Η ΑΑΔΕ ενημερώνει για προσπάθεια εξαπάτησης μέσω παραπλανητικού email για επιστροφή φόρου.
Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,
Παρακαλούμε για την άμεση προσοχή σας σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι "η Εφορία υπολόγισε την φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου".
Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.
Για την προστασία σας:
1. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
2. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας.
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας αποστέλλεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, αναγράφει απαρέγκλιτα, στο πάνω μέρος της σελίδας, το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username).
Εμφάνιση 1-15 από 29
-
15-10-22, 10:10 Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
15-10-22, 10:45 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #2
ειχα παρει ενα τετοιο στις αρχες του μηνα
https://www.adslgr.com/forum/threads...e-mails-threat
τα λεφτα μου ρε!You pull me in Here we go again And my heart beats faster now And I don’t know Why I’m powerless And there’s no way out...
https://www.youtube.com/watch?v=WPVv-Jjb0wQ
-
15-10-22, 10:47 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #3
Εμένα που μου ήρθε αυτό το mail σήμερα στις 08:52 χωρίς την τελευταία παράγραφο και φυσικά χωρίς όνομα και username στο πάνω μέρος, να υποθέσω ότι είναι πλαστό;;;
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ
ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ
-
15-10-22, 11:33 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #4Μπορείς να συμμετέχεις και εσύ πολύ εύκολα στην ερευνά/αντιμετώπιση διάφορων ασθενιών, δωρίζοντας υπολογιστικούς πόρους του υπολογιστή σου:
(κλικ στην εικόνα)
-
15-10-22, 11:40 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #5
μου ήρθε και εμένα τέτοιο σήμερα.
ἀναφαίρετον ὅπλον ἡ ἀρετή
-
15-10-22, 13:11 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #6
Οποιος εχει αμφιβολιες μπαινει στο taxisnet του και διαπιστωνει. Απλα.
-
15-10-22, 16:50 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #7
Με ΤΒ και MailHops μπορείς να δεις από που έρχεται το email χωρίς να ψάχνεις στο source.
Δεν ξέρω αν μπορούν να πλαστογραφήσουν και αυτό το σημείο.
πχ να φαίνεται στο source (όχι στον sender) ότι στάλθηκε από taxisnet.
Στο δικό μου μήνυμα που ήρθε σήμερα λέει ότι στάλθηκε από:
Κώδικας:10.193.122.118
Κώδικας:84.205.246.220 vmail.taxisnet.gr
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
15-10-22, 18:01 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #8
Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης.... Η ΑΑΔΕ δεν επιστρέφει ποτέ λεφτά!!
-
15-10-22, 19:29 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #9
-
16-10-22, 02:10 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #10
-
16-10-22, 08:15 Re: Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #11
-
16-10-22, 12:42 Απάντηση: Re: Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #12
Καλο. Αλλα οι πληροφοριες που δινουν με το λινκ πολυ λιτες. Το
https://anti-hacker-alliance.com/
δινει πολυ αναλυτικες πληροφοριες, και κυριως τα subnets (πολυ χρησιμα για να φιλτραρονται "φαρμες" απο σπαμο-μηχανακια).
-
16-10-22, 14:11 Απάντηση: Re: Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #13
-
16-10-22, 14:17 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #14
-
16-10-22, 19:22 Απάντηση: Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, για παραπλανητικό email #15
Και εγώ το πήρα. Θα έπρεπε να κάνουν ένα κόπο να βάλουν το όνομά μας αντί για κύριε/κυρία, για να φαίνεται πιο επίσημο και όχι σαν σπαμ, αλλά για όσους αναρωτιούνται αν είναι επίσημο, δεν ζητάει να κάνεις κλικ πουθενά, δεν έχει λινκς, οπότε μην ανησυχείτε.
Bookmarks