Γειά σας! Αγόρασα ένα tp link TD-W9970 μπορείτε να με βοηθήσετε να το κάνω χρήση σαν access point ενσύρματα σε προέκταση κεντρικού ρουτερ Vodafon?
Επίσης στη προσπάθεια μου να το ορίσω ip 192.168.2.220 για παράδειγμα, ώστε να εμπεριέχεται εντός του κεντρικού ρουτερ στη συνέχεια δεν με αφήνει να ξαναμπώ μέσα στο μενού του. Μήπως δεν μπορώ να το δουλέψω σαν access point και εάν όχι μπορώ με κάποια άλλη ρύθμιση του να καταφέρω να το χρησιμοποιήσω σαν κεραία στον άλλο όροφο της οικίας?
Ευχαριστώ
- - - Updated - - -
Κανένα χέρι βοηθείας!! Έχω λιώσει πάνω από το tp link...
Εμφάνιση 1-6 από 6
Θέμα: TD-W9970
-
20-07-23, 19:39 TD-W9970 #1
-
20-07-23, 23:46 Απάντηση: TD-W9970 #2
Συνοπτικά:
1. Ρυθμίζεις την ip του lan του tp-link να είναι στο ίδιο subnet με το lan του cpe της vodafone.
2. Ρυθμίζεις τον dhcp server του cpe της vodafone να *μην* δίνει την παραπάνω ip σε άλλο host.
3. Απενεργοποιείς τον dhcp server του tp-link.
4. Συνδέεις μία eth/lan του tp-link στο lan σου.
Αυτά επί της αρχής, πως ακριβώς γίνονται αυτά στο tp-link,
ή/και αν το συγκεκριμένο έχει τίποτα ιδιοτροπίες, δεν το ξέρω.
Απορία, αν χρειάζεσαι AP, γιατί δεν αγόραζες εξ'αρχής ένα AP?Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
21-07-23, 10:40 Απάντηση: TD-W9970 #3
Αναφορικά με την αγορά πρόκειται για λάθος παραδρομής..
Τώρα αυτό που έχω δεν βρίσκω κάπου ρυθμίσεις για Access point και σκέφτομαι τι λειτουργία να το ορίσω για να κάτσει πάνω στο δίκτυο που αποτελείτε είδη από Vodafon power stacion που αν γνωρίζει κανείς μου λέει πως να βγάλω ip εκτός για να μην την μοιράζει σε άλλους client.. και έχει άλλα 3 access point που τα έχω ρυθμίσει σωστά αφού βέβαια είναι και Access point, αυτά με έκοψε και αγόρασα τα σωστά (ο μμ...!)
Επίσης μόλις δίνω στο tp link ip 192.168.2.220 για παράδειγμα δεν με ξαναβάζει στο μενού, η αρχική του είναι 192.168.1. 1 δεν το γράφει αλλά με αυτήν μπαίνω μενού..
-
21-07-23, 11:33 Απάντηση: TD-W9970 #4
Αυτό που πήρες είναι modem(dsl) + router + ap.
Τυπικά δεν θα έχει ap mode.
Ap mode θα βρείς συχνά στα wifi routers (router+ap) της tp-link.
Αν δεν έχει ap mode οι γενικές οδηγίες είναι αυτές που σου έγραψα παραπάνω.
Χωρίς να γνωρίζω το συγκεκριμένο, γενικά:
ένα router που τρέχει dhcp στο interface του,
έχει στις ρυθμίσεις του dhcp server του το εύρος του ip pool που μοιράζει στους clients.
Υποθέτωντας πχ cpe ip = 192.168.2.1,
pool (προς διανομή @lan-side): 192.168.2.2 - 192.168.2.254
Στην παραπάνω περίπτωση θα ψαλίδιζες/μίκραινες το pool σε κάποιo άκρο του,
και θα έβαζες τις ip των ap (και ότι άλλο ίσως θες να έχει static, printer πχ?) εκτός pool.
Θα μπορούσες πχ, να ορίσεις προς διανομή το pool 192.168.2.10 - 192.168.2.254
οπότε θα είχες διαθέσιμο το εύρος 192.168.2.2 - 192.168.2.9 (8 ip) να αναθέσεις στις x συσκευές που θες να έχουν στατική ip.
Εννοείται κόβεις/ράβεις αναλόγως αναγκών/προτιμήσεων.
Εναλλακτικά, θα μπορούσες να ορίσεις static dhcp reservations,
ώστε ο dhcp να μοιράζει συγκεκριμένες ip addresses στις mac των συσκευών που θες να έχουν static ip.
*Πως* γίνονται αυτά στο cpe της vodafon, δεν έχω ιδέα.
Δες τα docs του, ή/και ρώτα στα νήματα περί vodafon αν ξέρει να σε καθοδηγήσει άλλος χρήστης.
Λογικά μόλις αλλάξεις την ip του tp-link @lan-side (και εφόσον δεν έχει ip conflict με άλλο host στο lan),
θα πρέπει να δεις το gui του στην νέα ip.
worst-case να χρειαστεί επανεκκίνηση.
Και εννοείται το pc από το οποίο προσπαθείς να συνδεθείς, πρέπει να είναι στο ίδιο subnet,
οπότε αν έχεις απενεργοποιήσει τον dhcp server στο tp-link θα πρέπει να του ορίσεις ο ίδιος μια ip στο 192.168.2.0
Πέραν των παραπάνω γενικών, δεν ξέρω τι του φταίει, και δεν ξέρω τι/πως κάνεις,
και δεν ξέρω και τι κάνει το tp-link με τους χαζό-wizards του.
Μπορεί κάλλιστα να δέχεται μόνο την 192.168.2.1 γιατί θεωρεί ότι θα είναι οπωσδήποτε το gateway,
και ο wizard θέλει το υπόλοιπο pool για dhcp.
IMHO, αν δεις ότι έχεις πρόβλημα, και μιας και δεν το έχεις με τα δίκτυα, πάνε πάρε ένα ap.
Δεν αξίζει να χαλάς χρόνο για τέτοια πράγματα.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
21-07-23, 15:41 Απάντηση: TD-W9970 #5
Σε ευχαριστώ για όλα, η αλήθεια είναι ότι με τα δίκτυα δεν το έχω και πολύ, είχα μια σχέση παλαιότερα γιαυτό οφείλω να κάνω μια προσπάθεια.
Θα το παλέψω και όντως αν δεν το καταφέρω θα πάρω ένα Access point να γίνει ησυχία..
Αν τελικά δεν γινει, μια διεύθυνση να σας στείλω όποιον θέλει το tp link TD W9970 ΝΑ βρει τουλάχιστον μια θέση και αυτό
-
22-07-23, 00:29 Απάντηση: TD-W9970 #6Disclaimer:
Bookmarks