Το severance είναι απ'τις καλύτερες σειρές ever (προσωπική άποψη, δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε).
Πολλοί γκρινιάζουν (όχι εδώ μόνο) πως υπολείπεται δράσης, είναι αργό, βαρετό, κλπ, κλπ.
Ναι, είναι αργό, δεν έχει δράση διαρκώς, αλλά δεν είναι απ'τις σειρές που πρέπει να περιμένει κάποιος να είναι γρήγορη και με πολλές action στιγμές για να την εκτιμήσει.
Η σειρά αυτή, στην ουσία της, έχει να κάνει με τα ηθικά διλήμματα που εγείρονται απ'την όλη severance φάση και την οπτική από τη μεριά των innies, outies και της lumon.
Επίσης σαν σειρά, έχει τρομερή λεπτομέρεια και πολλά easter eggs και συμβολισμούς.
Ναι, θα μπορούσε να είναι πιο περιεκτική και να μην είναι τόσο αργόσυρτη αλλά τι να κάνουμε. Στα υπόλοιπα είναι τρομερή.
Φυσικά είναι απλώς η άποψή μου. Κάποιοι μπορεί να τη βρίσκουν με σειρές που προσφέρουν action διαρκώς και γρήγορους ρυθμούς, χωρίς πολλά-πολλά και χωρίς βαθιά νοήματα. Προφανώς για τέτοιους viewers, η σειρά είναι ακατάλληλη.
Εμφάνιση 2.731-2.745 από 2918
-
23-03-25, 17:17 Re: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2731"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
23-03-25, 17:20 Απάντηση: Re: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2732
- Περιοχή
- Chicago, Illinois
- Downloads
- 96
- Uploads
- 25
- Άρθρα
- 14
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/0.5G
- ISP
- Nova
-
23-03-25, 17:45 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2733
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
Adolescence
Σοβαρότατη σειρά, πάρα μα πάρα πολύ σοβαρή και με διεισδυτικότατες προσεγγίσεις στην εφηβεία σήμερα, την παιδική ηλικία, την ευρύτερη κοινωνία - πραγματικό διαμάντι.
Αν βέβαια κανείς έχει εξίσου σοβαρότατες σκέψεις και προβληματισμό να μην κάνει παιδιά, ας τη δει, θα νοιώσει πολύ δικαιωμένοςThe Road to Hell is Paved with Good Intentions
Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender
-
23-03-25, 18:12 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2734
-
23-03-25, 18:17 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2735
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
The Road to Hell is Paved with Good Intentions
Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender
-
23-03-25, 23:08 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2736Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
23-03-25, 23:16 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2737
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
Μα αυτό ακριβώς! Ακυρώσεις σε κανονικές τηλεοπτικές σειρές είχαμε αλλά σπάνια (σπανιότατα) επειδή για τους ΧΨΩ μανατζαραίοι αποφάσιζαν χωρίς κανείς να γνωρίζει στην ουσία. Το πράγμα ήταν απλό, αν μια σειρά πήγαινε καλά στα ratings συνέχιζε, αν όχι τόσο μπορεί να της άλλαζαν τηλεοπτική ζώνη και ίσως και να την έκοβαν.
Αλλά, υπήρχε ένας μπούσουλας.
Με το Severance (και όποια σειρά στην Apple) π.χ. μπορεί ο Tim Cook να στείλει ένα απλό email και να την κόψει επειδή ο σύζυγός του παραπονέθηκε ότι το έφερε εφιάλτες. Υπερβάλλω αλλά you get my point
Άσε λοιπόν, επειδή η σειρά το πάει από cliffhanger σε cliffhanger κλείσιμο να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ζωή να έχουμε, να τελειώσει και θα την πιάσουμε άμεσαThe Road to Hell is Paved with Good Intentions
-
23-03-25, 23:24 Re: Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2738
Και να την ακυρώσει η apple (εξαιρετικά χλωμό μετά το μπαμ που έκανε στη 2η σεζόν), θα βρεθεί άλλη εταιρεία να το συνεχίσει. Όπως έγινε πχ με το Kobra Kai που ξεκίνησε από την Google και κατέληξε στο netflix.
Εγώ πάντως αν ξέρω ότι μια σειρά έχει θεματολογία που με ψήνει, δεν θα χα την υπομονή να περιμένω να ολοκληρωθεί.
Αν ας πούμε έχει άλλες 3 σεζόν; Θα περιμένεις καρτερικά 3-5 χρόνια;"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
24-03-25, 00:17 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2739
- Περιοχή
- Chicago, Illinois
- Downloads
- 96
- Uploads
- 25
- Άρθρα
- 14
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/0.5G
- ISP
- Nova
tbh, περί Severance
Spoiler:Dies, died, will die.
Lived, lives, will live.
-
24-03-25, 13:22 Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2740
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
Εύκολα
Δεν έχω επενδύσει τόσο στη σειρά, αν και δεν το συζητώ ότι την αναγνωρίζω ως αξιότατη, και με το λίγο χρόνο που έχω και οχετό σειρών και ταινιών στη λίστα ήδη και όσες θα βγουν και θα βγαίνουν, δεν νομίζω να μου λείψει κάτι για τα επόμενα... 10 χρόνια
- - - Updated - - -
Τελείωσα το Adolescence.
Εντάξει, τι να λέμε τώρα, οι Βρετανοί φέτος φαίνεται να τα σπάνε σε σειρές κοινωνικής εμβάθυνσης και ερμηνείας (Lockerbie π.χ) αλλά τούτο είναι πραγματικά το κάτι άλλο, μια κλάση από μόνο του.
Κινηματογραφικά και μόνο, μια σειρά σε one-shot κάθε επεισοδίου που δίνει κάτι το κλειστροφοβικό με την ένταση των απίστευτων ηθοποιών σε τόσο έντονους διαλόγους που σχεδόν κανείς θέλει να τελειώσει η σεκάνς για να δραπετεύσει αλλά η σειρά δεν σε αφήνει. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά να νοιώθεις ότι σε πιάνει από το λαιμό και δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις, πρέπει να το δεις, πρέπει να το περάσεις μαζί με τους δρώντες, μοναδικό και τρομακτικό παράλληλα.
Ιδιαίτερα ο Stephen Graham ως ο πατέρας (και συνδημιουργός της σειράς) και ο πιτσιρικάς Owen Cooper που πρωταγωνιστεί, αν υπήρχε δικαιοσύνη τότε, σήμερα, τώρα, θα γινόταν ειδική απονομή Όσκαρ και όποιου άλλου βραβείου ηθοποιΐας υπάρχει. Χρόνια είχα να δω τέτοιο πράγμα. Χωρίς αυτό να παίρνει τίποτε από ΟΛΟΥΣ τους συντελεστές, δλδ τι να λέμε για τα πιτσιρίκια που παίζουν ως μαθητές στο 2ο επεισόδιο, τη μητέρα, ή την αδερφή.
Η σειρά η ίδια καταπιάνεται με ζητήματα κοινωνικού προβληματισμού, μπορεί να το έγραψα για αστείο ότι δικαιώνει όσους δεν θέλουν να κάνουν παιδιά σήμερα, αλλά κατά βάθος όμως τίθονται σοβαρότατα ερωτήματα.
Δεν τα σχολιάζω επειδή είναι τόσα πολλά και τόσο σοβαρά που από μόνα τους θα ήθελαν σεντόνια συζήτησης.
Απλά, δέστε το, τίποτε άλλο....The Road to Hell is Paved with Good Intentions
-
24-03-25, 13:43 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2741
Ποπ βλέπεις όμως μερικά επεισόδιαψ και μετά το βάζεις στον πάγο; Μετά τα βλέπεις ξανά από την αρχή;
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
24-03-25, 13:44 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2742
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
-
24-03-25, 14:32 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2743
Δεν έχω τελειώσει ακόμα το Adolescence, μου έχει μείνει το τελευταίο επεισόδιο.
Όντως, οι ηθοποιοί είναι πολύ καλοί, όπως και το σενάριο.
Αλλά σε ταχύτητα, είναι ένα "τσικ" πιο πάνω από το Severance.
-
24-03-25, 15:29 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2744
Καλά όταν σας έλεγα πριν μέρες να το δείτε το Adolescence δεν το ήξερε κανένας.
Τώρα όλοι το συζητάνε.
Βάλτε στη λίστα και το Gangs Of London που ξεκίνησε 3η σεζόν πριν λίγες μέρες.
Κορυφαία για την κατηγορία της.Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
24-03-25, 15:34 Απάντηση: Αγαπημένη ξένη σειρά (Megathread) #2745
Bookmarks