Εμφάνιση 1-8 από 8
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Καλησπέρα στην παρέα, θα ήθελα την βοήθεια σας. Συνδέομαι μέσω wifi ανταπτορα στα 2.4 ghz. Πριν λίγες μέρες είχα wind 100 mbps χωρίς κάποιο πρόβλημα, (με WiFi adapter) 45 ms σε online gaming και κατέβαζα με 12 mb's. Τώρα που έκανα την αλλαγή σε vodafone μέσω του wifi αντάπτορα έχω 100 ms στο online gaming, και με το ζόρι κατεβάζω με 9mb's. Δοκίμασα με ethernet, το ping έπεσε στα 60-65 και κατεβάζω πλέον με 12 mb's, υποψην με το κινητό συνδέομαι με 5ghz και κατεβάζω με 12,7 mb's. Η ερώτηση μου είναι η εξής, γιατί τόσο διαφορά στο ping, και γιατί πλέον έχω θέμα με τον wifi ανταπτορα ενώ πριν ήταν εντάξει?

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  1676389980010.jpg 
Εμφανίσεις:  27 
Μέγεθος:  170,5 KB 
ID: 245840

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109998/11200
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΜΑΝΔΡΑ
    Router
    ZTE - H288A
    SNR / Attn
    8.4(dB) / 0.2(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Η αλλαγή παρόχου για πολλούς φαίνεται ασήμαντη αλλά όντως έχει διαφορές. Είναι πολλά που παίζουν ρόλο. Σίγουρα παίζει ρόλο το αν με την αλλαγή σου σε "κάρφωσαν" σε διαφορετική θέση στο ΚΑΦΑΟ που συνδέεσαι. Παίζει ρόλο το DNS του παρόχου καθώς και τα endpoints του μερικές φορές, άλλες μπορεί να φταίει το ρουτερ του παρόχου είτε να μην είναι configured βάσει των προτιμήσεων σου είτε και γενικώς να είναι πιο "κακή" ας πούμε η κατασκευή του. Γενικά όμως συνηθέστερο είναι από πλευράς παρόχου και γενικώς τα DNS/Endpoint/IP Ranges του παρόχου που μπορεί να έχουν τελείως διαφορετικό Latency από αυτό που είχες εσύ.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110/11 + 110/11 + 500/50
    ISP
    Cosmote & Vodafone
    DSLAM
    Wind - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    Fritz! VDSL + 5G
    SNR / Attn
    19(dB) / 11(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Όπως τα λέει και ο φίλος, κάθε πάροχος έχει διαφορετική διασύνδεση με το εξωτερικό και οι γραμμές του μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η γραμμή σου γενικά φαίνεται καλή, αλλά από την άλλη σε έχουν σε προφιλ Interleaved στο D/L.
    Το καλύτερο θα ήταν Fast/Fast για αυτούς που παίζουν Games.

Δεν ξέρω σε τι καμπίνα VDSL είσαι πάνω.. Cosmote, Vodafone, ή Wind ?

Θα μπορούσες πιθανόν να ζητήσεις από την Vodafone να σε βάλουν σε Fast/Fast,
    αν και μπορεί να σου πουν ότι δεν γίνεται.

Η Cosmote το κάνει εύκολα στις δικές τους καμπίνες.

Τώρα για το ρούτερ..

Ποιό ρούτερ σου δώσανε και έβαλες ?
    Κάθε συνδυασμός Hardware λειτουργεί και διαφορετικά.
    Για μεγάλες ταχύτητες σε D/L είναι καλύτερα τα 5 GHz.

Και εγώ παρατηρώ διαφορά στο ρούτερ της Vodafone που έχω, ανάμεσα στα 2,4 και τα 5 GHz στο D/L.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Iris07 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όπως τα λέει και ο φίλος, κάθε πάροχος έχει διαφορετική διασύνδεση με το εξωτερικό και οι γραμμές του μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η γραμμή σου γενικά φαίνεται καλή, αλλά από την άλλη σε έχουν σε προφιλ Interleaved στο D/L.
    Το καλύτερο θα ήταν Fast/Fast για αυτούς που παίζουν Games.

Δεν ξέρω σε τι καμπίνα VDSL είσαι πάνω.. Cosmote, Vodafone, ή Wind ?

Θα μπορούσες πιθανόν να ζητήσεις από την Vodafone να σε βάλουν σε Fast/Fast,
    αν και μπορεί να σου πουν ότι δεν γίνεται.

Η Cosmote το κάνει εύκολα στις δικές τους καμπίνες.

