Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 32
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    107789/10999
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    28.6(dB) / 3.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Καλησπέρα σε όλους, μετά απο πολλή αναμονή ήρθε και μένα η σειρά μου να βάλω FTTH . Αύριο το πρωί έχω ραντεβού για να μου περάσουν οπτική μέσα στο σπίτι και να με συνδέσουν

Στην περιοχή μου εξυπρετεί η Nova και θα έχω και Nova σαν ISP. Εχω παραγγείλει για 1Gbps.

Μου έστειλαν το router που σας αναφέρω που παίρνει κατευθείαν την οπτική επάνω οπότε εικάζω οτι δεν θα βάλουν ONT?

Το πρόβλημα μου εμένα είναι οτι φθηνο-ρουτερ και εικάζω οτι θα είναι χάλι μαύρο όπως τα άλλα που βάζει η Nova για VDSL , απαράδεκτα επιεικώς.

Ως τώρα χρησιμοποιούσα ενα Raspberry pi 4 με OpenWRT με PPPoE passthrough για το δικτυο μου .

Το πρόβλημα είναι οτι αυτο το ρουτερ που μου έστειλαν δεν έχει καθόλου 2.5άρες ethernet πάνω αλλά μόνο 1Gbps. Που σημαίνει οτι θα χάνω 60-70 mbps γιατί πάνω απο 940-950 δεν παεί το 1Gbps ethernet .

Η ερώτηση μου είναι η εξής : Μπορώ να "απαιτήσω" να μου βάλουν ONT με 2.5αρα θύρα πάνω ? Σε ποιο configuration θα πάω μετά για να ξεπεράσω τo limitation του Raspberry Pi θα το αποφασίσω μετά (ίσως Rb5009 ή NanoPi R6s)

Και έστω και να μου βάλουν ONT πως θα ξεπεράσω το θέμα της τηλεφωνίας που η Nova δεν δίνει SIP accounts? (ίσως το ρουτερ τους σε bridge πίσω απο το δικό μου)?

Υπάρχει περίπτωση να βάλουν ONU και μετά να δώσουν στο ρουτερ? (Διορθώστε με εαν λέω βλακείες , λίγες μέρες είναι που ψάχνω αυτές τις τεχνολογίες)

Βοηθήστε γιατι το OCD μου θα αρχίσει να βαράει αμα βλέπω οτι έχουν κλειδώσει 1100 και εγω παίρνω 940 (first world problems , ξέρω)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pappas81 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πρόβλημα μου εμένα είναι οτι φθηνο-ρουτερ και εικάζω οτι θα είναι χάλι μαύρο όπως τα άλλα που βάζει η Nova για VDSL , απαράδεκτα επιεικώς.
    Πιθανότατα, αλλά δεςτο πρώτα.

Μπορώ να "απαιτήσω" να μου βάλουν ONT με 2.5αρα θύρα πάνω ?
    Μπορείς να "απαιτήσεις" να σου βάλουν ont για να χρησιμοποιήσεις τον εξοπλισμό της αρεσκείας σου
    (που δεν έχω ακούσει να βάζουν/έχουν ont με 2.5Gbit),
    και μετά να βάλεις ένα leox με 2.5Gbit port.
    Αν θα παίξει το leox παίζεται, δες το σχετικό thread.

Αν κάνεις κάτι τέτοιο θα το κάνεις αφού ενεργοποιηθεί και παίξει ok με το δικό τους cpe.

Και έστω και να μου βάλουν ONT πως θα ξεπεράσω το θέμα της τηλεφωνίας που η Nova δεν δίνει SIP accounts?
    Η nova, ως υποχρεούται, πλέον δίνει τα sip credentials αν το αιτηθείς.
    Το να συνεννοηθείς με το support τους όμως μπορεί να είναι μια πρόκληση,
    και η τηλεφωνία είναι στο δικό της vlan οπότε κάπως πρέπει να πάει αυτό μέχρι το ata/pbx/whatever.
    Επίσης δες το σχετικό thread.

(ίσως το ρουτερ τους σε bridge πίσω απο το δικό μου)?
    Δεν το βλέπω...
    αλλά απ'την άλλη δεν ξέρω πόσο παραμετροποιήσιμο είναι το cpe τους (hint: όσο το δυνατόν λιγότερο).
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    107789/10999
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    28.6(dB) / 3.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πιθανότατα, αλλά δεςτο πρώτα.
    Και καλό να είναι σαν ρουτερ πάλι θα χάνω λογω Gbit ethernet...

Μπορείς να "απαιτήσεις" να σου βάλουν ont για να χρησιμοποιήσεις τον εξοπλισμό της αρεσκείας σου
    (που δεν έχω ακούσει να βάζουν/έχουν ont με 2.5Gbit),
    και μετά να βάλεις ένα leox με 2.5Gbit port.
    Αν θα παίξει το leox παίζεται, δες το σχετικό thread.

Αν κάνεις κάτι τέτοιο θα το κάνεις αφού ενεργοποιηθεί και παίξει ok με το δικό τους cpe.
    Εκεί είναι το δίλημμα μου , εαν ζητήσω ONT τότε θα πρέπει να παίξω με leox η οτιδήποτε άλλο. Εαν μου τραβήξουν οπτική κατευθείαν σε ρούτερ θα έχω τι δυνατότητα να παίξω με spoofed xPON modules,
    Γνωρίζεις τι με συμφέρει ; Γιατί τα ψάχνω αλλά είναι τόση η πληροφορία που δεν προλαβαίνω μέχρι αυριο το πρώι να έχω βγάλει "ασφαλές" συμπερασμα.

Η nova, ως υποχρεούται, πλέον δίνει τα sip credentials αν το αιτηθείς.
    Το να συνεννοηθείς με το support τους όμως μπορεί να είναι μια πρόκληση,
    και η τηλεφωνία είναι στο δικό της vlan οπότε κάπως πρέπει να πάει αυτό μέχρι το ata/pbx/whatever.
    Επίσης δες το σχετικό thread.
    Κι εκεί κολλάω γιατί με τον πατροπαράδοτο τρόπο θα έκανες δεύτερο PPPoE call με διαφορετικό VLAN αλλά στην οπτική κάπου διάβασα οτι δεν έχουν PPPoE calls?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Εκεί είναι το δίλημμα μου , εαν ζητήσω ONT τότε θα πρέπει να παίξω με leox η οτιδήποτε άλλο. Εαν μου τραβήξουν οπτική κατευθείαν σε ρούτερ θα έχω τι δυνατότητα να παίξω με spoofed xPON modules,
    Δεν καταλαβαίνω το δίλημμα. Ό,τι και να σου δώσουν αυτοί, αναγκαστικά θα πρέπει να παίξεις με spoofing (και το αντίστοιχο ρίσκο αν θα δουλέψει) στο δικό σου Leox ONT/SFP module.

Κι εκεί κολλάω γιατί με τον πατροπαράδοτο τρόπο θα έκανες δεύτερο PPPoE call με διαφορετικό VLAN αλλά στην οπτική κάπου διάβασα οτι δεν έχουν PPPoE calls?
    Δεύτερο PPPoE call γιατί; Σήκωσε PPPoE στο router σου (ναι, εξακολουθεί να υπάρχει στο FTTH) και κάνε εκεί ό,τι αλχημείες χρειάζεται η Nova με VLAN και DHCP Option 61 για να παίξει η τηλεφωνία σε δικό σου ATA (καλή τύχη με αυτό, διάλεξες τον χειρότερο πάροχο για κάποιον που ζητάει customιές).

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Γνωρίζεις τι με συμφέρει ; Γιατί τα ψάχνω αλλά είναι τόση η πληροφορία που δεν προλαβαίνω μέχρι αυριο το πρώι να έχω βγάλει "ασφαλές" συμπερασμα.
    Δεν ξέρω τι εννοείς με το "συμφέρει".
    Προσωπικά, επειδή τα sfp Modules και είναι διάσημα για τα προβλήματα συμβατότητας τους,
    και ζεσταίνονται, θα προτιμούσα το ont ως πιο safe.

Αν έχεις υπόψιν σου έναν συνδυασμό με το router x και το sfp module y που ξέρεις ότι παίζει ok,
    το sfp module είναι πιο μαζεμένη λύση.

Η οπτική εξακολουθεί να έχει pppoe,
    2ό ppp session δεν νομίζω(?) να επιτρέπει η nova.

Οπότε:

---fiber--->[ont]---2.5_eth/ppp--->[router]---->[LAN(s)].

Ή το ίδιο^ αλλά με sfp ont αν έχεις router με sfp.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    107789/10999
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    28.6(dB) / 3.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από x_undefined Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν καταλαβαίνω το δίλημμα. Ό,τι και να σου δώσουν αυτοί, αναγκαστικά θα πρέπει να παίξεις με spoofing (και το αντίστοιχο ρίσκο αν θα δουλέψει) στο δικό σου Leox ONT/SFP module.
    Ε θα τους ρωτήσω εαν υπάρχει η δυνατότητα για 2.5αρι ONT για να γλυτώσω το spoofing. Αλλιώς αφήνω οτι μου βάλουν .

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από x_undefined Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεύτερο PPPoE call γιατί; Σήκωσε PPPoE στο router σου (ναι, εξακολουθεί να υπάρχει στο FTTH) και κάνε εκεί ό,τι αλχημείες χρειάζεται η Nova με VLAN και DHCP Option 61 για να παίξει η τηλεφωνία σε δικό σου ATA (καλή τύχη με αυτό, διάλεξες τον χειρότερο πάροχο για κάποιον που ζητάει customιές).
    Ειχα την εντύπωση οτι είναι 2 διαφορετικά calls , ενα με VLAN 835 και ενα με 837 γιατι εχουν διαφορετική IP η τηλεφωνία με το ιντερνετ μεσα στο ρουτερ τους.

Τον πάροχο τον διάλεξα με την προοπτική οτι αφου εχουν αναλάβει την περιοχή για υποδομές , σε περίπτωση κάποιας βλάβης θα αναταποκριθούν πιο γρήγορα... Λέμε τωρα.

- - - Updated - - -

Δεν ξέρω τι εννοείς με το "συμφέρει".
    Προσωπικά, επειδή τα sfp Modules και είναι διάσημα για τα προβλήματα συμβατότητας τους,
    και ζεσταίνονται, θα προτιμούσα το ont ως πιο safe.

Αν έχεις υπόψιν σου έναν συνδυασμό με το router x και το sfp module y που ξέρεις ότι παίζει ok,
    το sfp module είναι πιο μαζεμένη λύση.

Η οπτική εξακολουθεί να έχει pppoe,
    2ό ppp session δεν νομίζω(?) να επιτρέπει η nova.

Οπότε:

---fiber--->[ont]---2.5_eth/ppp--->[router]---->[LAN(s)].

Ή το ίδιο^ αλλά με sfp ont αν έχεις router με sfp.
    Δεν έχω κάτι υπόψιν μου αλλά θα το έχω στα υπόψιν μου .

2ο session επιτρέπει εδω κι εναν χρόνο είμαι με δεύτερο PPPoE μέσα απο OpenWRT , αλλά πρέπει να στο ανοίξουν αυτοί για να το επιτρέψει. Δεν ξέρω εαν αλλάζει κάτι με το δίκτυοπ της οπτικής...

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις.

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Ε θα τους ρωτήσω εαν υπάρχει η δυνατότητα για 2.5αρι ONT για να γλυτώσω το spoofing
    Δεν υπάρχει.

Ειχα την εντύπωση οτι είναι 2 διαφορετικά calls , ενα με VLAN 835 και ενα με 837 γιατι εχουν διαφορετική IP η τηλεφωνία με το ιντερνετ μεσα στο ρουτερ τους.
    Ένα PPPoE call κάνεις. Πάνω στο VLAN 837 σηκώνεις DHCP client (με ό,τι άλλο χρειάζεται, τσέκαρε τα σχετικά θέματα) και παίρνει 10.xxx.xxx.xxx IP address και τα αντίστοιχα routes για την τηλεφωνία, αν θυμάμαι σωστά.

Περιοχή
    Νέα Φιλοθέη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gb/1Gb + 220Mbps/22Mbps
    ISP
    Inalan - Cosmote failover
    Router
    Mikrotik RB5009UPr+S+IN
    Αν γνωρίζει κάποιος, μπορεί σας παρακαλώ να μου στείλει κωδικούς Super Admin για το router?
    Θα ήθελα να φτιάξω νέο WAN σε bridge mode, συνδέσω πάνω του Mikrotik και από εκεί να κάνω κλήση PPPoE.
    Η τηλεφωνία θα ήθελα να μείνει ως έχει στο router.

Ευχαριστώ.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    107789/10999
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    28.6(dB) / 3.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι τέτοιο , τώρα μιλούσα με support και δεν έχει PPPoE passthrough είναι κλειδωμένα .
    Μου πρότεινε να μου στείλει ONT και στοιχεια για PPPoE (user/pass) και SIP accounts.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    PFSense
    Path Level
    Interleaved
    Θα έπρεπε να κάνεις την έρευνα σου πριν προχωρήσεις με Nova. Αυτά που αναφέρεις έχουν συζητηθεί πολλές φορές και ειναι βασικοί λόγοι να ΜΗΝ επιλέξει κάποιος τη Nova.

Αν χρειάζεσαι κωδικούς τηλεφωνίας θα μπλεξεις και δεν θα βγάλεις άκρη ποτέ.
    Εξοπλισμό παντρεύεσαι αυτόν που δίνουν. Δεν υπάρχει ONT 2,5GBps και ο μόνος τρόπος που ίσως παίξει (με ρίσκο πάντα) είναι 3rd party SFP (leox κλπ)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Wind
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    Η Nova επιτρέπει δεύτερο pppoe session.
    Στην δικιά μου γραμμή έτσι το έχω βάλει να παίζει.
    Έχω το Huawei που μου έδωσαν για να δουλεύει η τηλεφωνία μαμά και έχω κάνει bridge τη μια του θύρα lan για παίζει το opnsense με δικό του pppoe session.

Περιοχή
    Νικαια
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Nova
    Router
    Pfsense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Mammouhalos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η Nova επιτρέπει δεύτερο pppoe session.
    Στην δικιά μου γραμμή έτσι το έχω βάλει να παίζει.
    Έχω το Huawei που μου έδωσαν για να δουλεύει η τηλεφωνία μαμά και έχω κάνει bridge τη μια του θύρα lan για παίζει το opnsense με δικό του pppoe session.
    Λογικα σηκωνει pppoe session μονο το opnsense. Και εγω ετσι ειμαι (σε vdsl με pfsense) . Η τηλεφωνια νομιζω ειναι με dhcp και vlan.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Wind
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    Όχι, έχω δύο pppoe sessions.
    Παίρνω δύο διαφορετικές IP από NOVA.
    Μια στο HUAWEI και μια στο opnsense

Περιοχή
    Νικαια
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Nova
    Router
    Pfsense
    Ακομα καλυτερα τοτε!!!

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    4
    Uploads
    2
    ISP
    Forthnet
    Καλησπέρα σε όλους, μετά απο πολλή αναμονή ήρθε και μένα η σειρά μου να βάλω FTTH . Αύριο το πρωί έχω ραντεβού για να μου περάσουν οπτική μέσα στο σπίτι και να με συνδέσουν

Στην περιοχή μου εξυπρετεί η Nova και θα έχω και Nova σαν ISP. Εχω παραγγείλει για 1Gbps.

