Μπορείτε να μου εξηγήσετε κάτι παρακαλώ? Με παίρνουν τηλέφωνο από Nova για προσφορά και τους ρωτώ για FTTH. Μου λένε, "ναι, μπορούμε να σας δώσουμε έως 200Mbps FTTH". Ρωτάω, "θα επεκτείνετε την οπτική υποδομή μέχρι την πολυκατοικία και μέχρι το διαμέρισμά μου, από τις οπτικές ίνες του ΟΤΕ που φτάνουν μέχρι το πεζοδρόμιο μπροστά στην πολυκατοικία?" Μου απαντάνε "όχι, έχουμε στη γειτονιά σας δικό μας, ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών Nova". Εν των μεταξύ εγώ δεν έχω δει πουθενά έργα ή οπτικό δίκτυο Nova σε αρκετά μεγάλη ακτίνα από τη γειτονιά μου (κοντά στο νέο τέρμα Μαρούσι). Μπορεί όμως να κάνω και λάθος. Τελικά τι ισχύει?
Και γενικά το ερώτημα είναι:
1) υπάρχουν εταιρείες που σκάβουν μαζί τους ίδιους δρόμους για FTTH?
2) παίζει το σενάριο άλλος πάροχος να νοικιάζει την ίνα του παρόχου που έχει σκάψει για να δώσει υπηρεσία σε συνδρομητή με το δικό του brand? (δηλαδή όπως γίνεται με τα VDSL cabins?)
Σόρυ για τις n00b ερωτήσεις, έχω καιρό να παρακολουθήσω το θέμα.
Εμφάνιση 1-10 από 10
-
05-04-23, 16:44 FTTH nova ενώ στο δρόμο έχει σκάψει για FTTH η Cosmote #1
-
05-04-23, 16:59 Απάντηση: FTTH nova ενώ στο δρόμο έχει σκάψει για FTTH η Cosmote #2
Από την στιγμή που σου λένε έως 200Mbps είναι κλασικά απατεωνίσκοι που λένε ότι είναι δικά τους τα έργα ενώ δεν είναι.
Η Nova δίνει 500 και 1000Mbps μόνο όπου όντως έχει σκάψει η ίδια, στις υπόλοιπες περιοχές που δεν έχει σκάψει η ίδια δίνει έως 200.
Καταλαβαίνεις τι ισχύει στην περίπτωση σου λοιπόν
-
05-04-23, 17:07 Απάντηση: FTTH nova ενώ στο δρόμο έχει σκάψει για FTTH η Cosmote #3
ευχαριστώ...
-
05-04-23, 19:20 Απάντηση: FTTH nova ενώ στο δρόμο έχει σκάψει για FTTH η Cosmote #4
Όντως, με Wind/Nova έχουν συμβεί αρκετά τέτοια από πωλητές, που δεν ήταν αληθινά..
Πάντως είδαμε τελευταία την Nova να σκάβει για FTTH σε περιοχή του OTE,
αλλά όχι σε δρόμο που είχε βάλει ήδη ο OTE FTTH.
-
05-04-23, 21:28 Απάντηση: FTTH nova ενώ στο δρόμο έχει σκάψει για FTTH η Cosmote #5
Ναι εδώ έχει δώσει κανονικά υπηρεσία σε αρκετές κοντινές πολυκατοικίες τουλάχιστον 4-6 μήνες τώρα, δεν το θυμάμαι ακριβώς, οπότε σύμφωνα με τα λεγόμενά σου είναι εξαιρετικά απίθανο να σκάβει νέο δίκτυο η Νόβα...
-
06-04-23, 12:30 Απάντηση: FTTH nova ενώ στο δρόμο έχει σκάψει για FTTH η Cosmote #6
-
06-04-23, 12:42 Απάντηση: FTTH nova ενώ στο δρόμο έχει σκάψει για FTTH η Cosmote #7
Τα ping έχουν σχέση με τον πάροχο που έχεις συνδρομή..
-
06-04-23, 15:21 Απάντηση: FTTH nova ενώ στο δρόμο έχει σκάψει για FTTH η Cosmote #8
-
06-04-23, 16:40 Απάντηση: FTTH nova ενώ στο δρόμο έχει σκάψει για FTTH η Cosmote #9
-
06-04-23, 16:43 Απάντηση: FTTH nova ενώ στο δρόμο έχει σκάψει για FTTH η Cosmote #10
Πρώτα πρέπει να το λάβει εγγράφως (που αποκλείεται), αλλιώς θα κάνουν μετά τον κινέζο
Οι μεγάλοι όχι.
inalan κλπ σκαβουν μονες τους.
Οχι απλα "παιζει". Ειναι υποχρεωτικό. Αλλά η nova τις καλές τιμές τις δίνει μόνο εκεί που έχει σκάψει η ίδια!!!
Bookmarks