Μανουρες εννοώ να μην κάνω το speedport κύριο
Τι είναι το routerhak?
Edit: είδα τι είναι, πώς θα βοηθήσει όμως στην προκειμένη;
Εμφάνιση 16-23 από 23
-
05-08-23, 18:39 Απάντηση: Mikrotik hac ac³ + Speedsport smart (σε cosmote FTTH) #16
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dmitspan : 05-08-23 στις 19:22.
-
05-08-23, 20:18 Απάντηση: Mikrotik hac ac³ + Speedsport smart (σε cosmote FTTH) #17
Κωδικους δεν ειπες οτι θες?
-
05-08-23, 21:52 Απάντηση: Mikrotik hac ac³ + Speedsport smart (σε cosmote FTTH) #18
Τελικά ζήτησα κωδικό, τον πέρασα και δούλεψε.
Επειδή έμεινε πάνω από μισή ώρα εκτός, δεν μπόρεσε να πάρει τον νέο κωδικό. Ο ΟΤΕ αλλάζει τον κωδικό κάθε μισή ώρα στα modem του. Οπότε μέχρι να ξανατύχει το ίδιο πράγμα πιστεύω θα είναι κομπλέ.
-
06-08-23, 10:08 Απάντηση: Mikrotik hac ac³ + Speedsport smart (σε cosmote FTTH) #19
-
06-08-23, 17:43 Απάντηση: Mikrotik hac ac³ + Speedsport smart (σε cosmote FTTH) #20
Η αλήθεια είναι ότι δούλεψε όταν έβαλα τον κωδικό χειροκίνητα. Το πρωί όμως είχε χάσει πάλι την τηλεφωνία.
Πού θα πάει θα την βρω την άκρη
- - - Updated - - -
Η συνδεσμολογία μου είναι ως εξής:
ONT -> Mikrotik που κάνει PPPoE κλήση και δίνει σ'ολόκληρο δίκτυο. Από την eth2 του MT φεύγει και πάει στη WAN του Speedport Smart.
Το Connection tab του smart έχει τις εξής επιλογές και τις έχω δοκιμάσει όλες.
WAN GE Access mode DHCP
WAN GE Access mode
Ethernet_PPP
VDSL_PPP
DSL_PPP
WWAN_Untagged
Υπάρχει λοιπόν τρόπος το smart που είναι ΠΙΣΩ από m/t να κάνει τη δική του pppoe κλήση για να πάρει τηλεφωνία;
edit 999: Μάλλον δεν υπάρχει. Πρέπει να το βάλεις μαμά, να το κάνεις reset + reboot, να πάρει τηλεφωνία, και να το ξαναβάλεις όπως ήταν γρήγορα πριν περάσει η ώρα. Ελπίζω να κρατήσει αυτή τη φορά. Βαρετή διαδικασία αλλά γλυτώνεις το 50ρικο για fxs, καλύτερα να πάνε σε ουίσκι
Πάντως για smart είναι πολύ χαζό. Μου θυμίζει τα windows ME που σε κάθε απόπειρα εγκατάστασης έβγαζαν και διαφορετικό πρόβλημα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dmitspan : 06-08-23 στις 19:03.
-
07-08-23, 10:18 Απάντηση: Mikrotik hac ac³ + Speedsport smart (σε cosmote FTTH) #21
TO ethernet_ppp ειναι pppoe αλλα δεν νομιζω οτι το mikrotik μπορει να το περασει, μιας και θα επρεπε να κανει bridge τις δυο ethernet. Οποτε βαλε ενα switch μεταξυ του mikrotik και του Ont.
Αλλα σε οτε δεν χρειαζονται τετοια πραγματα
Ο οτε δεν αλλαζει κωδικο καθε μιση ωρα. Το μονο βεβαιο. Αν ΔΕΝ θες να κυνηγιεσαι, θα πρεπει οτιδηποτε οτε router με τηλεφωνια να μπει στο ραφι για να μην μπορει να το αλλαζει το tr69 απο μακρυα.
Οσο για το fxs.. υπαρχουν ακομα αναλογικα τηλεφωνα? :P
-
07-08-23, 11:56 Απάντηση: Mikrotik hac ac³ + Speedsport smart (σε cosmote FTTH) #22
Αυτό για το μισάωρο μου το έχουν πει, αλλά φαντάζομαι θα ισχύει (εφόσον έχεις το δικό του router πάνω, ίσως λόγω του tr69) αλλιώς θα συνέχιζε να δουλεύει ο κωδικός. Θεωρητικά πάντα.
Στο σπίτι είναι αυτό το setup, δεν έχω λόγο ακόμα να "επενδύσω" σε VoIP συσκευές
-
07-08-23, 12:18 Απάντηση: Mikrotik hac ac³ + Speedsport smart (σε cosmote FTTH) #23
Τοτε βαλε ενα ΑΤΑ και εκει βαλε τον κωδικο του οτε για να μην εχεις θεματα
πχ το HT801
Bookmarks