Καλησπέρα. Πριν από λίγες ημέρες μετακόμισα σε νέο διαμέρισμα.
Κατά την αναζήτηση παρόχου και προγράμματος σταθερής και internet, διαπίστωσα πως οι πάροχοι πλην cosmote δεν εχουν διαθεσιμότητα οπτικής ίνας (χρησιμοποιώντας τα σχετικά tools από τις ιστοσελίδες τους) και προχώρησα σε ενα double play adsl 24 πακέτο της vodafone.
Κατά την επίσκεψη του, ο τεχνικός της vodafone με ενημέρωσε πως υπάρχει πρόβλημα με την οριζόντια καλωδίωση του διαμερίσματος και θα πρέπει να υπάρξει επίσκεψη από ηλεκτρολόγο. Ο ηλεκτρολόγος ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος πως εχουν γινει (κατα της διαδικασία της πρόσφατης ανακαίνισης) πολλές τροποποιήσεις στις εγκαταστάσεις και θα απαιτηθούν εκτεταμένες και σχετικά κοστοβόρες εργασίες για την εγκατάσταση/επαναφορα/whatever της τηλεφωνικής γραμμής. Στο σημείο αυτο να σημειώσω πως υπάρχει υποδομή για οπτική ινα (στην πολυκατοικία και στο διαμέρισμα), εγκατεστημένη από την cosmote.
Επικοινώνησα με την vodafone για πιθανή μετάβαση σε πρόγραμμα οπτικής (ωστε να γλυτώσω το penalty προωρης διακοπής), αλλα με ενημέρωσαν πως δεν εχουν διαθεσιμότητα (παρά την ύπαρξη της υποδομής).
Δεδόμενου ότι η ιδιοκτήτρια δέχεται να πληρώσει το penalty πρόωρης αποχώρησης και ότι χρειάζομαι μόνο internet και όχι τηλεφωνικό αριθμό σκέφτομαι εναλλακτικές λύσεις. Η πλέον απλή είναι η μεταβαση στην cosmote και το πιο φθηνό πακέτο fiber (34 ευρώ ανά μήνα), που μου φαίνεται κάπως ακριβή....
Παρακαλώ τα φώτα σας!![]()
Εμφάνιση 1-12 από 12
-
06-08-23, 20:15 Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #1
-
06-08-23, 21:14 Απάντηση: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #2
-
07-08-23, 02:27 Απάντηση: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #3
Εφοσον υπαρχει ftth ειναι αστειο να μιλαμε για οτιδηποτε αλλο.
Ρωτα και στη nova.
Επισης , για ποια περιοχη μιλαμε? η vf εχει θεματα με τις διευθυνσεις.
-
07-08-23, 15:40 Απάντηση: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #4
-
07-08-23, 16:27 Απάντηση: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #5
Αν δεις τις τιμες της vodafone, θα καταληξεις οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις 31.90 η 200ρα ftth, 34,90 η 300ρα. (προφανως η δευτερη ειναι πολυ περισσοτερο VFM) Η 300ρα στην cosmote εχει 37,90
3 ευρω διαφορα παραπανω.
Και ισως η cosmote να εχει λιγο καλυτερο δικτυο.
Οσο για αυτο που ειδες με 34 ευρω στην cosmote δεν ειναι ftth, ειναι vdsl, οπότε θα εχεις τα ιδια θεματα με το καλωδιο.
Οσο για τα giga wifi, για να παιξουν σωστα πρεπει να επενδυσεις σε εξοπλισμο, και πιθανοτατα να βαλεις το router εξω, οπότε έχεις και εκεί αρκετά "τέλη" για ενα internet τυπικα ασταθες
Κοινως, δεν υπαρχουν φτηνες λυσεις
-
07-08-23, 16:50 Re: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #6
33,90€ έχει και η 100αρα FTTH στην Cosmote (Fiber 100XL)
Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ότι θέλει στη ζωή, αλλά αυτός που θέλει ότι έχει...
-
07-08-23, 17:41 Απάντηση: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #7
Καταρχάς ευχαριστώ όλους για τα σχόλια!
Το Cosmote Fiber 100XL είχα στο μυαλό μου, στα 33,90 το μήνα!
Όσον αφορά το πρόγραμμα Vodafone Giga WiFi, το σκεφτηκα στην αρχή σαν ένα μέσο, ωστε να "πείσω" την vodafone να μην πληρωσω το penalty διακοπής συμβολαίου ή έστω να το μειώσω (υπό την εννοια ότι παραμένω στη Vodafone, απλά αλλάζω πρόγραμμα). Για την ακρίβεια, όπως προείπα, το penalty θα το πληρώσει η ιδιοκτήτρια, απλά επειδη μέχρι στιγμής ειναι τυπικότατη στις υποχρεώσεις της, θέλω να την βοηθήσω!
-
11-08-23, 13:52 Απάντηση: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #8
Η vodafone σε κάποιες περιοχές δε δίνει από ftth υποδομή άλλου παρόχου. Μίλησες με τη nova μέσω τηλεφώνου και δε δίνουν ούτε αυτοί;
Η cosmote πάντως δίνει και 50αρα ftth στα 28,90.
https://www.cosmote.gr/eshop/global/...od3010050_prod
Αν πιάνεις καλό σήμα από nova και δε σε νοιάζει η ταχύτητα, mobile internet 4g με ταχύτητα 6mbps μετά τα 100gb.
https://nova.gr/kiniti-tilefonia/simvolaia-kinitis/mobile-internet#package=1
Αλλιώς αν πιάνεις καλό σήμα με cosmote, gigamax unlimited στο κινητό και extra sim σε router ή sim whatsup σε router και ενεργοποίηση εβδομαδιαίου πακέτου unlimited data κάθε εβδομάδα με κόστος 6,5 ευρώ την εβδομάδα.
Τι εταιρία έχεις τώρα στο κινητό;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xGreekGamerx : 11-08-23 στις 14:12.
-
11-08-23, 22:36 Απάντηση: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #9
Με την Nova δεν έχω μιλήσει (τουλάχιστον όχι ακόμα)!
Χίλια ευχαριστώ!
Ειχα την εντύπωση πως ειναι καποιο πρόγραμμα VDSL, οπότε το απεκλεισα κατευθείαν!
Υπάρχει και αυτό το σενάριο στο μυαλό μου.Έχω καρτοκινητό what's up.
Το (σημερινό) νεό της υπόθεσης είναι πως καθώς χαζευα στο site της Inalan, ειδα στον χάρτη καλυψης του δικτύου, πως είμαι εντός (ενώ μεσω του search tool, όπου εισάγει κανείς την διευθυνση του ακινήτου, με βγάζει εκτός δικτύου)! Επικοινώνησα λοιπόν με την Inalan και με ενημέρωσαν πως ειμαι ΕΝΤΟΣ δικτύου (επισημαίνοντας πως το site τους καποιες φορές αργει να ενημερωθει). Μου εκαναν προσφορα για 50% εκπτωση στο πάγιο του μήνα (να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως δεν έχω υπογράψει ακόμα), όντας ο πρώτος συνδρομητής στην συγκεκριμένη διεύθυνση...
Κατα την επίσκεψη του τεχνικού, μου ζητησαν πρόσβαση στην ταρατσα της πολυκατοικίας (δωμα γαρ) και να ενημερωθει η διαχειρίστρια... Και κάπου εδώ ξεκίνησε μία συζήτηση μαζί της σχετικά με το τι εργασίες πρέπει να γίνουν για να φθασει η ινα στο διαμέρισμα. Την ενημέρωσα πως απλά θα τραβήξει την οπτική από την εξωτερική πλευρά του κτιρίου εως και τον 6ο όροφο, αλλά βλεπω μία σχετική απροθυμία (ίσως και είναι προβληματισμός,δεν ξέρω).
Συμφωνησαμε λοιπόν να γίνει επίσκεψη από τον τεχνικό της Inalan, ώστε να κάνει τον σχεδιασμό/πρόταση του και να πάρω το τελικό ΟΚ. Έχει δικαίωμα η διαχειρίστρια (επικαλούμενη ίσως τον κανονισμό της πολυκατοικίας) να αρνηθεί τις όποιες εργασίες (έστω και ελάχιστα παρεμβατικές) για την εγκατάσταση της οπτικής ίνας?
-
12-08-23, 01:52 Απάντηση: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #10
Εάν θέλει έστω ένας ένοικος να περάσει οπτική ίνα, δε μπορεί κανείς να απαγορεύσει την εγκατάσταση της οπτικής. Αρκεί να σε αφήνει η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την εγκατάσταση της οπτικής.
Αφού έχεις κάλυψη από inalan, προχώρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ειδικά με την έκπτωση 50%.
-
12-08-23, 07:11 Απάντηση: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #11
Και το αφηνει ο ιδιοκτητης ειναι περισοτερο στα πλαισια ενημερωσης καλων σχεσεων παρα οτιδηποτε αλλο.
Καδρα κρεμας στους τοιχους?
Ξερεις ποσα μπορει να γινουν σε φθορες χρησης? Σιγουρα πολυ περισσοτερα απο ενα καναλακι οπτικης
Το σπιτι το πληρωνεις για να ζεις. Φως, νερο, θερμανση, internet.
Τα αυτονοητα.
-
12-08-23, 12:45 Απάντηση: Πρόβλημα τηλεφωνικής εγκατάστασης. Εναλλακτικές λύσεις. #12
εγω θα επαιρνα το tip link mr600 v2 4g+ router και με καρτα σημ με απεριοριστα data θα ημουνα μια χαρα . Εξαλλου μονο ιντερνετ θελεις και οχι ομιλια .
Επισης τωρα το καλοκαιρι ολες οι εταιρειες κινητης εχουμε πακετο με απεριοριστα data με 10,90 ευρω . Παρε 3 καρτες σημ ολων των εταιρειων και καθε μηνα αλλαζε σημ μεχρι να βρεις την καλυτερη με την ταχυτητα . Παντως η nova βγαζει ατομικες προσφορες με απεριοριστα data με 5 ευρω σε συγκριση με κοσμοτε και vodafone. μεσω του free to go app.
Bookmarks