Τώρα για το ρούτερ..

Ποιό ρούτερ σου δώσανε και έβαλες ?
    Κάθε συνδυασμός Hardware λειτουργεί και διαφορετικά.
    Για μεγάλες ταχύτητες σε D/L είναι καλύτερα τα 5 GHz.

Και εγώ παρατηρώ διαφορά στο ρούτερ της Vodafone που έχω, ανάμεσα στα 2,4 και τα 5 GHz στο D/L.
    Καλησπέρα! Μίλησα με εξυπηρέτηση σήμερα, τους είπα να με βάλουν fast path και μου είπαν δεν γίνεται σε γραμμή vdsl, τι μπορώ να κάνω γιαυτό, να επιμείνω? Το ρουτερ είναι το ZTE ZXHN H268Q. Το καφαο ειναι της κοσμοτε.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    51
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    Vodafone
    Router
    Speedport Smart 4 Telekom
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xaris1994 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα! Μίλησα με εξυπηρέτηση σήμερα, τους είπα να με βάλουν fast path και μου είπαν δεν γίνεται σε γραμμή vdsl, τι μπορώ να κάνω γιαυτό, να επιμείνω? Το ρουτερ είναι το ZTE ZXHN H268Q. Το καφαο ειναι της κοσμοτε.
    Βασικά δεν σε βάζουν γιατί το ΚΑΦΑΟ είναι της Cosmote και για κάθε αίτημα που υποβάλλουν στον ΟΤΕ πληρώνουν οπότε δεν το κάνουν για το κόστος που εχει.Οχι γιατί δεν γίνεται.Εμενα σε σύνδεση Cosmote σε ΚΑΦΑΟ Cosmote το κάνουν κανονικά.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alex24 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασικά δεν σε βάζουν γιατί το ΚΑΦΑΟ είναι της Cosmote και για κάθε αίτημα που υποβάλλουν στον ΟΤΕ πληρώνουν οπότε δεν το κάνουν για το κόστος που εχει.Οχι γιατί δεν γίνεται.Εμενα σε σύνδεση Cosmote σε ΚΑΦΑΟ Cosmote το κάνουν κανονικά.
    Οπότε φαντάζομαι αν τους πω να τα χρεωθω θα μου το κανουν...? edit :μίλησα ξανά με τεχνικό, μου αρνήθηκε για fast path λόγω ότι είναι της Cosmote και ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xaris1994 : 15-02-23 στις 21:04.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    Forthnet - ΑΛΥΣΙΔΑ
    το έχω πει άπειρες φορές....
    Η αλλαγή παροχου ΔΕΝ ωφελεί πουθενά τεχνικά. αν θέλεις να κάνεις κάποια αλλαγή δοκίμασε διαφορετικό εξοπλισμό δικτύου (router, extenders, καλωδίωσης)

για το wifi δοκίμασε διαφορετικό κανάλι. Επισης δοκίμασε να ξαναβάλεις το παλιό σου router.

Oσο για το fast path, δεν το κάνουν όχι για λόγους οικονομίας, εξαρτάται από την καμπίνα και την πολιτική της κάθε εταιρείας. σιγά το κόστος. εδώ δίνουν αλλα για να τραβηξουν ή κρατήσουν ένα πελάτη.

Για εμένα άξιζε που έφυγες από wind μόνο για οικονομικούς λόγους, ειδάλλως τεχνικά είναι ακριβώς τα ίδια. με την διαφορά που η Vodafone έχει μικρότερη διασύνδεση με το εξωτερικό σε σχέση με Nova/wind αλλα αυτό δεν μας πολυενδιαφερει γιατί και μ αυτή την διασύνδεση κάνει τα "κουμάντα" της και μια χαρά πάνε οι πελάτες της

- - - Updated - - -

Επισης βλέπω στα χαρακτηριστικά σου "Showtime 1h"

Γιατι τόσο λίγο; Μηπως έχεις αποσυνδέσεις; για ψαξτω λίγο.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    Leased
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Vodafone / Cosmote
    Fast Path αιτημα δεν υπαρχει πλεον γτ εχει ενεργοποιηθει το G.INP στις καμπινες. Οταν ο αλγοριθμος δει οτι η γραμμη ειναι σταθερη, αυτοματα οριζει FP και αλλαζει Depth, Delay, Symbols…

Το θεμα σου πιθανοτατα εχει να κανει με διαφορετικες δρομολογησεις που εχει η Voda προς εξωτερικο…

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία