Σελ. 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 67
    Περιοχή
    pathfinder.gr
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Σχετικά με το κατεβασμα αρχείων , λογισμικού ή κάποιας ταινίας μέσω torrent να ρωτήσω εαν εχετε ακούσει κάτι για κάποια δίωξη απο τις αρχές.
    Ξέρω οτι στην Ευρώπη έχει καποιες κυρώσεις αλλα εδώ στηνΕλλάδα δεν εχω ακούσει κάτι. Μπορεί να στο κλείσει ο παροχος?
    Για αυτό απαιτείτε και Vpn ή δεν σώζει την κατάσταση?

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nkoumo Εμφάνιση μηνυμάτων
    εχετε ακούσει κάτι για κάποια δίωξη απο τις αρχές
    Η χρήση p2p/torrent προφανώς από μόνη της δεν είναι επιλήψιμη (όταν κατεβάζεις τα iso του debian...),
    απ'την άλλη μεριά το κατέβασμα clopyrighted υλικού προφανώς είναι.
    Κατά καιρούς έχουν υπάρξει διώξεις, και αν είσαι στους τυχερούς (λίγες οι πιθανότητες μέν, οπωσδήποτε όχι μηδενικές)
    θα μπλέξεις (πολύ).

Μπορεί να στο κλείσει ο παροχος?
    Αν εννοείς να σου κόψει τα p2p, τεχνικά γίνεται μέν,
    πρακτικά ο isp θα έπρεπε να τρέχει app control/filtering σε όλη την κίνηση του (πράγμα *πολύ* ακριβό...),
    ή/και να κοιτάει μέσα σε encrypted συνδέσεις.
    Γίνεται (το κάνουν στην Κίνα πχ), είναι ακριβό, και μπορεί να μην είναι και νόμιμο,
    οι isp στην δύση γενικά δεν το κάνουν.

απαιτείτε και Vpn ή δεν σώζει την κατάσταση?
    Με το όποιο vpn μεταφέρεις το σημείο που πιστώνεις την εμπιστοσύνη σου από τον τοπικό isp
    στον x vpn provider.
    *Αν* ο παραπάνω όντως δεν κρατάει logs, και *αν* όντως δεν συνεργάζεται με τις αρχές,
    μπορεί να είναι σωτήριο.
    Και *αν* έχεις στημένα σωστά το δίκτυο σου απ'την μεριά σου...
    Συνιστάται μελέτη επί του θέματος.

Το πιο ασφαλές θα ήταν απλώς να μην κατεβάζεις τα σχετικά.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Έχω την εντύπωση ότι εσένα σαν ιδιώτη δεν μπορούν να σε κυνηγήσουν. Αν όμως κάποιος έχει στήσει κάποια ιστοσελίδα / σέρβερ, όπου κάνει διακίνηση πειρατικού περιεχομένου (είτε είναι ταινίες/σειρές, είτε τραγούδια, είτε λογισμικό) και έχει έδρα εδώ στην Ελλάδα (πχ η σελίδα ή ο σέρβερ είναι σε Ελληνικό datcenter), τότε ναι, μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον του. Κατά τα άλλα, όπως είπαν παραπάνω, η τεχνολογία αυτή καθευαυτή (το torrent) δεν είναι παράνομη. Παράνομο είναι το τι διαμοιράζεσαι με αυτή την τεχνολογία, αν διαμοιράζεσαι περιεχόμενο με άδεια Creative Commons για παράδειγμα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
    My adslgr.com account password is the last 7 digits of π. No hackers so far.
    Hello, I'm Death. You may be familiar with my Blue Screen.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goku Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω την εντύπωση ότι εσένα σαν ιδιώτη δεν μπορούν να σε κυνηγήσουν.
    Τείνω να διαφωνώ καθότι τυγχάνει να έχω δει παλαιότερα σχετικές αγωγές.
    Αν έχει αλλάξει κάτι, δεν το ξέρω.
    Τώρα προφανώς ο αριθμός των υποθέσεων/παραβατών που φτάνει σε αγωγή/δικαστήριο/πρόστιμο είναι
    σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στον όγκο του υλικού που διακινείται και το πλήθος των χρηστών που χρησιμοποιούν τις σχετικές υπηρεσίες,
    *αλλά* υπάρχει μια μικρή μεν, υπαρκτή δε πιθανότητα να μπλέξεις.

Αυτών λεχθέντων, δικηγόρος δεν είμαι, οπότε αν ο op περιμένει έγκυρη νομική συμβουλή επί του θέματος
    καλό θα ήταν να αποτανθεί σε δικηγόρο που ασχολείται με τα πνευματικά δικαιώματα.
    Εγώ απάντησα όπως/όσο μπορούσα για την τεχνική πλευρά του θέματος.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΛΑΤΣΙ
    Έχω την εντύπωση ότι εσένα σαν ιδιώτη δεν μπορούν να σε κυνηγήσουν.
    Και εγώ αυτή την αίσθηση έχω. Ότι τους απλούς χρήστες (τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα), δηλαδή όχι αυτούς που τρέχουν servers/trackers κτλ, δεν τους κυνηγάνε.
    Σε αντίθετη περίπτωση, υποθέτω θα χε βουίξει ο τόπος και θα το ξέραν και οι πέτρες.
    NetBSD Rocks!
    http://www.netbsd.org

Το avatar του μέλους MitsosMitsaras
    MitsosMitsaras Guest
    Η χρήση των torrent από μόνη της δεν είναι παράνομη, αλλά μόνο το υλικό αν έχει πνευματικά δικαιώματα όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω.

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην "πιάτσα" του κατεβάσματος και έχω κατεβάσει εκατοντάδες terabytes σε ταινίες, έχω ακούσει για ουκ ολικά site που έχουν κλείσει οι αρχές στην Ελλάδα και για συλλήψεις διαχειριστών, αλλά ουδέποτε για συλλήψεις χρηστών. Αν έπρεπε να συλλάβουν και τους χρήστες, θα έπρεπε να μας βάλουν ΟΛΟΥΣ ή σχεδόν όλους μέσα. Οπότε προσπαθούν να πιάνουν τα μεγάλα ψάρια.

Υπάρχει και η λύση των debrid services (πχ Real-Debrid, Alldebrid)... Βάζεις σε αυτά τον μαγνήτη και τα κατεβάζεις από εκεί. Το κόστος είναι σχετικά μικρό (ένας καφές τον μήνα) και στην ουσία κατεβάζεις από εκεί και όχι μέσω κάποιου client. Θεωρητικά αυτό είναι πιο ασφαλές, αφού δεν κάνεις κάποιον διαμοιρασμό, αλλά απλά κατεβάζεις ένα αρχείο μέσω κάποιου server

Εδώ και αρκετά χρόνια που χρησιμοποιώ κάποιο από τα παραπάνω, έχει ξηλώσει τον torrent client που είχα και πλέον κατεβάζω από εκεί μέσω Free Download Manager, αν και γενικότερα λίγες φορές έχω κατεβάσει με torrent. Πάντα προτιμούσα τα direct links.

Έπειτα είμαι κατά 99,99% σίγουρος ότι οι αρχές ξέρουν ή μπορούν πανεύκολα να μάθουν ποιοι κατεβάζουμε και τι, απλά δεν τους ενδιαφέρει και τόσο.

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τείνω να διαφωνώ καθότι τυγχάνει να έχω δει παλαιότερα σχετικές αγωγές.
    Εγώ μιλάω για τον απλό χρήστη που θα κατεβάσει απλώς μια ταινία για να την δει. Εσύ μήπως αναφέρεσαι σε αυτούς που στήνουν ολόκληρες σελίδες και σέρβερ και κάνουν διακίνηση του παράνομου περιεχομένου; Εγώ μόνο αυτούς έχω ακούσει ότι κυνηγάνε.
    My adslgr.com account password is the last 7 digits of π. No hackers so far.
    Hello, I'm Death. You may be familiar with my Blue Screen.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Εγώ μιλάω για τον απλό χρήστη που θα κατεβάσει απλώς μια ταινία για να την δει. Εσύ μήπως αναφέρεσαι σε αυτούς που στήνουν ολόκληρες σελίδες και σέρβερ και κάνουν διακίνηση του παράνομου περιεχομένου; Εγώ μόνο αυτούς έχω ακούσει ότι κυνηγάνε.
    Όχι.
    Εννοείται ότι αυτοί που κάνουν διακίνηση ή/και στήνουν sites/blogs/trackers με υλικό
    είναι στόχοι προτεραιότητος και θα τους κάψουν στην πυρά πρώτους,
    φτάνει να μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα σχετικά, οπότε αυτούς κυνηγάνε πρώτους.
    Και έχει και καλύτερο λόγο impact vs effort οπότε είναι αναμενόμενο.
    Αλλά ναι, τότε είχα δει αγωγές και για απλούς χρήστες:
    "Ο χρήστης x με ip z διακίνησε το υλικό τάδε την τάδε ημερομηνία/ώρα".
    Με τα πραγματικά στοιχεία του χρήστη που τα είχαν πάρει απ'τον isp.
    Μάλλον στήνουν ένα honeypot και μετά σημειώνουν τις ip που παίρνουν μέρος στο swarm,
    αλλά αυτό μόνο δική μου υπόθεση είναι, δεν ξέρω πως/τι ακριβώς έκαναν.
    Τα περισσότερα στοιχεία πρέπει να ερχόντουσαν έτοιμα απο έξω.
    Προ αιώνων είχα την υποστήριξη σε ένα γραφείο που εκπροσωπούσαν εταιρείες και κάναν και τις σχετικές αγωγές για πνευματικά δικαιώματα.
    Όταν είχαν τέτοια θέματα με ρωτούσαν να τους εξηγήσω το τεχνικό mumbo-jumbo με ανθρώπινους όρους,
    οπότε έβλεπα σχετικές περιπτώσεις.
    Συνήθως ήταν μεγαλύτερα θέματα (για παράνομη χρήση λογισμικού μεγάλης αξίας),
    και οι καταγγελίες του x χρήστη για μουσική/ταινίες πρέπει να ήταν η εξαίρεση.

Αυτό που λέω είναι ότι δύνανται να κυνηγήσουν και τον απλό χρήστη, άλλο αν δεν είναι ο κανόνας αλλά μάλλον η εξαίρεση.
    Disclaimer:

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    RB5009UGSIN ONT: G-010G-R
    Το κατέβασμα παράνομων αρχείων προφανώς και είναι παράνομο και για τις δύο πλευρές (και γι αυτόν που προσφέρει το αρχείο και γι αυτόν που το κατεβάζει).
    Από την άλλη... το κατέβασμα από τον χρήστη ενός αρχείου είναι δύσκολο να τον ενοχοποιήσει.
    πχ εγώ μπορεί να κατεβάσω από κάποιον την τελευταία έκδοση του debian.iso το οποίο στην πραγματικότητα να είναι μια έκδοση του office σπασμένη ή μια ταινία με αλλαγή ονόματος και επέκτασης.
    Προφανώς και δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον χρήστη.
    Και προφανώς δεν μπορείς να του πεις να πρόσεχε από που το κατέβαζε.
    Οπότε όλη την ευθύνη την έχει ο διακινητής.
    Ναι μπορείς να κλήσεις/περιορίσεις τον client ώστε να μην στέλνει καθόλου up στα αρχεία που κατεβάζεις, με τον αντίστοιχο αντάλλαγμα/επίπτωση στην ταχύτητα κατεβάσματος.

Προφανώς και ο πάροχος μπορεί να εφαρμόσει διάφορες τεχνικές ώστε να σε μπλοκάρει.
    Εμείς όπως και πολλοί άλλοι εφαρμόσαμε την πλέον ανώδυνη/ανέξοδη μέσω του μπλοκαρίσματος dns.
    Ναι με vpn μπορείς να το παρακάμψεις στις χώρες που το εφάρμοσαν.

Προσωπικά θεωρώ ότι η πειρατεία είναι ένας τρόπος διάδοσης των προϊόντων.
    Ποιος θα αγόραζε win στην τιμή που τα προσφέρουν αν δεν μπορούσε να τα βρει παράνομα.
    Πόσο μάλιστα το office, photoshop, acrobat reader κλπ.
    Δεν θα ασχοληθεί η m$ αν έχεις παράνομα τα win, αλλά θα ασχοληθεί με το εάν τα έχει παράνομα η Χ-εταιρεία.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ταινίες.
    Δεν θα ασχοληθεί η WB αν δεις το batman σπίτι σου.
    Θα ασχοληθεί όμως αν το village ή το mega την προβάλει παράνομα.
    | "Anyone can build a fast CPU.
    | The trick is to build a fast system."
    |____________Seymour Cray...

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FsOnt/F8648/zte5G
    Ο νομος δεν διαχωριζει χρηστες απο εμπορους. Αυτα μονο στα ναρκωτικα.
    Ολοι παρανομοι ειναι οσο μιλαμε για copyrighted υλικο.
    Η εφαρμογη του νομου ειναι αλλο θεμα.
    Ειναι σαν το οριο ταχυτητας. Κανεις δεν ασχολειται εκτος κιαν τυχει το κακο.

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    RB5009UGSIN ONT: G-010G-R
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο νομος δεν διαχωριζει χρηστες απο εμπορους. Αυτα μονο στα ναρκωτικα.
    Ολοι παρανομοι ειναι οσο μιλαμε για copyrighted υλικο.
    Η εφαρμογη του νομου ειναι αλλο θεμα.
    Ειναι σαν το οριο ταχυτητας. Κανεις δεν ασχολειται εκτος κιαν τυχει το κακο.
    To διευκρινίζω στην πρώτη γραμμή του προηγούμενου ποστ μου.
    | "Anyone can build a fast CPU.
    | The trick is to build a fast system."
    |____________Seymour Cray...

Downloads
    50
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    20370/935
    ISP
    Conn-X 24Mbit
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    level-one FBR-1416A
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο νομος δεν διαχωριζει χρηστες απο εμπορους. Αυτα μονο στα ναρκωτικα. Ολοι παρανομοι ειναι οσο μιλαμε για copyrighted υλικο.
    Βεβαίως και ξεχωρίζει στο βαθμό ζημίας που υφίσταται ο δικαιούχος των πνευματικών δικαιωμάτων. Περιπτώσεις κατεβάσματος για προσωπική χρήση θεωρούνται πλημμελήματα και δεν γίνεται άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και κατά συνέπεια από μια IP address δεν μπορεί να εντοπιστεί προσωπικά ο υπαίτιος. Περιπτώσεις κατ' εξακολούθηση μπορούν να θεωρηθούν κακουργήματα όταν η υποτιθέμενη ζημιά υπερβεί κάποιο όριο οπότε γίνεται άρση απορρήτου και διώκεται ο υπεύθυνος.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FsOnt/F8648/zte5G
    Μπαινουμε και παλι σε θεματα ερμηνειας. Ποιος θα κρινει αν ειναι πλημμελημα? Προφανως καποιος που θα ασχοληθει.
    Απυροβλητο και ασφαλες δεν υπαρχει. Μπορει να σου τυχει. Τυπικα μπορει να συμβαινει σπανια, ομως οποιος ασχολειται με το σπορ, οφειλει να γνωριζει οτι μπορει και να τυχει.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    55.000/5.500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    AVM FRITZ!Box 7530
    SNR / Attn
    25(dB) / 9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Πάμε πολύ πιο αργά από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο στο θέμα του ελέγχου και των πιθανών προστίμων, τι είχε ξεκινήσει και γινόταν πιο παλιά στο εξωτερικό αναφέρονται στο Link,
    https://www.lifo.gr/culture/cinema/t...ng-stin-ellada

Επίσης άλλο ένα ενδιαφέρον άρθρο που επιβεβαιώνει την αργή δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα,
    μεταξύ άλλων αναφέρεται το εξής:
    Επικοινωνώντας με το τμήμα της Δίωξης, μας παρέπεμψαν στα επίσημα στατιστικά στοιχεία τα οποία αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας, όπου και είδαμε πως το πρώτο εξάμηνο του 2018, σε ολόκληρη την επικράτεια, εντοπίστηκαν μόλις 73 αδικήματα για τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, με αντίστοιχες εξιχνιάσεις, επιβεβαιώνοντας και τα λεγόμενα του κ. Παραμυθιώτη περί ελάχιστων συλλήψεων. Ειδικότερα, μόνο στην Αττική, οι υποθέσεις αυτές το ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξαν μόλις 9, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, πάλι στην Αττική, τελέστηκαν 11 αντίστοιχα αδικήματα, με τα 9 να εξιχνιάζονται. Δυστυχώς, το τμήμα της Δίωξης δεν ήταν σε θέση να μας προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τη φύση των αδικημάτων αυτών, καθώς και την δικαστική τους έκβαση.
    https://www.oneman.gr/longreads/to-t...-ton-torrents/
    Imagination is more important than knowledge.
    Knowledge is limited

IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD

Albert Einstein

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote

Σελ. 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία