Αρχές Μαιου εληξε το συμβολαιο μου στην Vodafone και πηγα στη Nova με το ιδιο σχεδόν προγραμμα 2play ADSL .Mεχρι προχθές έπιανα εως και 10Mbps και ξαφνικα έπεσε κάτω απο 1mbps και τελικα σταθεροποιηθηκε στα 7Μbps.Aπο την Νova μου είπαν οτι διαπίστωσαν οξυδωση χαλκου και δεν μπορουν να κανουν κάτι και με ξεπέταξαν.
Επειδή δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γυρω απο αυτά,δεν ειναι πολύ περίεργο που 20 μέρες σε νέα εταιρεία ξαφνικά υπάρχει τέτοιο πρόβλημα;
Αν αλλάξω εταιρεία θα έχω το ίδιο πρόβλημα;
Mπορώ να τους πιέσω για κάτι; Mπορούν να ξεκλειδώσουν έστω την ταχύτητα μπας και κερδίσω κανα Mbps; H περιοχη δεν εχει δυνατότητα για μεγαλύτερη ταχυτητα
Ευχαριστώ προκαταβολικα
Εμφάνιση 1-10 από 10
-
25-05-23, 10:44 Ξαφνικό πρόβλημα σε 24άρα-Με κοροιδεύουν ή λένε αλήθεια; #1
-
25-05-23, 12:02 Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα σε 24άρα-Με κοροιδεύουν ή λένε αλήθεια; #2
Υποθέτωντας ότι αναφέρεσαι στην ταχύτητα συγχρονισμού της xdsl,
αυτά είναι προβλήματα που τυπικά παραπέμπουν σε προβλήματα χαλκού/δικτύου ή/και απόστασης.
Θα μπορούσαν να δοκιμάσουν άλλο ζεύγος (*αν* υπάρχει διαθέσιμο...).
Αν δεν υπάρχει, είναι αυτό που είναι...
Όχι, συμβαίνουν αυτά.
Ειδικά αν είσαι επαρχία σε εναέριο ή/και παλιό δίκτυο, ανα πάσα στιγμή μπορεί να μην δουλεύει τίποτα.
Υποθέτωντας ότι θα συνδέεσαι με adsl με το ίδιο καλώδιο, ναι.
Τώρα, αν πήγαινες στην cosmote (που έχει και το δίκτυο),
και ήθελαν να σε εξυπηρετήσουν και να το ψάξουν,
και σε σύνδεαν σε ένα άλλο (καλύτερο...?) ζεύγος (*αν* υπάρχει...?),
ίσως ήταν καλύτερα.
Ή αν υπάρχει διαθέσιμη vdsl και έχεις καμπίνα σε λογική απόσταση?
Όχι, xdsl έχεις, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πόση ταχύτητα θα πιάσεις.
Θα πιάσεις *μέχρι* x mbps αναλόγως απόστασης/καλωδίωσης.
Αν τους ζορίσεις, μπορεί να σου πούν "ανέφικτο", και πάνε στο καλό.
Αν είσαι μακριά, ή/και υπάρχει πρόβλημα στο ακραίο δίκτυο στην περιοχή σου θα πιάσεις όσο πιάσεις,
και ο isp δεν θα κάτσει να ξοδέψει $$$ για να ξαναστήσει το δίκτυο ώστε να έχεις καλύτερες ταχύτητες.
Αυτό που συνιστάται να κάνεις, είναι να κάνεις έναν έλεγχο στην δική σου καλωδίωση,
και να βεβαιωθείς ότι είναι ok απ'την πλευρά σου (σε οριακές γραμμές ότι κερδίζεις καλό είναι).
Αν έχεις περεταίρω προβλήματα το δίνεις βλάβη, και αν μπορούν να κάνουν κάτι θα το κάνουν.
Εναλλακτικά -> starlink ή 4/5G ή wisp.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
18-09-23, 11:17 Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα σε 24άρα-Με κοροιδεύουν ή λένε αλήθεια; #3
-
21-09-23, 12:13 Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα σε 24άρα-Με κοροιδεύουν ή λένε αλήθεια; #4
Ελπίζω πως δεν το σκέφτεσαι κιόλας... Βουρ στον πατσά..
Από το 2014 VDSL περιμένω...
2022/Q2: Για το Q1 είμαι σίγουρος.. για το 2023, από την άλλη, καθόλου..1216-424 1216 ΙΛΙΟΝ 424 FTTH-GPON 2023/Q1
2023/Q3 update: Ολίσθηση πλάνου για 2024/Q1...
2023/Q4 update: Q1/2024 είπαν, αλλά ακόμη ούτε σκαλιστήρι δεν έχω δει, πόσο μάλλον bobcat...
-
21-09-23, 18:49 Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα σε 24άρα-Με κοροιδεύουν ή λένε αλήθεια; #5
συνδεθηκα ηδη..αλλα πιανω κατι αναμεσα σε 40-50 mbps που δεν το λες και εντυπωσιακο αν εχεις 100αρα
-
21-09-23, 19:31 Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα σε 24άρα-Με κοροιδεύουν ή λένε αλήθεια; #6
Διευκρίνιση. Πώς τη διαπιστώνεις την ταχύτητα; Με WiFi στα 2.4GHz?
-
21-09-23, 22:11 Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα σε 24άρα-Με κοροιδεύουν ή λένε αλήθεια; #7
wifi,ετρεξα το speedtest..τωρα ειμαι στα 36.71,ανεβοκατεβαινει δεν εχω ιδεα τι γινεται επιασε και 62 νωριτερα..σορρυ δεν ξερω τι ειναι το 2.4GHz δεν πειραξα τιποτα
-
21-09-23, 22:35 Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα σε 24άρα-Με κοροιδεύουν ή λένε αλήθεια; #8
Δεν κανουμε speedtest με wifi
-
21-09-23, 23:51 Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα σε 24άρα-Με κοροιδεύουν ή λένε αλήθεια; #9
και πως να μετρησω ταχυτητα;
-
22-09-23, 00:01 Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα σε 24άρα-Με κοροιδεύουν ή λένε αλήθεια; #10
Με καλωδιο lan.
αλλα αν τελικα ειναι ftth, τι να μετρησεις, ειναι οσο αγορασες
Bookmarks