Εμφάνιση 1-14 από 14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    pfSense
    Καλησπερα, ειμαι hobbiστας system/network architect, ενδιαφερομαι για τη συνδεση μεταξυ δυο γραφειων μου σε διαφορετικες τοποθεσιες, με ταχυτητες υψηλοτερες απο τις διαθεσιμες DSL/Fiber.

Το γραφειο Α εχει 24αρι ADSL καθως ειναι το μονο διαθεσιμο, το Β εχει 100αρι VDSL ως προσωρινη λυση.

Το πλανο προς το παρον ειναι η τοποθετηση ενος κεντρικου server στο ενα ή σε καθε ενα γραφειο και ο διαμοιρασμος (μεγαλων) αρχειων μεταξυ των δυο γραφειων οσο το δυνατον σε πραγματικο χρονο.

Γενικα το προβλημα ειναι η ταχυτητα upload και των δυο τοποθεσιων, ακομη και με cloud λυση αντι του φυσικου server, δεν θα ηταν δυνατον να δουλεψει αμεσα ο εργαζομενος του γραφειου Α στο αρχειο που μολις ολοκληρωσε τη δουλεια του εργαζομενος στο γραφειο Β.

Συγκεκριμενα ψαχνω κατι της ταξης του 100/100 και εννοειται οσο το δυνατον μεγαλυτερο uptime (π.χ. αν υπαρχουν backup λυσεις διαθεσιμες μαζι με τα προγραμματα).

Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι ακριβως προσφερει η Cosmote με τα προϊοντα που αναφερονται στον τιτλο και ποιο θα μπορουσε να ταιριαξει στην περιπτωση μου? Θελω να εχω μια ιδεα πριν επικοινωνησω μαζι τους.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FsOnt/F8648/zte5G
    Τι budget σκεφτεσαι και σε ποιες περιοχες ειναι τα δυο γραφεια?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    Path Level
    Interleaved
    Πιθανότατα κάτι σε mobile data ψάχνεις αν δεν υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των κτιρίων. Η μισθωμένη γραμμή είναι αρκετά ακριβή αλλά θα σου κάνει τη δουλειά σίγουρα

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    pfSense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι budget σκεφτεσαι και σε ποιες περιοχες ειναι τα δυο γραφεια?
    Τα γραφεία ειναι ~100 χιλιομετρα μακρια οποτε δεν υπάρχει εναλλακτική. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο budget, προς το παρόν θέλω να δω τι λύσεις υπαρχουν και σε τι τιμες.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από paanos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πιθανότατα κάτι σε mobile data ψάχνεις αν δεν υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των κτιρίων. Η μισθωμένη γραμμή είναι αρκετά ακριβή αλλά θα σου κάνει τη δουλειά σίγουρα
    Δυο μισθωμενες γραμμές φαντάζομαι ξεφεύγουν σε τιμή. Δεν ξερω αν υπάρχει δυνατότητα γρηγοροτερης διασύνδεσης μεταξύ των γραφείων μέσω του παροχου, άσχετα της ταχύτητας προς το υπολοιπο internet.

Το mobile data ειναι δοκιμασμένο σε τέτοιες λύσεις? Υπαρχουν τίποτα κρυμμένα bandwidth caps ή πολιτικές ορθής χρήσης?

Περιοχή
    Εκάλη
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΚΑΛΗ
    Router
    ZTE H1600
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sotiris.bos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα, ειμαι hobbiστας system/network architect, ενδιαφερομαι για τη συνδεση μεταξυ δυο γραφειων μου σε διαφορετικες τοποθεσιες, με ταχυτητες υψηλοτερες απο τις διαθεσιμες DSL/Fiber.

Γενικα το προβλημα ειναι η ταχυτητα upload και των δυο τοποθεσιων, ακομη και με cloud λυση αντι του φυσικου server, δεν θα ηταν δυνατον να δουλεψει αμεσα ο εργαζομενος του γραφειου Α στο αρχειο που μολις ολοκληρωσε τη δουλεια του εργαζομενος στο γραφειο Β.
    Το Microsoft Teams γιατί δεν σου κάνει;

Εγώ έχω 5 Εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα και έχουμε τη δυνατότητα, ακόμα κι απ' το σπίτι μου, να δουλεύουμε μαζί, ακόμα και live πάνω σε ένα έγγραφο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    pfSense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Catchphrase Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το Microsoft Teams γιατί δεν σου κάνει;

Εγώ έχω 5 Εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα και έχουμε τη δυνατότητα, ακόμα κι απ' το σπίτι μου, να δουλεύουμε μαζί, ακόμα και live πάνω σε ένα έγγραφο.
    Γιατι δεν δουλευουμε μονο Office δυστυχως.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    pfSense
    Εμενα παντως σε οικογενειακο Gigamax 5G με εχουν limited στα 20mbit/s Upload, ενω το Download ειναι >=300mbit/s

Περιοχή
    Κέρκυρα/Ξάνθη
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109998/10998
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Forthnet - ΞΑΝΘΗ
    Router
    ZyXEL VMG8623-T50B
    SNR / Attn
    10.7(dB) / 3.7(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Δεν σε εχουν limited, απλως δεν πιανει παραπανω.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    OTE
    Router
    OPNsense
    Τι είδους αρχεία έχεις; Είναι αρχεία office;
    Γιατί δεν ανεβάζεις όλα τα αρχεία σε ένα cloud και να τα κατεβάζουν από εκεί; Επίσης αν είναι αρχεία office, υπάρχουν και online editors και μπορούν οι χρήστες να τα επεξεργάζονται στο cloud χωρις να τα κατεβάσουν καν.

