Σελ. 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 67
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MitsosMitsaras Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η χρήση των torrent από μόνη της δεν είναι παράνομη, αλλά μόνο το υλικό αν έχει πνευματικά δικαιώματα όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω.

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην "πιάτσα" του κατεβάσματος και έχω κατεβάσει εκατοντάδες terabytes σε ταινίες, έχω ακούσει για ουκ ολικά site που έχουν κλείσει οι αρχές στην Ελλάδα και για συλλήψεις διαχειριστών, αλλά ουδέποτε για συλλήψεις χρηστών. Αν έπρεπε να συλλάβουν και τους χρήστες, θα έπρεπε να μας βάλουν ΟΛΟΥΣ ή σχεδόν όλους μέσα. Οπότε προσπαθούν να πιάνουν τα μεγάλα ψάρια.

Υπάρχει και η λύση των debrid services (πχ Real-Debrid, Alldebrid)... Βάζεις σε αυτά τον μαγνήτη και τα κατεβάζεις από εκεί. Το κόστος είναι σχετικά μικρό (ένας καφές τον μήνα) και στην ουσία κατεβάζεις από εκεί και όχι μέσω κάποιου client. Θεωρητικά αυτό είναι πιο ασφαλές, αφού δεν κάνεις κάποιον διαμοιρασμό, αλλά απλά κατεβάζεις ένα αρχείο μέσω κάποιου server

Εδώ και αρκετά χρόνια που χρησιμοποιώ κάποιο από τα παραπάνω, έχει ξηλώσει τον torrent client που είχα και πλέον κατεβάζω από εκεί μέσω Free Download Manager, αν και γενικότερα λίγες φορές έχω κατεβάσει με torrent. Πάντα προτιμούσα τα direct links.

Έπειτα είμαι κατά 99,99% σίγουρος ότι οι αρχές ξέρουν ή μπορούν πανεύκολα να μάθουν ποιοι κατεβάζουμε και τι, απλά δεν τους ενδιαφέρει και τόσο.
    Φαντάζομαι έχεις account στις debrid υπηρεσίες; Έχεις δει ότι έχουν ιστορικό;

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nkoumo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σχετικά με το κατεβασμα αρχείων , λογισμικού ή κάποιας ταινίας μέσω torrent να ρωτήσω εαν εχετε ακούσει κάτι για κάποια δίωξη απο τις αρχές. Ξέρω οτι στην Ευρώπη έχει καποιες κυρώσεις αλλα εδώ στηνΕλλάδα δεν εχω ακούσει κάτι. Μπορεί να στο κλείσει ο παροχος? Για αυτό απαιτείτε και Vpn ή δεν σώζει την κατάσταση?
    Έχω γνωστό που ζει Γερμανία και κάποτε κατέβασε torrent (χωρίς VPN) και του ήρθε ραβασάκι 800€ περίπου. Αυτά προ 10ετίας.
    Τώρα ίσως είναι ακόμη πιο αυστηρό το πλαίσιο.
    Ελλάδα δεν έχω ακούσει παρόμοια περίπτωση, αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να εφαρμοστεί και εδώ το μέτρο αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, το VPN μέχρι στιγμής προστατεύει αυτό τέτοια σκηνικά, με την προϋπόθεση να έχει killswitch (να διακόπτει εντελώς το δίκτυο αν αποσυνδεθεί) και ο provider να μην κρατάει logs (υπάρχουν ορισμένοι τέτοιοι VPN providers).
    Με VPN, εφόσον στηθεί σωστά, με τα σωστά πρωτόκολλα επικοινωνίας και με σωστή χρήση αυτού, εξαιρετικά απίθανο να αποδείξουν ότι κατεβάζεις copyrighted περιεχόμενο.
    Να ανιχνεύσουν κίνηση, προφανώς και μπορούν.
    Να κάνουν τη συσχέτιση με εσένα και να δουν τι κατεβάζεις, ίσως.
    Αλλά θα πρέπει να κινητοποιηθούν πολύ άσχημα οι όποιες αρχές για να το καταφέρουν.
    Μόνο σε θέματα παιδικής πορνογραφίας θα μπορούσα να σκεφτώ τρελή κινητοποίηση.

Ισχύει πάντως, πως πολλά torrents διαμοιράζονται απ'τις ίδιες εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα (RIA, MPAA, κλπ) για να τσακώνουν χρήστες.
    Αλλά γενικώς οι σοβαροί torrent clients έχουν δυνατότητα για forced encryption στα connections (ασχέτως VPN), για denylists/blocklists σε γνωστούς "ύποπτους" trackers/peers, κλπ.

Κλείνοντας να πω, ναι, πάντα θα ενέχει κίνδυνο η χρήση torrent για copyrighted περιεχόμενο.
    Υπάρχουν όμως τρόποι να διασφαλίσεις σε μεγάλο βαθμό την ανωνυμία σου στον βαθμό του να μη σε πιάσουν.
    Αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν κάποτε σε τσακώσουν και σου ρίξουν πρόστιμο. Ακόμα και 1000€ να κληθείς να πληρώσεις, αν εσύ κατέβασες τη μάνα και τον πατέρα σου, χαλάλι
    "Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    RB5009UGSIN ONT: G-010G-R
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gentoo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω γνωστό που ζει Γερμανία και κάποτε κατέβασε torrent (χωρίς VPN) και του ήρθε ραβασάκι 800€ περίπου. Αυτά προ 10ετίας.
    Τώρα ίσως είναι ακόμη πιο αυστηρό το πλαίσιο.
    Ελλάδα δεν έχω ακούσει παρόμοια περίπτωση, αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να εφαρμοστεί και εδώ το μέτρο αυτό.
    Τι αφορούσε αυτός ο λογαριασμός;
    Πρόστιμο για την χρήση tor;
    Ήξεραν αν κατεβάζει νόμιμα ή παράνομα;
    Ογκοχρέωση;
    Παραβίαση ορίου free data;
    | "Anyone can build a fast CPU.
    | The trick is to build a fast system."
    |____________Seymour Cray...

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό

Ισχύει πάντως, πως πολλά torrents διαμοιράζονται απ'τις ίδιες εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα (RIA, MPAA, κλπ) για να τσακώνουν χρήστες.
    Αλλά γενικώς οι σοβαροί torrent clients έχουν δυνατότητα για forced encryption στα connections (ασχέτως VPN), για denylists/blocklists σε γνωστούς "ύποπτους" trackers/peers, κλπ.
    Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό και το είχα ρωτήσει σε ένα νήμα, γιατί με encrypted tcp traffic ο provider δεν βλέπει τίποτα. Απλά ξέρουν τις ip και μπορούν να σε διασταυρώσουν αν το θέλει ο tracker

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από deniSun Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ογκοχρέωση;
    Είναι αρκετά γνωστό ότι το παράνομο κατέβασμα υλικού στη Γερμανία οδηγεί σε πρόστιμα για τους χρήστες.

Μερικά λινκς:

https://www.evz.de/en/shopping-inter...n-germany.html
    https://www.settle-in-berlin.com/ill...esist-warning/
    https://www.army.mil/article/245788/...ing_in_germany
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euri Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι αρκετά γνωστό ότι το παράνομο κατέβασμα υλικού στη Γερμανία οδηγεί σε πρόστιμα για τους χρήστες.

Μερικά λινκς:

https://www.evz.de/en/shopping-inter...n-germany.html
    https://www.settle-in-berlin.com/ill...esist-warning/
    https://www.army.mil/article/245788/...ing_in_germany
    Άρα πρόκειται για δική του αμέλεια/άγνοια
    και όχι για κάτι ξαφνικό που του επιβλήθηκε.
    Με λίγα λόγια... ας πρόσεχε.

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Άρα πρόκειται για δική του αμέλεια/άγνοια
    και όχι για κάτι ξαφνικό που του επιβλήθηκε.
    Με λίγα λόγια... ας πρόσεχε.
    Δεν κατάλαβα τι εννοείς στο υπογραμμισμένο.
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Ογκοχρέωση;
    Δεν ξέρω τι ακριβώς κατέβασε, αλλά ήταν από torrent. Κάποιο τραγούδι/ταινία ήταν.

Προφανώς τον τσάκωσαν απ'την IP και το χρέος δεν μου 'χε πει συγκεκριμένα τι αφορούσε (γιατί δεν ενδιαφέρθηκα να μπω σε λεπτομέρειες είναι η αλήθεια), αλλά ήταν ας πούμε σαν να σου έρχεται κλήση για παράβαση που έκανες. Κάπως έτσι.

Όπως λέει και ο euri, είναι γνωστό ότι συμβαίνει αυτό στη Γερμανία. Και σε άλλες χώρες προφανώς. Νομίζω και στο UK.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chat1978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό και το είχα ρωτήσει σε ένα νήμα, γιατί με encrypted tcp traffic ο provider δεν βλέπει τίποτα. Απλά ξέρουν τις ip και μπορούν να σε διασταυρώσουν αν το θέλει ο tracker
    Ακριβώς. Αν μπεις με VPN, θα δουν απλώς την ip του VPN provider. Αν αιτηθούν στον VPN provider να τους δώσει στοιχεία για το ποιος είχε τη συγκεκριμένη IP τη δεδομένη στιγμή, αν δεν κρατάει logs, λογικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αν κρατάει όμως, την πάτησες.
    "Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."

Περιοχή
    pathfinder.gr
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Για εναν απλό χρηστη που μία στο τόσο μπορει να κατεβάσει καποιο λογισμικό , ενα απο τa γνωστά VPN πχ Nord ή Express μπορεί να να κανει ασφαλες το κατεβασμα απο torrent?

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Για εναν απλό χρηστη που μία στο τόσο μπορει να κατεβάσει καποιο λογισμικό , ενα απο τa γνωστά VPN πχ Nord ή Express μπορεί να να κανει ασφαλες το κατεβασμα απο torrent?
    Αυτά κρατάνε logs νομίζω. Θεωρητικά μπορούν να σε βρουν, αν πιέσουν οι θιγόμενοι. Μιλάμε για εκτός Ελλάδας φυσικά. Αν είσαι Ελλάδα, προς το παρόν δεν κινδυνεύεις.

Περιοχή
    pathfinder.gr
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MitsosMitsaras Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η χρήση των torrent από μόνη της δεν είναι παράνομη, αλλά μόνο το υλικό αν έχει πνευματικά δικαιώματα όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω.

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην "πιάτσα" του κατεβάσματος και έχω κατεβάσει εκατοντάδες terabytes σε ταινίες, έχω ακούσει για ουκ ολικά site που έχουν κλείσει οι αρχές στην Ελλάδα και για συλλήψεις διαχειριστών, αλλά ουδέποτε για συλλήψεις χρηστών. Αν έπρεπε να συλλάβουν και τους χρήστες, θα έπρεπε να μας βάλουν ΟΛΟΥΣ ή σχεδόν όλους μέσα. Οπότε προσπαθούν να πιάνουν τα μεγάλα ψάρια.

Υπάρχει και η λύση των debrid services (πχ Real-Debrid, Alldebrid)... Βάζεις σε αυτά τον μαγνήτη και τα κατεβάζεις από εκεί. Το κόστος είναι σχετικά μικρό (ένας καφές τον μήνα) και στην ουσία κατεβάζεις από εκεί και όχι μέσω κάποιου client. Θεωρητικά αυτό είναι πιο ασφαλές, αφού δεν κάνεις κάποιον διαμοιρασμό, αλλά απλά κατεβάζεις ένα αρχείο μέσω κάποιου server

Εδώ και αρκετά χρόνια που χρησιμοποιώ κάποιο από τα παραπάνω, έχει ξηλώσει τον torrent client που είχα και πλέον κατεβάζω από εκεί μέσω Free Download Manager, αν και γενικότερα λίγες φορές έχω κατεβάσει με torrent. Πάντα προτιμούσα τα direct links.

Έπειτα είμαι κατά 99,99% σίγουρος ότι οι αρχές ξέρουν ή μπορούν πανεύκολα να μάθουν ποιοι κατεβάζουμε και τι, απλά δεν τους ενδιαφέρει και τόσο.
    Αυτό με το Derbid Πρωτη φορά το ακούω ? Τι ειναι αυτό ? Καποια υπηρεσία online με πληρωμή ? Kαι εχει αναζήτηση αυτού που ψάχνεις ? Πχ ψαχνει καποιος το οφφις , θα το αναζητήσει από εκει μέσα και θα το κατεβασεις υπο μορφή iso?? Για δωστε κανενα λινκ αυτων , Thanks

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Αυτό με το Derbid Πρωτη φορά το ακούω ? Τι ειναι αυτό ? Καποια υπηρεσία online με πληρωμή ? Kαι εχει αναζήτηση αυτού που ψάχνεις ? Πχ ψαχνει καποιος το οφφις , θα το αναζητήσει από εκει μέσα και θα το κατεβασεις υπο μορφή iso?? Για δωστε κανενα λινκ αυτων , Thanks
    Ουσιαστικά κατεβάζει τα torrent στο cloud (cache) και μετά σου δίνει τα αρχεία με http από την cache.

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euri Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν κατάλαβα τι εννοείς στο υπογραμμισμένο.
    Είχε γράψει παραπάνω:
    Έχω γνωστό που ζει Γερμανία και κάποτε κατέβασε torrent (χωρίς VPN) και του ήρθε ραβασάκι 800€ περίπου.
    tor κατεβάζουμε και εδώ.
    Δεν σημαίνει ότι θα του έρθει σε κάποιον μια λυπητερή όπως η παραπάνω.
    Στο άτομο από Γερμανία προφανώς και κοινοποιήθηκε με κάποιον τρόπο το ανάλογο τιμολόγιο.
    Οπότε ήταν (έπρεπε να είναι, άγνοια του νόμου δεν επιτρέπεται) ενήμερος για τις χρεώσεις.

Περιοχή
    pathfinder.gr
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Αυτά κρατάνε logs νομίζω. Θεωρητικά μπορούν να σε βρουν, αν πιέσουν οι θιγόμενοι. Μιλάμε για εκτός Ελλάδας φυσικά. Αν είσαι Ελλάδα, προς το παρόν δεν κινδυνεύεις.
    Για εντος Ελλαδας, εχετε ακουσει ποτέ να υπάρξει κάποια δίωξη/προστιμο απο καποιον που κατεβαζε μέσω τορρεντ?

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    Για εντος Ελλαδας, εχετε ακουσει ποτέ να υπάρξει κάποια δίωξη/προστιμο απο καποιον που κατεβαζε μέσω τορρεντ?
    Όχι ποτέ.
    Χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι είναι και νόμιμο.

Σελ. 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •