Ρε παιδιά καλησπέρα καταρχάς! Έχω ένα ερώτημα να κάνω!
Όταν πατάω την εντολη στο comand prompt "tracert" προς κάποιο site παίρνω κάποια hops σαν απαντήσεις!
Όταν δεν έχω ιντερνετ λόγω κάποιου προβλήματος, και το tracert μου δινει αστεράκια στο 2ο hop τι σημαίνει? Που μου κόβεται η εντολή? Φταίει κάτι στο pc ή to 2o hop είναι μετά το ρούτερ?
Εμφάνιση 1-15 από 20
Θέμα: Tracert
-
27-08-07, 14:30 Tracert #1
-
27-08-07, 14:36 Απάντηση: Tracert #2
Μα αμά δεν έχεις internet αναγκαστικά θα σου βγάλει αστεράκια το πρώτο hop σύνηθως είναι ο ρουτερ
-
27-08-07, 14:55 Απάντηση: Tracert #3
Τα hops είναι routers (εκτός του τελευταίου που είναι ο υπολογιστής-"στόχος")
Το 1ο hop είναι ο δικός σου router και το 2ο hop είναι ο πρώτος router (BRAS) του παρόχου σου.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 27-08-07 στις 14:55.
Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
27-08-07, 15:40 Απάντηση: Tracert #4
Aς πούμε λοιπόν οτι δεν έχω ιντερνετ και θέλω να δω το τι φταίει! Ή η επικοινωνία του ρουτερ με το pc μου, ή κάτι απο τον ISP
Κάνω λοιπόν "tracert www.in.gr"
Kαι απαντάει:
1 <1ms <1ms <1ms
2 * * *
τι φταίει εδώ?
-
27-08-07, 15:48 Απάντηση: Tracert #5
Είναι πεσμένη η γραμμή σου. Άρα ή ο ΟΤΕ (DSLAM) ή ο provider σου. Το ποιο από τα δύο μπορείς να το δεις από τον router σου. Αν το ATM interface είναι Up και σου δίνει ταχύτητα (π.χ. 2048/256), modulation, SNR, VP/VC κτλ. τότε φταίει ο πάροχός σου (ή το λάθος password που έβαλες
)
Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
29-08-07, 13:59 Απάντηση: Tracert #6
Λοιπόν ακούστε τα περίεργα τώρα! Εγώ συμφωνώ με όσα έχω διαβάσει παραπάνω!
Ο ISP μου όμως οχι! Παίρνω τηλ και του λεω, οτι δεν έχω νετ και παρόλο που έχω σωστες ρυθμίσεις στο δεύτερο hop μου εμφανίζει αστεράκια!
Και μου λένε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας κύριε!
Τι να πω τώρα ρε παιδιά?
Επίσης το ρούτερ συγχρονίζει και παίρνει και ipΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Torch21 : 29-08-07 στις 14:00.
-
29-08-07, 15:32 Απάντηση: Tracert #7
Torch21 κάνε copy paste ή screen capture ΟΛΟ το tracert...Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
29-08-07, 15:34 Απάντηση: Tracert #8
Μπορεί ο router σου να κόβει τα ICMP.
Internet έχεις κανονικά?<? while (!$success) { $try++; } ?>
-
29-08-07, 16:22 Απάντηση: Tracert #9
Να κάνω καί εγώ μία ερώτηση χωρίς να βαρέσετε πολύ;
Έχω ανοικτά στο ρούτερ τα ICMP.
Ωστόσο είναι γνωστό ότι κάποιοι ISPs τα κόβουν αυτά τα πακέτα.
Μέχρι τώρα, όποτε ξεκινώ trace από Linux (είτε με traceroute είτε με tcptraceroute) κανένας δεν με κόβει ποτέ.
Πάντα όμως όποτε το ξεκινήσω από τα Windows με το tracert, τρώω γερή και βέβαιη πόρτα.
Υπάρχει κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα στα Windows που να κάνει την ίδια δουλειά και να μην τρώει πόρτα;
Για Command Prompt βέβαια.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
29-08-07, 17:02 Απάντηση: Tracert #10Για Command Prompt βέβαια.
Η διαφορά του traceroute στο Linux και του tracert στα Windows ειναι η εξής:
Το tracert των Windows χρησιμοποιεί ICMP echo requests με χαμηλές τιμές TTL. Οι απαντήσεις (replies) που λαμβάνει είναι είτε ICMP type 11 (TTL exceeded), ή ICMP type 0 (echo reply, αν φτάσει στον προορισμό κανονικά).
Αντίθετα το traceroute στο Linux χρησιμοποιεί το UDP πρωτόκολλο για την λειτουργία του (εκτός αν χρησιμοποιήσεις την παράμετρο "-I" οπότε θα χρησιμοποιήσει το ICMP πρωτόκολλο).
Τώρα οσο αφορά εναλλακτικές του tracert για Windows, εγώ μπορώ να σου πώ μόνο παραθυρικές εφαρμογές.
Μια ειναι το PingPlotter (απλό, ευκολο, αναλυτικά στατιστικά), και για πιο extreme καταστάσεις υπάρχει το TweakMaster (απο τον κατασκευαστή του DUMeter) το οποίο χρησιμοποιεί 3 διαφορετικές μεθόδους για το traceroute (ICMP, UDP, και alternative UDP) οπότε πρέπει να σε μισεί πολύ κάποιος network admin για να μην μπορέσεις να κάνεις traceroute
Φυσικά υπάρχει πάντα το winmtr.<? while (!$success) { $try++; } ?>
-
29-08-07, 17:11 Απάντηση: Tracert #11
-
29-08-07, 17:14 Απάντηση: Tracert #12
Α, Γιώργο, διαφωτιστικότατο ποστ, σ' ευχαριστώ πολύ.
Βλέπεις γνώριζα ότι το tracert στα Windows χρησιμοποιεί ICMP και γι' αυτό τρώει πόρτα, γνώριζα ότι στο Linux το tcptraceroute (από το όνομα) χρησιμοποιεί TCP και γι' αυτό δεν τρώει πόρτα.
Αλλά δεν γνώριζα γιατί στο Linux το traceroute δεν τρώει πόρτα - δεν γνώριζα ότι χρησιμοποιεί UDP.
Δηλαδή λύση command prompt στα Windows για trace που να χρησιμοποιεί είτε UDP είτε TCP δεν υπάρχει; (*)
Πολλά ζητάω;
(*) Αυτό, και ένα PuTTY με πολλαπλά tabs θα ήταν ό,τι πρέπει.
(**) Ποιές θεμελιώδεις ελλείψεις λέγαμε ότι έχουν τα δικτυακά των Windows NT, και που ούτε στα Vista η Microsoft τις κάλυψε;Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
29-08-07, 17:27 Απάντηση: Tracert #13
Βρήκα αυτό το οποίο λέει οτι κάνει χρήση UDP και λειτουργεί και σε command line.
Για να δουμε...<? while (!$success) { $try++; } ?>
-
29-08-07, 17:32 Απάντηση: Tracert #14
Και φυσικά πάντα υπάρχει το cygwin...
Μπορείς να εγκαταστήσεις το cygwin, και να κατεβάσεις και να κάνεις copile εξης traceroute source.
ftp://ftp.ee.lbl.gov/traceroute.tar.gz
Έτσι θα έχεις το unix-like traceroute και θα μπορείς να το τρέχεις είτε στο CMD prompt είτε στο cygwin bash shell.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wintech2003 : 29-08-07 στις 17:33.
<? while (!$success) { $try++; } ?>
-
29-08-07, 17:49 Απάντηση: Tracert #15
Παρόμοια Θέματα
-
Περίεργο tracert
Από Tsour_ee στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 28-11-07, 00:21 -
Χρόνος tracert
Από nnn στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 50Τελευταίο Μήνυμα: 05-10-07, 23:38 -
Ping/Tracert
Από Lunabel στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-06, 11:46 -
Γενικό πρόβλημα με tracert !
Από del_ahmettt στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 11-06-04, 00:55 -
tracert
Από nuxx στο φόρουμ Games και Online GamingΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-04, 11:27
Bookmarks