Εμφάνιση 61-75 από 88
-
12-10-23, 23:39 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #61
-
13-10-23, 00:00 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #62
Ground , πάντα , εχω κανόνα να περνω απο το barrel jack της τροφοδοσίας .
απο ολα τα υπολοιπα(seilds , gnd pads κτλ) ειχα προβλήματα και θόρυβο
-
13-10-23, 00:12 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #63
-
13-10-23, 00:53 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #64
αφου πρεπει να συνδεθω στα uart pins της συσκευης θα τη ανοιξω , θα παρω το κολλητήρι μου θα κολλησω ωραιότατα headers Πανω κι θα παω στο barrel jack του dc in απο κατω στο pcb θα βρω το GND pin κι θα παρω το gnd απο εκει .
Δε καταλαβα πως με περιορίζει το καλώδιο τροφοδοσίας ομως
-
13-10-23, 13:42 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #65
-
15-10-23, 01:48 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #66
Μετά την αναφορά του thodoris85 που κατάφερε να κάνει SN spoof στο G-010G-R και απο Nokia AIO να πάει σε Nokia ΟΝΤ θα ήθελα να αναφέρω οτι κατάφερα και εγώ να πάω απο Fritz 5530 ξανά πίσω στο Nokia ΟΝΤ
Ακούγετε κουφό ίσως αλλά οι λόγοι είναι:
1) καταρχήν, for fun!
2) για να υπάρχει το Nokia ONT σαν backup του 5530 σε περίπτωση που πάθει κάτι
3) 30 ευρώ δώσαμε στον οτε για να κρατήσουμε το Nokia ONT, μην πάνε χαμένα, σωστά?
4) κάνω πειράματα σπίτι και το fritz με περιορίζει πολύ. Το PPPoE passthrough που έχει δεν μου αρκεί. Ζορίζει το 5530 και θέλω να έχω πλήρη έλεγχο σε επίπεδο vlan. Οι lan πόρτες του 5530 ούτε από vlan καταλαβαίνουν, ούτε δέχονται να μεταφέρουν baby-jumbo frames.
5) οι αναιδέστατοι χρήστες του σπιτιού διαμαρτύρονται αν τους κόψω το internet έστω και για 10 λεπτά που έτσι κι' αλλιώς δεν μου φτάνουν. Πρέπει να απομονώσω το lab από το παραγωγικό δίκτυο γιατί προφανώς το netflix είναι high availability υπηρεσία και δεν πρέπει επ' ουδενί να πέσει
Και πάμε στο ζουμί. Είχα προβληματιστεί αν θα παίξει το spoofing στο Nokia ONT ενώ το δύστροπο Nokia OLT που έχω απέναντι ξέρει οτι έχω fritz. Προετοιμάστηκα ψυχολογικά οτι θα χρειαστεί να του αλλάξω τα δεδομένα που στέλνει για eqid, eqvid μέχρι και software version αλλά τελικά δεν χρειάστηκαν. Μόνο η αλλαγή του SN και του Vendor ID αρκούν -όπως άλλωστε και στο FS ONU stick όπως έχουμε δεί- και έδωσε υπηρεσίες το OLT αμέσως με την πρώτη
Παραθέτω την διαδικασία για όποιον του φανεί χρήσιμη. Θυμίζω ότι πρέπει να ανοίξουμε το ONT για να πάρουμε πρόσβαση στο CLI του μέσω της TTL σειριακής που έχει. Θέλει TTL2serial adapter και 3 καλώδια που θα "στερεώσουμε" στο PCB καθώς έχει μόνο τις τρύπες και οχι pins.
Αφού λοιπόν έχουμε πρόσβαση στο GponCLI του:
1) ΠΡΙΝ κουμπώσουμε την οπτική, δίνουμε mib reset ώστε να καθαρίσει τα cached MIB ME entries που έχει ήδη από την προηγούμενη σύνδεση του.
Spoiler:
2) ελέγχουμε τα mibs 256, 257, 84, 7. Θα πρέπει όλα να δείχνουν τα μανίσια SN, eqid, eqvid, software image. Το mib 84 θα είναι άδειο.
3) κουμπώνουμε την οπτική. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα συνδεθεί και θα έχει μπεί σε Fake O5 state όπως μπαίνουν όλα τα ONU που το SN τους είναι άγνωστο στο OLT.
Spoiler:
Spoiler:
4) Αλλάζουμε το SN και το Vendor ID
Spoiler:
Αν εδώ τώρα κάνουμε
#ONT/system/misc>/system/mib
#ONT/system/mib>show 256
θα δούμε οτι δεν έχει αλλάξει τίποτα ακόμα.
κάνουμε mib reset ωστε να ενημερώσει ξανά τα τοπικά MIB του
#ONT/system/mib>reset
#ONT/system/mib>
αν ξαναδώσουμε τώρα
#ONT/system/mib>show 256
θα δείξει τα νέα.
τώρα θέλουμε να ξανακάνει train με το OLT από την αρχή. Σίγουρα υπάρχει κάποιο command που το κάνει αλλά επειδή γίνεται ένα χάος απο εντολές, άλλες φαινομενικά αθώες, άλλες περίεργες που αφορούν τους μηχανικούς καλύτερα να μην το διακινδυνεύσουμε.
σβήνουμε απλώς το ONT απο το διακόπτη και τον ξανα-ανοίγουμε ωστε να κάνει train απο την αρχή
Αφου κάνει reboot, θα δουμε σε λίγο απο την σειριακή debug μηνύματα απο το omci οτι συνδέθηκε. Μέχρι και την τοπική ωρα του συστήματος θα ενημερώσει - προφανώς του στην στέλνει το OLT
5) Ελέγχουμε ξανά τα MIBs 256, 257, 7, 84.
Το show traffic all μας δείχνει πλέον οτι έχουμε πάρει GEM πόρτες και το ΜΙΒ 84 έχει γίνει populate!
Spoiler:
6) Το CPE μας, αν είναι ήδη κουμπωμένο στην ethernet, θα έχει κάνει ήδη pppoe και θα έχει πάρει internet
7) Εδώ έχουμε τελειώσει. Κάποια monitoring κονσόλα όμως στο NOC του παρόχου δείχνει ένα ONT με Vendor ID "AVMG" αλλά τα eqid & eqvid του είναι του Nokia. Ας τα αλλάξουμε και αυτά για να μην δίνουμε στόχο
Spoiler:
αν κάνουμε show mib 256, 257 θα δούμε όπως και πριν οτι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Οι αλλαγές γράφτηκαν μεν στην EEPROM του ONT όμως τα MIB tables είναι ακόμα μπαγιάτικα.
Δίνουμε πάλι mib reset για να σχηματιστούν εκ νέου τα MIB tables
->> εδώ η επικοινωνίες διακόπτονται ! Λογικό. έχει χάσει πληροφοριες που μόνο κατα το training δίνονται. το ONT μένει σε μια περίεργη κατάσταση. το show traffic all δείχνει μόνο 2 GEM ports απο τις 7 που πρέπει να έχει κανονικά. Πρέπει να ξανακάνει training.
Απο τον διακόπτη, όπως και πριν το σβήνουμε, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και το ανοίγουμε.
Σε λίγο όλα δουλεύουν και πάλι κανονικά. δίνουμε show mib 256, 257 και βλέπουμε οτι πλέον έχει στείλει για eqid & eqvid το string "F!Box5530"
Αυτά!
ps) για να επιβεβαιώσω οτι τα παραπάνω δεν επηρεάσαν σε τίποτα την σύνδεση της οπτικής με το 5530, επανέφερα την οπτική στο 5530 και μπήκε αμέσως. Την ξαναπήγα στο Nokia ONT και μπήκε πάλι αμέσως. ΤέλειαΤελευταία επεξεργασία από το μέλος dpap76 : 15-10-23 στις 01:56.
-
15-10-23, 09:34 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #67
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Divine!
-
15-10-23, 23:11 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #68
Άψγος! Πραγματικά ό,τι και να πω είναι λίγο...
Εγώ δεν έχω τις γνώσεις για να καταλάβω τι λες για τα frames (και γενικότερα μπορώ να πω), αλλά το παλεύω όσο μπορώ!
-
25-10-23, 16:23 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #69
Σ' ωραίος!!!
Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
09-11-23, 12:24 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #70
@ dpap76
Οπότε βλέπω ότι έβαλες χέρι για τα καλά στο Nokia ONT!
και το κλωνοποίησες σαν Fritz!
Λογικά θα μπορούσες να τα κάνεις αυτά και σε Nokia ΟΝΤ 2,5 ?
- - - Updated - - -
Πάντως εγώ έχω την αίσθηση ότι όταν θα βάλουν FTTH εδώ θα πέσω σε Huawei OLT..
Για να δούμε..
- - - Updated - - -
Μάλλον το δύσκολο είναι να βρούμε Nokia 2,5 ..
https://hack-gpon.org/ont-nokia-g-010g-t/Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 09-11-23 στις 14:00.
-
09-11-23, 12:54 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #71Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
09-11-23, 13:56 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #72
Και εμείς εδώ έχουμε πολλά χειροποίητα..
(τα μάθαινε από νεαρά η μητέρα μου στο χωριό..)
αλλά τα έχω απαγορεύσει εκεί που μπαίνουν μηχανήματα!
1ον για να μην εμποδίζουν την ροή του αέρα κάτω από τα μηχανήματα..
2ον για να μην τυχόν ζεσταθούν από κάτι και πάρουν φωτιά!
Και τι να τα κάνω όλα αυτά λέει η μητέρα μου.. ?
Δεν μπορείς να τα πουλήσεις της λέω.. (?)
Επίσης μου αρέσει πολύ να βλέπω τις ξύλινες επιφάνειες σκέτες!
-
23-11-23, 19:16 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #73
Μια χαζή ερώτηση. Με την παραπάνω διαδικασία έκανε το ont nokia να έχει τα στοιχεία του fritz!5530. Εμείς εάν έχουμε το ont nokia και αγοράσουμε ένα fritz5590 πως θα μπορέσουμε να κανουμε spoofing τα στοιχεία του 5590 στο ont...δηλ θελω να πω κι αν μπορέσουμε το OLT δεν θα απορίψει το ΟΝΤ...?
Θα πρέπει να χακάρουμε το fritz?
-
25-11-23, 12:52 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #74
Ναι, πρέπει γίνουν spoof και άλλα στοιχεία της GPON σύνδεσης στο 5590 για να δουλέψει και να παρουσιαστεί σε ένα Nokia OLT σαν να ήταν nokia ont. Αυτό συζητάμε και στο thread του 5590 αλλά καθώς στο 5590 δεν έχουμε τέτοιου είδους χαμηλή πρόσβαση προς το παρόν δεν το έχει καταφέρει κανείς. Μόνο αν δώσει η AVM επιλογή να γίνουν spoof τα κατάλληλα/αντίστοιχα πεδία όπως δίνει για το SN θα δουλέψει. Ή αν το υποστηρίξει επίσημα ο πάροχος
-
27-11-23, 09:04 Απάντηση: Περι του GUI για το Nokia G-10G-x #75
Επομενη χαζή ερώτηση. Εφοσον χωρις ινα παιζει το telnet/ssh δεν θα μπορουσαμε να τα αλλαξουμε ολα αυτα πρωτου την κουμπωσουμε χωρίς να χρειάζεται το το ttl uart?
Bookmarks