Η άλλη λύση είναι remote desktop στο γραφείο με τη καλύτερη σύνδεση.
    Στήνεις ένα RDP server στο γραφείο Β που υπάρχουν τα αρχεία και οι χρήστες από το γραφείο Α συνδέονται με VPN και remote desktop και δουλεύουν τα αρχεία εκεί. Δεν μεταφέρεις τα αρχεία, μόνο την εικόνα τους μέσω του RDP. H 24άρα σου αρκεί και θα δώσεις χρήματα μόνο για το μηχάνημα του remote desktop ανάλογα με τους χρήστες που θα δουλεύουν ταυτόχρονα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    pfSense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από geoavlonitis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν σε εχουν limited, απλως δεν πιανει παραπανω.
    Πως γινεται να πιανει 300 down και 20 up με την κεραια απεναντι? Και εμενα μου φανηκε πολυ περιεργο για αυτο θεωρησα οτι με εχουν limited.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fadasma Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι είδους αρχεία έχεις; Είναι αρχεία office;
    Γιατί δεν ανεβάζεις όλα τα αρχεία σε ένα cloud και να τα κατεβάζουν από εκεί; Επίσης αν είναι αρχεία office, υπάρχουν και online editors και μπορούν οι χρήστες να τα επεξεργάζονται στο cloud χωρις να τα κατεβάσουν καν.

Η άλλη λύση είναι remote desktop στο γραφείο με τη καλύτερη σύνδεση.
    Στήνεις ένα RDP server στο γραφείο Β που υπάρχουν τα αρχεία και οι χρήστες από το γραφείο Α συνδέονται με VPN και remote desktop και δουλεύουν τα αρχεία εκεί. Δεν μεταφέρεις τα αρχεία, μόνο την εικόνα τους μέσω του RDP. H 24άρα σου αρκεί και θα δώσεις χρήματα μόνο για το μηχάνημα του remote desktop ανάλογα με τους χρήστες που θα δουλεύουν ταυτόχρονα.
    Ειπαμε δεν ειναι αρχεια office, ειναι CAD και 3D 300MB - 2GB. Και τι γινεται με το RDP οταν πεσει το internet στο γραφειο Α οπως συμβαινει καθε 3 και λιγο επειδη σε εκεινη την περιοχη ολοι στην Cosmote ειναι βυσματα? (για αυτο θελω 2 servers). Οταν ηρθαν να μου συνδεσουν το DSL συνεδεσαν ο,τι να ναι σε ο,τι να ναι πορτα και δεν ειχα internet 3 μερες... Κουμπωσα ενα αναλογικο τηλεφωνο πανω και ακουγα εναν επαναλαμβανομενο τονο.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    OTE
    Router
    OPNsense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sotiris.bos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και τι γινεται με το RDP οταν πεσει το internet στο γραφειο Α
    Θα ζητήσεις να σου δώσουν την υπηρεσία internet backup μέσω 4G.
    Άμα έχεις όρεξη δοκίμασε και το starlink αλλά εγώ με rdp θα έκανα τη δουλειά αν είχα αργή σύνδεση.

Περιοχή
    Ν. Ηράκλειο
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbps/1Gbps
    ISP
    InaLan
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΙΩΝΙΑ
    Router
    AVM Fritz 7590
    2 synology + Synology storage ?

https://c2.synology.com/en-us/storage/hybrid

Χωροι αναλογα με τις ανάγκες και local και στο cloud

δεν το εχω κανει, αλλα δες το ως λυση αν σου κανει. αν εχω καταλαβει καλα τα αρχεια υπαρχουν και στα 2 sites (ή οσα απο αυτα θες) και συγχρονιζουν μεσω cloud που ειναι και το backup σου.

C2 Storage

Back up your Synology NAS data to the cloud with Hyper Backup or sync requested data between C2 Storage and branch offices using Hybrid Share.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    PFSense
    Path Level
    Interleaved
    Αν δεν κάνω λάθος Voda/Cosmote δίνουν υπηρεσία διασύνδεσης 2 σημείων μεταξύ τους. Για το κόστος δεν ξέρω, νομίζω είναι custom αναλόγως τα σημεία και το μέσο που θα σε διασυνδέσουν (οπτική ή μικροκυματικό) αλλά δεν χάνεις κάτι να τους ρωτήσεις.

Περιοχή
    κερατεα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    +booster 50.7down/Up 5.35
    ISP
    COSMOTE Home SpeedBooster
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΔΑΣΚΑΛΕΙΟ
    Router
    HUAWEI DN9245X6-10
    SNR / Attn
    8(dB) / 37,5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TearDrop Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν δεν κάνω λάθος Voda/Cosmote δίνουν υπηρεσία διασύνδεσης 2 σημείων μεταξύ τους. Για το κόστος δεν ξέρω, νομίζω είναι custom αναλόγως τα σημεία και το μέσο που θα σε διασυνδέσουν (οπτική ή μικροκυματικό) αλλά δεν χάνεις κάτι να τους ρωτήσεις.
    πολυ ακριβο ειναι με το μικροκυμματικο ,καπου γυρω στα 300 ή 600 ευρω παγιο μου ειχανε ζητησει απο την wind που ειχα ρωτησει . Για εμενα 4g+ ρουτερ ή αμα θελεις κατι πιο ακριβο 5g router , εξαλλου δινουνε ολες οι εταιρειες απεριοριστα data τωρα το καλοκαιρι , οποτε παιρνεις και τις 3 σημ και δοκιμαζεις.

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία