Καλημέρα,
Έχω ένα παλιό android κινητό και όλες τις φωτό που έχω τραβήξει τις αποθηκεύει σε sd κάρτα.
Θέλω να μεταφέρω όλες αυτές τις φωτό , αλλά να διατηρήσουν την πρωτότυπη ημερομηνία δημιουργίας τους, σε νέα sd κάρτα(μεγαλύτερη) την οποία θα τοποθετησω σε νέο android κινητό.
Υπάρχει κάποιος τρόπος? (Χωρίς upload σε cloud)
Ευχαριστώ
Εμφάνιση 1-10 από 10
-
04-06-23, 12:11 Αντιγραφή φωτό σε νέα sd κάρτα σε νέο android #1
-
04-06-23, 12:20 Απάντηση: Αντιγραφή φωτό σε νέα sd κάρτα σε νέο android #2
Τυπικά, όταν κάνεις copy, δημιουργούνται νέα αρχεία στο target dir = νέο timestamp (την ώρα του copy).
Αν κάνεις move, νομίζω κρατάει το αρχικό timestamp.
Εναλλακτικά, το κάνεις με robocopy/teracopy,
ή χρησιμοποιείς έναν file manager που υποστηρίζει τέτοια επιλογή
(το dopus πχ το υποστηρίζει, θα το υποστηρίζουν κι' άλλοι που δεν ξέρω).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος K1m0n : 04-06-23 στις 12:22. Αιτία: fixed typo
Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
04-06-23, 12:41 Απάντηση: Αντιγραφή φωτό σε νέα sd κάρτα σε νέο android #3
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1000/400
- ISP
- Elisa
- Router
- pfsense
Η ημερομηνίας δημιουργίας ή αλλαγής του αρχείου δεν είναι το μοναδικό στοιχείο ημερομηνίας σε ένα αρχείο φωτογραφίας. Στα EXIF metadata θα πρέπει να υπάρχει το "Date taken". Οι image viewers (θα πρέπει να) δείχνουν αυτήν την ημερομηνία και επίσης να φροντίζουν για την αντίστοιχη τακτοποίηση.
Κάνε μια δοκιμή να αντιγράψεις μια-δυο φωτογραφίες και να δεις τι/πώς μεταφέρεται. Αν με την απλή αντιγραφή (copy) δε γίνεται αυτό που θες, τότε δες αυτά που λέει ο Κίμων παραπάνω.
-
04-06-23, 17:35 Απάντηση: Αντιγραφή φωτό σε νέα sd κάρτα σε νέο android #4
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Υπάρχει κάποιο freeware file manager πρόγραμμα που θα το κατεβάσω πχ στο λάπτοπ κι έτσι θα κάνω copy τις φωτό από την παλιά sd, στη νέα sd διατηρώντας τις original ημερομηνίες δημιουργίας,φακέλους κλπ?
Έψαξα για το robocopy που λες αλλά δεν κατάλαβα πολλά..
-
04-06-23, 18:04 Re: Αντιγραφή φωτό σε νέα sd κάρτα σε νέο android #5
Εγώ όταν μεταφέρω (κάνω copy βασικά) αρχεία από το android στο pc μέσω καλωδίου, κρατάει τα αρχικά timestamps.
Εσένα σου δημιουργεί νέα;Ο παρών χρήστης, από 'δω και στο εξής, θα αγνοεί επιδεικτικά οποιαδήποτε προσβολή/ειρωνία/κακεντρέχεια εκτοξευθεί προς το πρόσωπό του.
Ο χρόνος του είναι πολύτιμος και ως εκ τούτου, δεν έχει χρόνο να διαθέσει σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.
Όποιος έχει χρόνο και όρεξη για παιχνίδια, ας πάει να παίξει σε άλλη παιδική χαρά. Ο χρήστης ευχαριστεί - εκ των προτέρων - για τα ανωτέρω.
-
05-06-23, 12:54 Απάντηση: Αντιγραφή φωτό σε νέα sd κάρτα σε νέο android #6
Το dopus που ξέρω ότι το υποστηρίζει (έχει σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις) έχει demo.
Το ίδιο και ο xyplorer.
Δοκιμασμένες λύσεις, και τα 2 είναι καλοί file managers.
Θάχει και άλλους που δεν ξέρω.
Ψάξε αν το υποστηρίζει ο altap salamander (που είναι free πλέον).
Μπακάλικη λύση θα ήταν να κάνεις ένα zip/rar,
και μετά να κάνεις τα αρχεία extract στο target dir,
πρέπει να κρατάει τα αρχικά timestamps.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
07-06-23, 19:16 Απάντηση: Αντιγραφή φωτό σε νέα sd κάρτα σε νέο android #7
-
09-07-23, 07:53 Απάντηση: Re: Αντιγραφή φωτό σε νέα sd κάρτα σε νέο android #8
-
14-07-23, 12:10 Απάντηση: Αντιγραφή φωτό σε νέα sd κάρτα σε νέο android #9
-
20-07-23, 20:29 Απάντηση: Αντιγραφή φωτό σε νέα sd κάρτα σε νέο android #10
Bookmarks