Ναι, στο 1ο OS που είχα υπήρχε και μετά εξαφανίστηκε..
και βάλανε κάποια άλλα, όπως τις τελευταίες επιλογές.
Περιμένω και εγώ να πάει κάποιος σε Fiber Mode και να μας πει τι γίνεται..
Πιστεύω να είναι λόγω DSL Mode.
Πάντως δεν θα κολλήσουμε.. θα το βάλουμε και μόνοι μας με το χέρι στο Config!
- - - Updated - - -
Υπάρχει!
Έχει και 2 πεδία για το SFP..
- - - Updated - - -fiber {
pwsGPONPLOAMPassword = "";
pwsGPONSerial = "";
pwsGPONRegId = "";
veip = no;
bridge = no;
veip_toggle = no;
gpon_iop_bits = 0;
gpon_iop_mask = 0;
gpon_iop_prov_bits = 0;
gpon_iop_prov_mask = 0;
ploam_state_o7_active = no;
}
sfp {
sfp_id = "";
sfp_serial = "";
}
Λοιπόν, άντε καλό βράδυ και καλή τύχη σε όσους το ξενυχτήσουν λίγο..
Τα λέμε αύριο, και ελπίζω και σε καλά νέα!
Εμφάνιση 706-710 από 710
-
09-10-24, 00:43 Απάντηση: FRITZ!Box 5690 Pro [Fiber/DSL Wi-Fi 7] #706
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 09-10-24 στις 00:32.
My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
Other : TP-Link TL-R605, Poynting XPOL-1-5G, Samsung S20 FE & S21 FE, Panasonic KX-TGF310, Cosmote TV Box, MI Box 2
New! : AVM 5690 Pro , Qnap: QHora-301W - 10GbE
-
09-10-24, 00:44 Απάντηση: FRITZ!Box 5690 Pro [Fiber/DSL Wi-Fi 7] #707
Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά (μα όλους όμως) αλλά τζίφος. Δεν παίζει. Βρήκα το πεδίο, έβαλα το AVMG (ολο μαζί) του 5530, το πήρε κανονικά γιατι το είδα στο Fiber Optics μετά αλλά μέχρι εκεί. Και λέω μέχρι εκεί γιατί το χειρότερο είναι ότι αφού βάλεις τους κωδικούς του internet στο Fiber setup μαζί με τα 835/0 (κλπ), περιμένεις 30 secs, δεν συνδέεσαι στο internet και μετά εξαφανίζεται κυριολεκτικά το μενού του fiber. Δεν το βρίσκεις πουθενά στο interface. Είμαι δυο ώρες (χωρίς ιντερνετ το σπίτι) για να κάνω αυτή τη δουλειά - που στην αρχή φαινόταν παιχνίδι - αλλά το αποτέλεσμα δεν με δικαίωσε. Ίσως χάνω κάτι σε όλα αυτά που γράφετε αλλά νομίζω πως ειδικά αυτό με την εξαφανιση του μενού το είδα και χτες αλλά και το καλοκαίρι με το 5590. Ίσως και να φταίνε οι Inhaus, Labor εκδοσεις που χρησιμοποιώ...Καληνύχτα για σήμερα...Θυμηθηκα τα παλιά απόψε με τις αποσυνδέσεις του ADSL
Ευχαριστώ και πάλι.
Και το CAT8 μια χαρά κάνει τη δουλειά του πάντως (speedtest 1Gbps γεμάτο) αν και μου κολλάει κάποιες φορές και θέλουν τα restarts τους οι φριτέζες.
-
09-10-24, 00:59 Απάντηση: FRITZ!Box 5690 Pro [Fiber/DSL Wi-Fi 7] #708
καλό αυτό μάλλον
... εκτός και αν το έχουν αφήσει για λόγους συμβατότητας του config.
μην ξεχνάμε οτι εδώ στο 5690 pro έχουμε νέα fiber πλατφόρμα.
Το fiber chip που παίζει τον ρόλο του ONT/ONU είναι realtek και τα συνοδευτικά εργαλεία/βιβλιοθήκες που δίνει ο chip vendor στους ΟΕΜ είναι διαφορετικά απο την σειρά 55xx οπού εκεί είχαμε Intel PRX.
Θεωρώ απίθανο να μην μπορεί η πλατφόρμα της AVM και το fritz OS να προγραμματίσει το chip με όποιο SN θέλει και δηλώνεται απο τον χρήστη όπως έκαναν τα 55xx αλλά αν δεν το δούμε και στην πράξη τίποτα δεν είναι σίγουρο. Τώρα τα βλέπουμε πρώτη φορά αυτά. To GPON serial spoofing εξάλλου κινείται οριακά στα όρια της νομιμότητας και είναι περισσότερο hack παρά legit πράξη.
στα γερμανικά φορουμς που τυχόν παρακολουθείς υπάρχουν αναφορές για πετυχημένο SN spoofing με το 5690 pro?
- - - Updated - - -
οκ, τουλάχιστον επιβεβαιώσαμε οτι υπάρχει ακόμα το SN spoofing πεδίο
κατά τα άλλα όπως τα λες: το να εξαφανίζεται το μενου fiber δεν είναι και τόσο φυσιολογικό. κάποιο bug θα έχει, Δώσανε πολύ μεγάλη βαρύτητα στον wizard για να κάνουν το setup όσο πιο εύκολο γίνεται για τον τελικό χρήστη και με το μυαλό τους πάντα στους Γερμανικούς παρόχους αλλά για περισσότερο σκάλισμα βγαίνουν bugs απ' οτι φαίνεται.
Ίσως στην International έκδοση του 5690 pro να είναι πιο καλά/βατά/γνωστά τα πράγματα για τους εκτός Γερμανίας.
-
09-10-24, 09:24 Απάντηση: FRITZ!Box 5690 Pro [Fiber/DSL Wi-Fi 7] #709
Ωραία, για το πεδίο του Serial..
αλλά να γίνεται αυτό το περίεργο ακόμη και στο 5590 είναι παράξενο..
Θέλει ψάξιμο και από άλλους..
Στους Γερμανούς νομίζω δεν έχω δει κάτι σχετικό, αλλά γενικά αυτοί μάλλον δεν έχουν πρόβλημα να δηλώσουν το Fritz τους,
και υπάρχουν έτοιμα profile για τους παρόχους τους..
Βλέπω ότι έχει ενημερωθεί η λίστα και με άλλες χώρες..
https://en.avm.de/service/knowledge-...ent-providers/
Απ' ότι φαίνεται αυτοί σετάρουν τα Fritz βάζοντας Serial όταν σου το ζητάει το Setup..
Είτε το έχουν στο κουτί τους.. είτε το ζητάνε από τον πάροχο.. (πχ Ιταλία)
Για την Telekom στην Γερμανία εδώ είναι η διαδικασία..
https://en.avm.de/service/knowledge-...-from-Telekom/
- - - Updated - - -
Mobbius πως πέρασες το Serial όταν σου το ζήτησε το Setup ?
Δεν έβαλες τίποτα ?
Του έβαλες None ή κάτι άλλο ?
Είχε επιλογή δεν χρειάζεται ?
- - - Updated - - -
Ένα νέο βιντεάκι όπου υπάρχει σύγκριση και με το 5690 Pro..Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 09-10-24 στις 08:53.
My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
Other : TP-Link TL-R605, Poynting XPOL-1-5G, Samsung S20 FE & S21 FE, Panasonic KX-TGF310, Cosmote TV Box, MI Box 2
New! : AVM 5690 Pro , Qnap: QHora-301W - 10GbE
-
09-10-24, 20:16 Απάντηση: FRITZ!Box 5690 Pro [Fiber/DSL Wi-Fi 7] #710
Εγώ θυμάμαι όταν έκανα το setup στο 5590 αν το Region δεν ήταν Ελλάδα το PON Serial Number δεν υπάρχει καν στο Support άρα στην αρχή που είναι Γερμανία δεν υπάρχει γιατί δεν έχουν ανάγκη να κάνουν spoof.
Επίσης το Wizard στο 5590 γίνεται skip, και θυμάμαι ότι το έκανα skip γιατί το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να αλλάζω γλώσσα και Region.
- - - Updated - - -
Επίσης κάτι που έχω προσέξει είναι ότι κανένας δεν έχει αναφέρει τον Wizard που έχει μέσα στο GUI αντί να περνάς το backup που μπορεί να μην είναι καν συμβατό.
•AMD Ryzen™ 9 5900X •ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero •ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC 11GB •G.Skill Trident Z RGB 32GB Kit (2x16GB) 4000MHz UDIMM DDR4 CL16
•2x Samsung 980 PRO PCIe® 4.0 x4, NVMe® SSD 1TB •Corsair HXi Series™ HX1000i High-Performance ATX Power Supply 80 Plus® Platinum Certified •NZXT Kraken X73 RGB •Coolermaster MasterCase H500M
Bookmarks