...
...
...
...
New Season Updates - part 4 (τελευταίο)
FRITZ!DECT 440
https://en.avm.de/products/smart-home/fritzdect-440/
Knowledge Base :
https://en.avm.de/service/fritzdect/...ECT-440&query=
https://ftp.avm.de/fritzdect/fritzde...land/fritz.os/
Προγραμματιζόμενος πολυδιακόπτης 4 επαφών.
Ένδειξη θερμοκρασίας & υγρασίας.
Έχει 5 διαφορετικές οθόνες. (ενδείξεις)
Η 1η έχει την ένδειξη θερμοκρασίας & υγρασίας.
Στις επόμενες οθόνες 2 έως 4 προγραμματίζεις τον έλεγχο έως 12 συσκευών ή templates που έχεις δημιουγήσει για τις συσκευές σου.
Δηλαδή έως 4 συσκευές ή templates ανά οθόνη με τα 4 κουμπάκια που έχει.
Παράδειγμα templates για λάμπα φωτισμού..
https://www.adslgr.com/forum/threads...65#post7412265
Το μικρό κουμπάκι στο κάτω μέρος είναι για την αλλαγή οθόνης.
Η 5η οθόνη σου δείχνει γράφημα για την πορεία της θερμοκρασίας και υγρασίας.
- - - Updated - - -
...
Έχει μέσα 2 μπαταρίες AAA.
Το πίσω μέρος του διακόπτη είναι μαγνητικό. (φώτο 6)
Έχει την μεταλλική πίσω βάση του, την οποία είτε βιδώνεις ή κολλάς κάπου με την ταινία διπλής όψης. (φώτο 4)
Στην συνέχεια κουμπώνεις στην μετταλική βάση το πλαστικό που κρατάει τον διακόπτη στην θέση του.
Αν και σαφώς μπορείς να παίρνεις τον διακόπτη από την βάση του, όπου θέλεις και όπου πας,
εγώ ήθελα να τον έχω πλήρως φορητό.. οπότε μπήκα αμέσως σε σκέψη να του φτιάξω μία φορητή βάση γραφείου.
Άνοιξα τα συρτάρια μου με τα διάφορα εξαρτήματα και πραγματάκια μου, (που πάντα μπορεί να χρειαστούν κάπου.. )
και βρήκα την λύση..
Χρησιμοποίησα μία μεταλλική γωνία που είχα για στήριξη βιβλίων!
αφού της έδωσα πρώτα μία κλήση. (φώτο 7 & 8)
Τώρα μπορώ να το βάζω και στο γραφείο μου ή όπου αλλού θέλω!
- - - Updated - - -
...
...
Όταν έκανα την καταχώρηση μου έβγαλε μήνυμα ότι θέλει Update το OS, και προχώρησα στο Update!
Όπως διαπιστώνω αυτές τις ημέρες η εμβέλεια του Dect στο Fritz είναι πολύ καλή!
Και έχει μάλιστα και ρύθμιση ισχύος!
...
Έτσι λοιπόν έφερα και την λάμπα Dect 500 στο 4060 από το 7590..
την πιάνει μιά χαρά το 4060 στην απόσταση που την είχα!
Και μετά με όλες τις συσκευές πλέον στο 4060, άρχισα τον προγραμματισμό στις θέσεις!
Επίσης το Repeater 6000 έφυγε από το ZTE, και μπήκε καλωδιακά σε θέση που έχω και στα 2 σπίτια πρόσβαση στο 4060!
Με τον τρόπο αυτόν έχω και πάντα σύνδεση και πρόσβαση στο 4060, και με τις εφαρμογές της AVM από κινητά και tablet. (AVM Smart Home)
- - - Updated - - -
Εδώ είναι κάποια Cap από τις επιλογές προγραμματισμού..
Spoiler:
Και τέλος το μενού Temperature and Relative Humidity..
- - - Updated - - -
Να πω την αλήθεια θα ήθελα κάτι ακόμη από τον διακόπτη..
Έλεγχο ON/OFF σε συσκευή βάση θερμοκρασίας και υγρασίας!
- Πάνω από ένα όριο.
- Κάτω από ένα όριο.
- Εντός ορίων.
- Εκτός ορίων.
- Αποστολή Push Service Mail με αυτά.
Εμφάνιση 31-45 από 58
Θέμα: AVM Smart Home!
-
23-09-23, 18:05 Απάντηση: AVM Smart Home! #31
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 23-09-23 στις 21:37.
My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
Others : ZTE H267A, TP-Link TL-R605, Samsung S20 FE, Samsung S21 FE, Poynting XPOL-1-5G
-
23-09-23, 21:02 Απάντηση: AVM Smart Home! #32
Ομορφιά και αυτό
Ωραία και η πατέντα με την βάση
το display του είναι και αυτό e-paper σαν το αντίστοιχο temp & hum sensor της shelly (Shelly Plust H&T) οπότε σε συνδυασμό με το DECT ULE που σίγουρα είναι ποιο οικονομικό από το wifi κάνει καλή εξοικονόμηση ενέργειας και οι μπαταρίες κρατάνε περισσότερο.
-
23-09-23, 22:06 Απάντηση: AVM Smart Home! #33
...
Βρήκε και αυτό την θέση του στο βοηθητικό γραφείο δίπλα στο X6!
* Μην πεις τίποτα για τα καλώδια.. εδώ είναι γραφείο, εργαστήριο, δοκιμαστήριο!
Οι ενδείξεις του συμφωνούν πολύ καλά με έναν μετεωρολογικό που έχω στο γραφείο!
https://www.lacrossetechnology.com/
- - - Updated - - -
Και τελικά γίνεται και αυτό που ήθελα!!
Απλά δεν γίνεται στο μενού του διακόπτη αλλά στο Fritz, στο μενού Automation
φτιάχνοντας πρώτα Template για την συσκευή που θέλεις.. Creating a scene or Template
- Templates
Templates can contain devices as well as groups or convenience features.
The allow you to save individual settings to be applied on the devices and/or groups contained in the template with a click whenever needed, for instance, to briefly overwrite automatic switching schedules by clicking.
- Scenes
Scenes are composed of multiple templates.
These make it possible to save settings so that multiple devices can be controlled simultaneously at the push of a button.
και μετά.. Creating a Routine!
- Routines
With routines you can automate scenes, templates, and devices using an if-this-then-that statement.
For example, if the humidity measured by your FRITZ!DECT 440 reaches a certain level (condition), the previously configured "Ventilation" scene
with a FRITZ!DECT 200 smart plug and a connected humidifier is applied (action).
Fritz.. απλά Νο.1 !!
- - - Updated - - -
Θα σας βάλω παράδειγμα αργότερα!
π.χ
Μόλις η θερμοκρασία στο Fritz φτάσει τους 60 βαθμούς να παίρνει μπρος το ανεμιστηράκι σας!
Μέχρι και για τηλεφωνικές κλήσεις και ειδοποιήσεις διάβασα!
Αυτό θα είναι Super μόλις βγάλει η AVM τον σένσορα Πόρτας/Παραθύρου!
Using convenience features with the FRITZ!DECT smart switch
https://en.avm.de/service/knowledge-...-smart-switch/
...
Τα έφερα εδώ αυτά για να μικρήνει το κατεβατό πιο πάνω, και έχω έτοιμες τις δοκιμές!
- - - Updated - - -
Το πρώτο σενάριο που έφτιαξα και δοκίμασα είναι να ανοίγει ο Dect 200 όταν η θερμοκρασία που μετράει o Dect 440 φτάσει τους 30 βαθμούς C.
Ξεκινάμε με το Template..
Spoiler:
Και στην συνέχεια φτιάχνουμε την Routine..
Spoiler:
Δοκιμή επιτυχής!
Έβαλα τον αισθητήρα πάνω στο 4060 αφού έκλεισα το ανεμιστηράκι που του είχα..
Μόλις έδειξε 30 ο Dect 200 άνοιξε!
* Φτιάχνεις όσες ρουτίνες θέλεις και μπαίνοντας στο σχετικό μενού του Fritz επιλέγεις ποιές θέλεις να είναι ενεργές και ποιές όχι, κάθε φορά.
- - - Updated - - -
Στην συνέχεια δοκίμασα και τα πιο προχωρημένα σενάρια.. Use conveniece features..
Επειδή δεν έχω το σταθερό μου πάνω στο 4060, δοκίμασα το ίδιο Template με ειδοποίηση μέσω Push Service Mail.
Θα δείτε στα Caps και τις άλλες επιλογές που υπάρχουν!
Spoiler:
Δοκιμή επιτυχής και πάλι!
Αυτά για σήμερα!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 23-09-23 στις 22:21.
My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
Others : ZTE H267A, TP-Link TL-R605, Samsung S20 FE, Samsung S21 FE, Poynting XPOL-1-5G
-
25-09-23, 00:57 Απάντηση: AVM Smart Home! #34
Ήρθε η ώρα να ασχοληθώ και με VPN στο Fritz..
Αρχικά είπα να κάνω αυτό που είχα διαβάσει εδώ και καιρό, πρόσβαση στο σταθερό τηλ.
και κλήσεις με το σταθερό On the Go!
Οπότε έγινε μία WireGuard σύνδεση..
https://en.avm.de/service/vpn/
και μετά οι δοκιμές με το Fritz!App Fon πήγανε οκ!
Πολύ καλή η ποιότητα κλήσης!
G.711 - G.722 (από το κινητό σε σταθερό)
G.722 - G.722 (από το κινητό σε κινητό)
Μετά σεταρίστηκε και το FRitz!App Smart Home για χρήση On the Go!
* btw η Cosmote έδωσε παράταση στα απεριόριστα για ακόμη 1 μήνα.. θα κλείσω 6μήνο!!
- - - Updated - - -
What's new from the FRITZ!Apps
AVM treated not only the MyFRITZ!App to new features; the other free apps also have new functions to offer.
- The FRITZ!App WLAN is ready for Wi-Fi 7 and even displays the new 6-GHz frequency band.
- The FRITZ!App Fon has just become a video door opener. Now users can have images/videos taken by their door intercom system or IP camera displayed and open the door to welcome visitors.
- The FRITZ!App Smart Home has new functions well: It shows Zigbee devices registered with the FRITZ!Smart Gateway and, if desired, notifies about events in the Smart Home—for instance,
when devices are switched on or off.
It's even more convenient because FRITZ! Smart Home devices can be registered directly by the app.
AVM.. απλάΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 25-09-23 στις 00:54.
-
25-09-23, 01:22 Απάντηση: AVM Smart Home! #35
Ανησύχησα μήπως έπαθες τίποτα που δεν είχαμε κανένα νέο post σήμερα αλλά τελικά οκ, αφού έκανες VPN test όλα καλά
♥
wireguard απο το κινητό εννοείς? android να υποθέσω ή iphone?
εχω iphone και ειμαι πολύ ικανοποιημένος με το ipsec vpn στο fritz και μετά fritz!app για κλήσεις αλλά ψήνομαι να δοκιμάσω και το wireguard app στο iphone αλλά φοβάμαι μην μπλέξω
-
25-09-23, 13:22 Απάντηση: AVM Smart Home! #36
Ναι ναι, στο Samsung S20 FE.. θα φτιάξω και στο S21 FE..
Καλά αυτό το κόλπο με το σταθερό τηλ. θα έπρεπε να το είχα δοκιμάσει εδώ και καιρό εγώ που δεν βάζω ομιλία στο κινητό.
Απλά βολευόμουν με το Viber και τα δωρεάν λεπτά του Cosmote One για κλήσεις στο σπίτι,
και τα διάφορα μικροδωράκια, κυρίως από Vodafone.
Εύκολη η εγκατάσταση, πιστεύω θα είναι εύκολο και στο iOS.
Αστέρι η AVM και στις εφαρμογές της!
https://en.avm.de/service/vpn/settin...one-or-tablet/
Τελικά έγιναν πάλι αλλαγές..
Όλα τα Smart πήγανε τελικά στο 7590 ΑΧ για να μπορώ να έχω χρήση και πρόσβαση και του σταθερού τηλεφώνου!
Μεταφέρθηκε και η σύνδεση του Smart Gateway στο 7590 ΑΧ, αλλά ευτυχώς η κάλυψη στα 2,4 είναι μεγάλη.
Πάντα υπάρχει βέβαια και η περίπτωση χρήσης καλωδίου.
Θα δοκιμάσω τώρα και τις κλήσεις τηλεφώνου από τα Smart!
* Τους τρέλανα χθες τους δικούς μου μέχρι αργά με τις δοκιμές..
μα τι έπαθες και πας πάνω κάτω συνέχεια στα 2 σπίτια!
- - - Updated - - -
Επιτυχής και η δοκιμή Smart Home is Calling!
Fritz Temperature - S.O.S ..
Υπάρχει η επιλογή για Internal / External Call ..
Στην περίπτωση αυτή το Template είναι καλό να φτιάχνεται στο Fritz για να έχετε πρόσβαση απ' ευθείας στο Telephone Book για τους αριθμούς!
Template & Routine : (28 C)
Spoiler:
* Απ' ότι ξέρω τα σταθερά εδώ Ελλάδα δεν έχουν δυνατότητα για μηνύματα..
Υπάρχει και αυτή η επιλογή κατά την κλήση..
Μπορείς να το συνδυάσεις όμως μαζί με ένα Push Service Mail Template, ώστε να μπεις στα E-Mail σου και να δεις τι ακριβώς έγινε!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 25-09-23 στις 13:32.
-
28-09-23, 20:55 Απάντηση: AVM Smart Home! #37
Μετά απ' όλα αυτά, είπα τι άλλο μένει να δοκιμάσω με το Fritz ?
Ααα.. το Fritz.NAS On the Go! .. Done! (με USB Stick)
Και παίζοντας βιντεάκια!
...
Για τους αυτοματισμούς έγιναν δοκιμές και με Scenes συνδυάζοντας Templates!
...
Σκεφτόμουν ότι όταν βγει το Dect 350 θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις ακόμη και για "αντικλεπτικό" αυτοκινήτου
εάν έχεις το αυτοκίνητο σου στην πυλωτή ή στην αυλή σου ή έξω ακριβώς από το σπίτι σου και είναι στην κάλυψη του Dect!!
Οπότε θα μπορεί να σε ειδοποιήσει αμέσως μόλις ανοίξει η πόρτα με κλήση στο κινητό.
Next Test, Dect 350!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 28-09-23 στις 21:09.
-
21-10-23, 22:30 Απάντηση: AVM Smart Home! #38
Press release
AVM Content- 19 October 2023
Updates for FRITZ!App Smart Home and MyFRITZ!App
https://en.avm.de/about-avm/press/pr...nd-myfritzapp/My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
-
03-11-23, 09:46 Απάντηση: AVM Smart Home! #39
Με alexa κτλ συνεργάζονται?
Ή με wifi λάμπες που έχουμε ήδη?
Για να αρχίσουμε το σπορ από την αρχή δεν παίζει.
-
03-11-23, 10:01 Απάντηση: AVM Smart Home! #40
Με τα Fritz που κυκλοφορούν τώρα χρειάζεσαι το
https://www.adslgr.com/forum/threads...!Smart-Gateway
(Το τέσταρα και αυτό..)
για να υποστηρίξουν τα πρότυπα DECT ULE και Zigbee..
και το επερχόμενο Matter standard.
Ένας αριθμός από συσκευές που έχουν τσεκάρει υπάρχει εδώ :
https://en.avm.de/service/zigbee/
και αναβαθμίζουν σιγά-σιγά την λίστα με δοκιμές..
Τα νέα Fritz που θα βγουν θα τα υποστηρίζουν απ' ευθείας τα 3 αυτά πρότυπα.
Όπως είπαν..
AVM is also integrating Matter, the new IP-based Smart Home standard, into its products.
This way Smart Home apps from other manufacturers can control the intelligent products from FRITZ! in their own central app.
In an upcoming FRITZ!OS version, the first step will be to combine the FRITZ!Box and the FRITZ!Smart Gateway into what is called a Matter bridge.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 03-11-23 στις 10:08.
-
03-11-23, 12:05 Απάντηση: AVM Smart Home! #41
Ωπα ρε φίλε δεν το είχα πάρει πρέφα το νήμα, καλή φάση μιλάμε...όταν πάνε και σε Matter τότε εκεί θα γίνει μεγάλο πανηγύρι γιατί θα μπορείς να βάλεις και ότι γουστάρεις επάνω....
- - - Updated - - -
aaaaa με το καλημέρα υποστηρίζει και όλες μου τις Ledvance λάμπες και μάλλον τα dimmer μου... καλή φάση.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
04-11-23, 22:45 Απάντηση: AVM Smart Home! #42
Αποδεσμεύσεις θυρών για μοντέλα FRITZ!Box | Ρωτήστε τον FRITZ!
Σε προηγούμενο επεισόδιο, ο Gordon έδειξε πώς να κάνετε δύο κάμερες IP πίσω από ένα FRITZ!Box προσβάσιμες μέσω Διαδικτύου.
Σε αυτό το επεισόδιο δείχνει πώς μπορείτε να εφαρμόσετε το ίδιο σενάριο με δύο μοντέλα FRITZ!Box σε σειρά.
00:00 Εισαγωγή και ερώτηση
00:22 Τι είναι ένα καταρράκτη FRITZ!Box;
01:15 Διπλό NAT στην επισκόπηση πλέγματος
03:08 Πρώτη κυκλοφορία θύρας
04:05 Δεύτερη έκδοση θύρας
(Μετάφραση Google)
Αυτό το βιντεάκι είναι ακριβώς για το δικό μου στήσιμο με τα Fritz!
Καλό θα ήταν εάν τα έβαζαν στα Αγγλικά.. :-|My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
-
04-11-23, 23:41 Απάντηση: AVM Smart Home! #43
Μια χαρά τη βλέπω την αγγλική μετάφραση στους υπότιτλους.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
05-11-23, 13:00 Απάντηση: AVM Smart Home! #44
Ναι, καλή είναι.
Έλεγα και για τα μενού στο video για να τα καταλαβαίνω πιο γρήγορα τι κάνει..My AVM Fritz : 7590 AX, 4060 AX, 6850 5G, Repeater 6000, Fon X6, Smart Gateway, Dect 500, Dect 440, Dect 200
-
05-11-23, 13:04 Απάντηση: AVM Smart Home! #45There's no substitute for experience
CorollaClub
Bookmarks