Ο δικαστικος εκπροσωπος μπορει να ειναι δικηγορος, δικαστης, συμβολαιογραφος (νομικος γενικοτερα), ή δικαστικός υπάλληλος που μπορει να μην ειναι νομικος.
Υπαρχει διαδικασία διορισμου, και καθε αιθουσα εχει από εναν.
Τις ταυτοτητες τις κρατανε "παρατυπα" καποτε που υπηρχαν βιβλιαρια κραταγαν τα βιβλιαρια, γιατι ηταν πρακτικο οταν εχεις πολλα παραβαν, να ερχεται καποιος να του επιστρεφεις την ταυτοτητα και να ριχνει το φακελο στη καλπη, χερι χερι.
Συμβαινουν διαφορα αλλιως. Καποιος μπορει να φυγει και να παρει το φακελο μαζι του πχ. Εχει τυχει να ριξει το φακελο στο καδο, μαζι με τα υπολοιπα ψηφοδελτια (οπου και βρεθηκε οταν στη καταμετρηση ελειπε.)
Εμφάνιση 1.111-1.125 από 1743
-
14-05-23, 15:47 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1111
-
14-05-23, 16:16 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1112
-
14-05-23, 17:30 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1113
Κάθε αίθουσα που είναι εκλογικό κέντρο έχει έναν δικαστικό αντιπρόσωπο. Κάνω εκλογές από το 2008, δεν υπάρχει περίπτωση, πλην κατεπείγοντος (τουαλέτας, ψήφου ανήμπορου πολίτη εκτός εκλογικού τμήματος κλπ) να λείψω από την αίθουσα. Εν τη απουσία μου εννοείται δεν προχωράει η εκλογική διαδικασία, κλείνει πόρτα. Δεν έχω ακούσει ποτέ γενικά δικαστικός αντιπρόσωπος να λείψει από την αίθουσα.
Η ταυτότητα δεν παρακρατείται, απλώς για την επιτάχυνση της διαδικασίας την κρατάμε για να γράψουμε στοιχεία και ο ψηφοφόρος την παραλαμβάνει αφού ψηφίσει. Σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν παρακρατείται ταυτότητα μέλους της εφορευτικής επιτροπής από κανέναν, είναι παράνομο, αποτελεί απλώς ταυτοποιητικό έγγραφο.
Ως προς το θέμα της εφορευτικής επιτροπής κατ' εμέ προσωπικά θα έπρεπε να υπάρχει ημερήσια αποζημίωση των μελών της, είναι αδιανόητο το ότι πρέπει να είναι εκεί δωρεάν. Η δική μου πάγια τακτική είναι να κάνουν βάρδιες, όταν έχω άτομα που έρχονται. Συνεννοούνται μεταξύ τους και κάνουν βάρδιες 2-3 ώρες εναλλάξ, προκειμένου να μην είναι όλη ημέρα όλοι τους εκεί. Αν εμφανιστούν 1-2 τους ζητώ να έρθουν το απόγευμα, να βοηθήσουν στην καταμέτρηση, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία. Εννοείται πληρώνω εγώ καφέδες τους και παραγγελία φαγητού.Κινητό: Samsung Galaxy A52s
Νίκος Χανδόλιας
-
14-05-23, 17:48 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1114
Μεγάλο θέμα.
Τόσα χρόνια και δεν έχει λυθεί.
Αν υπήρχε μια αποζημίωση δεν θα είχαμε πρόβλημα με μέλη που την κάνουν για να αποφύγουν την αγγαρεία.
Άρα τις ήθελε τις φάπες της.
Μου είχε κρατήσει την ταυτότητα και δεν μου την έδινε όπως είπα.
Έφερα τον αστυνόμο και λύθηκε το θέμα.
Δεν ξέρω αν ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος ή μέλος της επιτροπής.
Όπως είπα δεν έχω παραβρεθεί ποτέ και δεν ξέρω την διαδικασία.
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
14-05-23, 18:04 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1115
-
17-05-23, 13:46 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1116
Παιδια ειχα την παλαια ταυτοτητα στην εφαρμογη. Εβγαλα καινουργια στις 15/5 και ενω εχει περασει στην εφορια η αλλαγη, δεν με αφηνει να περασω στο wallet τη νεα. Μου πεταει μηνυμα δεν βρεθηκε φωτογραφια ταυτοτητας. Επικοινωνησα με gov και μου απαντησαν να απεγκαταστησω την εφαρμογη και να την ξαναβαλω. Το εκανα αλλα τα ιδια. Ξερει κανεις τι παιζει; Ουτε στο διπλωμα με αφηνει, μου πεταει το ιδιο μηνυμα
-
17-05-23, 13:53 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1117
-
17-05-23, 14:06 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1118
-
17-05-23, 14:07 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1119
-
17-05-23, 14:45 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1120
Διαγραφη cache της εφαρμογης, απεγκατασταση της εφαρμογης και επανεκκινηση του κινητου. Πιστεψε με, με επανεκκινηση λυνονται πολλα. Ειχα μια περιπτωση που δεν εμπαινε στο wifi γιατι ειχε κολλησει το κινητο και ως "υστατη" λυση προτεινα την επανεκκινηση (σιγα τα ωα θα μου πειτε αλλα δεν το σκεφτεται καποιος ως πρωτη λυση) και τελικα μπηκε. Ποιος ξερει, κι αυτα παθαινουν κοκομπλοκο ωρες-ωρες.
CoolerMaster Mastercase H500P Mesh White || ASRock X570 Steel Legend || Ryzen 5600X || G.Skill Ripjaws V F4-4000C16D-16GVK || MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO 8G
Samsung 980 PRO MZ-V8P500BW || Kingston HyperX SSD SH103S3B/120G || WD WD4003FZEX - 4TB || WD WD4002FΥΥZ - 4TB || EVGA SuperNOVA 550 G2 (220-G2-0550-Y1) || Dell UltraSharp U2414H || Dell Alienware AW3420DW
-
17-05-23, 15:00 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1121There's no substitute for experience
CorollaClub
-
17-05-23, 15:11 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1122
-
17-05-23, 15:31 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1123
Κι εγω ως ΙΤ το προτεινω αλλα ψαχνεις παντα τις δυσκολες λυσεις. Η πιο προφανης και ευκολη λυση, ειναι τελικα η τελευταια που θα προτεινεις αλλα πως γινεται και πεφτω παντα στο 10% που ειναι οι πιο απιθανες περιπτωσεις...
CoolerMaster Mastercase H500P Mesh White || ASRock X570 Steel Legend || Ryzen 5600X || G.Skill Ripjaws V F4-4000C16D-16GVK || MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO 8G
Samsung 980 PRO MZ-V8P500BW || Kingston HyperX SSD SH103S3B/120G || WD WD4003FZEX - 4TB || WD WD4002FΥΥZ - 4TB || EVGA SuperNOVA 550 G2 (220-G2-0550-Y1) || Dell UltraSharp U2414H || Dell Alienware AW3420DW
-
17-05-23, 15:48 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1124
Ο νόμος του Μέρφυ.
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
18-05-23, 21:36 Απάντηση: Gov.gr Wallet, ψηφιακά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό #1125
Δεν είδα να προβλέπεται πουθενά στις εγκυκλίους που καθορίζουν την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων και των γραμματέων αποζημίωση εκλογική για τα μέλη της εφορευτικής, δυστυχώς. Ούτε θυμάμαι να δόθηκε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Στις εκλογές του 2019 δεν είχα κληρωθεί, αλλά πιστεύω θα το είχα ακούσει αν συνέβαινε.Κινητό: Samsung Galaxy A52s
Νίκος Χανδόλιας
Bookmarks