Ευχαριστώ για την απάντηση.
Καταλαβαίνω τον πρόβλημα τους αλλά παραμένει πρόβλημα τους. Τότε γιατί υπάρχουν router σαν το 5590? Ασ κάνουν ότι κάνουν στο εξωτερικό. Να αδειοδοτούν το serial του router. Αν δηλαδή αύριο η Vodafone θελήσει να εγκαταστήσει στην ταράτσα ένα ταμταμ και να επικοινωνούμε με σήματα καπνού πρέπει να το δεχτούμε? Στο φινάλε και σε αναλογική γραμμή αν της ρίξω 100V θα την κάψω αυτό δεν κάνει τον πάροχο να μου επιβάλλει τι συσκευή τηλεφώνου θα χρησιμοποιήσω.
Αυτο που θέλω να πω ειναι αυτό που θέλει να κανει ζημιά (αν αυτο ειναι το θέμα) θα βρει τρόπο να την κάνει και ειμαι σίγουρος πως υπάρχουν τρόπο ναπροστευτούν απλώς στοιχίζουν. Γιατί όπως λέει και ο deniSun αν κάποιος κακόβουλος θέλε να κάνει ζημιά δεν θα τον σταματήσει το ONT.
But thats me :-)
σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας)
Εμφάνιση 706-720 από 2155
-
01-12-23, 00:36 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #706
-
01-12-23, 09:02 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #707
Δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά τρόπος λειτουργίας.
Ρούτερ με ενσωματωμένο ΟΝΤ υπάρχουν.
Το θέμα είναι να το υποστηρίζει ο πάροχος.
Να μπορεί να περάσει επάνω του το προφίλ του.
Δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να του πεις ότι θα βάλεις σε ένα δικό σου ρούτερ, ένα δικό σου ont sfp module και ζητήσεις μετά από τον πάροχο να σου κάνει την ενεργοποίηση.
Δεν είναι θέμα προστασίας.
Το ΟΝΤ είναι το σημείο στο οποίο τερματίζει ο πάροχος.
Μέχρι εκεί ξέρεις αν όλα πάνε οκ ή υπάρχει πρόβλημα.
Από εκεί και μετά κάνεις ότι θέλεις.
Το Ont γιατί να θέλεις να το αλλάξεις;
Να γλυτώσεις μια πρίζα; Δεν νομίζω.
Να δεις στατιστικά; Να τα κάνεις τι; Το έχω ρωτήσει πολλές φορές αλλά κανείς δεν μου είπε ότι παρακολουθεί την Χ-τιμή καθημερινά και αν πέσει ή ανέβει πάνω από ένα όριο δηλώνει βλάβη. Δεν είναι όπως στις vdsl που κοιτούσαμε snr/att, crc κλπ.
Το μόνο "πρόβλημα" που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι ότι δεν διαθέτουν ακόμα ont με 2.5G θύρα,
οπότε οι χρήστες με 1G σύνδεση, δεν μπορούν να τερματίσουν την γραμμή.
Το κόψιμο της ταχύτητας σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ζωτικής σημασίας.
Προφανώς κάποια στιγμή θα δώσουν και ont με 2.5G θύρα.| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
01-12-23, 14:57 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #708
Ναι έχεις δίκιο είναι πρόβλημα δικό μας, όπως πάντα και όπως σε τόσα άλλα.
Ολη η Ευρώπη το κάνει.. ΑΚΟΜΑ και η ίδια η VODAFONE. Στην Γερμανία σίγουρα. ΟΙ δικοί μας γιατί δεν μπορούν. Μάλλον για τον ίδιο λόγο που πριν δεν έδιναν τους κωδικούς τηλεφωνίας μέχρι που υποχρεώθηκαν.
Σωστά δεν είναι. Αλλιώς θα έκαναν το ίδιο όλοι οι πάροχοι στο εξωτερικό.
Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι η ίδια που δίνω και στην ερώτηση «τι το θέλεις ένα αυτοκίνητο που πιάνει 300 χλμ/ώρα αφού δεν μπορείς να το τρέξεις πουθενά?»
Και η απάντηση είναι απλή… «γιατί έτσι». Γιατί υπάρχει και γιατί μπορώ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το τρέξω ή ότι θα πεθάνω αν δεν το αποκτήσω.
Ωστόσο στην περίπτωσή μας, θέλω να διαθέτω και να χρησιμοποιώ τον καλλίτερο δυνατό εξοπλισμό, κατα την άποψή μου, που μπορώ να αγοράσω.
Ειδες που έδωσες την απάντηση μόνος σου?
Εδώ κρίνεις ίσως εξ ιδίων τα αλλότρια.
Σίγουρα! Oταν οι άλλοι θα έχουν πάει στο φεγγάρι. Οπως πάντα! :-D
Και όλα αυτά ενώ μπορούν να κάνουν ότι κάνουν και οι άλλοι…
Τελος πάντων!!! Εγώ, το «γιατί δεν το κάνουν» το σταματώ εδώ γιατί θα καταλήξουμε ο «ορισμός του off topic». ΧαχααχχαχχααχαχαΤελευταία επεξεργασία από το μέλος MacPap : 01-12-23 στις 15:05.
-
01-12-23, 15:37 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #709
Παραλήρημα...
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
01-12-23, 17:13 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #710
-
01-12-23, 20:19 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #711
-
01-12-23, 20:49 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #712
Εγω πάντως όταν θέλω να βοηθήσω κάποιον, του λέω τι να κάνει ή τι να μην κάνει. Δεν του λέω πως παραληρεί και πως δεν είναι σημαντικό αυτό που θέλει να κάνει παραθέτοντας αμέσως μετά ΕΝΑΝ από του λόγους για τους οποίους μπορεί να ήθελε να το κάνει.
Τωρα αν εσύ παρεξηγήθηκες, λυπάμαι γι' αυτό αλλά δεν ήταν πρόθεση μου να σε προσβάλλω.
Και εδώ για μενα σταματάει και το δράμα... γιατι σε λίγο θα τρέχουν ολοι για popcorn...
-
02-12-23, 10:06 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #713
καλημέρα σε όλους σας , έχω διαβάσει όλα τα ποστ , περιμένω σε κανένα μήνα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της οπτικής , έχω βάλει και λειτουργεί το 5590 με WAN σύνδεση από το 7590 και λειτουργεί και η τηλεφωνία ,αλλά δεν έχω καταλάβει τελικά όταν έρθει ο τεχνικός θα δουλέψει το 5590 με την οπτική πάνω του ‘η μέσο του NOKIA που μου έχουν στείλει ?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim71 : 02-12-23 στις 10:19.
-
02-12-23, 12:13 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #714
Καλημέρα.
Τι γραμμή θα βάλεις με FTTH ?
Στο 1 Gbps που θα σου δώσουν και το 5530 ίσως είναι ευκολότερο να τους πεις να σου βάλουν το 5590..
Κανονικά εάν ο τεχνικός ξέρει 2 πράγματα μπορεί να στο βάλει σε ότι γραμμή FTTH θα έχεις..
Αν σου πει μα και μου.. ο Server του OTE δεν βλέπει καλά το 5590 και δεν μπορεί να μπει η τηλεφωνία,
πέστους οκ θα την φτιάξω εγώ μόνος μου την τηλεφωνία.
Αρκεί να το κάνει να δουλεύει το Internet.
Κράτα και ένα BackUp τώρα με τις ρυθμίσεις..
Όταν το βάλετε πάνω σε οπτική ίνα μόνο του δοκίμασε αρχικά να του αλλάξεις προφίλ σύνδεσης για Fiber,
ίσως κρατήσει έτσι την τηλεφωνία..
Έχε στο νού σου και το Reset πάντως.
-
02-12-23, 12:37 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #715
Αν του εξήγησης τι θέλεις να κάνεις, πέσεις σε τεχνικό που έχει διάθεση να βοηθήσει, και σου περάσει στο σύστημα αντί τον σειριακό του nokia ont που σου έστειλαν, τον σειριακό του 5590 που έχεις (modem id: AVMGXXXXXXXX), θα δουλέψει. Θα δεχτεί όμως να το κάνει; Ή θα αναφέρει διάφορες δικαιολογίες; Αν όχι, θέλει συνεχή πίεση στον πάροχο μπας και γίνει κάτι. Επίσης όπως ανέφερε ο φίλος Iris07 αν έχεις οπτική 1 Gbps θα σου φέρουν το 5530 ίσως είναι ευκολότερο να τον πείσεις να σου βάλει το 5590.
-
02-12-23, 12:43 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #716
θα ξεκινήσω με 200άρα οπότε δεν θα πάρω 5530 σίγουρα, για την 200άρα δεν θα έχω θέμα να βάλω το WAN όπως είναι τώρα από το ΝΟΚΙΑ,αλλα θα προτιμούσα να συνδεθώ κατευθείαν,
ναι φυσικά θα πρέπει να αλλάξω το προφίλ και έχω ήδη back up ,
τι εννοείς reset ? εάν δεν παίξει να του κάνω reset ?
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
-
02-12-23, 12:55 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #717
Σου έδωσε ο OTE τιμή για FTTH 200 ?
Γιατί κανονικά ξεκινάει από τα 300..
Ναι, τελευταία λύση εάν δεν δουλέψει το ρούτερ στο Internet να δοκιμάσεις και Factory Reset..
-
02-12-23, 13:03 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #718
ναι μου έκανε μια πρόσφορα μαζί με το OTETV FULL PACK από 100άρα που έχω σε 200 FTTH στα 59 € και δεν μου είπε για 300άρα ...λες να έκανε λάθος και να είναι 300 γιατί αυτή που παίρνουν για τις πρόσφορες δεν ξέρουν και πολλά ...
-
02-12-23, 13:10 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #719
Ok, αυτό είναι η τυπική τιμή 200άρας μαζί με TV..
https://www.cosmote.gr/eshop/browse/...-top4szZt5ontj
Στις μεγαλύτερες ταχύτητες δεν υπάρχουν ακόμη πακέτα μαζί με TV,
και οι προσφορές γίνονται ξεχωριστά, πιθανόν μαζί για τα 2 πακέτα..
Κανονικές τιμές σε 300 + Full TV θα πήγαινε.. 38 + 28 = 66 + ΔΩΡΟ Wi-Fi extender
εκτός και τους έπειθες να σου κάνουν καλύτερη προσφορά..
-
02-12-23, 13:31 Απάντηση: AVM FRITZ! Box 5590 AX - Fiber #720
με έβαλες στη μπρίζα και τους πήρα τηλ. , προς το παρόν χωρίς να σπάσω το πακέτο είναι μέχρι 200 ας συνδεθεί αυτό και βλέπουμε,
σε ευχαριστώ για την ενημέρωση
Bookmarks