Το Netflix φέρνει τελικά την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ.
Οι χρήστες που μοιράζονται τους κωδικούς τους μπορούν να περιμένουν να λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Netflix που θα τους καλεί να ξεκαθαρίσουν αυτή την πρακτική και θα τους διευκρινίζει ότι δικαιούνται να μοιράζονται έναν λογαριασμό μόνο με μέλη του ίδιου φυσικού νοικοκυριού. Η εταιρεία είναι απολύτως σαφής ότι θεωρεί ότι υπάρχουν μόνο δύο νόμιμοι δρόμοι προς τα εμπρός: η εξαγωγή ενός προφίλ χρήστη σε έναν νέο, ανεξάρτητο, επί πληρωμή λογαριασμό ή η καταβολή 8 δολαρίων το μήνα για την προσθήκη ενός "επιπλέον μέλους" στο λογαριασμό - δηλαδή ουσιαστικά η μισή τιμή ενός πλήρους, κανονικού λογαριασμού.
Τα επιπλέον μέλη μπορούν να συνεχίσουν να βλέπουν ενώ διαμένουν εκτός του κύριου νοικοκυριού, όπως ακριβώς συνέβαινε και παλαιότερα. Περιορίζονται στη ροή σε μία συσκευή κάθε φορά και μπορούν ομοίως να χρησιμοποιούν μόνο μία συσκευή για την αποθήκευση κατεβασμένων μέσων. Αυτή η επιλογή είναι επίσης διαθέσιμη μόνο για πλήρως πληρωμένα πακέτα και δεν υποστηρίζεται σε πακέτα που επιδοτούνται με διαφημίσεις. Ούτε το πακέτο Basic των 10 δολαρίων θα λειτουργήσει, κάτι που είναι λογικό, καθώς περιορίζεται σε μία μόνο ροή.
Το Netflix επιμένει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δει μεγάλη έξοδο χρηστών που έχουν εξοργιστεί με τις αλλαγές - και αντιθέτως, έχει αναφέρει αύξηση των συνδρομητών σε ορισμένες αγορές όπου η καταστολή έχει ήδη ξεκινήσει. Τούτου λεχθέντος, θα είμαστε εξαιρετικά περίεργοι να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι τηλεθεατές των ΗΠΑ σε αυτή την κίνηση τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.
by Deepl
Πηγή : Android Police
Εμφάνιση 1-15 από 59
-
24-05-23, 11:45 Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
24-05-23, 11:57 Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών #2
Σαν πολλά δεν είναι τα 8 δολλάρια;
Στην Ολλανδία θα κάνουν κάτι παρόμοιο με χρέωση 4 Ευρώ. Προσωπικά σκέφτομαι να ακυρώσω τη συνδρομή, όχι για το ποσό αλλά περισσότερο ως αντίδραση. Ευκαιρία και για περισσότερο διάβασμα.
-
24-05-23, 12:03 Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών #3
Turkish Gift Cards is the way....
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
24-05-23, 12:03 Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών #4
Ουσιαστικά αύξηση τιμής για netflix, δεν ξέρω αν είναι καλή κίνηση με disney+ και το max να έρχεται...
-
24-05-23, 12:08 Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών #5
Με την οικονομία της ελλάδας θα έπρεπε να έχουμε την ίδια συνδρομή με αυτή της τουρκίας.
Μάλλον έχει πιστέψει λάθος αφήγημα για την οικονομία μας το netflix.
-
24-05-23, 13:26 Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #6
Πως ακριβώς υποτίθεται ότι δουλεύει όλο αυτό; Πως ακριβώς μπορούν να ελέγξουν και να επιβάλουν στην Ελλάδα με dynamic IP το ποιος βλέπει τι και που; Επιπλέον δεν υποτίθεται ότι μπορώ σαν συνδρομητής να βλέπω όσο θέλω, όπου θέλω αν πχ είμαι το βράδυ στο σπίτι και το απόγευμα στο γραφείο, αν ταξιδεύω συχνά για επαγγελματικούς λόγους. Αν εγώ είμαι πχ δουλειά και γουστάρω να κάνω ένα διάλειμμά και η σύζυγος σπίτι και γουστάρει να δει αυτή κάτι; Αν μένουμε πχ στο ίδιο κτίριο αλλά σε διαφορετικους ορόφους (πχ πολυκατοικία) και έχουμε ίσως διαφορετικό πάροχο; Μην αναφέρω εδώ περιπτώσεις που έχουν διπλές γραμμές από άλλους παρόχους. Τι θα γίνει με όσους έχουν παιδιά φοιτητές σε άλλη πόλη ή ακόμη και περιπτώσεις που ξέρω όπου τα ΣΚ φεύγουν από το κέντρο μίας πόλης και διαμένουν σε εξοχικό πλησίον σχετικά αλλά εκτός αυτής;
-
24-05-23, 13:35 Re: Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #7
-
24-05-23, 13:50 Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #8
IP στην Ελλάδα έχουμε dynamic, άρα πως μπορεί να το ελέγξει και να το περιορίσει αυτό; Χώρια το δικαίωμα χρήσης σε διαφορετική τοποθεσία που υποτίθεται ότι έχω (πρωί σπίτι/απόγευμα δουλειά ως νυχτοφύλακας πχ).
