Καλημέρα, υπάρχει περίπτωση να παίξει κάπως το VOIP της Vodafone στο Η288Α της Nova? έχω το H300S και απ'ότι βλέπω δεν έχει bridge mode επειδή το έχουν βγάλει από την Voda. Επίσεις πρόσφατα έμαθα ότι σε router-modems παρόχων δεν μπορείς να κάνεις register αριθμό στο SIP ακόμα και αν ξέρεις τους κωδικούς και της ρυθμίσεις, όντως αληθεύει αυτό? δεν υπάρχει κάποιο παραθυράκι? γιατί να δουλεύει στο Fritz και όχι στον εξοπλισμό τον παρόχων? πιστεύω όλοι η μαγκιά από την Vodafone γίνετε στις 2 μεταβλητές που ανέβασα σε φωτογραφία από κάτω. Μόλις επικοινωνήσει το Η300S με την IP από το 837 VLAN στέλνει αυτές της 2 μεταβλητές και αν ο Server λάβει την σωστή απάντηση, στέλνει θετικό response πίσω (μπορεί να κάνω και λάθος όμως).
Η φωτογραφία:
Η γραμμή μου είναι μια κακία 200 λόγω τεχνικής αδυναμίας σε ποιότητα χαλκού. Το Η288Α τα πάει περίφημα σε αυτή την γραμμή δίνοντας μου πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα χωρίς CRC errors, καλύτερο wifi και μεγαλύτερη ταχύτητα σε κατέβασμα ενώ το H300S κλειδώνει περισσότερα.
Εντελώς τυχαία εχθές επικοινώνησα με την Voda και κανονίστηκε να μου στείλουν το Η268Q. Το νήμα αυτό το ανοίγω περισσότερο για εγκυκλοπαιδική γνώση
Εμφάνιση 1-15 από 31
-
07-09-22, 10:13 Vodafone VOIP σε H288A της Nova #1
-
09-09-22, 18:57 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #2
Γιατί δεν δοκιμάζεις το H268q ή καλύτερα ακόμα το Fritz!box ?, ένα απλό 7530 άνετα το τσιμπάς σε καλή τιμή από Ebay.
-
10-09-22, 19:10 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #3
-
12-09-22, 16:04 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #4
Η οριστική λύση μου θα είναι με το H268Q. Θέλω όμως να ανεβάσω την γνώση και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ολοκληρώσω (αν γίνετε) την σύνδεση VOIP στο Η288Α.
Δεν νομίζω να λειτουργεί το VOIP της Voda στο Η288Α. Ο Authenticator Server καταλαβαίνει μέσω ελλειπής Header ότι δεν έχω router της Voda πάνω. Μπορεί να κάνω και λάθος, παρακάτω θα γράψω πως ακριβώς έχω κάνει την διαδικασία:
(1): Μπήκα με SuperUser κωδικούς στο H300S και πήρα το Username + Password από το sipctrl.log αρχείο που κατεβάζεις στα VOIP Diagnostics.
(2): Μπήκα με Root Forthnet κωδικούς στο Η288Α και έφτιαξα WAN με 1500 mtu, IPV4, 802.1p 5, 837 VLAN.
(3): Πήγα στο VOIP -> SIP Protocol και αναγκαστικά έβαλα μέσα την IP που βρίσκει στο VLAN 837. Αν βάλω ngn@hol.net αντί για την IP δεν μπορεί να το κάνει Resolve.
(4): Πήγα στο VOIP -> Basic και πέρασα το Username και το Password που πήρα από το H300S χωρίς να κάνω λάθος σε κάποιο γράμμα η να υπάρχει κενό.
Ρύθμισα και το Media, Fax, DTMF να είναι ίδια όπως στο H300S. Με όλα τα παραπάνω μου βγάζει το παρακάτω στα Logs του H288A:
Βάση με την παραπάνω φωτογραφία, βλέπουμε ότι βγάζει "Permission Denied" και δεν μπορεί να προχωρήσει στο registration. Κατά την γνώμη μου, χωρίς να έχω εμπειρία μου φένεται ότι δεν φτάνει καν στο Sip Authentication αλλά "κολλάει" ακόμα στο WAN γιατί η εποικοινωνία με τον Server εκεί δεν πηγαίνει καλά επειδή δεν υποστηρίζετε το Router μου.
Αν κάποιος έχει γνώση, παρακαλώ να την μοιραστεί!
-
12-09-22, 16:34 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #5
Κατι εχει γινει σιγουρα λαθος στο μενου SIP Protocol. Επισης, δεν ειναι ngn@hol.net αλλά ngn.hol.net . Στο secondary proxy server γιατι το αφησες κενο; Επισης, δεν υπαρχει πουθενα πεδιο Registrar οπως βλεπω σε άλλα ρουτερ; Πχ στο δικο μου ZyXEL από Wind τα πεδια ειναι ετσι οπως της φωτο.
Βρες και στα αντιστοιχα πεδια του H300s τι αντιστοιχει.
-
12-09-22, 17:00 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #6
-
12-09-22, 19:04 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #7
Κάτι έχεις κάνει λάθος.
Αν υποθέσουμε ότι έχεις βάλει σωστά Username + Password (προσοχή σε αυτό), βάζεις σε όλα τα Secondary : 0.0.0.0 καθώς και σε όλα τα Outbound : 0.0.0.0, και Register Expires 3600.
Και φυσικα ngn.hol.net όπως στο H300S.
Κανε επανεκκίνηση και πες.
Δοκίμασε και με Link Test : Off
Επίσης έχεις επιλέξει στο Advanced Parameters of VoIP, για DTMF Options: SIP Info ;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stefkon : 12-09-22 στις 20:05.
-
12-09-22, 21:36 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #8
Δοκίμασε τα παρακάτω. Αρχικά σβήνεις οποιοδήποτε WAN Connection υπάρχει για VoIP στο 288 (και αυτά τις Nova)...
Δημιουργείς το παρακάτω WAN Connection...
Στον λογαριασμό τα βάζεις ως εξής...
SIP Account-> sip:2XXXXXXXXX@ngn.hol.net
Authorization Username-> 2XXXXXXXXX@ngn.hol.net
Password-> To δικό σου Password
Advanced...
VoIP Service...
SIP Protocol...
Media...
Digit Map...
1xxxxx|[26789]xxxxxxxxx|50xxxxxxxx|00xxxxxxxxxxx.T|807xxxx|100|166|199|112|*xx*.T|*xx*x.#|*#xx#|#xx#|#xx*x.#|*xx*x.*x.#|*xx*x.T|*xx#|* *xx
Voice Ports Mapping...
Λογικά θα πρέπει να παίξεις κατευθείαν...
-
13-09-22, 00:01 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #9
Ακολούθησα κατά γράμμα αυτά που έγραψες.
Διάγραψα όλα τα VoIP και έφτιαξα αυτό εδώ:
Στον λογαριασμό έβαλα τα εξής:
Στο Advanced τα εξής:
VOIP service ρύθμιση δεν μπορώ να βρω στην κατηγορία VOIP.
Στο SIP Protocol τα εξής:
Στο Media τα εξής:
Digit map δεν μπορώ να βρω ακριβώς αλλά βρίσκω ένα Dial Plan που δεν το σκάλισα γιατί έχει πολλά μέσα:
Στο Voice Ports Mapping τα εξής:
Το αποτέλεσμα Unregistered και στα logs βγάζει το παρακάτω. Πάλι πρόβλημα με το DNS resolve (συγκεκριμένα για το zte.ngn.hol.net):
Θα δοκιμάσω τα δικά σου σε λίγο stefkon και θα κάνω edit εδώ.
-
13-09-22, 00:09 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #10
Δοκίμασε αντί για zte.ngn.hol.net -> ngn.hol.net...
- - - Updated - - -
Στο Internet -> DSL Connection Status, παίρνεις 10.x.x.x IP στο VoIP Connection που δημιούργησες??
-
13-09-22, 01:14 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #11
Δοκίμασα με ngn.hol.net Link Test off και DTMF: SIP Info, αλλά και Link Test off. Έκανα ότι είπες. Πάλι το ίδιο "DNS failed for X'
Warning πάλι, "DNS failed for ngn.hol.net". Ναι παίρνω IP:
Συνημμένο Αρχείο 241065
Αν βάλω αυτή την IP στο SIP Protocol παίρνω διαφορετικά Error. 1 είναι "Permission Denied" και το 2ο 503 στο SIP registration. Τα έχω αναφέρει πιο πάνω.
-
13-09-22, 17:12 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #12
Κανε επαναφορά τις εργοστασιακές ρυθμίσεις (factory default).
Δες στο νήμα για το H268Q τις ρυθμίσεις που χουν στο SIP Account (βάζοντας τα δικά σου) και SIP Protocol.
Τον κωδικό τον βάζεις γράφοντας τον και όχι με copy-paste, γιατί δεν πιάνει πάντα σωστά.
-
13-09-22, 17:33 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #13
Οχ, τον κωδικό τον περνούσα πάντα με copy-paste. Επίσης δεν έκανα FR.
Σήμερα παρέλαβα το H268Q. Σηκώνει πιο χάλια την γραμμή μου. Το H288A τελικά πρέπει να είναι τέρας από ρούτερ, δεν εξηγείτε αλλιώς.
H268Q:
Η288Α:
Και κάτι άλλο. Δεν έχω σταθερό! βγάζει το παρακάτω Error το H268Q. Το έκανα και Factory Reset μετά από καμία ώρα πάνω στην γραμμή:
Μίλησα με την Vodafone και το δώσανε ως βλάβη στο 2nd level. Μάλλον θα μπει τεχνικός με ειδικό πρόγραμμα και θα κάνει bind IP ώστε με το DNS Name Resolve να ξέρει που να συνδεθεί το H268Q?. Αν αυτό ισχυεί, δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει το H288A γιατί χρειάζεται αυτή την επέμβαση...
-
13-09-22, 17:35 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #14
ims.vodafone.gr?? OneNet εχεις;
-
13-09-22, 18:10 Απάντηση: Vodafone VOIP σε H288A της Nova #15
Bookmarks