να ακυρωσεις την αίτηση και να πας cosmote (που θα βγαίνει ~9€ πιο ακριβή/μήνα)...
Με δομημενη καλωδιωση , τα αβγδ ως requirements ... δε καθεσαι με το nokia.
ONT μπορεις να ζητησεις και να σου δωσουν ... αλλα πιστεψε με μπορει να σε αφησουν μηνες χωρις υπηρεσια . Ειδικα αμα ο παροχος υποδομης ειναι διαφορετικος απο τον παροχο υπηρεσιας κλαφτα , θα πεσει πολυ σπασμενο τηλεφωνο.. Θυμαμαι περιπτωση διπλα στο thread του zyxel οπου καποιος που ειχε το Nokia ζητησε ont , του στειλαν zyxel και ont αλλα δε δηλωσαν ποτε το ont .. αρα δεν ειχε συνδεση .. μα επερνε ο ανθρωπος για βλαβη του λεγαν απλα να τα κανει reset . Κανονας 1 δε κανεις ποτε ρεσετ το ONT ... Βδομαδα στη βδομαδα καταλαβαινεις πως παει ...
η Nova ειναι πλεον μονο για οποιον θελει να εχει απλα συνδεση στο facebook...
Εμφάνιση 706-720 από 873
-
07-09-24, 02:08 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #706
-
07-09-24, 02:18 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #707
1) Στο πρώτο post του thread, υπάρχουν κωδικοί admin του ΝΟΚΙΑ για να το ξεκλειδώσεις
2) Σε bridge mode το ΝΟΚΙΑ καταργεί το router function και γίνεται σκέτο ΟΝΤ οπότε μετά εσύ μπορείς να βάλεις από πίσω ότι ρουτερ θες για να στήσεις το δίκτυο σου εν γνώσει βέβαια ότι με το πως είναι στημένο το δίκτυο προς το παρών, θέλει αρκετές γνώσεις και ψάξιμο για να παίξει και η τηλεφωνία.
-
07-09-24, 09:08 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #708
-
07-09-24, 10:33 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #709
-
07-09-24, 10:34 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #710
-
07-09-24, 10:45 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #711
ΟΚ, κάτι τέτοιο ίσως βόλευε αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο αυτή την περίοδο για τέτοιο ψάξιμο.
- - - Updated - - -
Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα πάω ξανά στο κατάστημα σε λίγο για να δω αν γίνεται ακύρωση συμβολαίου αζήμια ή πόσο είναι το πέναλτι.
Ερώτηση για την οπερίπτωση που δεν καταφέρω ανα ακυρώσω ή να βάλω ξεχωριστό ONT/modem: με τους κωδικούς ξεκλειδώνουν τα α,β,γ,δ?
- - - Updated - - -
Πράγματι, έχουν μεγάλη αύξηση σε σχέση με τις παλιές.
-
07-09-24, 12:12 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #712
1. Προφανως και δεν θα εγκαταστησει ξεχωριστο ΟΝΤ , αφου αυτο ενσωματωνεται στο ΝΟΚΙΑ. Απο τον τεχνικο δεν γινεται να ζητησεις κατι. Ασε που ειναι εξωτερικος συνεργατης. Ο,τι συσκευη θα βρει αυτην θα συνδεσει. Αν θες ξεχωριστο ΟΝΤ και ρουτερ , θα πρεπει να το αιτηθεις στην nova.
2. Kαποιες απο τις λειτουργιες που αναφερεις ειναι "κλειδωμενες" , καποιες οχι. Κυκλοφορει το admin password , και με αυτο θα κανεις την δουλεια σου.
3. Δες καποια ποστς παραπανω περι bridge. Δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να υλοποιηθει πρακτικα , δεν το εχω δοκιμασει.
- - - Updated - - -
Σιγουρο αυτο ? Γιατι αν πας σε καποιο απο τα πακετα και κλικαρεις στις "πληροφοριες" λεει καπου "οπου ειναι τεχνικα εφικτο". Μηπως απλα αλλαξανε τιμολογηση στα πακετα , αλλα παραμενει το ιδιο , οτι δηλ σε αλλου παροχου τις οπτικες δινουν μονο εως 200 ?
-
07-09-24, 12:51 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #713
-
07-09-24, 16:54 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #714
-
09-09-24, 16:11 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #715
Καλησπέρα στην ομαδα,
ειμαι σε διασικασια να κανω αιτηση για Fiber 200 και εχω ενδιασμους. Αυτη την στιγμη εχω αρχαια VDSL 50 με static ip, με χαλκο τηλεφωνο με δικο μου router και ppoe σε pfsense!
Στο fiber 200 με οτι εξοπλισμο δινει η Nova θα μπορεσω να κανω bypass τον router (bridge mode) για το ιντερνετ αλλα να κρατησει το voip για να βαλω τα τηλεφωνα εκει?? Εχω αναλογικα τηλεφωνα και θα ηθελα να συνδεσω την εξοδο του router στην εσωτρικη καλλωδιωση τηλεφωνια του σπιτιου και αρα να μην αλλαξω σχεδον τπτ στην εγαταστση τηελφωνιας.
ευχαριστώ
-
09-09-24, 16:42 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #716
-
09-09-24, 20:35 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #717
Αυτό που έχεις κάνει δεν είναι bridge, αλλά παίζεις με double nat. Το κύριο router εξακολουθεί να είναι του παρόχου και να τρώει όλο τον φόρτο. Και παίρνεις μαζί σου ότι προβλήματα μπορεί να έχει.
Ο άνθρωπος μπορεί να ζητήσει ξεχωριστό ONT και router, κωδικούς τηλεφωνίας και να βάλει πάνω δικό του εξοπλισμό. Είναι μπελάς στην Nova από όσο διαβάζω, αλλά γίνεται.
-
09-09-24, 22:14 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #718
-
10-09-24, 10:04 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #719
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με βλεπω να ζηταω ξεχωριστά ont και router. Σε αυτη την περίπτωση μπορει ο router της nova να εχει την τηλεφωνία και η static ip να παει με pppoe στο pfsense? Νομιζω ο ΟΤΕ το κανει.
-
10-09-24, 10:21 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #720
Πρώτα θα παίξει η γραμμή με το Νόκια και σε δεύτερη φάση μπορείς να αιτηθείς για ξεχωριστά. (Τουλάχιστον αυτό μου είπαν εμένα)
Αν ψάξεις στο νήμα, θα δεις ότι σε κάποιους έπαιξε το Νόκια σε bridge και δούλευε και το τηλέφωνο συνδεμένο πάνω του, σε άλλους δεν έπαιζε το τηλέφωνο και με το bridge απλά μετατρεπόταν το Νόκια σε ένα ευμεγέθες ΟΝΤ.. Το πως και το γιατί δεν το ξέρω μιας και εμένα ακόμη προσπαθούν να βγάλουν άκρη και δεν με έχουν συνδέσει.
Αν θυμάμαι καλά, όμως, κάποιοι που ΔΕΝ αιτήθηκαν για ξεχωριστό ΟΝΤ, ακόμη και αν δεν έπαιζε το τηλέφωνο με το Νόκια σε bridge, έχοντας πάρει τους κωδικούς από το config, κατάφεραν να παίξει κανονικά το τηλέφωνο. Κάποιοι που ζήτησαν κωδικούς ΔΕΝ κατάφεραν να το κάνουν να παίξει, γιατί σε αυτή την περίπτωση αλλάζουν το sip proxy και χρησιμοποιούν και client ID στο authentication και γενικώς τα έχουν κάνει ρόιδο... (εξαίρεση κάποια παιδιά με fritzbox που με κόλπο κατάφεραν και το πέρασαν στο config) Αυτά ίσχυαν τουλάχιστον την τελευταία φορά που το έψαξα πριν κανα 1μισι μήνα (που πίστευα ότι από μέρα σε μέρα θα με πάρουν για την οριζόντια), οπότε καλό είναι να το ψάξεις εδώ λίγο ή/και να περιμένεις να δεις τι θα σου πουν τα παιδιά που το έχουν κάνει
Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
Bookmarks