Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!
Είμαι με debian testing. Τρέχω τον επίσημο firefox απο τη Mozilla μέσα απο ένα φάκελο apps στο home και τρέχει κανονικά. Παίρνει και αναβαθμίσεις.
Εμφάνιση 226-240 από 1362
-
30-10-23, 23:06 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #226
-
02-11-23, 13:48 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #227
Η σημερινη ενημερωση του dbus σε 1.14.10-3 στο testing μου εβαλε και το usr-is-merged, που ειναι transitional package στο usrmerge που το ειχα εδω και πολυ καιρο. Αν παω να βγαλω ομως το usr-is-merged, μου βγαζει ενα σωρο πραγματα!
Κώδικας:# apt-get autoremove usr-is-merged Reading package lists... Done Building dependency tree... Done Reading state information... Done The following packages will be REMOVED: avahi-daemon avahi-utils bleachbit dbus dbus-system-bus-common dbus-user-session desktop-file-utils gir1.2-notify-0.7 gparted gparted-common gvfs gvfs-backends gvfs-common gvfs-daemons gvfs-fuse gvfs-libs libatasmart4 libavahi-core7 libblockdev-crypto3 libblockdev-fs3 libblockdev-loop3 libblockdev-mdraid3 libblockdev-nvme3 libblockdev-part3 libblockdev-swap3 libblockdev-utils3 libblockdev3 libbytesize-common libbytesize1 libdaemon0 libduktape207 libept1.6.0 libgtkmm-3.0-1v5 libnvme1 libpam-systemd libplayerctl2 libpolkit-agent-1-0 libpolkit-gobject-1-0 libudisks2-0 libvolume-key1 lightdm parted pkexec playerctl policykit-1 policykit-1-gnome polkitd synaptic udisks2 usr-is-merged 0 upgraded, 0 newly installed, 50 to remove and 0 not upgraded. After this operation, 44.5 MB disk space will be freed. Do you want to continue? [Y/n]
ديميتريس
-
02-11-23, 14:06 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #228
jim το autoremove απλά αφαιρεί όλες τις αχρησιμοποίητες "ορφανές" εξαρτήσεις (και δεν δέχεται παραμέτρους)
-
02-11-23, 17:21 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #229
Εδω και 15 χρονια που ειμαι σε debian το χρησιμοποιω παντα με πακετο διπλα για να βγαζει και τις ορφανες εξαρτησεις. Δεν θα πω παλι οτι χρησιμοποιω apt απο τοτε που δεν ειχε το autoremove σαν επιλογη, γιατι για μερικους ειναι σαν να λεω "χρησιμοποιω λινουξ απο τοτε που ξεκινησα να λεω μαμα"
Τωρα βεβαια που το ειπες, οριστε τι ηθελα να ρωτησω την προηγουμενη βδομαδα για το autoremove και τελικα με προλαβε η μεση. Γιατι οταν δινω autoremove στον chromium δεν βγαζει και το chromium-common που ειναι εξαρτηση που εχει το πακετο chromium αποκλειστικα και κανενα αλλο?
Κώδικας:# apt-get autoremove chromium Reading package lists... Done Building dependency tree... Done Reading state information... Done The following packages will be REMOVED: chromium libatomic1 libwoff1 0 upgraded, 0 newly installed, 3 to remove and 0 not upgraded. After this operation, 231 MB disk space will be freed. Do you want to continue? [Y/n]
ديميتريس
-
03-11-23, 08:40 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #230
Μήπως πρέπει πρώτα να κάνεις remove/purge το πακέτο του chromium και μετά να δώσεις το autoremove για να αφαιρέσει τις εξαρτήσεις του ... αφού θα είναι απεγκατεστημένος ο chromium?
-
03-11-23, 09:05 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #231
Μπα, ουτε ετσι του αρεσει. Και δεν το βγαζει και σαν ορφανο.
Κώδικας:$ sudo apt-get remove chromium [sudo] password for jim: Reading package lists... Done Building dependency tree... Done Reading state information... Done The following packages were automatically installed and are no longer required: libatomic1 libwoff1 Use 'sudo apt autoremove' to remove them. The following packages will be REMOVED: chromium 0 upgraded, 0 newly installed, 1 to remove and 0 not upgraded. After this operation, 231 MB disk space will be freed. Do you want to continue? [Y/n] (Reading database ... 113062 files and directories currently installed.) Removing chromium (118.0.5993.117-1) ... Processing triggers for hicolor-icon-theme (0.17-2) ... Processing triggers for man-db (2.11.2-3) ... Processing triggers for mailcap (3.70+nmu1) ... Processing triggers for desktop-file-utils (0.26-1) ... $ sudo apt-get autoremove Reading package lists... Done Building dependency tree... Done Reading state information... Done The following packages will be REMOVED: libatomic1 libwoff1 0 upgraded, 0 newly installed, 2 to remove and 0 not upgraded. After this operation, 199 kB disk space will be freed. Do you want to continue? [Y/n] n $ deborphan gir1.2-vte-2.91 libatomic1 libssl1.1 libwoff1
ديميتريس
-
03-11-23, 09:18 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #232
Εμένα η πρώτη μου εγκατάσταση ήταν στην έκδοση etch, και παρ'όλο που μου αρέσει περιστασιακά να σαλαγάω διάφορα για να μαθαίνω, ποτέ δεν θα τολμούσα να θεωρήσω τον εαυτό μου ως προχωρημένο χρήστη (ούτε στο Linux γενικά, ούτε στο Debian ειδικά).
Το apt είναι ένα αρκετά στιβαρό σύστημα διαχείρισης πακέτων και συνήθως συμπεριφέρεται προβλέψιμα και συνετά. Αν δεν σου δίνει σαν υποψήφια για αφαίρεση τα πακέτα που περιμένεις, ρίξε μια ματιά στα marks και τα holds να σου δείξει το γιατί. Μπορεί να έχουν μαρκαριστεί σαν manually-installed αντί ως dependency-based, ως αποτέλεσμα κάποιου παλαιότερου χειρισμού που έχεις ξεχάσει πως έκανες.
-
03-11-23, 13:29 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #233
Δεν εχω τιποτα manually installed ή on hold. Βασικα, αν ηταν on hold, δεν θα εκανε καν τη σημερινη ενημερωση σε 119.x που το βαζω με apt-get install -t unstable chromium. Anyway, το παραταω για τωρα, με ποναει παλι η μεση :P
ديميتريس
-
07-11-23, 18:08 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #234
Πριν λιγο διαπιστωσα οτι δεν εχω πλεον rc.local. Ητανε κομματι του initscripts τελικα που εβγαλα. Το ξαναβαζω?
Το ειχα για να ενεργοποιω το wol με το ethtool.
- - - Updated - - -
Ελπιζοντας να μην εχουμε παλι τη διαμαχη για το αν ειναι σωστο το bios να ειναι σε utc ή local...
Χτες και σημερα το απογευμα επαθα αυτο οταν εκανα apt-get update.
Κώδικας:E: Release file for https://deb.debian.org/debian/dists/testing/InRelease is not valid yet (invalid for another 7min 45s). Updates for this repository will not be applied. E: Release file for https://deb.debian.org/debian/dists/unstable/InRelease is not valid yet (invalid for another 7min 45s). Updates for this repository will not be applied. E: Release file for https://deb.debian.org/debian/dists/experimental/InRelease is not valid yet (invalid for another 7min 45s). Updates for this repository will not be applied.
Κώδικας:# ntpdate-debian 2023-11-07 17:04:45.700382 (+0200) +3604.254458 +/- 0.024335 2.debian.pool.ntp.org 2001:648:2ffc:2104::2 s1 no-leap CLOCK: time stepped by 3604.254458
ديميتريس
-
14-11-23, 19:41 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #235
@Jojos
Αν δεν εχεις βγαλει το transmission, πριν λιγες μερες περασε στο repo αυτο για να ελεγχεις τον transmission-daemon.
https://packages.debian.org/sid/tremotesfديميتريس
-
14-11-23, 20:50 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #236
τζίμι, έχω βολευτεί το rtorrent, παρατηρώ ότι τερματίζει τη σύνδεση, που δεν το είχα με το transmission, αλλά μπορεί να το δοκιμάσω και αυτό. θενκς φίλε που με σκέφτηκες, ελπίζω να είσαι καλά!
-
16-11-23, 19:10 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #237
Χρησιμοποιει κανεις xfce σε debian να μου πει αν εχει κανενα σημαντικο κουσουρι? Μετα απο 14 χρονια με σκετο openbox σκεφτομαι να φυγω επειδη το lxpanel κοντευει τους 2 μηνες που ειναι σπασμενο και ο maintainer του δεν ασχολειται καν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 16-11-23 στις 19:36.
ديميتريس
-
16-11-23, 20:24 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #238
μόνο το xfce4-panel βάλε ρε τζίμ... κανένα πρόβλημα και το χρησιμοποιώ χρόνια με σκέτο compiz
-
17-11-23, 07:40 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #239
Καλημέρα. Εγώ είμαι με kde αλλα για πάνω απο χρόνο που είχα xfce, δέν είχα κανένα πρόβλημα. Απλά με χάλαγε λίγο η εμφάνιση και άλλαξα. Επειδή είμαι και τύπος του default , δέ μου αρέσει να παραμετροποιώ, Δέν του λείπει τίποτα άν σου αρέσει βάλτο.
-
17-11-23, 14:27 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #240
Δεν θελω μονο το panel, θελω ολο το desktop enviroment για να δενουν μεταξυ τους. Βεβαια, το lxpanel το εχω λιγοτερο απο 1 χρονο, γιατι απο τοτε που πηγα σε openbox ειχα το fbpanel και ημουν ικανοποιημενος με αυτο, μεχρι που βγηκε απο το repo περυσι τον Νοεμβριο.
ديميتريس
Bookmarks