Καλησπερα, ειμαι hobbiστας system/network architect, ενδιαφερομαι για τη συνδεση μεταξυ δυο γραφειων μου σε διαφορετικες τοποθεσιες, με ταχυτητες υψηλοτερες απο τις διαθεσιμες DSL/Fiber.
Το γραφειο Α εχει 24αρι ADSL καθως ειναι το μονο διαθεσιμο, το Β εχει 100αρι VDSL ως προσωρινη λυση.
Το πλανο προς το παρον ειναι η τοποθετηση ενος κεντρικου server στο ενα ή σε καθε ενα γραφειο και ο διαμοιρασμος (μεγαλων) αρχειων μεταξυ των δυο γραφειων οσο το δυνατον σε πραγματικο χρονο.
Γενικα το προβλημα ειναι η ταχυτητα upload και των δυο τοποθεσιων, ακομη και με cloud λυση αντι του φυσικου server, δεν θα ηταν δυνατον να δουλεψει αμεσα ο εργαζομενος του γραφειου Α στο αρχειο που μολις ολοκληρωσε τη δουλεια του εργαζομενος στο γραφειο Β.
Συγκεκριμενα ψαχνω κατι της ταξης του 100/100 και εννοειται οσο το δυνατον μεγαλυτερο uptime (π.χ. αν υπαρχουν backup λυσεις διαθεσιμες μαζι με τα προγραμματα).
Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι ακριβως προσφερει η Cosmote με τα προϊοντα που αναφερονται στον τιτλο και ποιο θα μπορουσε να ταιριαξει στην περιπτωση μου? Θελω να εχω μια ιδεα πριν επικοινωνησω μαζι τους.
Εμφάνιση 1-14 από 14
-
03-06-23, 11:33 Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #1
-
03-06-23, 12:23 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #2
Τι budget σκεφτεσαι και σε ποιες περιοχες ειναι τα δυο γραφεια?
-
04-06-23, 20:47 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #3
Πιθανότατα κάτι σε mobile data ψάχνεις αν δεν υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των κτιρίων. Η μισθωμένη γραμμή είναι αρκετά ακριβή αλλά θα σου κάνει τη δουλειά σίγουρα
-
08-06-23, 07:33 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #4
Τα γραφεία ειναι ~100 χιλιομετρα μακρια οποτε δεν υπάρχει εναλλακτική. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο budget, προς το παρόν θέλω να δω τι λύσεις υπαρχουν και σε τι τιμες.
Δυο μισθωμενες γραμμές φαντάζομαι ξεφεύγουν σε τιμή. Δεν ξερω αν υπάρχει δυνατότητα γρηγοροτερης διασύνδεσης μεταξύ των γραφείων μέσω του παροχου, άσχετα της ταχύτητας προς το υπολοιπο internet.
Το mobile data ειναι δοκιμασμένο σε τέτοιες λύσεις? Υπαρχουν τίποτα κρυμμένα bandwidth caps ή πολιτικές ορθής χρήσης?
-
08-06-23, 11:46 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #5
-
08-06-23, 12:47 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #6
-
10-06-23, 03:32 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #7
Εμενα παντως σε οικογενειακο Gigamax 5G με εχουν limited στα 20mbit/s Upload, ενω το Download ειναι >=300mbit/s
-
10-06-23, 05:39 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #8
Δεν σε εχουν limited, απλως δεν πιανει παραπανω.
-
10-06-23, 08:35 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #9
Τι είδους αρχεία έχεις; Είναι αρχεία office;
Γιατί δεν ανεβάζεις όλα τα αρχεία σε ένα cloud και να τα κατεβάζουν από εκεί; Επίσης αν είναι αρχεία office, υπάρχουν και online editors και μπορούν οι χρήστες να τα επεξεργάζονται στο cloud χωρις να τα κατεβάσουν καν.
Η άλλη λύση είναι remote desktop στο γραφείο με τη καλύτερη σύνδεση.
Στήνεις ένα RDP server στο γραφείο Β που υπάρχουν τα αρχεία και οι χρήστες από το γραφείο Α συνδέονται με VPN και remote desktop και δουλεύουν τα αρχεία εκεί. Δεν μεταφέρεις τα αρχεία, μόνο την εικόνα τους μέσω του RDP. H 24άρα σου αρκεί και θα δώσεις χρήματα μόνο για το μηχάνημα του remote desktop ανάλογα με τους χρήστες που θα δουλεύουν ταυτόχρονα.
-
16-06-23, 23:00 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #10
Πως γινεται να πιανει 300 down και 20 up με την κεραια απεναντι? Και εμενα μου φανηκε πολυ περιεργο για αυτο θεωρησα οτι με εχουν limited.
Ειπαμε δεν ειναι αρχεια office, ειναι CAD και 3D 300MB - 2GB. Και τι γινεται με το RDP οταν πεσει το internet στο γραφειο Α οπως συμβαινει καθε 3 και λιγο επειδη σε εκεινη την περιοχη ολοι στην Cosmote ειναι βυσματα? (για αυτο θελω 2 servers). Οταν ηρθαν να μου συνδεσουν το DSL συνεδεσαν ο,τι να ναι σε ο,τι να ναι πορτα και δεν ειχα internet 3 μερες... Κουμπωσα ενα αναλογικο τηλεφωνο πανω και ακουγα εναν επαναλαμβανομενο τονο.
-
16-06-23, 23:12 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #11
-
17-06-23, 13:34 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #12
2 synology + Synology storage ?
https://c2.synology.com/en-us/storage/hybrid
Χωροι αναλογα με τις ανάγκες και local και στο cloud
δεν το εχω κανει, αλλα δες το ως λυση αν σου κανει. αν εχω καταλαβει καλα τα αρχεια υπαρχουν και στα 2 sites (ή οσα απο αυτα θες) και συγχρονιζουν μεσω cloud που ειναι και το backup σου.
C2 Storage
Back up your Synology NAS data to the cloud with Hyper Backup or sync requested data between C2 Storage and branch offices using Hybrid Share.
-
24-06-23, 17:57 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #13
Αν δεν κάνω λάθος Voda/Cosmote δίνουν υπηρεσία διασύνδεσης 2 σημείων μεταξύ τους. Για το κόστος δεν ξέρω, νομίζω είναι custom αναλόγως τα σημεία και το μέσο που θα σε διασυνδέσουν (οπτική ή μικροκυματικό) αλλά δεν χάνεις κάτι να τους ρωτήσεις.
-
28-06-23, 00:05 Απάντηση: Συνδεση δυο γραφειων της ιδιας επιχειρησης με γρηγορο upload, IPVPN? DIA? Ethernet? #14
πολυ ακριβο ειναι με το μικροκυμματικο ,καπου γυρω στα 300 ή 600 ευρω παγιο μου ειχανε ζητησει απο την wind που ειχα ρωτησει . Για εμενα 4g+ ρουτερ ή αμα θελεις κατι πιο ακριβο 5g router , εξαλλου δινουνε ολες οι εταιρειες απεριοριστα data τωρα το καλοκαιρι , οποτε παιρνεις και τις 3 σημ και δοκιμαζεις.
Bookmarks