τζίμι κάνε την επανάσταση σου απέναντι στη μαρκετίλα ορισμένων πωλητών από το πλαίσιο εδώ μέσα που σου λένε κατανάλωσε και κατανάλωσε κ βάλε ένα απλό compiz για το διάφανο της ιστορίας με xfce4-panel. Πάνω, πάντα πάνω, linux έχουμε. Κάτω έχω βοηθητικά ένα cairo-dock και με το gmrun στο ALT+F1 έχω τα πάντα ένα κλικ μακριά.
Εμφάνιση 241-255 από 1361
-
18-11-23, 14:17 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #241
-
19-11-23, 15:03 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #242
Gmrun εχω ηδη, αλλα στο win+r, και για dock απο το οποιο μονο ξεκιναω τις εφαρμογες εχω το wbar.
Για πανελ τωρα, σκεφτομαι να το καψω εντελως και να βαλω tint2 και jgmenu πανω του να δουλευει σαν start menu
Αλλα μου τη δινει που το tint2 δεν εχει actions για τα παραθυρα στο δεξι κλικ του.ديميتريس
-
19-11-23, 16:35 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #243
είχα βάλει tint2 δεν μου άρεσε καθόλου, νομίζω ότι το xfce4-panel είναι μακράν καλύτερο κ υποστηρίζει κ διαφάνεια κ παίρνει κ παραμετροποίηση. Αυτά κάποια χρόνια πριν που κ εγώ έψαχνα για σοβαρό panel
Προσωπικά έχω slim και compiz για τη διαφάνεια και κάνα δυο άλλα που μου χαζοαρέσουν wobbly και ALT+TAB πχ, αν θες να σου πω πως το εκκινείς από το slim.conf απροβλημάτιστα και πανάλαφρα και τελειώνει η ιστορία. πλήρης DM δεν χρειάζεσαι κατά την ταπεινή μου άποψη.
ΥΓ: Στο wbar θα ρίξω μια ματιά αν κ έχω βολευτεί το cairo
ΥΓ2: Δεν γνωρίζω κάνα πλήκτρο win$...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jojos170304 : 19-11-23 στις 17:03.
-
27-11-23, 08:14 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #244
Επειδη δεν θυμαμαι που το ξαναρωτησα, το ρωταω εδω. Καθε Δευτερα πρωι, με το που θα μπω στο debian τρεχει για κανα 5λεπτο το service του fstrim. Καποιος ειχε πει πως ειναι απο cron job που τρεχει μια φορα τη βδομαδα, την ιδια μερα, οτι κανονικα θα ετρεχε τα μεσανυχτα και απλα το τρεχει οταν ξανανοιξει το συστημα. Μεχρι εδω κανενα προβλημα, εχω συνηθισει να τρεχει καθε Δευτερα πρωι στο συστημα μου.
Στο rpi (debian 11 arm64) απο την αλλη, τρεχει κυριολεκτικα οποτε θυμαται, οποτε ετρεξε και σημερα. Δεν τρεχει παντως καθε Δευτερα, αυτο ειναι το μονο σιγουρο, μιας και το εχω δει να τρεχει πχ σ/κ. Επειδη συντομα θα κανω νεα εγκατασταση σε αλλο συστημα, πως γινεται να τρεχει και εκει καθε Δευτερα για να ξερω τι μου γινεται? Πρεπει να κανω την εγκατασταση Δευτερα ωστε να μετραει 1 βδομαδα απο το ενα τρεξιμο ως το αλλο?
Η δικη μου εγκατασταση (ξανα)εγινε στις 29 Μαϊου 2016, που σιγουρα δεν ηταν Δευτερα.
Κώδικας:$ cat /lib/systemd/system/fstrim.timer [Unit] Description=Discard unused filesystem blocks once a week Documentation=man:fstrim ConditionVirtualization=!container ConditionPathExists=!/etc/initrd-release [Timer] OnCalendar=weekly AccuracySec=1h Persistent=true RandomizedDelaySec=100min [Install] WantedBy=timers.target $ cat /lib/systemd/system/fstrim.service [Unit] Description=Discard unused blocks on filesystems from /etc/fstab Documentation=man:fstrim(8) ConditionVirtualization=!container [Service] Type=oneshot ExecStart=/sbin/fstrim --listed-in /etc/fstab:/proc/self/mountinfo --verbose --quiet-unsupported PrivateDevices=no PrivateNetwork=yes PrivateUsers=no ProtectKernelTunables=yes ProtectKernelModules=yes ProtectControlGroups=yes MemoryDenyWriteExecute=yes SystemCallFilter=@default @file-system @basic-io @system-service
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 27-11-23 στις 08:29.
ديميتريس
-
27-11-23, 11:02 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #245
Εδώ πρέπει να το είχες ρωτήσει. Όπως σου λέει και το αρχείο timer, τρέχει με εβδομαδιαίο πρόγραμμα δηλαδή 1 εβδομάδα από την προηγούμενη φορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλον τον πλανήτη τρέχει Δευτέρα. Ανάλογα με το πότε έστησες το λειτουργικό (ή πιο σωστά πότε ενεργοποίησες τον timer) φυσικά θα τρέχει σε διαφορετικές ημέρες στο rpi. Επίσης αν εσύ το έχεις κλειστό για 9 ημέρες, τότε θα τρέξει εκείνη την ημέρα (επειδή πέρασαν 7 ημέρες από την προηγούμενη φορά) και μετά θα τρέχει κάθε 7 ημέρες από εκείνη την ημέρα (δηλαδή 2 ημέρες μετά από έτρεχε μέχρι τότε).
Κώδικας:% systemctl list-timers fstrim NEXT LEFT LAST PASSED UNIT ACTIVATES Mon 2023-11-27 11:05:11 EET 1h 8min Mon 2023-11-20 12:53:56 EET - fstrim.timer fstrim.service
Edit: Επειδή δεν είδα το κομμάτι που λες ότι θέλεις να τρέχει κάθε Δευτέρα, μπορείς να κάνεις το εξής (πέρα από το να το στήσεις Δευτέρα):
Κώδικας:# systemctl stop fstrim.timer # systemctl start fstrim.timer # systemctl list-timers fstrim.timer NEXT LEFT LAST PASSED UNIT ACTIVATES Mon 2023-12-04 01:13:16 EET 6 days Mon 2023-11-27 10:04:03 EET - fstrim.timer fstrim.service
Αν ξεκινήσεις χειροκίνητα το service, αυτό τρέχει μεν την υπηρεσία αλλά δεν ενημερώνει το timer οπότε εγώ το έκανα με start / stop το timer όσες φορές το χρειάστηκα. Ίσως υπάρχει πιο δόκιμος τρόπος να κάνεις "reset" ένα timer αλλά βαριέμαι να ψάχνω το manpage.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος imitheos : 27-11-23 στις 11:09.
"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
Γα.... την πολιτική ορθότητα.
-
27-11-23, 12:23 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #246
να πώ απλά οτι καλύτερα να δίνουμε systemctl cat fstrim.timer ή systemctl cat fstrim.service ωστε να μας δείχνει όλα τα αρχεία που κάνει evaluate o systemd απο τα original στο /lib μέχρι το /etc και πιθανά override drop-in που έχουν δημιουργηθεί είτε απο πακέτα είτε απο εμας (systemctl edit fstrim.timer πχ)
-
27-11-23, 12:43 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #247
Τελικα Δευτερα ηταν τοτε που το εστησα, 30/5/16, το ειδα απο το tune2fs -l. Δεν ξερω πως το ειχα συνδεσει οτι ηταν ανημερα στα γενεθλια μιας φιλης μου :P
Κώδικας:# systemctl list-timers fstrim NEXT LEFT LAST PASSED UNIT ACTIVATES Mon 2023-12-04 00:00:00 EET 6 days Mon 2023-11-27 06:33:43 EET - fstrim.timer fstrim.service # systemctl list-timers fstrim NEXT LEFT LAST PASSED UNIT ACTIVATES Mon 2023-12-04 00:14:40 EET 6 days left Mon 2023-11-27 06:39:17 EET 4h 58min ago fstrim.timer fstrim.service
Το rpi το ανοιγω καθε μερα, εκτος απο τις μερες που ειμαι αρρωστος ή εκτος σπιτιου, απο 1 φορα τουλαχιστον.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 27-11-23 στις 16:36.
ديميتريس
-
27-11-23, 16:14 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #248
η καψούρα κ η τσιπούρα πληρώνονται τζίμ!
-
27-11-23, 18:59 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #249
Εχει δουλεψει κανεις git-buildpackage? Ενδιαφερομαι να χτισω αυτο εδω, μιας και δεν βλεπω να κουνιεται ο maintainer του lxpanel για να το πατσαρει.
https://github.com/lxde-continued/lxpanelΤελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 27-11-23 στις 19:21.
ديميتريس
-
03-12-23, 21:57 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #250
6.6(.3) απο σημερα στο experimental για οποιον θελει. Να δειτε που δεν θα πακεταρουν 6.6.6 και θα μου χαλασουν το τρολλαρισμα.
https://tracker.debian.org/news/1482...-experimental/
- - - Updated - - -
Firefox Developer Edition and Beta: Try out Mozilla’s .deb package!
https://hacks.mozilla.org/2023/11/fi...s-deb-package/ديميتريس
-
10-12-23, 08:08 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #251
Ασχετο με το debian αλλα καπου πρεπει να το ρωτησω. Εχω το transmission (-daemon, 3.0.0) να κατεβαζει στο μαμα φακελο του, καπου μεσα στο /var/ και οταν θελω να παρω κατι που κατεβασα απο εκει, το κανω copy πρωτα στο home και μετα το σβηνω (τορρεντ και αρχεια) μεσα απο το transmission. Δεν με αφηνει λογω δικαιωματων.
Καποτε, τοτε που ζουσε το μπρικι μου, το ειχα βαλει να κατεβαζει στο /mnt/public, που ηταν το mountpoint καποιου σκληρου και τερμα. Ακομα και αν εσβηνα το τορρεντ μολις τελειωνε η ληψη, μπορουσα μετα να παρω τα αρχεια μου με move, επειδη ο φακελος ειχε δικαιωματα 755. Που να το βαλω να κατεβαζει λοιπον ωστε να μπορω να παρω οτι θελω με move και τερμα?
- - - Updated - - -
Εχουμε κανεναν με debian 12 stable? Βγηκε αυτη η ανακοινωση χτες για σοβαροτατο προβλημα.
https://micronews.debian.org/2023/1702150551.htmlديميتريس
-
10-12-23, 10:19 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #252
-
10-12-23, 22:26 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #253
Linux 6.5.0-5-amd64 #1 SMP PREEMPT_DYNAMIC Debian 6.5.13-1 (2023-11-29) x86_64 GNU/Linux
όλα καλά.....
Τα stable που έχω σαν servers τα κάνω updates πολύ αραιά (ότι παίζει δεν το πειράζουμε). Αφήστε που τα περισσότερα τα έχω σε buster και όλο λέω να κάνω update και όλο το αναβάλλω...
-
14-12-23, 07:55 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #254
Επικο fud σχολιο απο το ghacks, με αφορμη το χτεσινο minor update του chrome, επειδη "παραεινια τρυπιος αμα θελει update μετα απο μολις 1 βδομαδα κυκλοφοριας της 120 σαν stable".
I don’t think so, not with chromium as the base, the code is a complete mess. Recently Debian could not get it to build stably for nearly a full year.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 14-12-23 στις 09:33.
ديميتريس
-
17-12-23, 13:56 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #255
Debian Likely Moving Away From i386 In The Near Future
https://www.phoronix.com/news/Debian-Plans-Cease-i386
Πριν κανα μηνα που εψαχνα να κατεβασω το weekly image του testing διαπιστωσα πως δεν ειχε για i386, οποτε σκεφτηκα πως θα ειναι λιγα τα ψωμια του. Λογω πολλων ατυχιων που μου συνεβησαν μαζεμενες, ξεχασα να το ποσταρω τοτε.
https://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 17-12-23 στις 15:17.
ديميتريس
Bookmarks