Για τα υπόλοιπα που σχετίζονται με τις συσκευές δεν μπορεί να μου επιβάλλει κανένα περιορισμό σαν χρήστη καθώς μπορεί να έχω δεκάδες συσκευές στο ίδιο σπίτι και να τις αλλάζω και συχνά λόγω του όταν τις βαριέμαι. Επιπλέον για 4 χρήστες (τόσοι δεν είναι; αν θυμάμαι καλά) μιλάμε το λιγότερο για πιθανά 4 κινητά, 4 ταμπλέτες, 4 υπολογιστές, 4 τηλεοράσεις και πάει λέγοντας. Τι να μου περιορίσει πέραν της ταυτόχρονης λειτουργίας και θέασης μέσω όλων αυτών;
Η λογική θα έλεγα θα ήταν να περιορίσει τους ταυτόχρονους χρήστες με προσαρμογή του κόστους προφανώς γιατί δεν στέκει να με περιορίσει μετά από τόσα χρόνια με το ίδιο ποσό. Να δίνει έτσι την δυνατότητα επιλογής μικρότερων και ατομικών πακέτων καθώς εγώ πχ πληρώνω για 4 χρήστες ενώ θα μου έφταναν και 2. Αν μου έδινε αυτή την επιλογή των μισών χρηστών, με την ανάλογη τιμιλογιακή επιβάρρυνση προφανώς, εγώ θα την επέλεγα και δεν θα είχα ανάγκη να μοιράσω το οτιδήποτε με τον οποιονδήποτε - αν υποθέσουμε ότι κάνω κάτι τέτοιο - δίνοντας μάλιστα τον κωδικό μου σε κάποιον άσχετο και περιμένοντας κάθε τόσο να μου πληρώνει (αν πληρώνει) το ανάλογο ποσό.
Αλλά προφανώς δεν τους συμφέρει κάτι τέτοιο...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ambu : 24-05-23 στις 13:57.
-
24-05-23, 14:07 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #9
Με το mac-adress και το Device-ID.
Αν βλέπει πχ οτι η Χ τηλεόραση του ενός profile συνδέεται συνέχεια σε Νοva κι η Y τηλεόραση του άλλου profile συνδέεται συνέχεια σε Vodafone, ε κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια. Ειδικά αν βλέπουν ταυτόχρονη σύνδεση και θέαση σε διαφορετικές IP ή και παρόχους, χωρίς καμμία ταύτιση στο ιστορικό/log των IPs που έχουν συνδεθεί για Χ μήνες αυτές οι 2 συσκευές.
-
24-05-23, 14:26 Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #10
Τι εννοείς profile, αυτά που φτιάχνουμε στην "αρχική οθόνη"; Αν υποθέσουμε ότι αυτός θα είναι ο έλεγχος... πόσο δύσκολο είναι να κάνουμε πχ αλλαγή profile ανά Χ διάστημα (πχ κάθε μήνα) μεταξύ μας για να το ξεγελάσουμε; Ή να φτιάχνουμε νέα; Ή να μπαίνω εγώ κάθε μέρα από όλα τα profile για λίγο ή να αφήνω το 1 κάθε εβδομάδα πχ να παίζει όλη νύχτα στην δική μου συσκευή για "ξεκάρφωμα"; Επιπλέον, αυτό δεν αντιβαίνει στο δικαίωμα χρήσης μου από διαφορετική συσκευή (smart τηλεόραση) σε διαφορετικό χώρο (γραφείο μου); Καλά δεν μιλάμε να είναι εντελώς άλλη γεωγραφική περιοχή που και εκεί με ταξίδι ή στο εξοχικό μου θα μπορούσα να επικαλλεστώ το ως άνω δικαίωμα μου.
Να υποθέσω ότι δεν έχουμε κάτι πχ ημερομηνία κλπ για εφαρμογή της στην Ελλάδα/Ευρώπη;
-
24-05-23, 14:32 Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #11
Έχει πάρει πόδι εδώ και καιρό το TrashFlix, οπότε....ας μην το γράψω
-
24-05-23, 14:34 Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #12
-
24-05-23, 14:38 Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #13
Ίσως εντοπίζουν μόνο κραυγαλέες περιπτώσεις όπως το να συνδέεται μια συσκευή από την αθήνα και μια άλλη από την κρήτη σε μόνιμη βάση (όχι ταξίδι).
-
24-05-23, 14:44 Re: Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #14
-
24-05-23, 15:08 Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ η καταστολή κοινής χρήσης κωδικών Netflix #15There's no substitute for experience
CorollaClub
Bookmarks