Σελ. 30 από 91 ΠρώτηΠρώτη ... 1020252829303132354050 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 436-450 από 1362
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    Προσοχή! Όλα τα 450 chipset δεν υποστηρίζουν 6 sata, ακόμα κι αν εχουν 6 ports, όταν εγκατασταθεί ο nvme ssd, λόγω μικρού αριθμου PCI lanes. O nvme με άλλα λόγια τρώει τις πόρτες sata 5/6. Μαλλον αν θέλει κάποιος πολλά pci lanes, πχ 2 NVME, 6 SATA, πρέπει να πάει στα 470/570. Εναλλακτικά βάζεις κάρτα pcie με δικές της sata. Τωρα αν σε κάποιο μοντέλο, έχουν αφαιρέσει άλλα, για να τους βγουν τα lanes των sata+nvme, πρέπει να το ψαξει κανείς στα manuals.

Περισσότερα: https://gamersnexus.net/guides/3582-...450-x470-zen-3
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 09-04-24 στις 00:51.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Επειδη δεν θυμαμαι αν το ρωτησα ηδη, ξαναρωταω μπας και αλλαξε κατι με τις αλλαγες σε t64.
    Μπορει καποιος με unstable να βαλει το btfs και να μου πει αν πεφτει πανω σε αυτο το bug?
    https://github.com/johang/btfs/issues/84
    ديميتريس

Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Slammer Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εναλλακτικά βάζεις κάρτα pcie με δικές της sata.
    Επειδή έχω κάρτα sata pcie κ δεν...

Και τέλος, επειδή είχα πάρει έναν sataIII extender τον Marvell Technology Group Ltd. 88SE9215 PCIe 2.0 x1 4-port SATA 6 Gb/s Controller και έχει σπάσει @@, μία βλέπει κανονικά τους 4ΤΒ που του έχω κουμπώσει κ μία όχι, ανάλογα δλδ πως θα του την βαρέσει στο boot, ξέρει κανείς αν πρέπει να ενεργοποιήσω ή να απενεργοποίησω κάτι στον kernel? Όταν βλέπει τους σκληρούς οι ταχύτητες του είναι μια χαρά και δεν έχω πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι, από ότι έχω καταλάβει ότι μπερδέευται στο boot με κάτι κ μια τους βλέπει και μία πετάει ένα κάρο errors

Μου πετάει δλδ failed to set xfermode

μήπως έχεις να προτείνεις κάποια αξιόπιστη pcie με 4-6 sata σε λογική τιμή που να είναι απροβλημάτιστη σε linux?

ΥΓ: έχω παραγγείλει κ ολοκαίνουργια sataIII καλωδιάκια μπας και είναι από εκεί, αλλά δεν νομίζω...

- - - Updated - - -

Προσοχή! Όλα τα 450 chipset δεν υποστηρίζουν 6 sata, ακόμα κι αν εχουν 6 ports, όταν εγκατασταθεί ο nvme ssd, λόγω μικρού αριθμου PCI lanes. O nvme με άλλα λόγια τρώει τις πόρτες sata 5/6. Μαλλον αν θέλει κάποιος πολλά pci lanes, πχ 2 NVME, 6 SATA, πρέπει να πάει στα 470/570.
    ΥΓ: Χτύπησα μιας Asus Prime Pro X470 με 6sata, μτχ από το φόρουμ της αγρύπνιας, για να δούμε... Ψάχνω ακόμα 5600G, 5700G αν δίνει κανείς κ από δω ας ενημερώσει
    ΥΓ2: Χρησιμότατη η καθοδήγηση σου, σ΄ευχαριστώ φίλε μου, έχω μείνει ακόμα κοντά στο μιλένιουμ σε αυτά...

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Jojos170304 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδή έχω κάρτα sata pcie κ δεν...
    Από την άλλη, τόσους δίσκους έχεις και δεν σε φτάνουν τα 4 ports? Τόσοι δίσκοι, ειδικά αν είναι παλιοί και έχουν πάνω από 50000 ωρες είναι καιρός να τους αποχωριστείς και να δείς τι θα κάνεις παραπέρα.... βαλτους πχ σε μια θηκη ή κάτι τέτοιο, μην κατευθύνουν τις επιλογές σου για το μέλλον.... (στα λέω, για να τα ακούσω και εγώ..... έχω 5 sata 250-500GB ο καθένας, και ακόμα τους κρατάω, ωρες-ωρες μου ερχεται να τους σουτάρω όλους και να πάρω ένα εξωτερικό και να βολευτώ)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Nova
    Τι ίδιες βλακείες κάνω και εγώ... ξαναπέστω αλλη μια φορά... μην μαζεύουμε άπειρες μικρές χωρητικότητες...

Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Από την άλλη, τόσους δίσκους έχεις και δεν σε φτάνουν τα 4 ports? Τόσοι δίσκοι, ειδικά αν είναι παλιοί και έχουν πάνω από 50000 ωρες είναι καιρός να τους αποχωριστείς και να δείς τι θα κάνεις παραπέρα.... βαλτους πχ σε μια θηκη ή κάτι τέτοιο, μην κατευθύνουν τις επιλογές σου για το μέλλον.... (στα λέω, για να τα ακούσω και εγώ..... έχω 5 sata 250-500GB ο καθένας, και ακόμα τους κρατάω, ωρες-ωρες μου ερχεται να τους σουτάρω όλους και να πάρω ένα εξωτερικό και να βολευτώ)
    όχι, έχω αλλάξει πολλούς απλά τους θέλω για την συλλογή που έχω στον amarok. 4TB κουμπώνω πάνω

ΥΓ: Όπως είχε πει και κάποιος φίλος παλιότερα εδώ, δεν θυμάμαι αν ήταν ο τζίμης ή κάποιος άλλος, το usb είναι η πιο σίγουρη διεπαφή για να χάσεις τα δεδομένα σου Για αυτό τους θέλω πλέον όλους μέσα με sata κ να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, το δυνατόν δλδ...

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    Πάρε ένα τέτοιο, (ή παρόμοιο) και ριξε του ενα TRUE-NAS και θα έχεις όσους δίσκους θελεις.....
    https://computer-stock.gr/agora-refu...ff-2x460w-ref/

ΥΓ... μεταξύ σοβαρού και αστείου.....
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 09-04-24 στις 23:03.

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    CosmOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    FRITZ!Box 7590
    Path Level
    Fastpath
    Πάρε ένα τέτοιο, (ή παρόμοιο) και ριξε του ενα TRUE-NAS και θα έχεις όσους δίσκους θελεις.....
    https://computer-stock.gr/agora-refu...ff-2x460w-ref/

ΥΓ... μεταξύ σοβαρού και αστείου.....
    Στην πραξη ποσο καιει αυτο;

Βεβαια στην συγκεκρικεμενη περιπτωση, καλυτερα ενας καινουργιος σκληρος μεγαλης χωρητικοτητας. Θα γινει αποσβεση μονο και μονο απο το ρευμα.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    Πήρα έναν παρόμοιο (64GB, 2 x E5-2650v2, 16 sata), σε αυτά τα λεφτά περίπου, για το γραφείο, βασικά για να τον κάνουμε NAS, και τελικά αποδείχτηκε πολύ ισχυρό μηχάνημα για να το έχω μονο για nas, του έριξα ένα proxmox (debian based hypervisor) και σήκωσε χαλαρά 4 virtual machines, ένα για το TRUE-NAS και τα υπόλοιπα για διάφορες δουλειές (MS-SQL πχ) που έκαναν κάποια φυσικά μηχανήματα που αποσύρθηκαν(2 από αυτά είναι windows). Μαζί με τους σκληρούς/SSD (σύνολο 8 σε RAID0) καίει 100-120W περίπου.... βασικά η CPU κοιμάται, είναι 2Χ8 με hyperthreading και φαίνονται σαν 32.

FYI
    https://www.proxmox.com/en/proxmox-v...nment/overview
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 09-04-24 στις 23:26.

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    CosmOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    FRITZ!Box 7590
    Path Level
    Fastpath
    Μονο την μνημη να βαλεις μεσα βγαινει τσαμπα. Ειναι λιγο τσιμπημενη η καταναλωση, αλλα αν αντικαταστησεις αλλες συσκευες κατι γινεται.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    Καλά δεν το συζητώ για τη μνήμη... αλλά και οι CPU δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, ειδικά για εφαρμογές server που δεν τερματίζουν τις CPU. Από εκεί και πέρα οι πολλές hotswap θέσεις για σκληρούς λύνουν το θέμα αποθήκευση. Να μην αναφέρω άλλα χαρακτηριστικά όπως τα διπλά τροφοδοτικά (βάζεις και δύο UPS) και οι πολλαπλές θύρες ethernet (αυτό που πήρα έχει 4) τις οποίες μπορείς να τις κάνεις bonding και να παίρνεις τετραπλό bandwidth στα συνδυασμένα loads. Μέση κατανάλωση, τουλάχιστον ετήσια που έχω στοιχεία, είναι στα 126W. Παντως γενικως μιλάμε για άλλη κατηγορία μηχανήματος, κανει αυτά που χρησιμοποιούμε να φαινονται παιχνίδια.

Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Καλό, αλλά, θεωρητικά συζητώντας, παίρνει μόνο δυομισάρηδες σκληρούς ή κάτι δεν διαβάζω σωστά?

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    Το συγκεκριμένο ναι, αλλά υπάρχουν και αντιστοιχα μοντέλα με μεγάλους σκληρούς. Κατα καιρούς εμφανίζονται διάφορες παραλλαγές.
    Σε καθε περίπτωση, δεν προτείνω τη χρήση τους σε οικιακό NAS (υπάρχουν boards με Ν95/Ν100 που καταναλώνουν μερικά W) καθως και μόνο η Idle λειτουργία τους έχει αρκετή κατανάλωση (125W X 365 X 24 = 1100Kwh/ετος), δεν συζητώ τι τραβάνε αν ζοριστούν (χαλαρα χτυπάνε 400-500W), αλλά σαφώς είναι μια λύση για virtual servers οπου μπορείς να αντικαταστήσεις 3-4 καλά μηχανήματα και να τρέχεις δεκάδες containers.

Για οικιακό NAS, θα εβλεπα μια ASROCK N100M ή Ν100DC με μια κάρτα των 4 sata (εφόσον απαιτούνται τόσα sata), για ενα σύνολο 6 sata + 2 nvme. Θα έχει βεβαια το μειωμένο bandwidth του 4πλού sata controller, αλλά νομίζω ότι θα είναι αποδεκτό. Η CPU ειναι μόλις 6W, fanless και έχει αρκετή ισχύ, επιπλέον η εκδοση Ν100DC παίρνει τροφοδοτικό DC και μπορεί να μπεί σε πολύ μικρό ITX κουτί σε ενα ράφι.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 10-04-24 στις 01:29.

Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    έχω ένα σερβεράκι οικιακό με έναν atom κ μία gigabyte D525TUD πάνω που τώρα χρόνια τρέχει 24/7 χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα μου είναι μία κάρτα με αξιόπιστο sata controller γτ όπως είπα αυτός που έχω πετάει συνέχεια errors, , στο άλλο PC του γραφείου του σπιτιού, μια πετάει μία όχι, δλδ σε κάθε boot. Αν στο boot τρέξει κανονικά μετά είναι θηρίο. Αλλά είναι αναξιόπιστος στο boot και δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει. Είναι καλώδια? Έχω αλλάξει πέρα δώθε, θα φορέσω και από αύριο μεθαύριο ολοκαίνουργια, μήπως έχουν κάποια μικρή φθορά και είναι τόσο ευαίσθητος που δεν διορθώνει κάποια μικροerrors. Τα έχει παίξει το παμπάλαιο PCI στο P5K-VM?

Τον controller τον αναγνωρίζει κανονικά, αλλά τους σκληρούς μια τους βλέπει και μία όχι

Κώδικας:
    description: SATA controller
           product: 88SE9215 PCIe 2.0 x1 4-port SATA 6 Gb/s Controller
           vendor: Marvell Technology Group Ltd.
           physical id: 0
           bus info: pci@0000:04:00.0
           version: 11
           width: 32 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: sata pm msi pciexpress ahci_1.0 bus_master cap_list rom
           configuration: driver=ahci latency=0
           resources: irq:25 ioport:dc00(size=8) ioport:d880(size=4) ioport:d800(size=8) ioport:d480(size=4) ioport:d400(size=32) memory:feaff800-feafffff memory:fea80000-feabffff
    Μόλις βρω λίγο χρόνο θα κάνω και ένα τσεκ με αυτά που λέει εδώ, μπας και:

https://www.linuxquestions.org/quest...es-4175607233/

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Ειναι σωστα αυτα που λεει το wiki εδω για τη μεταβαση σε t64? Δεν μπορω να περιμενω αλλο, θα βαλω το repo της mozilla να παιρνω τον ff απο εκει!
    Επισης, ο 6.7 ειναι eol εδω και καμια βδομαδα, αλλα δεν εχουμε δει ακομα 6.8 πουθενα στο repo.
    https://wiki.debian.org/ReleaseGoals...ABI_transition
    ديميتريس

Σελ. 30 από 91 ΠρώτηΠρώτη ... 1020252829303132354050 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία