Σελ. 6 από 91 ΠρώτηΠρώτη ... 45678111626 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 76-90 από 1361
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jim_p Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εδωσες μεγαλη ιδεα για το bios, γιατι απο εκει φαινεται να παιρνει τη λαθος ωρα. Επισης εινια ΑΚΡΙΒΩΣ μια ωρα μπροστα.
    Κώδικας:
    # date
    Tue Jul 25 07:26:00 AM EEST 2023
    # hwclock 
    2023-07-25 08:25:59.624223+03:00
    Τρέξε το hwclock με την παράμετρο --verbose και επίσης τρέξε "echo $TZ".
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
    Γα.... την πολιτική ορθότητα.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Κώδικας:
    # hwclock --verbose
    hwclock from util-linux 2.38.1
    System Time: 1690264345.362599
    Trying to open: /dev/rtc0
    Using the rtc interface to the clock.
    Last drift adjustment done at 1689577642 seconds after 1969
    Last calibration done at 1689577642 seconds after 1969
    Hardware clock is on local time
    Assuming hardware clock is kept in local time.
    Waiting for clock tick...
    ...got clock tick
    Time read from Hardware Clock: 2023/07/25 09:52:22
    Hw clock time : 2023/07/25 09:52:22 = 1690267942 seconds since 1969
    Time since last adjustment is 690300 seconds
    Calculated Hardware Clock drift is 0.000000 seconds
    2023-07-25 09:52:21.514492+03:00
    Το echo επιστρεφει κενο, αλλα στο timedatectl λεει κανονικα τη ζωνη ωρας
    Κώδικας:
    $ timedatectl 
                   Local time: Tue 2023-07-25 08:53:47 EEST
               Universal time: Tue 2023-07-25 05:53:47 UTC
                     RTC time: Tue 2023-07-25 09:53:43
                    Time zone: Europe/Athens (EEST, +0300)
    System clock synchronized: yes
                  NTP service: active
              RTC in local TZ: yes
    Δεν εχω κανει ακομα hwclock -w για να γραφτει η σωστη ωρα στο bios, θα κανω σε λιγο.

---edit
    Βασικα λεω να μην το κανω μεχρι να βρεθει ο λογος που ειναι 1 ωρα μπροστα.
    ديميتريس

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Βασικα λεω να μην το κανω μεχρι να βρεθει ο λογος που ειναι 1 ωρα μπροστα.
    Δεν πάει το μυαλό μου πουθενά για πιθανή αιτία. Αυτό που μου φαίνεται το πιο παράξενο είναι ότι το ρολόι σου είναι 1 ώρα _πίσω_ από το hwclock σου. Η manpage και του hwlock και του timedatectl λένε ότι το να έχεις το hwclock / rtc σε localtime δημιουργεί συχνά προβλήματα αλλά δεν αναφέρουν κάτι χειροπιαστό που να ταιριάζει στην περίπτωσή σου. Οπότε εγώ δεν ξέρω να σου πω κάτι.
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Πρόταση (και μιλάω απολύτως σοβαρά)
    Να δηλώσουμε εδώ, ποιοί είναι διατεθιμένοι να προσφέρουν κάποιο ποσό (δεν έχει σημασία πόσο μικρό/μεγάλο, ότι μπορεί ο καθένας) ώστε να βοηθήσουμε τον φίλο μας να αγοράσει ένα σύγχρονο-ή έστω refurbished-μηχάνημα, μπας και γλιτώσει από τα βάσανα.

Αν συμφωνείτε, πείτε μου και θα πάω να ανοίξω λογαριασμό σε μια οποιαδήποτε τράπεζα.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mzaf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρόταση (και μιλάω απολύτως σοβαρά)
    Να δηλώσουμε εδώ, ποιοί είναι διατεθιμένοι να προσφέρουν κάποιο ποσό (δεν έχει σημασία πόσο μικρό/μεγάλο, ότι μπορεί ο καθένας) ώστε να βοηθήσουμε τον φίλο μας να αγοράσει ένα σύγχρονο-ή έστω refurbished-μηχάνημα, μπας και γλιτώσει από τα βάσανα.

Αν συμφωνείτε, πείτε μου και θα πάω να ανοίξω λογαριασμό σε μια οποιαδήποτε τράπεζα.
    Και ποιος σου είπε ότι θα γλυτώσει; Θα καταφέρει να πειράξει έτσι το debian ώστε να έχει τα ίδια προβλήματα και εκεί .

Πέρα από τη πλάκα τώρα και εγώ είχα σκεφτεί κάτι παρεμφερές τις προάλλες. Είχε ρωτήσει για κάρτα γραφικών στο νήμα της nvidia, και επειδή αυτό το καιρό δεν συμφέρουν με τίποτα στα χρήματα που είναι (αντί να πέφτουν οι τιμές με τα χρόνια, η 550 βγαίνει τώρα όσο πήρα εγώ την 580 που είναι 3.5 - 4 φορές πιο δυνατή), είχα σκεφτεί να του προτείνω να ρωτήσει εδώ σε συμφορουμίτες μήπως έχει κάποιος να του δώσει κάποια κάρτα που να του έμεινε από αναβάθμιση και να είναι τόσο παλιά που να μην την θέλει ο ίδιος αλλά ταυτόχρονα τόσο καινούρια που να μην θέλει τον legacy οδηγό nvidia ώστε να μην παιδεύεται ο jim_p. Μια και δεν είχα όμως εγώ κάτι να του δώσω (έχω μια nvidia 460 που είναι πιο legacy και από την δική του) δεν θεώρησα σωστό να το προτείνω σε άλλους να δώσουν οπότε και δεν μίλησα.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από imitheos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και ποιος σου είπε ότι θα γλυτώσει; Θα καταφέρει να πειράξει έτσι το debian ώστε να έχει τα ίδια προβλήματα και εκεί .
    Αυτή είναι μια πιθανότητα που δεν μπορώ να αποκλείσω.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΛΑΤΣΙ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mzaf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτή είναι μια πιθανότητα που δεν μπορώ να αποκλείσω.
    Μόνο πιθανότητα λες; Εγώ θα έλεγα βεβαιότητα! Ο συγκεκριμένος κατά καιρούς έχει ανέφερει, κάθε πιθανό και απίθανο πρόβλημα που μπορεί να συμβεί.
    NetBSD Rocks!
    http://www.netbsd.org

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Mosfet Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μόνο πιθανότητα λες; Εγώ θα έλεγα βεβαιότητα! Ο συγκεκριμένος κατά καιρούς έχει ανέφερει, κάθε πιθανό και απίθανο πρόβλημα που μπορεί να συμβεί.
    Μας δίνει όμως ενδιαφέροντα προβλήματα για να σκεφτούμε λύσεις και κρατάει και το νήμα ζωντανό. Αν δεν ήταν ο jim_p, το νήμα θα ήταν σαν αυτά των opensuse, fedora που έχουν ένα μήνυμα κάθε 2,5 χρόνια.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΛΑΤΣΙ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από imitheos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μας δίνει όμως ενδιαφέροντα προβλήματα για να σκεφτούμε λύσεις και κρατάει και το νήμα ζωντανό. Αν δεν ήταν ο jim_p, το νήμα θα ήταν σαν αυτά των opensuse, fedora που έχουν ένα μήνυμα κάθε 2,5 χρόνια.
    Χαχαχα, όντως, ακονίζει το μυαλό!
    NetBSD Rocks!
    http://www.netbsd.org

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Περι refurbished και parts γενικοτερα.
    Πριν 2 βδομαδες ενας φιλος μου προτεινε ενα lenovo sffpc με i5 7ης γενιας (4c/4t), 8gb ram και 500αρι hdd στα 120ε (χωρις μεταφορικα κλπ). Βγαζοντας στην ακρη οτι αυτο θα χρειαστει οπωσδηποτε ssd (παιρνει και m2) και ισως επιπλεον ram, δεν γινεται να μην πω για το προφανες: ο επεξεργαστης του ειναι σημαντικα πιο αργος απο τους σημερινους της intel. Ποσο πιο αργος? 60% πιο αργος απο τον μικροτερο i3 13ης γενιας (13100, 4c/8t)...
    Επισης, επειδη γερασα και πλεον εκτιμω την ησυχια παρα πολυ, δεν θελω parts που να καινε πολυ, οπως πχ μια nvidia των 150w που ειχε προθυμοποιηθει να μου δωσει καποτε ενας χρηστης του φορουμ.
    ديميتريس

