Καλησπέρα,
Πελάτης μου πρόσφατα αναβάθμισε τις γραμμές του από VDSL σε FTTH 1Gbps.
Όταν πήγα για να σετάρω τον νέο εξοπλισμό με τα δικά του router, access points, switch, κλπ διαπίστωσα πως και οι δύο γραμμές είχαν πάρει IP που είναι σε CGNAT της Cosmote και όχι public.
Παίρνοντας στο 13788 ο τεχνικός που βγήκε στην γραμμή προσπάθησε επί 15 λεπτά να γυρίσει τις γραμμές σε public IP με αποτέλεσμα μηδέν.
Με έβαλε στην αναμονή για να μιλήσει με ανώτερο του, όπου επιστρέφοντας μου είπε πως υπάρχει γενικευμένο θέμα στην περιοχή και δεν βγαίνουν από το CGNAT με τίποτα.
Θα διορθωθεί... σε αδιευκρίνιστο διάστημα σύμφωνα με τα λεγάμενα του.
Υπάρχει κανείς άλλος από την τριγύρω περιοχή που να είναι κολλημένος πίσω από CGNAT της Cosmote και αυτός;
28ης Οκτωβρίου, Δροσοπούλου, Κύθνου, Κέας, Νάξου, Πηλίου, Πάρου, Ιππολύτου, Πίνδου που παίρνουν από την ίδια "καμπίνα".
Έχει καταγραφικό και συναγερμό και έχουμε εγκλωβιστεί, και δεν έχει και εναλλακτική στην περιοχή (και τα κινητά σήμα γιοκ Vodafone & Cosmote καιρό τώρα).
Εμφάνιση 1-15 από 30
-
02-03-23, 15:20 Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #1
-
02-03-23, 17:33 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #2
Α/Κ Αλυσίδα δηλαδή..
Οπότε.. αυτό είναι θέμα που μπορεί να επηρεάζει όλο το A/K ?
-
02-03-23, 17:49 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #3
Τις IP τις δίνει ο BRAS, όχι τα DSLAM στο Α/Κ για να πεις ότι έχει θέμα μια συγκεκριμένη περιοχή. Δοκίμασε να ξανακαλέσεις αργότερα ή αύριο και να ζητήσεις το ίδιο. Μπορεί απλώς να ήταν πρόβλημα του συστήματος.
-
03-03-23, 03:37 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #4
Κάναμε μια δοκιμή, βάζοντας το δικό μου account αντί του πελάτη μου, πάλι 100.xxx ip, no luck!
Πήρε πάλι τηλ στις βλάβες απόψε, άλλος έξυπνος το δήλωσε βλάβη... σε 2 διαφορετικές FTTH συνδέσεις η ίδια βλάβη... ποοοολύ πιθανό
-
03-03-23, 07:12 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #5
Ξεμειναν απο ip's στο pool. Ειναι συνηθες, στην επαρχια σχεδον μονιμη κατασταση.
Παρασκευη σημερα, παραδοσιακα θα κανουν restart τις συνδεσεις σε cgnat και θα αρμεξουν ip's.
Μετα οοοοποιος παρει τηλεφωνο θα τον γυρισουν.
-
03-03-23, 10:53 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #6
Μιάς και μιλάς για "πελάτη" και υποθέτω οι συνδέσεις είναι για επαγγ. χρήση,
ενημέρωσε τον ότι:
α) μπορούν να μπούν σε cg-nat ανα πάσα στιγμή, και
β) καλώς σήμερα/ακόμα αν πάρεις τηλ. σε βγάζουν,
κάποια στιγμή αύριο ο isp θα δίνει μόνο cg-nat.
Αφενός να το έχει υπ'όψιν (για να μην του φταίς....) και να δει τι θα κάνει γενικότερα.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
03-03-23, 11:06 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #7
Αφου ειναι σε επαγγελματια γιατι δεν πληρωνει για στατικη ip να ξεμπερδευει ?
KOYKAKI : Τρύπα στην γεωγραφία των ευρυζωνικών συνδέσεων!!
-
03-03-23, 11:16 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #8
Στα μεγαλα πακετα ftth δεν δινουν static ομως...
(τουλαχιστον μεχρι πολυ προσφατα μεχρι 200)
-
03-03-23, 12:40 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #9
Ρώτησε και για static και δεν ήξεραν τίποτα, τον πήγαιναν από άτομο σε άτομο στο τηλ, και αποτέλεσμα δεν είχε.
Τώρα ένας άλλος του είπε ότι και καλά είναι πρόβλημα της περιοχής και το γνωρίζουν και δουλεύουν για την επίλυση του ήδη.
Δεν ξέρω, τι να πω.
Πριν την αναβάθμιση σε FTTH πάντως, του είχε μπει η μια γραμμή σε CGNAT και με το που τους πήρε τηλ, μέχρι να κλείσουν το τηλ. τον είχαν ήδη βγάλει.
-
03-03-23, 13:27 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #10
Αν τα ξέρω καλά (και αν/όσο δεν αλλάζει κάτι στις fiber):
Static παλαιότερα (εποχές πρώιμου adsl 2-4 mbps) δίνανε και στις "home" συνδέσεις με μια μηνιαία επιβάρυνση.
Σίγουρο^, είχα για χρόνια...
Πλέον δίνουν μόνο στις (small) business, που θάχουν τα διπλά €/μήνα.
Αν αιτηθείς/πληρώσεις σου δίνουν και ένα ip block να παίζεις (στις xdsl αυτά, στο ftth δεν ξέρω...).
Ναι, ακόμα σε βγάζουν, μέχρι να έρθει η ώρα να μην σε βγάζουν (και προς τα εκεί πάει το πράγμα),
ή/και να είναι όλοι οι συνδρομητές πίσω απο cg-nat (που τείνει να γίνει ο κανόνας στους isp πλέον),
και αν/όταν σε βγάλουν δεν έχουν τρόπο να σου εγγυηθούν ότι ανα πάσα στιγμή δεν θα ξαναμπείς σε cg-nat.
Αν το παραπάνω είναι αποδεκτό για την χρήση τους, μια χαρά, γλυτώνουν λεφτά/μπελάδες.
Αν δεν είναι, πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν.
Οπότε, ενημέρωσε τους εσύ, και ας πάρουν τις αποφάσεις τους.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
03-03-23, 13:31 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #11
Επειδή το έψαξα πρόσφατα, ο ΟΤΕ δεν δίνει static σε οικιακές συνδέσεις.
Θα πρέπει να πάει σε επαγγελματικό πακέτο (με αρκετά μεγαλύτερο πάγιο) στο οποίο δίνουν δωρεάν την static.
Προφανώς και επέλεξε να πάει σε οικιακό λόγω χαμηλότερου παγίου. Ο,τι πληρώνεις παίρνεις.
-
03-03-23, 13:51 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #12
Γιατί έχω την εντύπωση πως πλέον δεν δίνουν static ούτε με έξτρα ποσό ούτε στις "business" μη-μισθωμένες;
Δεν το πρότεινε και κανένας υπάλληλος να γυρίσει σε business πακέτο με static και έχει κάνει ήδη πάρα πολλές κλήσεις σε τεχνικό και εμπορικό.
Δυστυχώς εδώ είναι μπάχαλο η Cosmote.
-
03-03-23, 15:24 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #13
Στο τέλος θα βάλει και μία σύνδεση στην Inalan για να πάρει static..
-
03-03-23, 16:03 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #14
Δοκίμασα τα account του στον χώρο μου μόλις.
Και τα 2 παίρνουν κανονικά public IPs, όσα disconnect/reconnect και αν έκανα, cgnat IP δεν πήρα.
-
03-03-23, 20:59 Απάντηση: Cosmote FTTH - Πλατεία Κολιάτσου - Εγκλωβισμένοι σε CGNAT ? #15
Να ρωτήσω μιας και αναφέρεται στο cg Nat
Σε όλα τα Speedtest που κάνω βγάζει την IPv6 και όχι την ipv4.
Αν και έχω ρωτήσει και στο threat της FTTH COSMOTE αν τρέχει πίσω ή όχι ;
Γιατί δεν βγάζει την ipv4 ?
Bookmarks