Εμφάνιση 31-45 από 52
-
07-05-25, 15:08 Απάντηση: OpenWRT compile a package #31Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
07-05-25, 15:22 Απάντηση: OpenWRT compile a package #32
Αν πηγαινα με την λογικη επιλογη, θα ειχα βαλει το 2022 το raspbian (11, bullseye) αντι για το debian, που τοτε ηταν μονο σε armv7 (32αρι arm) και θα εκραζα μεχρι σημερα οτι κουλο εβλεπα.
Λογω πιεσης χρονου, το ειχα βαλει (την εκδοση με desktop) τελη του 2022 και το εχω ακομα σε 3 rpi4 και καθε φορα που τα βλεπω τα λυπαμαι, αλλα δεν εχω το χρονο να τα ενημερωσω και τα 3.ديميتريس
-
07-05-25, 16:46 Απάντηση: OpenWRT compile a package #33Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
07-05-25, 19:10 Απάντηση: OpenWRT compile a package #34ديميتريس
-
07-05-25, 19:55 Απάντηση: OpenWRT compile a package #35
-
07-05-25, 20:02 Απάντηση: OpenWRT compile a package #36Κώδικας:
opkg list | grep PACKAGE
Κώδικας:opkg list-installed | grep PACKAGE
Αν θες να κάνεις upgrade συγκεκριμένο πακέτο, μπορείς να δεις αν υπάρχει για αναβαθμιση με
Κώδικας:opkg list-upgradable
Κώδικας:opkg upgrade PACKAGE
Ξαναλέω δεν δουλέυει πάντα σωστά, μπορει να μην κάνει update σωστά τα dependencies, μπορεί, μπορεί...
Σε x86 router που το έχω γενικά προσπαθώ να κάνω τουλάχιστον security updates, openssl και τέτοια, αλλά θέλει λίγο προσοχή. Σε soho router και γενικά σε συσκευές με λίγη flash θέλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, γιατί το update δεν κάνει overwrite τα αρχεία από το αρχικό image και μπορεί πανεύκολα ενα upgrade να "φάει" όλο το free space, λόγω squashfs που είναι read-only.
-
07-05-25, 20:19 Απάντηση: OpenWRT compile a package #37
Την διαδικασια που αναφερεις την κανει το σκριπτακι που λεω παραπανω. Απο την αλλη, οπως φαινετια στο code tag μου, το opkg search δεν βρισκει τιποτα ακομα και αμεσως μετα απο opkg update. Μιλαμε παντα για συστημα που εχει "απλετο" χωρο (1gb "σκληρο" εχω δωσει στο vm) και δεν ειναι squashfs.
ديميتريس
-
07-05-25, 21:05 Απάντηση: OpenWRT compile a package #38
-
08-05-25, 06:49 Απάντηση: OpenWRT compile a package #39
Μα αφου υπαρχει κανονικα! Ακομα και αν υποθεσουμε οτι δεν θα εβγαζε πχ το ariang που δεν ειναι εκτελεσιμο αλλα ενα web ui με αυτο το ονομα, το htop θα επρεπε να το βρει γιατι ειναι εκτελεσιμο και πακετο με το ιδιο ονομα!
Κώδικας:search <file|regexp> List package providing <file>
ديميتريس
-
13-05-25, 08:55 Απάντηση: OpenWRT compile a package #40
Βρηκα πως δουλευει το search.
Κώδικας:root@OpenWrt:~# opkg update (removed) root@OpenWrt:~# opkg search /usr/bin/htop htop - 3.3.0-r2 root@OpenWrt:~# opkg search /usr/bin/btop root@OpenWrt:~# root@OpenWrt:~# opkg install btop Installing btop (1.4.2-r1) to root... Downloading https://downloads.openwrt.org/releases/24.10.1/packages/x86_64/packages/btop_1.4.2-r1_x86_64.ipk Configuring btop. root@OpenWrt:~# opkg search /usr/bin/btop btop - 1.4.2-r1
- - - Updated - - -
Στο debian το ιδιο feature του dpkg λεγεται
Κώδικας:-S|--search <pattern>... Find package(s) owning file(s).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 13-05-25 στις 08:39.
ديميتريس
-
13-05-25, 12:24 Απάντηση: OpenWRT compile a package #41
Συνήθως εγώ κανω αναζήτηση μεσω του grep πχ για το htop
Κώδικας:opkg list |grep htop
Κώδικας:opkg list |grep manager |grep ubus
-
13-05-25, 18:00 Απάντηση: OpenWRT compile a package #42
Δεν ειναι βολικο ετσι γιατι πρεπει να αλλαζεις διαφορα στο grep. Απορω που δεν εκανε κανεις ενα σκριπτακι για να εχει μια αξιοπρεπη αναζητηση, σαν αυτα που εχουν για τις ενημερωσεις.
ديميتريس
-
13-05-25, 19:47 Απάντηση: OpenWRT compile a package #43
Διότι, τυπικά, δεν τρέχεις opkg, δεν κάνεις update packages.
Τα πλείστα targets του wrt έχουν λίγο χώρο.
Είναι προτιμότερο, αφού δοκιμάσεις με opkg και καταλήξεις ότι θες πχ base image + a/b/c packages
(ή/και -x/y/z packages...),
να κάνεις ένα custom image με τον imagebuilder που θα είναι base image + a/b/c packages,
και κάνεις install το custom image.
Κάνεις και οικονομία χώρου, και μειώνεις τις πιθανότητες για προβλήματα.Disclaimer:
-
16-05-25, 07:19 Απάντηση: OpenWRT compile a package #44
Και αν θελω να ενημερωσω κατι επειδη το χρειαζομαι? Περι αυτου λοιπον...
Εχω το transmission (daemon, web κλπ, ολο το σετ, ακομα το app του για το luci) και το ενημερωνω γιατι εχει νεα εκδοση. Το κανω με τον προβλεπομενο τροπο και μου κανει ενα αρχειο πχ transmission-update.opkg-update για να μην κανει overwrite τις ρυθμισεις που εχω. Δεκτο. Το ιδιο θα κανει και για το luci και για ολα. Αν το κανω overwrite θα χασω τις ρυθμισεις που εχω, πχ για να συνδεομαι απο τα συστηματα στο υπολοιπο δικτυο. Αν δεν το κανω, θα εχω τις παλιες ρυθμισεις γιατι δεν τις ενημερωνει. Και εκτος απο το diff, που με δυσκολευει, δεν εχω τροπο να δω τι αλλαξε. Οποτε τι κανω? 10+ χρονια με headless debian και transmission δεν ειχα αυτο το θεμα.
Επιπλεον, γιατι τα πακετα στη σελιδα του openwrt αναφερουν λαθος εκδοσεις? Πχ το transmission εδω λεει οτι εινια στην 3.x αλλα στην πραγματικοτητα ειναι στην 4.x!
Κώδικας:# transmission-daemon -V transmission-daemon 4.0.6 (38c164933e)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 16-05-25 στις 08:33.
ديميتريس
-
16-05-25, 08:46 Απάντηση: OpenWRT compile a package #45
H εκδοση του transmission που βλέπεις στην ιστοσελίδα αναφέρεται στο Openwrt 22.03.0
Στη 24.10 που έχω αυτή την στιγμή υπάρχει η έκδοση 4
Κώδικας:$ opkg list |grep transmission transmission-cli - 4.0.6-r2 - CLI utilities for transmission. transmission-daemon - 4.0.6-r2 - Transmission is a simple BitTorrent client. It features a very simple, intuitive interface on top on an efficient, cross-platform back-end. This package contains the daemon itself. transmission-remote - 4.0.6-r2 - CLI remote interface for transmission. transmission-web - 4.0.6-r2 - Webinterface resources for transmission. transmission-web-control - 2021.09.25~4b2e1858-r3 - Transmission Web Control is a custom Web UI for Transmission.
Δεν σημαίνει ότι είναι σωστή πρακτική ούτε ότι είναι εγγυημένη απλά η προσωπική εμπειρία με τα πακέτα που έχω είναι αυτή. Ειδικά τα πρώτα χρόνια με το openwrt (LEDE τότε) το έιχα σε raspberry με transmission, openvpn, adblock, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε και ως ρουτερ, firewall κλπ.
Παντα το κρατούσα ενημερωμένο και ποτέ δεν έσπασε
Bookmarks