Εμφάνιση 1-13 από 13
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Καλησπέρα σας,

Έβαλα ένα router ΧΙΑΟΜΙ Α4 πάνω στο router της INALAN για τους γνωστούς λόγους.

ROUTER INALAN -> 192.168.1.1 - STATIC WAN IP
    ROUTER XIAOMI -> 192.168.1.25 (static ip)

Ανοίγω DMZ στο router της INALAN (IP XIAOMI 1.25). Κάνω PORT FORWARD στο xiaomi και ανοίγω κάποιες πόρτες σε static IP 31.133 (31.XXX παίρνουν όλες οι συσκεύες από το xiaomi) η οποία ανήκει σε μηχανάκι linux (firewall κλειστό ή ανοιχτό με ανάλογα rules). Δεν ανοίγει καμία πόρτα.

Ο μόνος τρόπος για να ανοίξουν οι πόρτες, είναι να ανοίξω DMZ και στο xiaomi ταυτόχρονα με το ανοιχτό DMZ του router της INALAN.

Πως λύνεται το παραπάνω?

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τρέχω webserver στο linux μηχάνημα και στην 80 πόρτα, αντί να δω τον webserver βλέπω το router της INALAN 192.168.1.1. Για να δω τον webserver πρέπει να αλλάξω την πόρτα πχ 8080.

Περιοχή
    Κυψέλη
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000 ~
    ISP
    INALAN
    Router
    ΖΤΕ F670L
    Υπάρχει σχετικό νήμα παρακάτω
    https://www.adslgr.com/forum/threads...3-InaLan-HowTo

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Έχω αφαιρέσει το xiaomi router, και δουλεύω μόνο της INALAN (ZTE F673AV9).

Έχω κάνει port forward την 80 στο μηχανήμα που θέλω και έχω ρυθμίσει και το firewall (linux).

Το πρόβλημα είναι ότι αντί να μου δείχνει τον webserver του linux, μου δείχνει το login του router της INALAN.

Πως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό?

Υπόψιν ότι το wan access μέσα στο router της INALAN δεν λειτουργεί, είναι μόνιμα disable.

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Λογικά χτυπάς την public IP / DDNS hostname σου και το router δεν υποστηρίζει NAT Loopback. Από άλλο δίκτυο δουλεύει κανονικά. Θα πρέπει να χτυπάς την local IP του server ή να φτιάξεις μια στατική εγγραφή στο hosts file των Windows αν θες να μπαίνεις τοπικά με το hostname όταν είσαι στο δικό σου δίκτυο, π.χ.:

Κώδικας:
    192.168.100.5    paradeigma.ddns.net

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    χτυπάω την WAN IP από έξω (άλλη WAN IP, πχ δεδομένα κινητού). Έχω πάρει static IP και domain και θέλω να στήσω ένα site να παίζει στο linux server μου

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Δηλαδή το web interface του router είναι προσβάσιμο από άλλο εξωτερικό δίκτυο, δηλαδή στον καθένα; Αυτό δεν θα έπρεπε να γίνεται. Έχεις μιλήσει με την Inalan για αυτό;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Κάλεσα πριν λίγο την INALAN και τους το ανέφερα. Ρωτώντας τον "τεχνικό" αν αυτό του φαίνεται φυσιολογικό μου απάντησε "Θα προωθήσω το αίτημα σας στο τμήμα IT και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα σας."

ότι να' ναι μου φαίνονται στο συγκεκριμένο θέμα. Γενικότερα δεν είχα προβλήματα αυτά τα 2 χρόνια που είμαι στην INALAN.

Περιοχή
    Κυψέλη
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000 ~
    ISP
    INALAN
    Router
    ΖΤΕ F670L
    Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Έχω βάλει ένα usb και το έχω κάνει κοινό να το βλέπει όλο το δίκτυο. Όμως οι ταχύτητες είναι άθλιες. Παρότι το φλασάκι είναι γρήγορο η μεταφορά αρχείων είναι πρακτικά άχρηστη. Ακόμα και αν η μεταφορά γίνεται από τον υπολογιστή που είναι δίπλα στο ρούτερ με καλώδιο όχι ασύρματο. Καμία ιδέα;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από x_undefined Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δηλαδή το web interface του router είναι προσβάσιμο από άλλο εξωτερικό δίκτυο, δηλαδή στον καθένα; Αυτό δεν θα έπρεπε να γίνεται. Έχεις μιλήσει με την Inalan για αυτό;
    σε έλεγχο που έκανα σε γειτονικές IPs, διαπίστωσα πως δεν είμαι ο μόνος, υπάρχουν κι άλλα ZTE routers που έχουν ανοιχτή την 80 και χτυπάνε στη login page.

- - - Updated - - -

Με κάλεσαν από την INALAN, θα μου αλλάξουν το router για να κάνω τη δουλειά μου

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spsomas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Έχω βάλει ένα usb και το έχω κάνει κοινό να το βλέπει όλο το δίκτυο. Όμως οι ταχύτητες είναι άθλιες. Παρότι το φλασάκι είναι γρήγορο η μεταφορά αρχείων είναι πρακτικά άχρηστη. Ακόμα και αν η μεταφορά γίνεται από τον υπολογιστή που είναι δίπλα στο ρούτερ με καλώδιο όχι ασύρματο. Καμία ιδέα;
    Σε windows παίζεις?

Περιοχή
    Κυψέλη
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000 ~
    ISP
    INALAN
    Router
    ΖΤΕ F670L
    Ναι σε windows 10.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spsomas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι σε windows 10.
    κάνε μια δοκιμή για αρχή να δοκιμάσεις στο δίσκο, μήπως φταίει το USB

Περιοχή
    Κυψέλη
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000 ~
    ISP
    INALAN
    Router
    ΖΤΕ F670L
    Καλημέρα, έχω αλλάξει 2 usb και ένα δίσκο 2,5αρι. Επίσης έχω ένα Tenda που αν το βάλω και εκεί κάνει το ίδιο πράγμα, πιο αργό και από δισκέτα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Εγώ πάντως με SFTP σε μηχάνημα linux με 2 external HDD σε docking station γράφει με 100-150 mbps. μιλάμε πάντα από έξω.

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία