Εμφάνιση 31-45 από 49
-
16-06-22, 13:36 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #31
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
16-06-22, 15:44 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #32
Υπάρχει και το roaming ακόμα δεν γίνεται roaming για κλήσεις σε VOLTE (4g/5g) οπότε το 2g η το 3g χρειάζεται αναγκαστικά....
-
16-06-22, 16:44 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #33There's no substitute for experience
CorollaClub
-
17-06-22, 00:47 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #34
- Downloads
- 44
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 30
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 300/300 Mbps
- ISP
- Inalan
- Router
- EdgeRouter™ X
-
17-06-22, 14:35 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #35
Λίγη θεωρία:
Το GSM θα έχει καλύτερη κάλυψη με τις ίδιες κεραίες διότι υπάρχει περιορισμός στις τερματικές συσκευές στα 2W ισχύος εκπομπής στο GSM και μόνο 250mW σε οτιδήποτε άλλο. Για τον λόγο αυτό γίνεται επιπλέον δουλειά στους σταθμούς βάσης να γεφυρωθεί αυτή η διαφορά με διάφορες τεχνικές. Γενικώς έχει γεφυρωθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά πιθανόν σε extreme καταστάσεις να δώσει ελαφρώς καλύτερη κάλυψη το GSM.
Σε κάθε περίπτωση, το GSM πρέπει να φύγει. Σπαταλάει πάρα πολύ φάσμα για πολύ μικρό όφελος. Ο μοναδικός λόγος που το κρατάνε οι πάροχοι στην Ελλάδα είναι το IoΤ που ξεκίνησε με GSM. Όταν γυρίσει σε 5G θα φύγει και το GSM.
Περί μπαταρίας, όσο λιγότερα κάνει το modem σου, τόσο πιο λίγο καίει. Προσωπικά μόνο σε μεγάλη ανάγκη θα έκανα τα μαγικά που αναφέρουν οι φίλοι πιο πάνω, με Bixby automations ή κλειστό VoLTE κτλ. Αλλιώς έχουμε παντού πρίζες. Προσωπικά δεν με ενοχλεί να φορτίζω μια φορά την ημέρα. Κάποιοι, και συγγενείς μου μέσα σε αυτούς, νιώθουν ότι είναι διαγωνισμός και χαίρονται αν πάνε στις 2-3 ημέρες, ενώ βρίσκονται το 90% του χρόνου σε μέρος με πρίζα. Γούστα είναι αυτά.
Το voice roaming γυρίζει μαζικά μέσα στο 2022 και στο 2023 σε VoLTE. Ήδη, όταν έρχονται οι Γερμανοί με Telekom τους σπρώχνει το roaming steering στην Cosmote και παίζουν με roaming VoLTE.
Τέλος, επειδή αναφέρθηκε το κλείσιμο του 2G/3G στις ΗΠΑ: Έχει κλείσει εδώ και καιρό από τους 2 μεγάλους, μόνο η AT&T έμενε. Έκλεισε και αυτή πλέον. Γενικώς δεν υπάρχει θέμα, η κάλυψη δεν άλλαξε δραστικά. Ένα επιπλέον εργαλείο που έχουν εκεί είναι η επιπλέον ισχύς εκπομπής στο 4G (HPE -> high power equipment). Το ενεργοποιούν στις αγροτικές περιοχές που έχουν λίγες κεραίες. Παίζει ήδη με Samsung και iPhone, οπότε έχουν πιάσει το 90% της αγοράς. Οι άλλοι πιάνουν λίγο χειρότερα, αλλά παίζουν και αυτοί.
-
17-06-22, 14:47 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #36
Εγώ την άποψή μου είπα και τι έχω δει με τα ματάκια μου στα κινητά μου από θέμα σήματος και πόσα ευχαριστώ ακούω από τα 40+ τηλέφωνα που έχουμε στη δουλειά. Όλοι μου έκλαιγαν για το σήμα(Vodafone) και το ότι δεν βγάζουν ημέρα. Όλα Samsung, iPhone και κάποια Huawei απο P30 και πάνω. Από τη στιγμή που τους ξηλωσα το Volte, τους βρήκα τρόπους να μπαίνει 2G στα wifi κλπ, όλοι είδαν τη διαφορά.
Δεν μπορούν όλοι να έχουν γύρω γύρω φορτιστές ή powerbank και θέλουν απλά μια φόρτιση κάθε βράδυ.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
17-06-22, 14:53 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #37
-
17-06-22, 14:58 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #38
Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το gsm.. Οι συνδρομητές που έχουν κινητά με κουμπιά,είτε μεγαλύτερης ηλικίας είτε νεότεροι που για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλουν smartphone,τι θα κάνουν σε αυτή την περίπτωση;Ξέρω ότι βγαίνουν και κινητά με κουμπιά και 4G (πχ Νοκια) αλλά όσα έχουν ήδη οι συνδρομητές θα αχρηστευσουν;Δεν γνωρίζω περί τεχνικών θεμάτων γιαυτό και ρωτάω
-
17-06-22, 15:10 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #39
-
17-06-22, 15:17 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #40
-
17-06-22, 15:20 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #41
-
17-06-22, 15:54 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #42
-
17-06-22, 16:18 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #43
Και εγώ έχω διαπιστώσει ότι με gsm έχεις καλύτερη κάλυψη.
Για εμένα αυτό είναι το default.
Η χρήση που κάνω είναι πολύ μικρή.
2-3 κλήσεις την ημέρα διάρκειας 15'-30' συνολικά.
Δύο κάρτες σε volte/vowifi.
Μόνιμα ανοιχτό wifi και όλα τα υπόλοιπα κλειστά.
Με κανονική φωτεινότητα, do not disturb και χαμηλή φωτεινή σε schedule.
Στο 24ωρο έχω φτάσει στο 60% (1+ 9άρι εχθές βγήκε από το πακέτο και το 5άρι που είχα ~5χρόνια πήγαινε στο 40-50%).
Μπορώ να το κρατήσω και την επόμενη ημέρα αλλά δεν βρίσκω τον λόγο.
Πρακτικά θα το χρειαστείς σε ώρα ανάγκης και θα έχεις θέμα.
+ μου έχουν τύχει περιπτώσεις να κλείσει το κινητό (όχι το δικό μου) από μπαταρία και να δυσκολεύεται να ανοίξει
σε σημείο που το άτομο νόμισε ότι καταστράφηκε η συσκευή.
Γι αυτό και όλα τα περί battery optimization κλπ (πλην της default λειτουργίας) μου φαίνονται χαζομάρες.
Φόρτιση κάθε μέρα.
Ακόμα και με ρήτρα αναπροσαρμογής και μη σταθερό συμβόλαιο, δεν θα δείτε διαφορά στον λογαριασμό σας.| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
17-06-22, 20:33 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #44
Υπαρχει και αλλη λυση για τη μπαταρια.
Ενεργοποεις το vowifi κατα προτεραιοτητα πάντα, και μιλας απο κει. Εαν μιλας πολυ, η διαφορα στην διαρκεια της μπαταριας φαινεται.
-
17-06-22, 22:02 Απάντηση: Wind: Σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G #45There's no substitute for experience
CorollaClub
Bookmarks