Καλησπέρα στην ομάδα.
Θέλω να ρωτήσω αν έχει καταφέρει κανένας να βγάλει εκτός τον εξοπλισμό της Vodafone και να πάρει Internet + Voip με Mikrotik Router και Grandstream UCM.
έχω διαβάσει αρκετά threads και έχω δοκιμάσει διάφορα αλλά δεν έχω καταφέρει να κάνω register το SIP trunk στο UCM.
Ας τα πάρουμε απο την αρχή.
1.
Έχω πάρει τους κωδικούς VOIP με την βοήθεια ενός ZTE ZXHN H267A.
Έχω περάσει στο Mikrotik VLAN 835 με PPPoe και έχω πάρει internet κανονικά.
Έχει μπει VLAN 837 με DHCP client για να πάρει 10.xxx.xxx.xxx ip για VOIP
Στο mikrotik γίνονται αυτόματα τα routes όταν πάρει DHCP το VLAN 837.
Στο UCM κάνω το SIP trunk αλλά δεν γίνεται register.
2.
Για test απο το ONT έχω πάει στο UCM και το κάνω απευθείας εκεί vlan 837
παίρνει ip 10.xxx.xxx.xxx αλλά και πάλι δεν γίνεται register το SIP Trunk.
3.
Ένα test ακόμα
Έχω περάσει στο Mikrotik VLAN 835 με PPPoe και έχω πάρει internet κανονικά.
Έχει μπει VLAN 837 ΧΩΡΙΣ DHCP client
Bridge το VLAN 837 με μια eth και απο εκεί στο UCM με DHCP client οπού και παίρνει ip 10.xxx.xxx.xxx
Στο UCM κάνω το SIP trunk αλλά και πάλι δεν γίνεται register.
4. και με mangle roules έχω δοκιμάσει στο mikrotik για να πάει όλο το trafic απο το UCM στο Vlan 837 αλλά πάλι τίποτα.
Καμία ιδέα για αυτό το setup υπάρχει ή θα πρέπει αναγκαστικά να έχω επάνω και τον εξοπλισμό της Vodafone (πράγμα το οποίο δεν θέλω)
Κάποιος για να κάνουμε καμία δοκιμή ή να δουλεύει το wireshark ή δεν ξέρω και εγώ τι μπας και κάνουμε troubleshooting
Υ.Γ. οι κωδικοί VOIP δεν έχουν αλλάξει, και με άλλο router (h103 πριν κάνει update) που δοκίμασα πάλι αυτούς μου βγάζει.
Ευχαριστώ πολύ.
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
05-07-23, 13:33 Vodafone FTTH ONT - Mikrotik - Grandstream UCM #1
-
05-07-23, 16:27 Απάντηση: Vodafone FTTH ONT - Mikrotik - Grandstream UCM #2
Κωδικός SIP απο την στιγμή που το έχετε λάβει με sms, έχετε 30 λεπτά για να το περάσετε στο δικό σάς τηλ. κέντρο. Αν δεν έχετε προλάβει μέσα στα 30 λεπτά, μετά ισχύει νέος κωδικός.
-
05-07-23, 17:00 Απάντηση: Vodafone FTTH ONT - Mikrotik - Grandstream UCM #3
-
05-07-23, 18:07 Απάντηση: Vodafone FTTH ONT - Mikrotik - Grandstream UCM #4
που κανεις register? τι dns χρησιμοποιεις?
-
05-07-23, 21:48 Απάντηση: Vodafone FTTH ONT - Mikrotik - Grandstream UCM #5
Δοκίμασε πρωτα σε ενα ATA πχ grandstream 801
Οπως λεει ο απο πανω που στελνεις για register?
Βαλε DNS Vodafone
-
06-07-23, 10:43 Απάντηση: Vodafone FTTH ONT - Mikrotik - Grandstream UCM #6
-
07-07-23, 07:41 Απάντηση: Vodafone FTTH ONT - Mikrotik - Grandstream UCM #7
Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει τον παρακάτω οδηγό. https://www.adslgr.com/forum/threads...asPBX(FreePBX)
Κάπου εκεί λέει πως πρέπει να δηλώσουμε τους dns server της Vodafone σαν srv lookups . Και πως στο freepbx δεν δηλώνουμε πόρτα στο sip trunk για να μπορέσει να χρησιμοποιεί σωστά τους dns , δηλαδη να κάνει srv lookup για το ngn.hol.net .
-
10-07-23, 08:19 Απάντηση: Vodafone FTTH ONT - Mikrotik - Grandstream UCM #8
Καλημέρα.
Στο UCM για register έχω τα παρακάτω και έχω δοκιμάσει με διάφορους άλλους συνδυασμούς.
Για DNS έχω βάλει και static mikrotik αλλά έχω δοκιμάσει να βάλω και στο UCM και όταν το είχα κατευθείαν με το ONT και router modem
Καλημέρα. όλα καλά και όλα ωραία μέχρι να μπούμε στο "Οδηγίες RasPBX(FreePBX)"
εγώ έχω GS UCM6202,
Έχω δοκιμάσει να βάλω και όλα τα statik routes στο UCM (αν και δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο γιατί υπάρχουν και στο Mikrotik)
αλλά μετά το Νο.21 απο τον οδηγό δεν ξέρω πώς και αν γίνονται στο UCM ή αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο στο Mikrotik.
-
10-07-23, 12:24 Απάντηση: Vodafone FTTH ONT - Mikrotik - Grandstream UCM #9
Οι εγγραφές ngn.hol.net δεν είναι type A είναι type srv . Στο freepbx όταν δηλώνουμε τον sip server δεν δηλώνουμε την πόρτα. Θα βρει αυτές τις πληροφορίες από τον dns server . Αυτό το κάνουν για να κάνει failover τους sip servers. Το granstream dect που έχω καταλαβαίνει από srv records. Το ucm δεν το έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου.
Bookmarks