Δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τα mail και τα τηλέφωνα. Καταγγελία στην ΕΕΤΤ χρειάζεται.
Δε μιλάμε για xDSL που αγοράζεις ενα modem των 30€ και κάνεις τη δουλειά σου. Με το ενσωματωμένο ΟΝΤ είναι game over, δεν έχεις απολύτως καμία άλλη επιλογή.
Τραγικοί. Πρέπει άμεσα να βρουν τρόπο να δώσουν τουλάχιστον bridge mode.
Εμφάνιση 16-30 από 874
-
11-12-22, 05:10 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #16
-
11-12-22, 13:32 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #17
-
11-12-22, 16:22 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #18
Flash σε bga? Κάποιος είχε έμπνευση.
Το 3πινο επίσης δε μπορώ να το τσεκάρω επειδή δεν έχω 3v3 uart
-
11-12-22, 16:28 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #19
-
11-12-22, 18:32 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #20
-
11-12-22, 18:56 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #21
το οτι ειναι μαυρο το PCB (δε μπορω να δω καθαρα που πανε οι χαλκοδρομοι ) & οτι δε εχω τη πλακετα στα χερια μου το κανει πολυ δυσκολο να πω με βεβαιότητα αλλα
για το το L603 : κρινοντας πως εχει τα pins 8,7,6,5 shorted ) και λογο της θεσης του ακριβως διπλα στο DC-Jack , θα ελεγα πως ειναι καποιο mosfet P-channel Σε αυτη τη συνδεσμολογια :με καποιο παραπλήσιο σε αυτο pinout :
για προστασία ανάστροφης τασης.
Για το YU3 &YU2 βλεποντας οτι εχει γραμμες που ερχοντε απο το YU1 και λογο οτι γειτονευει με τις FXS πορτες της τηλεφωνιας θα πω πως εχει να κανει με το VOIP.
Τι Part no εχουν τα YU3 &YU2 ?
-
11-12-22, 23:51 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #22
Το τιπ για το UART το κρατάω, θα το τσεκάρω μόλις μπορέσω.
Επειδή πρέπει στο μεταξύ να έχω ίντερνετ είναι δύσκολο να κάτσω να το ξανανοίξω τώρα, αλλά είτε ήταν κάτι άσχετο είτε δε βρήκα τίποτα για αυτά.
Είμαι 90% σίγουρος πως δεν είναι αυτό που θέλουμε.
Οτιδήποτε άξιο αναφοράς αν υπάρχει θα 'ναι κάτω από τον τενεκέ του soc (η πίσω πλευρά δεν έχει τίποτα btw).
Όσο για επιθέσεις από το web interface ότι είχα βρει έχει πλέον φτιαχτεί και το ssh βάζει timeout για bruteforce attacks.
εδίτ: ο γούγλης συμφωνεί με τον finos, αυτό φαίνεται να είναι.
Έχω ένα CH341a programmer και θεωρητικά το υποστηρίζει.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ssl666 : 12-12-22 στις 03:08.
-
13-12-22, 00:04 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #23
-
26-12-22, 15:31 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #24
-
26-12-22, 21:18 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #25
Αυτο βοηθαει πολυ. Θα βρουμε καποιο exploit αργα ή γρηγορα. Χρονια πολλα.
edit: https://github.com/e-m-b-a/emba
Περασε και απο δω μια βολτα το dump, ολο και κατι χρησιμο μπορει να φανει.
-
05-01-23, 17:35 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #26
Έχετε καταφέρει να βρείτε τους κωδικούς της Nova;
-
06-01-23, 18:47 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #27
Τα κατάφερα με τη βοήθεια του φίλου που έγραψε το σκριπτ που λίνκαρα πιο πάνω, πρόσθεσε και τις οδηγίες σε σχόλιο εκεί.
Η διαδικασία ήταν να dump τη nand, να βρω και να διαβάσω τα UBI partitions, από εκεί να βρω το config, να αποκρυπτογραφηθεί με το εν λόγω σκριπτ και επιτέλους να αναγνωστεί ο κωδικός, που είμαι αρκετά σίγουρος ότι είναι τυχαίος για τον καθένα.
Τα παρακάτω τα αφήνω μόνο ως ιστορικό, όποιος έχει φτάσει μέχρι εδώ απλά θα του βοηθήσει λίγο το ηθικό μιας που από ένα σημείο και μετά είναι απλά να ξέρεις λίγο linux.
Επίσης το programmer μου και πολλά παρόμοια με αυτό έχουν ένα κάρο προγράμματα που δουλεύουν με αυτό μεν, αλλά είναι πιθανό να μην υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη μνήμη που θέλουμε να διαβάσουμε.
Το καλό είναι ότι με μια ματιά στο datasheet (επίσης αναφέρεται πιο πάνω) έχειw τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να αλλαχθούν για να αναγνωστεί σωστά.
Υπόψιν, εμένα έκανε καμιά ώρα και έμοιαζε να έχει κολλήσει όσο διάβαζε, αλλά αποφάσισα να το εμπιστευτώ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ssl666 : 06-01-23 στις 18:55.
-
08-01-23, 12:20 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #28
Αργισα να δω τη απαντηση ..
βλεπω καποιος μας προλαβε και πηρε ηδη dump ομως .
Πολυ Ωραια!
(φανταζομαι πηρες πανω απο 1 εικονα και να τις εκανες sha256 μεταξυ τους για να εισαι σιγουρος πως εχεις καθαρο dump ? )
Δοκιμασες Τo binwalk σου βγαζει κατι ;
Αν ο κωδικος απλα ειναι τυχαια γραμματα δε νομιζω διαφορετικος για τον καθε εναν , ισως το κανανε για να αποφυγουν τη κατασταση με τους κωιδκους forthnet/F0rthn3t.. H μονη περιπτωση θεωρω να ειναι παραμετροποιμενος κωδικος για τον εκάστοτε ειναι αν ο κωδικος αν "βγαινει" καπως απο τον Serial του CPE, απο τη MAC του απο το ploam που δε νομιζω καθως κατι τετοιο θα ηταν "εφιαλτης" διαχειριστικα .
Αυτο που αναφερει ο @sl666 οτι "εμένα έκανε καμιά ώρα και έμοιαζε να έχει κολλήσει όσο διάβαζε, αλλά αποφάσισα να το εμπιστευτώ" πιστευω οφιλεται 1ον στο γεγονος οτι οι SPI nand μνημες ειναι ... αργες ... 2ον στη συνδεσμολογια που εκανε , που δινει VCC στη πλακετα μεσω του VCC απο τη Μνημη . Το ρευμα που βαζει μπορει να ειναι οριακα αρκετο να "ξυπναει" τον CPU , οπου προσπαθουσε να μηλισει στη nand (η οποια δε ηταν διαθεσημη γιατι της μιλουσε αλλος master στον SPI διαυλο o programer ) γινοταν σφαλματα ...ο programer ξαναπροσπαθουσε ...κτλ
-
08-01-23, 12:31 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #29
Επειδή δεν ξέρω πολλά από υπολογιστές, για να καταλάβω τώρα μπορείτε να βρείτε τους κωδικούς;
-
08-01-23, 16:15 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #30
To image βγήκε με την πρώτη 256mb ακριβώς, το binwalk δε γκρίνιαξε, δε χρειάστηκε να τριμάρω τίποτα, οπότε επέλεξα να μη περιμένω άλλη μία ώρα.
Απ' ότι φαίνεται ήμουν τυχερός.
Μετά το αποσυμπίεσα με binwalk -Me και έκανα mount τα ubi partitions.
Αν θες στον στέλνω να δοκιμάσεις.
Bookmarks