Αρα σου λειπει το firmware, οποτε βαζεις το πακετο firmware-amd-graphics.
Εμφάνιση 571-585 από 1375
-
03-05-24, 13:36 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #571ديميتريس
-
03-05-24, 15:01 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #572
το έχω ήδη τζιμ. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε gui του nvidia-settings που χρησιμοποιείς για ρύθμιση?
-
03-05-24, 15:10 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #573
Reboot εκανες? Οχι, δεν υπαρχει κατι σαν το nvidia settings.
- - - Updated - - -
Απο firmware-* πακετα, ποια εχεις?ديميتريس
-
03-05-24, 15:24 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #574
reboot έχω κάνει πολλές φορές.
Από firmware-* έχω αρκετά, από εκείνα που μας ενδιαφέρουν έχω firmware-amd-graphics, firmware-linux, firmware-linux-free, firmware-linux-nonfree, firmware-misc-nonfree
Τώρα που άνοιξε δυο τρία tilda με διαφάνεια, δουλεύουν κανονικά χωρίς πρόβλημα, δεν ξέρω όμως αν είναι κανονική ή ψευδοtransparency. Μόλις πάνω να ρίξω ένα compiz με compiz --replace και πάω, πχ, να μετακινήσω ένα παράθυρο αρχίζει το tearing.
Εσύ τι έχεις μέσα στο conf της amd στο xorg.conf.d. Ή έχεις ολόκληρο xorg.conf όπως παλιά?
-
03-05-24, 15:32 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #575
Το δικο μου το /etc/X11/xorg.conf.d/ εινια εντελως κενο απο conf files, οποτε ειμαι με στοκ πες και χωρις xorg.conf. Και εχω τα ιδια πακετα firmware-* με σενα. Αλλα ειμαι με radeon, μιας και εχω παλιοτερη καρτα. Δοκιμασε και αυτο
https://davejansen.com/quick-how-to-...with-amd-gpus/
Μηπως σου λειπει τιποτε αλλο, πχ ο xserver-xorg-video-amdgpu ή καμια libdrm-*? Λεει τιποτα το log του xorg (/var/log/Xorg.0.log)?ديميتريس
-
03-05-24, 17:43 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #576
ΟΚ, το έκανα, ήταν στο auto το οποίο νομίζω ότι είναι και το default. Μικρή βελτίωση αλλά όχι αποδεκτή κατάσταση.
Παρατήρησα ότι μου πετάει το compiz ότι δεν βλέπει XI2 extension δλδ το composite δεν είναι enable
Προσπάθησα στο 20-amdgpu.conf να βάλω και το Composite = 1, δλδ
Section "Extensions"
Option "Composite" "1"
EndSection
Αλλά δεν το διαβάζει. Μήπως πρέπει να κάνω νέο conf και εάν ναι με τι όνομα για τα extensions?
- - - Updated - - -
Λοιπόν για κάποιον λόγο δεν φορτώνει OpenGL στα defaults, δλδ το module glx, σύμφωνα με debian wiki θα πρέπει να δημιουργηθεί xorg.conf με X -configure
Μόλις και εάν έχω νεώτερα ενημερώνω.
Αυτή είναι η λύση τζιμ και για να σηκώσεις καθαρό compiz κ στη δικιά σου κ να μην ασχοληθείς άλλο με DE
-
03-05-24, 17:53 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #577
Πως μπλεχτηκες ετσι? X -configure ειχα να κανω απο τοτε που ειχα gnome, και το παρατησα το 2009! Γιατι να τα κανεις ολα αυτα? Το log του xorg δεν λεει τιποτα σημαντικο?
ديميتريس
-
03-05-24, 18:03 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #578
έλα ντε, πως μπλέχτηκα? Τι καλά δεν ήμουνα με το πισάκι της 15ετίας?
Στο τέλος δούλεψε τέλεια και το sata extender κ όλα καλά. Τι τις θέλω τις iGPU...
Σύμφωνα όμως με την επίσημη debian wiki πρέπει να τρέξεις X -configure και να έχεις xorg.conf αυτό που θα παραχθεί
Εσένα σηκώνει composite κ εάν τι? Διότι εμένα από ότι μου λέει το compiz δεν σηκώνει OpenGL
-
03-05-24, 18:07 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #579
Για αυτο εδω. Περασα επιτελους σε kodi 21 και πηρανε ποδι ολες οι βιβλιοθηκες του ffmpeg 4.4.x. Αλλα ο σουπερ Marillat χτιζει τωρα το kodi του με ffmpeg 6.1 και τα αλλα πακετα του, πχ mpv, με ffmpeg 7!
- - - Updated - - -
Μηπως οι συμβουλες του debian wiki εινια και αυτες 15ετιας? Πλεον εχουμε udev κλπ που τα κανουν αυτοματα ολα αυτα.
Compositing δεν εχω, εκτος αν βαλω καποιον compositing manager και τον τρεχω μαζι με το openbox.ديميتريس
-
03-05-24, 18:13 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #580
Εμ, τα αυτόματα μπλιμπλίκια μας μάρανανε. Για αυτό τώρα κοιτάς να φύγεις από DE, γτ μεταφέρανε το βάρος εκεί, να στα κάνει αυτόματα το DE. Δε θέλουμε κύριοι, να πάτε αλλού
Πρέπει όλα να γίνονται αυτόματα? Αυτό είναι το νόημα του kernel μας κ της διανομής μας? Όσο αφηνόμεθα στο αυτόματο τόσο χάνουμε βαθμούς ανθρώπινης ελευθερίας.
Τέλος πάντων, composite σίγουρα κάτι έχεις, το θέμα είναι ποιον.
Κ ενημερώνω ότι το X -xonfigure στο xorg.conf που φτιάχνει βάζει ένα section για module glx το οποίο δεν υπάρχει στα defaults του amdgpu. Την επόμενη πρόοδο θα τη δούμε με το wayland αν κ όποτε δουλέψει πλήρως και αντικαταστήσει τον X. Πήρε ο Έλον τηλ κ είπε θέλει αυτός το όνομα X για TM...
-
03-05-24, 18:34 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #581
Οχι ακριβως. Αυτα τα κανει αυτοματα το udev κλπ (δεν ξερω τι αλλο εμπλεκεται, γιαυτο λεω μονο το udev) για να εχεις γραφικο περιβαλλον, με οποιοδηποτε de και χωρις να γραφεις configuration files. Compositing manager (θεωρω οτι αυτος εινια ο πιο σωστος ορος για κατι που ειναι standalone εφαρμογη και οχι κομματι του wm) δεν εχω και ειμαι 1000% σιγουρος για αυτο, οπως δεν εχω και καμια 32αρα βιβλιοθηκη η εφαρμογη πχ. Αν θες, οριστε ολο το dpkg -l μου να δεις
https://pastebin.com/gMz8CBRqديميتريس
-
03-05-24, 18:44 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #582
Μα αυτό λέμε. Compositing manager ή composite, τέλος πάντων δε θα τα χαλάσουμε στο απαρέμφατο, σου σηκώνει αυτόματα ο wm ή ας πούμε εν μεγαλύτερο σύνολο το DE εάν μέρος του είναι ο αντίστοιχος WM. Για αυτό γίνεται bloated η όλη ιστορία. Τι θέλω? πχ compiz κ ένα composite layer να πατήσει πάνω. Τι έχω? Γτ να κουβαλάω εκατό εξαρτήσεις? Ε, αν στο τέλος καταλήξουμε να βάζουμε τα win$ κ να ξεμπερδεύουμε κ ούτε να ξέρουμε τι έιναι DE, WM κλπ κλπ, δλδ εάν δεν μας ενδιαφέρει τι έχει κάτω από το καπώ, αφήνουμε την γνώση για την ευκολία και αυτό σταδιακά είναι το επικίνδυνο decadance για την ανθρωπότητα. Σε αυτή την περίπτωση πάρε κ μία μάπα mac που σου πείραζε κ ένας φίλος πριν κ κάθε χρόνο πήγαινε και αγόραζε καινούργιος. Κλείσε δλδ τη γνώση σου, βγάζε φραγκάκια, δανείσου, υπερδανείσου κ δες αυτό που έπρεπε να βλέπεις ως γνώση ως μία καταναλωτική μανία...
Αλλά ορισμένοι, δεν εννοώ εσένα φυσικά, δεν εννοούν αν αντιληφθούν ότι και εδώ σημασία έχει το ταξίδι και τι αποκομίζεις από αυτό, όχι ο προορισμός!
ΥΓ: Τέλος πάντων, επειδή πλατιάσαμε κ φιλοσοφικά, το οποίο βέβαια είναι κ το ρεζουμέ, αλλά στα στείρα τεχνικά ψάχνω έναν τρόπο να τρέξω OpenGL για να το δει το compiz κ όχι κάτι άλλο για compositeΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Jojos170304 : 03-05-24 στις 18:53.
-
03-05-24, 18:57 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #583
Οταν πας το αμαξι στο συνεργειο καθεσαι πανω απο το κεφαλι του μηχανικου και ρωτας τι κανει το καθε τι ? Για να μην παει κατα διαολου η ανθρωποτητα ?
Κοιτα να κανεις την δουλεια σου και οχι να παλευεις με τους WMs δυο μερες τωρα
Το ταξιδι το κανεις καπου για χομπυ. Το πισι ειναι εργαλειο και καποιοι δεν εχουν χρονο και ορεξη να παλευουν με τον X και το compiz
Εχεις μπλεξει κοσμοθεωριες και φιλοσοφιες με τα πισι ...
-
03-05-24, 19:03 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #584
Τα τουτού μου και τις μηχανές μου, προφανώς και θέλω να γνωρίζω τι έχουν κ να καταλαβαίνω και τι γίνεται. Ίσως και πριν το πάω στον μάστορα...
Δεν κατάλαβες γρι τι είπα για το ταξίδι, οπότε συνέχισε να αγοράζεις καινούργιο τουτού κάθε 2 χρόνια, να έχεις τις κάρτες σου στο κόκκινο χρεωμένες και να νομίζεις ότι είσαι οκ όταν πληρώνεις κάθε μήνα το ελάχιστο ποσό που σου βγάζει η τράπεζα και, φυσικά, να χρησιμοποιείς mac. Όταν αντιληφθείς ότι η ζωή δεν είναι μία μισθωτή σκλαβιά για να μπορείς να καταναλώνεις πιθανόν θα είναι πολύ αργά...
Τα βαθύτερα νοήματα άστα για κάποιους λίγο περισσότερο σκεπτόμενους!
-
03-05-24, 19:07 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #585
Σορρυ που σας διακόπτω, εγώ θα έτρεχα ένα live ubuntu να δω τι βάζει και μετά θα έπραττα τα ανάλογα.
Bookmarks