Εμφάνιση 871-885 από 1193
Θέμα: Speedport Plus 2
-
24-09-24, 12:04 Απάντηση: Speedport Plus 2 #871
-
26-09-24, 12:49 Απάντηση: Speedport Plus 2 #872
Καλησπέρα σας!
Μετά απο 3 μήνες αναμονή επιτέλους ενεργοποιήθηκε το 1gbps.
Μου βάλανε NOKIA GPON και έγινε αλλαγή ρουτερ απο speedport smart σε arcadyan plus 2.
Σε speed test μεσω wifi με το κινητό δίπλα στο ρουτερ βγαζει 900mbps download άνετα.
Ωστόσο στο λαπτοπ που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο πάει μεχρι 300.
Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Υπάρχουν κάποιες παραμετροποιήσεις που μπορώ να κάνω στο ρούτερ ώστε να δουλεύει καλύτερα το wifi ή και κάποια άλλη αξιόλογη ρύθμιση που θα βοηθήσει στην ποιότητα της γραμμής;
Επίσης σκοπεύω να συνδεσω ethernet το οποίο θα βγεί γύρω στα 15 μέτρα απο το ρούτερ έως το laptop, εφοσον ειναι για εσωτερικό χώρο θα πρέπει να προσέξω να ειναι κάποιας συγκεκριμένης κατηγοριας; Υπαρχει περίπτωση λόγο του μηκους του Ethernet να υπάρξει μείωση της ταχύτητας;
Ευχαριστώ
-
26-09-24, 12:59 Απάντηση: Speedport Plus 2 #873
Θα πρέπει να δεις μέχρι πόσο "σηκώνει" η κάρτα wifi του laptop σου και εννοείται να συνδέεσαι στο 5g σήμα.
Για το Lan θες το κλασικό καλώδιο κατηγορίας Cat5e τουλάχιστον και gigabit θύρα επίσης στο laptop.
(Το καλώδιο δεν έχει απώλειες τουλάχιστον μέχρι τα 100 μέτρα.)
-
26-09-24, 13:02 Απάντηση: Speedport Plus 2 #874
Ξεκινώντας από το τέλος, καμία περίπτωση μείωσης ταχύτητας στα 15m. Και με το απλούστερο Cat 5e θα είσαι μια χαρά στο 1 Gbps.
Ως προς το ασύρματο, είναι πιθανό να είσαι κοντά στο όριο της ταχύτητας της ασύρματης κάρτας δικτύου σου. Έχεις δει ποια έχει; Προσωπικά θεωρώ ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς καθόλου με ρυθμίσεις για τον φορητό, αφού -σωστά- θα περάσεις καλώδιο.¯\_(ツ)_/¯
-
26-09-24, 13:07 Απάντηση: Speedport Plus 2 #875
-
01-10-24, 13:56 Απάντηση: Speedport Plus 2 #876
Καλησπέρα και πάλι!
Για αρχή να ενημερώσω πως σύνδεσα router με laptop με CAT 6 15 μέτρα.
Πολύ ευχαριστημένος.
Ωστόσο έχω ενα μικρό θεματάκι με το WiFi με τις υπολοιπες συσκευές και μιας και δεν είμαι familiar με το συγκεκριμενο ρουτερ (Μου το άλλαξε ο τεχνικός απο Speedport smart).
Η τηλεόραση κάνει διαρκώς αποσυνδέσεις απο το WiFi οταν έχω band steering enabled.
Επίσης οταν ΔΕΝ εχω band steering enabled, τα κινητά αποσυνδέονται μόνα τους μετα απο λίγη ώρα και συνδέονται στο 2.4GHz.
Έχει καποιος καποια εμπειρία σχετικά με αυτό?
Να σημειώσω πως δεν υπαρχει μεγάλη απόσταση απο το ρούτερ σε όλες τις συσκευές. Στο δίπλα δωμάτιο ακριβώς ειναι με ανοιχτές πόρτες.
Με το Speedport Smart δεν ειχα ποτέ τέτοια θέματα. Μάλιστα ο τεχνικός μου πρότεινε το Plus 2 για την εμβέλεια που έχει στο WiFi..
-
01-10-24, 15:22 Απάντηση: Speedport Plus 2 #877
Έχω δουλέψει το Plus 2 σε όχι πολύ απαιτητική τοποθεσία και δεν έχω δει ακριβώς ίδια θέματα.
Πάντως πριν από καιρό είχε περίεργη συμπεριφορά το WiFi του (κάποιοι clients δεν το έβλεπαν καθόλου), το έκανα reset και το έστησα από την αρχή. Το band steering το έχω απενεργοποιημένο.
-
05-10-24, 11:50 Απάντηση: Speedport Plus 2 #878
Με αυτό το router και με γραμμή Fiber έχει κανείς καταφέρει να «περάσει» κλήσεις VOIP με αντίστοιχη τηλεφωνική συσκευή πχ Gigaset Voip;
Έχω τους αριθμούς registered κανονικά αλλά ούτε ακούω, ούτε με ακούνε ανεξάρτητα από τον πάροχο.
-
06-10-24, 08:44 Απάντηση: Speedport Plus 2 #879
κατσε γιατι ειμαι ξενυχτης και μπερδευτηκα,
οταν λες με ανοιχτες τις πορτες αναφερεσαι στο ρουτερ ή στο δωματιο?
-
09-10-24, 08:47 Απάντηση: Speedport Plus 2 #880
-
11-10-24, 13:06 Απάντηση: Speedport Plus 2 #881
Σήμερα δοκίμασα και το Speedport Plus2 SERCOM
το οποίο δεν κάνει registration στην τηλεφωνία COSMOTE #+3021XXXXXXX@ims.otenet.gr# ενώ το ARCADYAN κάνει registrtion κανονικά.
Τι μπορεί να συμβαίνει; Το 13788 μου το δηλώνει βλάβη.
Δηλαδή αυτή την στιγμή έχω και τα δύο router υπό δοκιμή. Το πρόβλημα μου είναι και στις δυο περιπτώσεις δεν μπορώ να κάνω χρήση VOIP συσκευές και να χρησιμοποιήσω και άλλους πάροχους.
Οι αριθμοί γίνονται registered κανονικά αλλά δεν ακούω και δεν με ακούν.
Μία από τις συσκευές που χρησιμοποιώ είναι αυτή.
-
13-10-24, 01:51 Απάντηση: Speedport Plus 2 #882
-
13-10-24, 08:39 Απάντηση: Speedport Plus 2 #883
Η υπηρεσία τηλεφωνίας στο ένα router τραβούσε @cosmote.gr ενώ το άλλο @otenet@gr. Αυτό το λύσαμε. Κράτησα το Arcadyan.
Όσο για την τηλεφωνία VOIP μέσω άλλων πάροχων παραμένει το πρόβλημα. Ο τεχνικός που ήρθε χθες δεν γνώριζε περισσότερα και δεν μπορούσε να με εξυπηρετήσει. Πρότεινε να μου στείλει ένα γνωστό του που θα πληρωνόταν κιόλας.
Θα το πάω σε άλλο επίπεδο μέσω επικοινωνίας με την cosmote. Γιατί σίγουρα θα το έχουν και άλλοι το πρόβλημα. Μικρές επιχειρήσεις, γραφεία κτλ.
Περισσότερα:
Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες:
Spoiler:
-
13-10-24, 19:51 Απάντηση: Speedport Plus 2 #884
Μυρίζοντας τα νύχια μου θα υπέθετα ότι το cpe της cote
παίρνει το udp 5060 (ή και όλο το sip) πάνω του.
Που βέβαια δεν είναι πρέπον, αλλά έχει μια λογική αν αναμένεις ότι το cpe θα έχει το voip πάνω του,
και δεν σε ενδιαφέρει τι γίνεται πιο πίσω.
Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις άλλη πόρτα
(δες τι υποστηρίζουν οι άλλοι providers),
ή tcp ή tls αν το υποστηρίζουν οι άλλοι voip providers.
Λογικά ότι tcp/tls θα περνάει.
Αν θες να μην παιδεύεσαι,
βάλε ένα fritz, άστο να πάρει πάνω του το voip της cote,
στήσε και τους "άλλους" voip providers πάνω του,
και μετά συνδέεις τις voip συσκευές @lan-side ως extensions στο fritz.
Θα έχεις τα λιγότερα προβλήματα.
Μόνο απο τύχη αν βρείς κάποιον εκεί να ξέρει την περίπτωση,
που δεν αποκλείεται αλλά δεν θα περίμενα πολά.
Αυτά είναι alg (nat helpers).
Στο x router μπορεί να είναι ενεργά in-kernel, μπορεί και όχι.
Αντιστοίχως μπορεί να ρυθμίζονται απ'το gui, μπορεί και όχι.
Και ενίοτε μπορεί να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ'όσα προσπαθούν να λύσουν.
Δεν ξέρω τι κάνει το Plus 2 (έχω ένα στο κουτί του, δεν θυμάμαι τι έχει στο gui).Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
13-10-24, 21:36 Απάντηση: Speedport Plus 2 #885
Bookmarks