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Περι refurbished και parts γενικοτερα.
    Πριν 2 βδομαδες ενας φιλος μου προτεινε ενα lenovo sffpc με i5 7ης γενιας (4c/4t), 8gb ram και 500αρι hdd στα 120ε (χωρις μεταφορικα κλπ). Βγαζοντας στην ακρη οτι αυτο θα χρειαστει οπωσδηποτε ssd (παιρνει και m2) και ισως επιπλεον ram, δεν γινεται να μην πω για το προφανες: ο επεξεργαστης του ειναι σημαντικα πιο αργος απο τους σημερινους της intel. Ποσο πιο αργος? 60% πιο αργος απο τον μικροτερο i3 13ης γενιας (13100, 4c/8t)...
    Επισης, επειδη γερασα και πλεον εκτιμω την ησυχια παρα πολυ, δεν θελω parts που να καινε πολυ, οπως πχ μια nvidia των 150w που ειχε προθυμοποιηθει να μου δωσει καποτε ενας χρηστης του φορουμ.
    Εντάξει ρε Τζιμ, αλλά σε σχέση με την αρχαιολογία που έχεις;
    Κι εγώ με παλιότερο επεξεργαστή είμαι από αυτόν του φίλου σου.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Αν ο μονος μου καημος ηταν το σερφαρισμα, θα το σκεφτομουν να τον παρω. Αλλα θελω να κανω και αλλα πραγματα, πχ virtualization, και δυστυχως 4 cores δεν επαρκουν πλεον. Κατι αλλο δεν νομιζω να αλλαξω απο τις συνηθειες μου, πχ να βαλω gnome/kde ή wayland. Btw, ο ltt ανεβασε σημερα ενα βιντεο σχετικα με αυτες τις refubished "ευκαιριες".
    ديميتريس

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Αν ο μονος μου καημος ηταν το σερφαρισμα, θα το σκεφτομουν να τον παρω. Αλλα θελω να κανω και αλλα πραγματα, πχ virtualization, και δυστυχως 4 cores δεν επαρκουν πλεον. Κατι αλλο δεν νομιζω να αλλαξω απο τις συνηθειες μου, πχ να βαλω gnome/kde ή wayland. Btw, ο ltt ανεβασε σημερα ενα βιντεο σχετικα με αυτες τις refubished "ευκαιριες".
    Δεν μπορώ να ξέρω τι φορτίο θα τρέχεις με τον όρο "virtualization", αν θα έχεις σηκωμένα Ν VMs να τρέχουν συνέχεια και γενικά τις ανάγκες σου οπότε δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εγώ έχω ένα haswell i5 (4ης γενιάς υποθέτω μια και το μοντέλο είναι i5-4570) με 4 πυρήνες και τα πάει καλά τουλάχιστον στα δικά μου vm. Λόγω mitigations και συνεχώς αυξανόμενου bloat σε compilers και προγράμματα, η compiling επίδοσή του έχει πέσει σημαντικά ανά τα χρόνια αλλά σε dekstop / vm / κτλ δεν σέρνεται και να σου σπάει τα νεύρα.

Έχε υπόψιν σου ότι κάθε τρίμηνο βγαίνει και ένα νέο mitigation που μειώνει τις επιδόσεις, οπότε, και τον 13ης γενιάς να πάρεις, οι επιδόσεις δεν θα είναι αυτές που έχεις δει σε παλιά benchmarks.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Γενικα θα τρεχω 1 vm τη φορα, το οποιο θα ειναι κυριως για testing, εκτος αν στησω ενα vm αποκλειστικα για εκεινο το project σε nodejs που ελεγα πριν κανα μηνα. Αλλα και εκεινο δεν θα τρεχει μονιμα.
    Οσο για τα mitigations, μονο στα windows με απασχολουν γιατι στο λινουξ τα εχω κλεισμενα απο τις αντιστοιχες kernel parameters. Το κακο βεβαια ειναι οτι θα τα τρεχω σε windows, γιατι στο λινουξ η εγκατασταση και η συντηρηση του vmware player ειναι pain in the ass.
    ديميتريس

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Έχω i7 ίδιας γενιάς με του imitheos και ανοιχτά όλα τα mitigations. Η απόδοση φυσικά έχει πέσει με τα χρόνια, αλλά δεν έχει προβλήματα σαν αυτά που φαντάζεσαι.
    Αν θες την γνώμη μου, προχώρα και τσίμπα το μηχάνημα, μέχρι να είσαι σε θέση να πάρεις κάποιο καινούργιο.

Σελ. 6 από 91 ΠρώτηΠρώτη ... 45678111626 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία