να είσαι σίγουρος, μέτρα πόσα καλώδια έβγαλες.
Αν δεν μας πεις τη σύνθεση... Επίσης ίσως θες να πάρεις μια καλύτερη (αλλά και ακριβότερη) μάρκα.
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα εκτός και αν το κουτί σου είναι πολύ στενάχωρο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πύρρος : 29-08-07 στις 15:57.
And how can we win, when fools can bekingsISO-approved?
[MUSE: Knights of Cydonia]
-
29-08-07, 16:26 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #3
-
29-08-07, 16:40 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #4
Δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι εχει καει μονο το τροφοδοτικο. Μπορει να εχει παρει και τιποτα αλλο μαζι του.
Aλλαξε το μονος σου και μετα βλεπεις. Απλα να θυμηθεις τι εβγαλες και να το ξαναβαλεις.
Σου βρηκα και αντικαταστατη.
Toughpower 600W 84€
Αξιζει τα παραπανω λεφτα.
-
29-08-07, 21:32 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #5
Πήρα τηλέφωνο στο Πλαίσιο και πήγα μόνο με το τροφοδοτικό.
Θα επιβεβαιώσει ο τεχνικός ότι όντως κάηκε και θα με πάρουν τηλέφωνο αύριο για να παραλάβω το 450 Watt διότι το 420 δεν βγαίνει πλέον.
Η συνδεσμολογία όντως είναι πολύ απλούστερη απ'ότι περίμενα (βέβαια κράτησα σημειώσεις και τράβηξα φωτογραφίες αλλά δεν θα χρειαστούν). Τα καλώδια μπαίνουν με ένα τρόπο μόνο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και ελπίζω να μην κολλήσω με τη συνδεσμολογία ώστε να ζητήσω ξανά τη βοήθειά σας.
-
29-08-07, 23:49 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #6
-
30-08-07, 00:04 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #7
Για να δοκιμάσεις ένα τροφοδοτικό μπορείς να κάνεις τα εξής:
1) αποσυνδέεις όλα τα καλώδια προς τον υπολογιστή.
2) Βγάζεις το τροφοδοτικό από το κουτί
3)Στον ATX connector κάνεις μια γέφυρα με ένα καλωδιάκι στο pin 14 & 15
4)Εάν δουλέψει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού είμαστε σε καλό δρόμο εάν όχι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε ... έχει πρόβλημα.
5)Με ένα πολύμετρο ελέγχουμε τις τάσεις σε έναν connector για τους σκληρούς δίσκους. Πρέπει να είναι 5 Volt ανάμεσα στο μαύρο και στο κόκκινο καλώδιο (το + του πολυμέτρου στο κόκκινο) και 12 Volt ανάμεσα στο κίτρινο και στο μαύρο.
Εάν βρούμε τις τάσεις εντάξει τότε είναι OKΤελευταία επεξεργασία από το μέλος s_samaras : 30-08-07 στις 00:07.
-
30-08-07, 00:39 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #8
Τι ακριβως θα προσφερει στο pc του, το να δώσει 84ευρω?
Εχει ενα τροφοδοτικο με 3 χρονια εγγυηση απο το Πλαισιο. Θα του δώσουν δωρεάν το 450.
Θα παρακαλούσα το εξής με όλα τα φιλικα μου συναισθήματα.
Επειδη μας διαβάζουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το σπορ, και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα.
Ειναι κρίμα να τους βάζουμε σε έξοδα , επειδή εμείς έχουμε το "ψώνιο".
Δεν θα έχει απολύτος! καμία χρησιμότητα για τον φίλο , το παραπάνω τροφοδοτικό που αναφέρεις.
Το μόνο που θα κάνει ειναι να πετάξει τα 84ευρω του αφου θα κάνει άψογα την δουλειά του με το τροφοδοτικό που θα του αντικαταστήσουν απο το Πλαίσιο.
Θα αναφέρω επίσης, οτι το παραπάνω σχόλιο μου αναφέρετε ειδικά σε εσένα φίλε nikchris, μια που έχω παρατηρήσει οτι έχεις ιδιαίτερο "ψωνιο" με τα τροφοδοτικα και είσαι ικανός να προτείνεις την αγορά τροφοδοτικού των 100ευρω για Pentium III.
Ευχαριστώ πολύ.
-
30-08-07, 01:13 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #9
Δεν χρειάζεται να έχεις "ψώνιο" για να θες ένα καλό τροφοδοτικό. Οποιος έχει χάσει δίσκο (ή άλλο εξάρτημα, αλλά ο δίσκος είναι συνολικά ο πιο χρονοβόρος στην αποκατάσταση) από τροφοδοτικό νομίζω θα συμφωνίσει
.
And how can we win, when fools can bekingsISO-approved?
[MUSE: Knights of Cydonia]
-
30-08-07, 02:36 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #10
Εχεις ιδεα τι μπορει να χαλασει αν εχεις μαπα τροφοδοτικο?
Ο Nikchris που μιλαει εχει χασει 2 φορες εξαρτηματα απο μαλακισμενα τροφοδοτικα και μαλιστα τη μια ειδικα σχεδον τα παντα απο υπερταση.
Την αλλη...μονο δισκο.
Αλλα και τιποτα να μη χαλασει εκτος απο το τροφοδοτικο και παλι ειναι μανουρα και χασιμο χρονου μεχρι να αλλαξεις το χαλασμενο.
Απο την αλλη δε ενα καλυτερο και μεγαλυτερο τροφοδοτικο εχει παρα πολυ μεγαλες πιθανοτητες να σου κρατησει και στην επομενη αναβαθμιση.
Εγω πριν 2 χρονια πηρα 460 ενω μπορουσα να κανω δουλεια με ενα 300ρι.
Αλλα οταν εβαλα 4 sata πανω + καρτα γραφικων που καιει 150W δεν χρειαστηκε να αλλαξω PSU. Ουτε στην επομενη αναβαθμιση θα χρειαστει.
Οπως βλεπεις λοιπον δεν προκειται για κανενα "ψωνιο".
Αν τωρα εσυ να γλυτωσεις 50€ και να παιξεις κορωνα γραμματα με το συστημα σου εχεις καθε δικαιωμα να το κανεις.
Αλλα να εισαι πιο προσεκτικος οταν πας να "διορθωσεις" τον αλλο γιατι εχεις 1000% αδικο.
Εχεις κατι να πεις?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gordito : 30-08-07 στις 02:38.
-
30-08-07, 06:10 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #11
Ετσι ακριβως, συμφωνω απολυτα με nickhris σαν παθοντας. Το τωρινο συστημα μου ειχε 400watt(q-tec psu) και το εσκασε η καρτα γραφικων ενω επαιζα καποιο παιχνιδι. Πολυ απλα σκεφτηκα, οτι να παω να δωσω καποια χρηματα να παρω το ιδιο ακριβως δε με συμφερει(ενω ειμουν στην εγγυηση, αλλαχτηκε με ενα noname 400watt). Πηγα και πηρα ενα πιο μεγαλο και καλο για να ειμαι ηρεμος, δλδ να θελω να βαλω και τεταρτο και πεμπτο και εκτο ακομα δισκο και να μη φοβαμαι μηπως δε ξεκινησει η οτι στη ζουλα μπορει να κανει κανενα τσαφ παλι(χωρια οτι ενα σχετικα μικρο και φορτωμενο με συσκευες τροφοδοτικο πιεζεται για να δωσει αυτα που εμεις ζηταμε)...και χωρια οτι στο επομενο συστημα παλι θα μου μεινει το ιδιο(= επενδυση).
finally
@ andeasap: δεν πετας ποτε τα χρηματα σου, αγοραζοντας κατι που θα σου μεινει και μελλοντικα
οφτοπικ: το αλλαγμενο 400αρι τροφοδοτικο απο την εγγυηση, αναπαυεται απο εχτες στη θεση ενος καμμενου και θορυβωδους 300αριου, στο πισι της κοπελας μουΤελευταία επεξεργασία από το μέλος aglaisma : 30-08-07 στις 06:13.
less than 20Hz
-2dB right 0dB left
-
30-08-07, 08:40 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #12
Ισως αυτο σε κανει να εισαι υπερβολικος.
Αλλα και τιποτα να μη χαλασει εκτος απο το τροφοδοτικο και παλι ειναι μανουρα και χασιμο χρονου μεχρι να αλλαξεις το χαλασμενο.
Απο την αλλη δε ενα καλυτερο και μεγαλυτερο τροφοδοτικο εχει παρα πολυ μεγαλες
πιθανοτητες να σου κρατησει και στην επομενη αναβαθμιση.
Εγω πριν 2 χρονια πηρα 460 ενω μπορουσα να κανω δουλεια με ενα 300ρι.
Αλλα οταν εβαλα 4 sata πανω + καρτα γραφικων που καιει 150W δεν χρειαστηκε να αλλαξω PSU. Ουτε στην επομενη αναβαθμιση θα χρειαστει.
Οπως βλεπεις λοιπον δεν προκειται για κανενα "ψωνιο".
Αν τωρα εσυ να γλυτωσεις 50€ και να παιξεις κορωνα γραμματα με το συστημα σου εχεις καθε δικαιωμα να το κανεις.
Αλλα να εισαι πιο προσεκτικος οταν πας να "διορθωσεις" τον αλλο γιατι εχεις 1000% αδικο.
Κρινεις απο τον εαυτο σου, οτι ολες οι περιπτωσεις ειναι σαν την δική σου.
Δεν ειναι ολοι χομπίστες του είδους του δικού σου και ίσως και του δικού μου.
Υπάρχουν ανθρωποι (οι περισσοτεροι) που εχουν εναν υπολογιστη, που δουλεύει, και δεν σκοπεύουν να τον αναβαθμίσουν ποτε.
Απο εκει και πέρα...
Τα chieftech ειναι ακρως αξιόλογα και επώνυμα τροφοδοτικά, εχοντας πουλήσει δεκάδες χιλιάδες τροφοδοτικά. Δυστηχως ή ευτυχως στην αγορά υπάρχουν δεκάδες αξιόλογες μάρκες, και μέσα σε αυτες ειναι και τα Chieftech.
Η αγορα δεν ειναι μονο Seasonic και Toughpower. Δεν θα πετάξουμε ΟΛΑ τα τροφοδοτικα , ειναι δεν ειναι σε εγγύηση για να πάρουμε τα συγκεκριμένα.
Αυτό με ενοχλεί και θεωρώ οτι σπρώχνει κόσμο σε άχρηστες αγορές.
-
30-08-07, 08:56 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #13
Πλακα μου κανεις? Μηπως το εχω παθει μονο εγω? Δηλαδη θα μας τρελανεις τωρα? Εγω αν επαιρνα καλυτερα τροφοδοτικα θα το παθαινα?
ΟΧΙ οποτε εχεις αδικο.
Μα δεν σου ζητησε κανεις τροφοδοτικο για αναβάθμιση, ούτε σου είπε κανείς οτι σκοπέυει να κανει αναβάθμιση.
οποτε εχεις αδικο.
Ασε τι κάνω εγω! Εγω εδωσα 100ευρω για τροφοδοτικο.
Κρινεις απο τον εαυτο σου, οτι ολες οι περιπτωσεις ειναι σαν την δική σου.
Δεν ειναι ολοι χομπίστες του είδους του δικού σου και ίσως και του δικού μου.
Υπάρχουν ανθρωποι (οι περισσοτεροι) που εχουν εναν υπολογιστη, που δουλεύει, και δεν σκοπεύουν να τον αναβαθμίσουν ποτε.
Απο εκει και πέρα...
Τα chieftech ειναι ακρως αξιόλογα και επώνυμα τροφοδοτικά, εχοντας πουλήσει δεκάδες χιλιάδες τροφοδοτικά. Δυστηχως ή ευτυχως στην αγορά υπάρχουν δεκάδες αξιόλογες μάρκες, και μέσα σε αυτες ειναι και τα Chieftech.
Η αγορα δεν ειναι μονο Seasonic και Toughpower. Δεν θα πετάξουμε ΟΛΑ τα τροφοδοτικα , ειναι δεν ειναι σε εγγύηση για να πάρουμε τα συγκεκριμένα.
Αυτό με ενοχλεί και θεωρώ οτι σπρώχνει κόσμο σε άχρηστες αγορές.
Μαλλον δεν εχεις ιδεα τι παιζει.
Look around, θα δεις το 50-60% των τροφοδοτικων να τα παιζουν μετα απο 3 χρονια.
Αλλα και ενα 10% να ηταν γιατι να διακινδυνεψει ο αλλος το συστημα του?
Για να γλυτωσει τα 30-40-50€?
Με αυτα τα €€€ εχεις κατα πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να σου πεθανει το συστημα.
Οι διαφορες μαλιστα στο θεμα "ασφαλειας" μεταξυ chieftec - TT - Seasonic ειναι χαωδεις κατα του πρωτου.
Αν θελεις εσυ προτεινε οτι θελεις και στηριζε τα επιχειρηματα σου.
Αλλα ειναι αχαρο να προσπαθεις να διορθωσεις τον αλλο και να μην απαντας στα επιχειρηματα τουΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Gordito : 30-08-07 στις 08:57.
-
30-08-07, 10:01 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #14
Ολα τα τροφοδοτικα μπορει να τα παιξουν.
Ο ανθρωπος ρωτησε αν χρειαζεται να παρει μεγαλυτερο....
οποτε εχεις αδικο.
Και τοτε τι λες? Γιατι δεν πηρες καποιο noname?
Τα chieftec ειναι μετρια τροφοδοτικα με "καλη" σχεση τιμης/αποδοσης.
Μαλλον δεν εχεις ιδεα τι παιζει.
Look around, θα δεις το 50-60% των τροφοδοτικων να τα παιζουν μετα απο 3 χρονια.
Αλλα και ενα 10% να ηταν γιατι να διακινδυνεψει ο αλλος το συστημα του?
Για να γλυτωσει τα 30-40-50?
Με αυτα τα εχεις κατα πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να σου πεθανει το συστημα.
Οι διαφορες μαλιστα στο θεμα "ασφαλειας" μεταξυ chieftec - TT - Seasonic ειναι χαωδεις κατα του πρωτου.
Αν θελεις εσυ προτεινε οτι θελεις και στηριζε τα επιχειρηματα σου.Αλλα ειναι αχαρο να προσπαθεις να διορθωσεις τον αλλο και να μην απαντας στα επιχειρηματα του
Το μόνο που μου λες ειναι οτι όλα ειναι σκουπίδια και πάρε toughpower. (μέχρι πρότεινος seasonic).
Δεν χρειάζεται 100ευρω τροφοδοτικο , κάθε υπολογιστής που λειτουργεί στον πλανήτη και ειδικα οταν εχουμε ενα τροφοδοτικο που το καλύπτει εγγύηση.
Αυτο προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις, αλλα δεν βλέπω να κάνουμε δουλειά....Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andreasp : 30-08-07 στις 10:08.
-
30-08-07, 10:10 Απάντηση: μάλλον ''πέθανε'' το τροφοδοτικό #15
Χαιρω πολυ.
Και ολα τα αμαξια στριβουν αλλα η Ferrari δεν εχει καμια σχεση με το Accent.
Με καλο τροφοδοτικο εχεις πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να τα παιξει το συστημα..
Στο pc που έχει, απλα ΔΕΝ χρειάζεται, ειδικα όταν μπορεί να πάρει ένα ολοκαίνουργιο Seasonic ΔΩΡΕΑΝ. Δεν ανέφερε οτι σκοπεύει να κάνει οποιαδήποτε αναβάθμιση.
Γιατι μπορεί να ειμαι λιγάκι ψώνιο και εγώ. Γιατι μπορεί να έχω 28 δίσκους και 52 κάρτες pci.
Τα 30-40-50 ευρω ειναι πάρα πολλά για το 10% που λές. (αυθαιρετο 100%)
Δεν μου ανέφερες απολυτο κανένα επιχείρημα.
Το μόνο που μου λες ειναι οτι όλα ειναι σκουπίδια και πάρε toughpower. (μέχρι πρότεινος seasonic).
Δεν χρειάζεται 100ευρω τροφοδοτικο , κάθε υπολογιστής που λειτουργεί στον πλανήτη και ειδικα οταν εχουμε ενα τροφοδοτικο που το καλύπτει εγγύηση.
Αυτο προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις, αλλα δεν βλέπω να κάνουμε δουλειά....
1)Το τροφοδοτικο που εδωσα κοστιζει 83€, μολις 30€ παραπανω και ειναι απειρως καλυτερο απο το Chieftec.
2) Τι να την κανεις την εγγυηση οταν θα εχεις τον κινδυνο να χασεις και αλλα μερη του συστηματος?
Αλλα και μονο το τροφοδοτικο να πεθανει γιατι να ταλαιπωρηθεις 2-3-5-10 μερες για την αντικατασταση του?
Με τη λογικη αυτη να παμε να παρουμε ολοι noname των 30€....
Παρόμοια Θέματα
-
Πεθανε το M$ Mouse !
Από TheCondor στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 28-08-09, 13:51 -
Cpu πεθανε?
Από puzzle στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 29-06-07, 17:44 -
πεθανε η μητρική;
Από jpgr στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 11-07-06, 22:09 -
Πρόβλημα με τροφοδοτικό (μάλλον)
Από pinkisntwell στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-06, 16:26 -
Μια βοήθεια αν μπορεί κάποιος. Μάλλον πέθανε το jetspeed μου
Από angel_n στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-04, 13:28
Bookmarks