Αν και δεν ξέρουμε την διαδρομή της καλωδίωσης του δικτύου συνδρομητής->καμπίνα,
μάλλον θάναι λίγα m, τυπικά θα ανέμενε κάποιος να τερματίζει (attainable ~250 @35b).
Αυτά είναι θέμα χαλκού.
1. είτε η καλωδίωση στο σπίτι του είναι ρημάδι (ή έχει κανα plc), είτε
2. έχει πρόβλημα η καλωδίωση του οτε.
Ελέγχει το 1. και αν είναι ok το δίνει βλάβη να ελέγξουν τι γίνεται πιο έξω.
Εμφάνιση 811-825 από 1186
Θέμα: Speedport Plus 2
-
20-08-24, 10:14 Απάντηση: Speedport Plus 2 #811Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
20-08-24, 19:26 Απάντηση: Speedport Plus 2 #812
Θα παω το απογευμα απο εκει να βγαλω screenshot τα στατιστικα απο το ρουτερ. Δεν ειναι με οπτικη ινα, δεν υπαρχει στην πολη καν οπτικη ινα.
- - - Updated - - -
Αυτα εινια τα στατιστικα της γραμμης.
- - - Updated - - -
Ασχετο με τα οσα λεμε, αλλα που μπορω να δω τι διαθεσιμοτητα vdsl σε μια περιοχη? Θυμαμαι ειχε μια σελιδα η cosmote που εβαζες το τηλεφωνο και ελεγε μεχρι ποιες ταχυτητες υποστηριζει. Βρηκα αυτη εδω, αλλα κατι δεν παει καλα, γιατι εβαλα πχ το δικο μου τηλεφωνο και λεει ως 24 οταν ο γειτονας εχει 50αρα. Για το τηλεφωνο του γειτονα λεει ως 100.
https://www.cosmote.gr/eshop/jsp/dia...-cosmotetv.jspديميتريس
-
20-08-24, 22:12 Απάντηση: Speedport Plus 2 #813
-
21-08-24, 14:42 Απάντηση: Speedport Plus 2 #814
Ευχαριστω. Θα του πω να το κοιταξει. Το κτηριο στο οποιο ειναι το μαγαζι ειναι σιγουρα 30+ χρονων.
ديميتريس
-
21-08-24, 16:08 Απάντηση: Speedport Plus 2 #815
-
21-08-24, 18:37 Απάντηση: Speedport Plus 2 #816
-
21-08-24, 23:12 Απάντηση: Speedport Plus 2 #817
-
24-08-24, 19:26 Απάντηση: Speedport Plus 2 #818
Είχα πρόβλημα στην γραμμή, το δήλωσα βλάβη και σήμερα ήρθε τεχνικός έλεγξε την γραμμή αλλά δεν βρήκε σφάλματα και μου άλλαξε το ρουτερ με το Speedort Plus 2 Arc.
Στο κατάστημα έχω κάμερες με καταγραφικό hikvision και βλέπω απομακρυσμένα από το σπίτι μέσω ddns με το πρόγραμμα ivms 4200 και με app hikconnect χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ο τεχνικός άνοιξε κανονικά τις πόρτες που το είπα και έβαλε το ddns, αυτά που είχα και πριν, όταν έφυγε μπήκα να τσεκάρω τις κάμερες από το κινητό με το hikconnect μέσω mb συνδέθηκα κανονικά, χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις, όταν ήρθα σπίτι συνδέθηκα με το wifi, άνοιξα την εφαρμογή και συνδέθηκε κανονικά με το καταγραφικό του καταστήματος.
Το πρόβλημα είναι ότι μέσω του pc από το σπίτι μου δεν μπορώ να συνδεθώ απομακρυσμένα, όπως και από το pc στο σπίτι των γονιών μου δεν μπορώ να συνδεθώ με το καταγραφικό οπότε δεν είναι θέμα του pc ή του ιντερνετ του σπιτιού.
Πήρα τηλ και έκανε κάποιους ελέγχους αλλά μου είπε δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, το μόνο που είπε ότι μπορεί το καταγραφικό να μην είναι συμβατό με το ρούτερ, και του λέω εγώ ότι αν δεν ήταν συμβατό δεν θα μπορούσα να συνδεθώ ούτε απο το κινητό, δεν θα το έβλεπε καθόλου το καταγραφικό, εκεί δεν μου απάντησε κάτι.
Αφού παιδεύτηκα 3 ώρες βρήκα το πρόβλημα.
Για να βλέπω απομακρυσμένα τις κάμερες έχω αγοράσει domain από εδώ https://account.dyn.com/.
Μπαίνω στον λογαριασμό μου στο dydns και βλέπω οτι εκτός από την ip address υπάρχει και η ipv6 που τόσο καιρό ήταν κενό.
Έσβησα τη ipv6 και αμέσως συνδέθηκα στις κάμερες.
Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Pavlos k : 24-08-24 στις 20:04.
-
24-08-24, 20:09 Απάντηση: Speedport Plus 2 #819
Έχεις απενεργοποιήσει και το IPv6 firewall στο router ή μόνο το IPv4; Μιας και στο IPv6 κάθε συσκευή είναι άμεσα εκτεθειμένη στο Internet, δεν προτείνεται να το απενεργοποιήσεις εντελώς, αλλά μπορείς να επιτρέψεις συγκεκριμένα το port του καταγραφικού. Αλλά κάνε μια δοκιμή για αρχή να το κλείσεις εντελώς και μετά το προσαρμόζεις αν δεις ότι παίζει.
-
25-08-24, 20:15 Απάντηση: Speedport Plus 2 #820
Από την αρχή που συνδέσαμε το ρούτερ ήταν και τα δύο απενεργοποιημένα βασικά αν θυμάμαι καλά γράφει minimum. Πως μπορώ να ρυθμίσω το συγκεκριμένο port?
Α είναι τόσο επικίνδυνο να είναι απενεργοποιημένο το ipv6? Αν βάλω στο φουλ την προστασία τι θα γίνει?
Στο καταγραφικό που έχω στο σπίτι αλλά με vodafone το ipv6 είναι κενό όπως ήταν και του καταστήματος τόσο καιρό.
- - - Updated - - -
κάποιος κάποια βοήθεια?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Pavlos k : 24-08-24 στις 20:54.
-
26-08-24, 06:39 Απάντηση: Speedport Plus 2 #821
Πάρε ένα raspberry pi και βάλτο στο εσωτερικό σου δίκτυο για να εγκαταστήσεις εκεί το zerotier και μετά δεν χρειάζεσαι ανοιχτές πόρτες και ddns. Ψάξου λίγο προς αυτή την κατεύθυνση. Θα σου κοστίσει 100 ευρώ και μία δύο μέρες ψάξιμο αλλά θα εισαι πολύ πιο ασφαλής και δεν θα εξαρτάσαι από τον κάθε router και το port forwarding.
-
26-08-24, 12:28 Απάντηση: Speedport Plus 2 #822
Καλημερα παιδια 2 ερωτησεις
-Μπορω μεσα απο το router να κανω Monitor συσκευων, τι τραβαει δηλαδη καθε συσκευη ανα πασα ωρα ωστε οτν κολλαει το ιντερνετ να δω πχ οτι η ταδε συσκευαζει κατεβαζει η streamarei κτλ.
-Για Streamrisma, υπαρχει καποιο συγκεκριμενο πακετο ρυθμισεων και συγκεκριμενα να μπορω οσο γινεται να ριξω το ping της γραμμης για να μην εχω κολληματα σε online gaming
-
28-08-24, 19:19 Απάντηση: Speedport Plus 2 #823
-
28-08-24, 21:22 Απάντηση: Speedport Plus 2 #824
Αυτό που έχω κάνει εγω με το raspi μου, ειναι να στήσω VPN με PiVPN (πανεύκολο) και έτσι έχω πρόσβαση στο τοπικό δύκτιο από παντού χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω καμία πόρτα (εκτός αυτής του VPN).
-
03-09-24, 13:01 Απάντηση: Speedport Plus 2 #825
Καλησπέρα παιδιά, σύνδεσα ένα Speedport Plus 2 Cosmote πάνω στη γραμμή μου που είναι Vodafone, αλλά δεν πήρε τη τηλεφωνία, υπάρχει κάποιος οδηγός για να το σετάρω μόνος μου;
LIAN LI A3 | CORSAIR RM750X | GIGABYTE B650M AORUS ELITE AX | AMD RYZEN 7 7800X3D | G.SKILL TRIDENT Z5 NEO 32GB DDR5 6000MT/s | EVGA GEFORCE RTX 3070 Ti SUPER FTW3 ULTRA | KINGSTON KC3000 NVMe M.2 1TB | SAMSUNG 970 EVO PLUS NVMe M.2 1ΤΒ | SAMSUNG 860 EVO 500GB | SANDISK ULTRA 3D 1TB | CORSAIR H150i ELITE
"Talk about a dream, try to make it real"
Bookmarks