Μου έστειλαν το router που σας αναφέρω που παίρνει κατευθείαν την οπτική επάνω οπότε εικάζω οτι δεν θα βάλουν ONT?

Ως τώρα χρησιμοποιούσα ενα Raspberry pi 4 με OpenWRT με PPPoE passthrough για το δικτυο μου .

Το πρόβλημα είναι οτι αυτο το ρουτερ που μου έστειλαν δεν έχει καθόλου 2.5άρες ethernet πάνω αλλά μόνο 1Gbps. Που σημαίνει οτι θα χάνω 60-70 mbps γιατί πάνω απο 940-950 δεν παεί το 1Gbps ethernet .

Η ερώτηση μου είναι η εξής : Μπορώ να "απαιτήσω" να μου βάλουν ONT με 2.5αρα θύρα πάνω ? Σε ποιο configuration θα πάω μετά για να ξεπεράσω τo limitation του Raspberry Pi θα το αποφασίσω μετά (ίσως Rb5009 ή NanoPi R6s)

Και έστω και να μου βάλουν ONT πως θα ξεπεράσω το θέμα της τηλεφωνίας που η Nova δεν δίνει SIP accounts? (ίσως το ρουτερ τους σε bridge πίσω απο το δικό μου)?

Υπάρχει περίπτωση να βάλουν ONU και μετά να δώσουν στο ρουτερ? (Διορθώστε με εαν λέω βλακείες , λίγες μέρες είναι που ψάχνω αυτές τις τεχνολογίες)

Βοηθήστε γιατι το OCD μου θα αρχίσει να βαράει αμα βλέπω οτι έχουν κλειδώσει 1100 και εγω παίρνω 940 (first world problems , ξέρω)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    Κατσε να σου πω τι εγινε με εμενα και την nova
    Καταρχην τα ρουτερ που δινει η νοβα ειναι χαλια μαυρα.
    Μπορεις να ζητησεις τον δικο σου εξοπλισμο και να ζητησεις κωδικους ιντερνετ και τηλεφωνιας.
    Η νοβα τους δινει και εγω τους πηρα. Το ιντερνετ ειναι απλο. Η νοβα θα σου δωσει μαλλον ενα nokia gpon.
    Τωρα το gpon που εδωσε για μενα ειναι 1gbit αλλα εγω εχω 200 απο την νοβα. Δεν ξερω εαν σου δωσει
    εσενα 2.5gbit gpon.
    Απο εκει και περα θα μπορουσες να παρεις ενα Leox οπως ειπε και ο φιλος παραπανω και να κανεις spoof
    το serial του ΟΝΤ που θα σου δωσει η nova. δουλευει γιατι το εχω παρει και το εχω βαλει

Τωρα για την τηλεφωνια τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Η νοβα θελει dhcp option 61 για το vlan της τηλεφωνιας
    και δεν γνωριζω καποιο ATA να το κανει. Μονο το fritz το κανει οποτε εαν παρεις ενα fritz (εγω πηρα το 5590)
    τοτε περνας την οπτικη κατευθειαν, εχεις την τηλεφωνια, εχει dect και διαφορα αλλα.
    Εαν δεν θες ενα fritz τοτε θα πρεπει να παρεις καποιον ρουτερ ο οποιος να ειναι πολυ configurable,
    ωστε να εχεις 2 vlan και να σου στελνει το dhcp option 61 απο το vlan της τηλεφωνιας.
    Ενα παραδειγμα ειναι το Mikrotik. Εαν καταφερεις με ενα mikrotik να φτιαξεις τα δυο vlan και το dhcp option 61,
    τοτε βαζεις ενα οποιοδηποτε ATA για την τηλεφωνια i.e grandstream

Εγω παντως οπως ειπα πηρα ενα fritz 5590 και τα εχω ολα σε ενα

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία