Σελ. 7 από 91 ΠρώτηΠρώτη ... 256789121727 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 91-105 από 1362
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Για να μην γραφω διαφορα, φανταζομια οτι εχεις ακουσει την εκφραση "ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου" ετσι?

- - - Updated - - -

Απο τη σημερινη ενημερωση στο unstable
    Κώδικας:
    The following package was automatically installed and is no longer required:
      util-linux-extra
    Το συγκεκριμενο πακετο περιεχει το hwclock ομως που το θελω.
    ديميتريس

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jim_p Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να μην γραφω διαφορα, φανταζομια οτι εχεις ακουσει την εκφραση "ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου" ετσι?
    Αμέ! Έχω ακούσει και μια άλλη, το "προφάσεις εν αμαρτίαις".

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)

- - - Updated - - -

Απο τη σημερινη ενημερωση στο unstable
    Κώδικας:
    The following package was automatically installed and is no longer required:
      util-linux-extra
    Το συγκεκριμενο πακετο περιεχει το hwclock ομως που το θελω.
    Κώδικας:
    # apt-mark manual util-linux-extra
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
    Γα.... την πολιτική ορθότητα.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Υπαρχει και στο δικο σας συστημα αυτο το random αρχειο ή μονο εγω ειμαι παλι ο τυχερος?
    Κώδικας:
    /usr/lib/python3/dist-packages/65cd21382c5717f91ee0__mypyc.cpython-311-x86_64-linux-gnu.so
    Συμφωνα με το dpkg -S ειναι του python3-mypy.
    ديميتريس

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Υπαρχει και στο δικο σας συστημα αυτο το random αρχειο ή μονο εγω ειμαι παλι ο τυχερος?
    Κώδικας:
    /usr/lib/python3/dist-packages/65cd21382c5717f91ee0__mypyc.cpython-311-x86_64-linux-gnu.so
    Συμφωνα με το dpkg -S ειναι του python3-mypy.
    Σύμφωνα με αυτό ναι υπάρχει.
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin

Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    τζίμυ σε αποπήραν τα παλιοπιτσιρίκια και τους κρατάς μούτρα ή έφυγες διακοπές κ μαράζωσε το νήμα?

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Ποια πιτσιρικια? Δεν εχω κατι να πω για το debian αυτες τις μερες, οποτε δεν ποσταρω εδω. Για τα αλλα θεματα που εχω να πω, ποσταρω οποτε βρισκω χρονο.

Offtopic, αυριο (αν δεν παω για μπανιο) θα αντικαταστησω την 9500 στο pc μου, οποτε τερμα τα παραπονα για τον 340
    ديميتريس

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Offtopic, αυριο (αν δεν παω για μπανιο) θα αντικαταστησω την 9500 στο pc μου, οποτε τερμα τα παραπονα για τον 340
    Με τι θα την αντικαταστήσεις έτσι από περιέργεια;
    ... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Ποια πιτσιρικια? Δεν εχω κατι να πω για το debian αυτες τις μερες, οποτε δεν ποσταρω εδω. Για τα αλλα θεματα που εχω να πω, ποσταρω οποτε βρισκω χρονο.

Ανάσταση!
    Τι θα βάλεις;

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Θα ξεκινησω με την ati 6450 και βλεπουμε, αλλα εχω την 710 καβατζα. Ειναι πολυ pita η διαδικασια για αντικατασταθει ο driver και ειδικα στα windows και βαριεμαι να το κανω. Στο λινουξ πρεπει "μονο" να ενεργοποιησω ξανα το modesetting και να βγαλω εντελως τον nvidia.
    Και επειδη δεν ποσταρα ποτε στο θεμα της nvidia οταν ρωτησα με τι να την αντικαταστησω, το γραφω εδω: αν ποτε παρω καρτα γραφικων, παλι nvidia θα επαιρνα.

- - - Updated - - -

Ζητειται χρηστης, ακομα και απο αλλη διανομη, με mpv 0.35.1 ή νεοτερο και yt-dlp 2023.07.06 να μου πει αν το παρακατω του παιζει το βιντεο σε vp9, γιατι δεν θα επρεπε λογω του vcodec!=vp9 εκει στα bold.
    Για να βγει το on screen display με τις λεπτομεριες παταμε "i".

Κώδικας:
    mpv --ytdl-format="bestvideo[height<=?720][vcodec!=vp9]+bestaudio/best" https://www.youtube.com/watch?v=5y7a1Eb6QR4
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails mpv-shot0001.jpg  

ديميتريس

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Θα ξεκινησω με την ati 6450 και βλεπουμε, αλλα εχω την 710 καβατζα. Ειναι πολυ pita η διαδικασια για αντικατασταθει ο driver και ειδικα στα windows και βαριεμαι να το κανω. Στο λινουξ πρεπει "μονο" να ενεργοποιησω ξανα το modesetting και να βγαλω εντελως τον nvidia.
    Και επειδη δεν ποσταρα ποτε στο θεμα της nvidia οταν ρωτησα με τι να την αντικαταστησω, το γραφω εδω: αν ποτε παρω καρτα γραφικων, παλι nvidia θα επαιρνα.

- - - Updated - - -

Ζητειται χρηστης, ακομα και απο αλλη διανομη, με mpv 0.35.1 ή νεοτερο και yt-dlp 2023.07.06 να μου πει αν το παρακατω του παιζει το βιντεο σε vp9, γιατι δεν θα επρεπε λογω του vcodec!=vp9 εκει στα bold.
    Για να βγει το on screen display με τις λεπτομεριες παταμε "i".

Κώδικας:
    mpv --ytdl-format="bestvideo[height<=?720][vcodec!=vp9]+bestaudio/best" https://www.youtube.com/watch?v=5y7a1Eb6QR4
    Δοκίμασες μήπως καθόλου το "vcodec!^=vp" να δεις αν σου κάνει;

Edit: Δεν εξήγησα γιατί σου προτείνω αυτή την αλλαγή.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ytdlp-manpage
    • vcodec: Video Codec (av01 > vp9.2 > vp9 > h265 > h264 > vp8 > h263 > theora > other)
    Όπως βλέπεις, το yt-dlp ακολουθεί μια σειρά προτίμησης στις κωδικοποιήσεις. Επίσης βλέπεις ότι υπάρχουν πολλαπλές εκδόσεις του vp πρωτοκόλλου που είναι και μάλλον ο λόγος που δεν σου παίζει αυτό που έβαλες.

Κώδικας:
    % yt-dlp -F https://www.youtube.com/watch?v=5y7a1Eb6QR4

[youtube] Extracting URL: https://www.youtube.com/watch?v=5y7a1Eb6QR4
    [info] Available formats for 5y7a1Eb6QR4:
    ID  EXT   RESOLUTION FPS CH |    FILESIZE    TBR PROTO | VCODEC           VBR ACODEC      ABR ASR MORE INFO
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    251 webm  audio only      2 |     6.60MiB   117k https | audio only           opus       117k 48k [en] medium, webm_dash
    22  mp4   1280x720    30  2 | ≈ 108.25MiB  1875k https | avc1.64001F          mp4a.40.2       44k [en] 720p
    136 mp4   1280x720    30    |    98.50MiB  1747k https | avc1.64001f    1747k video only          720p, mp4_dash
    247 webm  1280x720    30    |    55.78MiB   989k https | vp9             989k video only          720p, webm_dash
    311 mp4   1280x720    60    | ~ 229.84MiB  3981k m3u8  | avc1.640020    3981k video only
    298 mp4   1280x720    60    |   136.26MiB  2416k https | avc1.640020    2416k video only          720p60, mp4_dash
    612 mp4   1280x720    60    | ~ 169.97MiB  2944k m3u8  | vp09.00.40.08  2944k video only
    302 webm  1280x720    60    |    91.31MiB  1619k https | vp09.00.40.08  1619k video only          720p60, webm_dash
    Κώδικας:
    % yt-dlp -f "bestvideo[height<=?720][vcodec!=vp9]+bestaudio/best" https://www.youtube.com/watch?v=5y7a1Eb6QR4             
    [info] 5y7a1Eb6QR4: Downloading 1 format(s): 302+251
    Όπως βλέπεις, το yt-dlp επιλέγει την έκδοση 302. Η εντολή σου είπε στο yt-dlp να αγνοήσει το 247 που έχει τίτλο vp9 και επέλεξε το 302 που είναι vp09.00.40.08 (ίσως έτσι να είναι το τεχνικό όνομα της έκδοσης 9.2 ή να είναι κάποια 3 έκδοση του πρωτοκόλλου).

Κώδικας:
    % yt-dlp -f "bestvideo[height<=?720][vcodec\!^=vp]+bestaudio/best" https://www.youtube.com/watch?v=5y7a1Eb6QR4                
    [info] 5y7a1Eb6QR4: Downloading 1 format(s): 298+251
    Βλέπουμε ότι αυτό που πρότεινα (ανάλογα το shell σου ίσως χρειαστεί να κάνεις escape το ! ή και το ^ για να λειτουργήσει) το 298 το οποίο δεν είναι vp9 αλλά είναι avc1. Το "^=" λέει "να αρχίζει από αυτό" οπότε το !^= αγνοεί ό,τι αρχίζει από vp οπότε θα διώξει και το vp9 και το vp09.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος imitheos : 10-08-23 στις 22:06.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Γιατι το aptitude why με πρηζει και θελει να το τρεξω τοσες φορες για να βρει μια εξαρτηση? Κανονικα, θα επρεπε να βγαζει ολες διαδοχικες εξαρτησεις κατω απο το minidlna που εβγαλε στο τελος, δηλαδη minidlna > libavformat60 (μεχρι εδω σωστα) > libbluray2 > libfontconfig1 > fontconfig-config > fonts-dejavu-core.
    Κώδικας:
    # aptitude why fonts-dejavu-core
    i   fontconfig-config Depends fonts-noto-core | fonts-dejavu-core | fonts-libera
                                  tion | fonts-croscore | fonts-freefont-otf | fonts
                                  -freefont-ttf | fonts-urw-base35 | fonts-texgyre  
    # aptitude why fontconfig-config 
    i   libfontconfig1 Depends fontconfig-config (>= 2.14.2-3)
    # aptitude why libfontconfig1
    i   libbluray2 Depends libfontconfig1 (>= 2.12.6)
    # aptitude why libbluray2 
    i   minidlna      Depends libavformat60 (>= 10:6.0)
    i A libavformat60 Depends libbluray2 (>= 2:1.3.4)
    Αυτο με το yt-dlp θα το δω αργοτερα που θα εχει ανοιξει το ματι μου, αλλα γενικα εχεις ενα δικιο σε αυτο με την προτιμηση.
    ديميتريس

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Γιατι το aptitude why με πρηζει και θελει να το τρεξω τοσες φορες για να βρει μια εξαρτηση? Κανονικα, θα επρεπε να βγαζει ολες διαδοχικες εξαρτησεις κατω απο το minidlna που εβγαλε στο τελος, δηλαδη minidlna > libavformat60 (μεχρι εδω σωστα) > libbluray2 > libfontconfig1 > fontconfig-config > fonts-dejavu-core.
    Κώδικας:
    # aptitude why fonts-dejavu-core
    i   fontconfig-config Depends fonts-noto-core | fonts-dejavu-core | fonts-libera
                                  tion | fonts-croscore | fonts-freefont-otf | fonts
                                  -freefont-ttf | fonts-urw-base35 | fonts-texgyre  
    # aptitude why fontconfig-config 
    i   libfontconfig1 Depends fontconfig-config (>= 2.14.2-3)
    i   libbluray2 Depends libfontconfig1 (>= 2.12.6)
    i   minidlna      Depends libavformat60 (>= 10:6.0)
    i A libavformat60 Depends libbluray2 (>= 2:1.3.4)
    Αυτο με το yt-dlp θα το δω αργοτερα που θα εχει ανοιξει το ματι μου, αλλα γενικα εχεις ενα δικιο σε αυτο με την προτιμηση.
    Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν οφείλεται σε κάποιο bug αλλά έχω την εντύπωση ότι το aptitude ψάχνει να βρει την "καλύτερη" εξήγηση για την εξάρτηση και καταλήγει κάπου. Αυτό όμως είναι μια δύσκολη διεργασία επειδή έχουμε πακέτα που τα θέλουν δεκάδες άλλα τα οποία με τη σειρά τους τα θέλουν δεκάδες άλλα. Αν δοκιμάσεις να τρέξεις aptitude -v why fonts-dejavu-core (ή apt-cache --installed rdepends fonts-dejavu-core) θα δεις ότι όλες αυτές οι διακλαδώσεις οδηγούν σε 10Κ αποτελέσματα.

Κώδικας:
    i   libqt6gui6 Depends libfontconfig1 (>= 2.12.6)
    i   mpv Depends libbluray2 (>= 2:1.3.4)
    Για παράδειγμα, βλέπεις ότι ενώ και εγώ έχω εγκατεστημένη την libbluray, μου εμφανίζει την libqt6gui6 σαν τον λόγο που εγκαταστάθηκε η libfontconfig1.

Ίσως βέβαια να κάνω λάθος και να είναι bug.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Αυτο στο yt-dlp θα το βαλω σε bug report γιατι μου εδωσες ιδεα με τη συνταξη στο -f.

Για το aptitude, λεω πως θα επρεπε να βγαζει τα πακετα το ενα κατω απο το αλλο μεχρι να φτασει σε αυτο που ζηταω, πχ ετσι
    Κώδικας:
    $ aptitude why gir1.2-vte-2.91
    i   xorg       Depends  xterm | x-terminal-emulator
    p   terminator Provides x-terminal-emulator        
    p   terminator Depends  gir1.2-vte-2.91
    Ειναι εντελως λαθος βεβαια αυτο, μιας και δεν εχω το terminator εγκατεστημενο, αλλα you get the idea.
    ديميتريس

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Για το aptitude, λεω πως θα επρεπε να βγαζει τα πακετα το ενα κατω απο το αλλο μεχρι να φτασει σε αυτο που ζηταω, πχ ετσι
    Κώδικας:
    $ aptitude why gir1.2-vte-2.91
    i   xorg       Depends  xterm | x-terminal-emulator
    p   terminator Provides x-terminal-emulator        
    p   terminator Depends  gir1.2-vte-2.91
    Ειναι εντελως λαθος βεβαια αυτο, μιας και δεν εχω το terminator εγκατεστημενο, αλλα you get the idea.
    Κώδικας:
    # aptitude why accountsservice
    i   gnome-core Depends gdm3 (>= 3.38)             
    i A gdm3       Depends accountsservice (>= 0.6.35)

# aptitude why apt-utils
    i   apt-listchanges Depends    python3-debconf   
    i A python3-debconf Depends    debconf (= 1.5.82)
    i A debconf         Recommends apt-utils         

# aptitude why bash
    i   cmake        Depends  libarchive13 (>= 3.3.3)
    i A libarchive13 Suggests lrzip                  
    p   lrzip        Depends  bash (>= 3)
    Κατάλαβα πώς το εννοείς. Όταν είναι εύκολη η περίπτωση το κάνει. Πχ παραπάνω έβαλα κάποιες περιπτώσεις που το κάνει. Εγώ αυτό που έλεγα είναι ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι δύσκολο υπολογιστικά (πχ στην περίπτωση του bash θα μπορούσε να εμφανίσει κάποιο άλλο δέντρο εξαρτήσεων από τα 50 προγράμματα που χρειάζονται το bash). Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις γιατί γενικά είναι νομίζω άλυτο υπολογιστικά. Για παράδειγμα πολλά προγράμματα που υλοποιούν τέτοια "ψαξίματα" ορίζουν ένα "timeout" και αν περάσει ο χρόνος σταματάει το branching. Ίσως το ίδιο να κάνει και το aptitude. Στα αποτελέσματα που σου εμφάνισε μόνο 1 πακέτο, αργούσε καθόλου;

Να ξανατονίσω φυσικά ότι μπορεί κάλλιστα να λέω μπούρδες και να είναι regression που μπήκε σε κάποια νέα έκδοσή του.

Σελ. 7 από 91 ΠρώτηΠρώτη ... 256789121727 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία