Σελ. 56 από 57 ΠρώτηΠρώτη ... 36465154555657 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 826-840 από 842
    Περιοχή
    Ηλιουπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    300/150
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από slalom Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξαναβαλε το ΖΤΕ
    και δικιο εχεις. ξανα εβαλα το ZTE και ειδα οτι υποστηριζει την 300αρα ταχυτητα το FTTH. το προβλημα ειναι οτι πρεπεi τωρα να κανω pass through την WAN για να μπορεσω να εχω την διαχειρηση απο το mikrotik. θελει ψαξιμω....

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200Mbps/20Mbps
    ISP
    Vodafone
    Router
    Vodafone Power Station
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ptrs Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα παιδιά,
    Προσπαθώ να ανοίξω μια πόρτα στο ρούτερ Vodafone Power Station Wi-Fi-6 Firmware version: XS6_4.2.00.09a και συγκεκριμένα την 34567 για να συνδέσω το καταγραφικό των καμερών που τη ζητάει. Έχω κάνει τον κανόνα, έχω ορίσει την ΙΡ του καταγραφικού σταθερη μέχρι που έχω απανεργοποιήσει και το Firewall και αποτέλεσμα μηδέν η πόρτα παραμένει κλειστή. Επικοινώνησα με τη Vodafone και μετά από 4 τεχνικούς στους οποίους μίλησα οι 3 δήλωσαν άσχετοι λέγοντας πως η Vodafone δεν "κλείνει" με κάποιο τρόπο τις πόρτες στα ρούτερ των πελατών της, με παρέπεμψαν στο τμήματων εταιρικών συνδέσεων "γιατί εκείνοι ξέρουν" και ο αντίστοιχος τεχνικός με διαβεβαίωσε πως "του είπαν να με ενημερώσει" πως "όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές από τη Vodafone". Φυσικά στα τεστ που έκανα την ώρα που μιλούσα μαζί του και τον ενημέρωσα ακόμα και η 8181 που προσπαθούσα να την ανοίξω παρέμενε κλείστη. Δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και με άφησε στα κρύα του λουτρού.
    Ζήτησα βοήθεια από φίλο τεχνικό, μου είπε ότι σωστά κινούμαι αλλά οι εταιρείες κρατούν τις πόρτες κλειστές με κάποιο πρόγραμμα ασφάλειας.
    Είναι έτσι;
    Ξέρει κάποιος κάτι για να με βοηθήσει;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά.
    Προσπάθησα να ανοίξω κ εγώ σήμερα μία πόρτα για torrenting με δύο κανόνες (udp & tcp, δεν τα έχει κ τα 2 μαζί σε ένα) κ δεν ανοίγει ούτε σε εμένα. Ούτε με απενεργοποιημένο firewall. Στο ZTE ανοίγουν κανονικά, σε vodafone πάλι, οπότε δε νομίζω ότι έχουν κλειστές εκείνοι τις πόρτες.

Έχω κ εγώ ένα καταγραφικό TVT κ η εφαρμογή του καταγραφικού δεν θέλει port forward. Δηλώνεις απλά το serial και παίζει. Με το Powerstation μου κάναν κάτι κουλά, από μερικά Wifi παίζαν, από άλλα όχι, δεν παίζαν ποτέ με VPN και παίζαν πάντα με δεδομένα κινητού. Από τα δίκτυα τα οποία δεν έπαιζαν οι κάμερες, δεν ήταν ότι δεν παίζαν καθόλου. Αργούσαν πολύ να φέρουν εικόνα κ όταν τελικά έφερναν κ πήγαινα να αλλάξω κάμερα μου έβγαζε error. Ξανά έβαλα το ZTE και λύθηκαν όλα μου τα προβλήματα.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    H268Q
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από geioannou Εμφάνιση μηνυμάτων
    και δικιο εχεις. ξανα εβαλα το ZTE και ειδα οτι υποστηριζει την 300αρα ταχυτητα το FTTH. το προβλημα ειναι οτι πρεπεi τωρα να κανω pass through την WAN για να μπορεσω να εχω την διαχειρηση απο το mikrotik. θελει ψαξιμω....
    Πριν πως το εκανες?
    E5 2697 v2 @ 3.0GHz on P9X79 Deluxe 24GB
    Spoiler:
    WD15EARS, WD30EFRX, WD30EURS, WD30EZRX, WD40EFRX, WD60EFRX
    Intel Xeon E5-2670 v2 @ 2.9GHz 16GB WD15EARS, 2xWD40EFRX, WD60EFRX, 2xWD100EFΑX
    i5 750 @ 3.36GHz 4GB 2xWD60EFRX, 5xWD80EFZX, 2xWD100EFΑX Sony Vaio VPC-F13Z1E/B

Περιοχή
    Ηλιουπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    300/150
    ISP
    Vodafone
    Πριν ηταν το RJ11 στο DSL και ειχα ενεργοποιησει το pass through στο HSIv.
    Τωρα η γραμμη μπαινει στην WAN.

EDIT. μπηκα στις ETHERNET και ενεργοποιησα εκει το pass through και φαινεται οτι δουλευει. θα δουμε....
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος geioannou : 19-05-25 στις 22:03.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    Leased
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Vodafone / Cosmote
    Το σωστό είνια να γίνει Bridge, όχι Passthrough. Κάνεις Login με root χρήστη, πας Internet -> WAN -> Ethernet και κάνεις ένα νέο Connection. Έπειτα το κάνεις Bonding με την Lan στην οποία θα συνδεθεί το MikroTik το οποίο και θα κάνει την κλήση του PPPoE...

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  VLAN.jpg 
Εμφανίσεις:  18 
Μέγεθος:  61,9 KB 
ID: 264597

Όνομα:  Port.jpg 
Εμφανίσεις:  12 
Μέγεθος:  56,8 KB 
ID: 264598

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    H268Q
    Πριν ηταν το RJ11 στο DSL και ειχα ενεργοποιησει το pass through στο HSIv
    πως το ειχες κανει?

Και παλι εχεις HSIv, το οποιο λειτουργει, εμενα μου γραφει VLAN on (με ινα και εγω)
    Spoiler:

Περιοχή
    Ηλιουπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    300/150
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NexTiN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το σωστό είνια να γίνει Bridge, όχι Passthrough. Κάνεις Login με root χρήστη, πας Internet -> WAN -> Ethernet και κάνεις ένα νέο Connection. Έπειτα το κάνεις Bonding με την Lan στην οποία θα συνδεθεί το MikroTik το οποίο και θα κάνει την κλήση του PPPoE...

καταλαβαινω οτι ειναι πιο σωστο το bridge αλλα δεν αλλα πλεονεκτιματα και πραγματα που κερδιζω με το pass through.
    οταν ειναι bridge τι γινεται με την τηλεφωνια; ειναι ανεξαρτητη αν θυμαμαι καλα γιατι πεφτει σε αλλο vlan;

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από slalom Εμφάνιση μηνυμάτων
    πως το ειχες κανει?

Και παλι εχεις HSIv, το οποιο λειτουργει, εμενα μου γραφει VLAN on (με ινα και εγω)
    ναι, αλλα ισως με την ενεργοποιηση του pass through στις ethernet εγινε και στην WAN και ετσι δουλεψε. θα πρεπει να το κοιταξω σε ολες τις λειτουργιες για να οτι λειτουργουν ολα οπως πριν

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    H268Q
    καταλαβαινω οτι ειναι πιο σωστο το bridge αλλα δεν αλλα πλεονεκτιματα και πραγματα που κερδιζω με το pass through.
    οταν ειναι bridge τι γινεται με την τηλεφωνια; ειναι ανεξαρτητη αν θυμαμαι καλα γιατι πεφτει σε αλλο vlan;
    Η τηλεφωνια εκει που ηταν. Ποια πλεονεκτηματα εχεις με το pass through?
    Spoiler:

Περιοχή
    Ηλιουπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    300/150
    ISP
    Vodafone
    Με αυτον τον τροπο διατηρεις ΚΑΙ την πληρη λειτουργια του router αλλα μπορεις να εχεις την διαχειρηση της γραμμης σου απο καποιο αλλο εξοπλησμο. Ειναι σαν 2 ανεξαρτητα μηχανακια

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NexTiN Εμφάνιση μηνυμάτων

Γνωρίζουμε τους root κωδικούς;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    ΔΕΗ myFiber
    Router
    ZTE F8648P
    Καλημέρα σας
    Έχει λήξει η σύμβασή μου με τη Vodafone και θα ήθελα να ξεκλειδώσω το router που έχω στην κατοχή μου.
    Θα εκτιμούσα εάν καποιος που εχει τα στοιχεία πρόσβασης ως admin να μου τα στείλει, καθώς η Vodafone αρνείται να μου τα δώσει.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fitsou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα σας
    Έχει λήξει η σύμβασή μου με τη Vodafone και θα ήθελα να ξεκλειδώσω το router που έχω στην κατοχή μου.
    Θα εκτιμούσα εάν καποιος που εχει τα στοιχεία πρόσβασης ως admin να μου τα στείλει, καθώς η Vodafone αρνείται να μου τα δώσει.
    Από τη στιγμή που έχει λήξει η σύμβαση, και από τη στιγμή που έχουν δώσει δώρο το PowerStation,
    έπρεπε να κάνουν χρήση του όρου του συμβολαίου βάσει του οποίου το απέκτησες.
    https://www.vodafone.gr/vodafone-ell...i-iounios-2024
    Σε περίπτωση καταγγελίας της Σύμβασης, ο Πελάτης δύναται να λάβει πληροφορίες σχετικά με το ξεκλείδωμα του Τηλεπικοινωνιακού Εξοπλισμού που έχει λάβει από την Εταιρεία καλώντας στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών.
    Θα έστελνα γραπτώς εκ νέου τις αντιρρήσεις μου και θα τους έκανα υπόμνηση του συγκεκριμένου όρου.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    ΔΕΗ myFiber
    Router
    ZTE F8648P
    Σε συνέχεια του αιτήματός σας με μοναδικό αριθμό αναφοράς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα ζητηθέντα στοιχεία εκχωρούνται για το σκοπό της εξακρίβωσης της ταυτότητας πρόσβασης στις υποδομές του δικτύου μας με σκοπό την αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών μας. Ως εκ των άνω, το αίτημά σας, ήτοι η γνωστοποίηση του Admin κωδικού (password) του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (modem/router), δεν δύναται να ικανοποιηθεί δεδομένου ότι η γνωστοποίησή του, συνεπάγεται υψηλό κίνδυνο για την ασφάλεια και ακεραιότητα του τηλεπικοινωνιακού μας δικτύου. Η πρόσβαση στον ως άνω κωδικό επιτρέπεται αποκλειστικά σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό εξειδικευμένων στελεχών της τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας μας.

Οπως βλεπετε το δράμα συνεχίζεται..
    θα δοκιμάσω αλλη μια φορα και μετα θα παρει αλλο δρομο..

Σε καθε περίπτωση εαν καποιος τα εχει και μου γλυτώσει χρονο θα το εκτιμουσα εαν μου το έστελνε

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από antonis_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε περίπτωση καταγγελίας της Σύμβασης, ο Πελάτης δύναται να λάβει πληροφορίες σχετικά με το ξεκλείδωμα του Τηλεπικοινωνιακού Εξοπλισμού που έχει λάβει από την Εταιρεία καλώντας στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών.
    Τα περί "ξεκλειδώματος"^,
    θα υπέθετα ότι είναι copy/paste απο τους γενικούς όρους των συμβολαίων
    (ίσως και της Μαμάς vodafone?),
    και τυπικά δεν εφαρμόζεται σε εξοπλισμό για σταθερές συνδέσεις
    (στην οποία περίπτωση βέβαια ο όρος απλώς δεν θα έπρεπε να υπάρχει στις σταθερές συνδέσεις...).

Κάτι τέτοιο συνηθίζεται σε 4/5G cpes.
    Κάνεις ένα συμβόλαιο για x χρόνια με τον y carrier για πρόσβαση μέσω 4/5G,
    σου δίνουν ένα cpe που είναι carrier/sim locked,
    μετά την λήξη του συμβολαίου σου μένει το cpe,
    και σου στέλνουν τα σχετικά για να το ξεκλειδώσεις για χρήση με άλλο carrier/sim.

Το αυτό και στα smartphones.

Σε αυτό παραπέμπει ο όρος "ξεκλείδωμα".

Δεν θα ανέμενα να δώσουν τα admin credentials σε xds/fiber cpe,
    ειδικά όσο αυτά είναι generic και όχι εξατομικευμένα για κάθε cpe.
    Θα διαρρεύσουν την ίδια μέρα

Best-case, να σου έδιναν ένα generic/unbranded firmware για το cpe
    (που είναι λογική απαίτηση αν το cpe είναι δώρο και όχι χρησιδάνειο),
    αλλά και αυτό δεν το βλέπω πιθανό.

Το πιθανότερο είναι ότι το support της voda δεν έχει πρόσβαση σε κάτι τέτοιο,
    και μπορεί να υπάρχουν και πρόνοιες στην προμήθεια των cpe ώστε να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αλλά όχι ότι ξέρω κάπως τι κάνει η vodafone...

Για όσο βοηθάει:

Αν θες να επιδιώξεις κάποιας μορφής ξεκλείδωμα,
    και αν το συγκεκριμένο είναι technicolor-based
    (γιατί διαβάζω ότι έχει και σε sercomm-based),
    ψάξε εδώ:
    https://hack-technicolor.readthedocs...le/QuickStart/
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fitsou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε συνέχεια του αιτήματός σας με μοναδικό αριθμό αναφοράς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα ζητηθέντα στοιχεία εκχωρούνται για το σκοπό της εξακρίβωσης της ταυτότητας πρόσβασης στις υποδομές του δικτύου μας με σκοπό την αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών μας. Ως εκ των άνω, το αίτημά σας, ήτοι η γνωστοποίηση του Admin κωδικού (password) του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (modem/router), δεν δύναται να ικανοποιηθεί δεδομένου ότι η γνωστοποίησή του, συνεπάγεται υψηλό κίνδυνο για την ασφάλεια και ακεραιότητα του τηλεπικοινωνιακού μας δικτύου. Η πρόσβαση στον ως άνω κωδικό επιτρέπεται αποκλειστικά σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό εξειδικευμένων στελεχών της τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας μας.

Οπως βλεπετε το δράμα συνεχίζεται..
    θα δοκιμάσω αλλη μια φορα και μετα θα παρει αλλο δρομο..

Σε καθε περίπτωση εαν καποιος τα εχει και μου γλυτώσει χρονο θα το εκτιμουσα εαν μου το έστελνε
    Να τους πεις ότι υπάρχουν δύο δρόμοι για να ξεκλειδώσουν το ρούτερ .
    Ας επιλέξουν εκείνοι όποιον δρόμο επιθυμούν ότι είναι καλύτερος,
    μια φορά είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν τους όρους του συμβολαίου βάσει του οποίου απέκτησες-εξόφλησες-απόσβεσες το ρούτερ με πλήρη κυριότητα:

Ο ένας είναι να σου δώσουν τα στοιχεία πρόσβασης για το κλειδωμένο ρούτερ που έχεις στα χέρια σου και το οποίο παραμένει ατόφιο όπως το χρησιμοποιούν στο δίκτυό τους.

Ο άλλος είναι να λάβει το ρούτερ σου έκδοση λειτουργικού που θα το μετατρέπει σε ξεκλείδωτο. Την έκδοση λειτουργικού μπορούν είτε να σου την περάσουν αυτοί (ακόμα και απομακρυσμένα), είτε να σου στείλουν οδηγίες και λογισμικό ώστε να την περάσεις μόνος σου.
    Κι επειδή το συγκεκριμένο ρούτερ είναι προϊόν Vodafone, έστω Linux συνεργαζόμενης γερμανικής θυγατρικής, έχουν πλήρη πρόσβαση ακόμα και στα εργαλεία ανάπτυξης του λειτουργικού του ώστε να διαθέσουν ξεκλείδωτη έκδοση.

Το θέμα είναι ότι κάνουν τους δύσκολους και δε θέλουν.
    Τράβηξέ το.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα περί "ξεκλειδώματος"^,
    θα υπέθετα ότι είναι copy/paste απο τους γενικούς όρους των συμβολαίων
    (ίσως και της Μαμάς vodafone?),
    και τυπικά δεν εφαρμόζεται σε εξοπλισμό για σταθερές συνδέσεις
    (στην οποία περίπτωση βέβαια ο όρος απλώς δεν θα έπρεπε να υπάρχει στις σταθερές συνδέσεις...).

Κάτι τέτοιο συνηθίζεται σε 4/5G cpes.
    Κάνεις ένα συμβόλαιο για x χρόνια με τον y carrier για πρόσβαση μέσω 4/5G,
    σου δίνουν ένα cpe που είναι carrier/sim locked,
    μετά την λήξη του συμβολαίου σου μένει το cpe,
    και σου στέλνουν τα σχετικά για να το ξεκλειδώσεις για χρήση με άλλο carrier/sim.

Το αυτό και στα smartphones.

Σε αυτό παραπέμπει ο όρος "ξεκλείδωμα".

Δεν θα ανέμενα να δώσουν τα admin credentials σε xds/fiber cpe,
    ειδικά όσο αυτά είναι generic και όχι εξατομικευμένα για κάθε cpe.
    Θα διαρρεύσουν την ίδια μέρα

Best-case, να σου έδιναν ένα generic/unbranded firmware για το cpe
    (που είναι λογική απαίτηση αν το cpe είναι δώρο και όχι χρησιδάνειο),
    αλλά και αυτό δεν το βλέπω πιθανό.

Το πιθανότερο είναι ότι το support της voda δεν έχει πρόσβαση σε κάτι τέτοιο,
    και μπορεί να υπάρχουν και πρόνοιες στην προμήθεια των cpe ώστε να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αλλά όχι ότι ξέρω κάπως τι κάνει η vodafone...

Για όσο βοηθάει:

Αν θες να επιδιώξεις κάποιας μορφής ξεκλείδωμα,
    και αν το συγκεκριμένο είναι technicolor-based
    (γιατί διαβάζω ότι έχει και σε sercomm-based),
    ψάξε εδώ:
    https://hack-technicolor.readthedocs...le/QuickStart/
    Λέγεται ότι το ελληνικό Powerstation είναι Sercomm.

Ο όρος για το ξεκλείδωμα δεν είναι ότι μπήκε σε συμβόλαια σταθερής από κάποιο λάθος copy/paste.
    Εκεί που δεν υπήρχε, προστέθηκε το Νοέμβριο του 2023.

Σελ. 56 από 57 ΠρώτηΠρώτη ... 36465154555657 ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία