Σελ. 17 από 91 ΠρώτηΠρώτη ... 7121516171819222737 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 241-255 από 1361
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    τζίμι κάνε την επανάσταση σου απέναντι στη μαρκετίλα ορισμένων πωλητών από το πλαίσιο εδώ μέσα που σου λένε κατανάλωσε και κατανάλωσε κ βάλε ένα απλό compiz για το διάφανο της ιστορίας με xfce4-panel. Πάνω, πάντα πάνω, linux έχουμε. Κάτω έχω βοηθητικά ένα cairo-dock και με το gmrun στο ALT+F1 έχω τα πάντα ένα κλικ μακριά.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Gmrun εχω ηδη, αλλα στο win+r, και για dock απο το οποιο μονο ξεκιναω τις εφαρμογες εχω το wbar.
    Για πανελ τωρα, σκεφτομαι να το καψω εντελως και να βαλω tint2 και jgmenu πανω του να δουλευει σαν start menu
    Αλλα μου τη δινει που το tint2 δεν εχει actions για τα παραθυρα στο δεξι κλικ του.
    ديميتريس

Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    είχα βάλει tint2 δεν μου άρεσε καθόλου, νομίζω ότι το xfce4-panel είναι μακράν καλύτερο κ υποστηρίζει κ διαφάνεια κ παίρνει κ παραμετροποίηση. Αυτά κάποια χρόνια πριν που κ εγώ έψαχνα για σοβαρό panel

Προσωπικά έχω slim και compiz για τη διαφάνεια και κάνα δυο άλλα που μου χαζοαρέσουν wobbly και ALT+TAB πχ, αν θες να σου πω πως το εκκινείς από το slim.conf απροβλημάτιστα και πανάλαφρα και τελειώνει η ιστορία. πλήρης DM δεν χρειάζεσαι κατά την ταπεινή μου άποψη.

ΥΓ: Στο wbar θα ρίξω μια ματιά αν κ έχω βολευτεί το cairo

ΥΓ2: Δεν γνωρίζω κάνα πλήκτρο win$...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jojos170304 : 19-11-23 στις 17:03.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Επειδη δεν θυμαμαι που το ξαναρωτησα, το ρωταω εδω. Καθε Δευτερα πρωι, με το που θα μπω στο debian τρεχει για κανα 5λεπτο το service του fstrim. Καποιος ειχε πει πως ειναι απο cron job που τρεχει μια φορα τη βδομαδα, την ιδια μερα, οτι κανονικα θα ετρεχε τα μεσανυχτα και απλα το τρεχει οταν ξανανοιξει το συστημα. Μεχρι εδω κανενα προβλημα, εχω συνηθισει να τρεχει καθε Δευτερα πρωι στο συστημα μου.

Στο rpi (debian 11 arm64) απο την αλλη, τρεχει κυριολεκτικα οποτε θυμαται, οποτε ετρεξε και σημερα. Δεν τρεχει παντως καθε Δευτερα, αυτο ειναι το μονο σιγουρο, μιας και το εχω δει να τρεχει πχ σ/κ. Επειδη συντομα θα κανω νεα εγκατασταση σε αλλο συστημα, πως γινεται να τρεχει και εκει καθε Δευτερα για να ξερω τι μου γινεται? Πρεπει να κανω την εγκατασταση Δευτερα ωστε να μετραει 1 βδομαδα απο το ενα τρεξιμο ως το αλλο?
    Η δικη μου εγκατασταση (ξανα)εγινε στις 29 Μαϊου 2016, που σιγουρα δεν ηταν Δευτερα.

Κώδικας:
    $ cat /lib/systemd/system/fstrim.timer 
    [Unit]
    Description=Discard unused filesystem blocks once a week
    Documentation=man:fstrim
    ConditionVirtualization=!container
    ConditionPathExists=!/etc/initrd-release

[Timer]
    OnCalendar=weekly
    AccuracySec=1h
    Persistent=true
    RandomizedDelaySec=100min

[Install]
    WantedBy=timers.target

$ cat /lib/systemd/system/fstrim.service 
    [Unit]
    Description=Discard unused blocks on filesystems from /etc/fstab
    Documentation=man:fstrim(8)
    ConditionVirtualization=!container

[Service]
    Type=oneshot
    ExecStart=/sbin/fstrim --listed-in /etc/fstab:/proc/self/mountinfo --verbose --quiet-unsupported
    PrivateDevices=no
    PrivateNetwork=yes
    PrivateUsers=no
    ProtectKernelTunables=yes
    ProtectKernelModules=yes
    ProtectControlGroups=yes
    MemoryDenyWriteExecute=yes
    SystemCallFilter=@default @file-system @basic-io @system-service
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 27-11-23 στις 08:29.
    ديميتريس

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jim_p Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδη δεν θυμαμαι που το ξαναρωτησα, το ρωταω εδω. Καθε Δευτερα πρωι, με το που θα μπω στο debian τρεχει για κανα 5λεπτο το service του fstrim. Καποιος ειχε πει πως ειναι απο cron job που τρεχει μια φορα τη βδομαδα, την ιδια μερα, οτι κανονικα θα ετρεχε τα μεσανυχτα και απλα το τρεχει οταν ξανανοιξει το συστημα. Μεχρι εδω κανενα προβλημα, εχω συνηθισει να τρεχει καθε Δευτερα πρωι στο συστημα μου.

Στο rpi (debian 11 arm64) απο την αλλη, τρεχει κυριολεκτικα οποτε θυμαται, οποτε ετρεξε και σημερα. Δεν τρεχει παντως καθε Δευτερα, αυτο ειναι το μονο σιγουρο, μιας και το εχω δει να τρεχει πχ σ/κ. Επειδη συντομα θα κανω νεα εγκατασταση σε αλλο συστημα, πως γινεται να τρεχει και εκει καθε Δευτερα για να ξερω τι μου γινεται? Πρεπει να κανω την εγκατασταση Δευτερα ωστε να μετραει 1 βδομαδα απο το ενα τρεξιμο ως το αλλο?
    Εδώ πρέπει να το είχες ρωτήσει. Όπως σου λέει και το αρχείο timer, τρέχει με εβδομαδιαίο πρόγραμμα δηλαδή 1 εβδομάδα από την προηγούμενη φορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλον τον πλανήτη τρέχει Δευτέρα. Ανάλογα με το πότε έστησες το λειτουργικό (ή πιο σωστά πότε ενεργοποίησες τον timer) φυσικά θα τρέχει σε διαφορετικές ημέρες στο rpi. Επίσης αν εσύ το έχεις κλειστό για 9 ημέρες, τότε θα τρέξει εκείνη την ημέρα (επειδή πέρασαν 7 ημέρες από την προηγούμενη φορά) και μετά θα τρέχει κάθε 7 ημέρες από εκείνη την ημέρα (δηλαδή 2 ημέρες μετά από έτρεχε μέχρι τότε).
    Κώδικας:
    % systemctl list-timers fstrim
    NEXT                           LEFT LAST                        PASSED UNIT         ACTIVATES     
    Mon 2023-11-27 11:05:11 EET 1h 8min Mon 2023-11-20 12:53:56 EET      - fstrim.timer fstrim.service
    Τρέξε το παραπάνω και στα δύο μηχανήματα και θα σου πει τι γίνεται.

Edit: Επειδή δεν είδα το κομμάτι που λες ότι θέλεις να τρέχει κάθε Δευτέρα, μπορείς να κάνεις το εξής (πέρα από το να το στήσεις Δευτέρα ):
    Κώδικας:
    # systemctl stop fstrim.timer       
    # systemctl start fstrim.timer  
    # systemctl list-timers fstrim.timer
    NEXT                          LEFT LAST                        PASSED UNIT         ACTIVATES     
    Mon 2023-12-04 01:13:16 EET 6 days Mon 2023-11-27 10:04:03 EET      - fstrim.timer fstrim.service
    Όπως βλέπεις, ενώ θα έτρεχε κανονικά σήμερα σε 1 ώρα από τώρα, σταματώντας το timer και ξεκινώντας το ξανά, το έβαλε να μετράει από τώρα και θα εκτελεστεί σε 7 ημέρες από όταν το ενεργοποιήσεις. Άρα λοιπόν, άσχετα από την ημέρα που θα κάνεις την εγκατάσταση, όταν είναι Δευτέρα, σταμάτα το timer και ξανα-ξεκίνα το.

Αν ξεκινήσεις χειροκίνητα το service, αυτό τρέχει μεν την υπηρεσία αλλά δεν ενημερώνει το timer οπότε εγώ το έκανα με start / stop το timer όσες φορές το χρειάστηκα. Ίσως υπάρχει πιο δόκιμος τρόπος να κάνεις "reset" ένα timer αλλά βαριέμαι να ψάχνω το manpage.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος imitheos : 27-11-23 στις 11:09.
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
    Γα.... την πολιτική ορθότητα.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη, Ντεπώ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    FRITZ 5690 Pro
    να πώ απλά οτι καλύτερα να δίνουμε systemctl cat fstrim.timer ή systemctl cat fstrim.service ωστε να μας δείχνει όλα τα αρχεία που κάνει evaluate o systemd απο τα original στο /lib μέχρι το /etc και πιθανά override drop-in που έχουν δημιουργηθεί είτε απο πακέτα είτε απο εμας (systemctl edit fstrim.timer πχ)

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Τελικα Δευτερα ηταν τοτε που το εστησα, 30/5/16, το ειδα απο το tune2fs -l. Δεν ξερω πως το ειχα συνδεσει οτι ηταν ανημερα στα γενεθλια μιας φιλης μου :P
    Κώδικας:
    # systemctl list-timers fstrim
    NEXT                          LEFT LAST                        PASSED UNIT         ACTIVATES     
    Mon 2023-12-04 00:00:00 EET 6 days Mon 2023-11-27 06:33:43 EET      - fstrim.timer fstrim.service

# systemctl list-timers fstrim
    NEXT                        LEFT        LAST                        PASSED       UNIT         ACTIVATES
    Mon 2023-12-04 00:14:40 EET 6 days left Mon 2023-11-27 06:39:17 EET 4h 58min ago fstrim.timer fstrim.service
    Πανω το pc μου, κατω το rpi. Το tune2fs -l στο rpi λεει βεβαια οτι το εστησα 21/1/22, που πεφτει Παρασκευη και εκεινη την ημερομηνια ισως να ειχα ακομα το libreelec, αλλα σιγουρα δεν το εστησα τοτε. Ισως να εινια η ημερομηνια που εγινε το image που του περασα.
    Το rpi το ανοιγω καθε μερα, εκτος απο τις μερες που ειμαι αρρωστος ή εκτος σπιτιου, απο 1 φορα τουλαχιστον.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 27-11-23 στις 16:36.
    ديميتريس

Downloads
    10
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    η καψούρα κ η τσιπούρα πληρώνονται τζίμ!

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Εχει δουλεψει κανεις git-buildpackage? Ενδιαφερομαι να χτισω αυτο εδω, μιας και δεν βλεπω να κουνιεται ο maintainer του lxpanel για να το πατσαρει.
    https://github.com/lxde-continued/lxpanel
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 27-11-23 στις 19:21.
    ديميتريس

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    6.6(.3) απο σημερα στο experimental για οποιον θελει. Να δειτε που δεν θα πακεταρουν 6.6.6 και θα μου χαλασουν το τρολλαρισμα.
    https://tracker.debian.org/news/1482...-experimental/

- - - Updated - - -

Firefox Developer Edition and Beta: Try out Mozilla’s .deb package!
    https://hacks.mozilla.org/2023/11/fi...s-deb-package/
    ديميتريس

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Ασχετο με το debian αλλα καπου πρεπει να το ρωτησω. Εχω το transmission (-daemon, 3.0.0) να κατεβαζει στο μαμα φακελο του, καπου μεσα στο /var/ και οταν θελω να παρω κατι που κατεβασα απο εκει, το κανω copy πρωτα στο home και μετα το σβηνω (τορρεντ και αρχεια) μεσα απο το transmission. Δεν με αφηνει λογω δικαιωματων.
    Καποτε, τοτε που ζουσε το μπρικι μου, το ειχα βαλει να κατεβαζει στο /mnt/public, που ηταν το mountpoint καποιου σκληρου και τερμα. Ακομα και αν εσβηνα το τορρεντ μολις τελειωνε η ληψη, μπορουσα μετα να παρω τα αρχεια μου με move, επειδη ο φακελος ειχε δικαιωματα 755. Που να το βαλω να κατεβαζει λοιπον ωστε να μπορω να παρω οτι θελω με move και τερμα?

- - - Updated - - -

Εχουμε κανεναν με debian 12 stable? Βγηκε αυτη η ανακοινωση χτες για σοβαροτατο προβλημα.
    https://micronews.debian.org/2023/1702150551.html
    ديميتريس

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Nova
    Εχουμε κανεναν με debian 12 stable? Βγηκε αυτη η ανακοινωση χτες για σοβαροτατο προβλημα.
    Εκανα update χτες... παρακάλα να μην γίνει βλακεία, thanks !!!

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    - - - Updated - - -

Linux 6.5.0-5-amd64 #1 SMP PREEMPT_DYNAMIC Debian 6.5.13-1 (2023-11-29) x86_64 GNU/Linux

όλα καλά.....

Τα stable που έχω σαν servers τα κάνω updates πολύ αραιά (ότι παίζει δεν το πειράζουμε). Αφήστε που τα περισσότερα τα έχω σε buster και όλο λέω να κάνω update και όλο το αναβάλλω...

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Επικο fud σχολιο απο το ghacks, με αφορμη το χτεσινο minor update του chrome, επειδη "παραεινια τρυπιος αμα θελει update μετα απο μολις 1 βδομαδα κυκλοφοριας της 120 σαν stable".
    I don’t think so, not with chromium as the base, the code is a complete mess. Recently Debian could not get it to build stably for nearly a full year.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 14-12-23 στις 09:33.
    ديميتريس

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Debian Likely Moving Away From i386 In The Near Future
    https://www.phoronix.com/news/Debian-Plans-Cease-i386

Πριν κανα μηνα που εψαχνα να κατεβασω το weekly image του testing διαπιστωσα πως δεν ειχε για i386, οποτε σκεφτηκα πως θα ειναι λιγα τα ψωμια του. Λογω πολλων ατυχιων που μου συνεβησαν μαζεμενες, ξεχασα να το ποσταρω τοτε.
    https://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 17-12-23 στις 15:17.
    ديميتريس

Σελ. 17 από 91 ΠρώτηΠρώτη ... 7121516171819222737 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία