Εγώ πάλι θέλω να ρωτήσω πόσο καιρό είναι αυτά τα καλώδια της unifi στην αγορά ;
Είχα γεμίσει το σπίτι με κάτι χοντρό καλώδια και ξαφνικά ανακάλυψα αυτά εδώ που είναι για 10 GbE σαν καλώδιο για ποντίκι.
Ούτε θωράκιση ούτε τίποτα.
Έχουν κάποιο ιδιαίτερο υλικό. ;
https://eu.store.ui.com/eu/en/produc...cable-patch-el
Εμφάνιση 2.101-2.115 από 2284
Θέμα: Ubiquiti Unifi
-
27-03-25, 21:33 Απάντηση: Ubiquiti Unifi #2101
-
28-03-25, 15:19 Απάντηση: Ubiquiti Unifi #2102
Δεν είναι πολύ φρέσκα. Και από άλλους κατασκευαστές βρίσκεις.
Απλά είναι κατασκευασμένα με μικρότερες ανοχές και πιστοποιημένα για την ταχύτητα, παρά την μικρότερη διατομή.
-
01-04-25, 02:22 Απάντηση: Ubiquiti Unifi #2103
Σύνδεσα το U7 Pro Max στο Cloud Ultra, αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα με την ισχύ του. Στη φωτογραφία το 2.4 είναι στα 17 dBm και το 5 GHz στα 17. Προσπάθησα να το βάλω στο high, αλλά δεν άλλαξε. Έκανα στο 5 GHz να πάει στο maximum και πήγε στα 24 dBm, ωστόσο με το που άλλαξα το 2.4 στα 22 dBm, και τα δύο πήγαν στα 17 dBm
εχω κανει update και restart , έχει να κάνει οτι είμαι Ευρώπη;;
- - - Updated - - -
Άλλαξα χώρα και έβαλα Αμερική. Έχω την δυνατότητα να αυξήσω την εμβέλεια, ωστόσο η ταχύτητα είναι απογοητευτική. Δίπλα δωμάτιο και η ταχύτητα πέφτει πολύ. Συνολική απόσταση 2 μέτρα και ένας τοίχος. Στα 7 μέτρα και ένας τοίχος, στο 5GHz Wi-Fi 6, έχω 50 Mbps. Έχω την έκδοση 8.0.19, κάποιοι είπαν ότι έχουν θέμα, θα περάσω προηγούμενο
-
01-04-25, 07:08 Απάντηση: Ubiquiti Unifi #2104There's no substitute for experience
CorollaClub
-
01-04-25, 07:30 Απάντηση: Ubiquiti Unifi #2105
Αν θες μεγαλύτερη ένσταση βάλε κανάλι από 100 και πάνω, στα μικρά κανάλια δε σε αφήνει να βάλεις μεγάλη ένταση.
-
01-04-25, 09:27 Απάντηση: Ubiquiti Unifi #2106
ισχύει αυτό που λες αλλά δεν κάνουμε αυθαίρετα πράγματα χωρίς λόγο.
Το unifi σκοτώνει στην ενημέρωση και είναι και ένας από τους λόγους που τα πρωτείνω γενικά στο φόρουμ σε σχέση με οτιδήποτε άλλο.
Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά.
Πατάμε αριστερά το κουμπί Radios και πάμε στην καρτέλα Envinroment. Εκεί βλέπουμε τι υπάρχει γύρω μας. Κοιτάμε τα σταθερά wifi κυρίως που έχουν οι γειτόνοι και ΟΧΙ οποιοδήποτε hotspot κινητού ή τα wifi αυτοκινήτων/κτελ κλπ γιατί αυτά μπορεί να τα έπιασε αλλά δεν είναι μόνιμα.
Συνήθως το 90% των μόνιμων Wifi στους 2.4 είναι στις συχνότητες 1,6 και 11 αν και τα περισσότερα router μετά από reboot και όντας στο AUTO channel, κοιτάνε τι παίζει τριγύρω και αλλάζουν κανάλι. Αφού λοιπόν τα δούμε, παμε στα settings του Unifi και με το καλημέρα βλέπουμε αυτή τη καρτέλα
Εδώ λοιπόν βλέπουμε άμεσα τις ρυθμίσεις των καναλιών. Εδώ με βάση το τι είδαμε πριν στους γειτόνους και το ξέρουμε, πατάμε τα κανάλια που χρησιμοποιούν αυτοί να γίνουν κόκκινα. Αν δείτε εγώ σπίτι, το 1,6,11 αλλά και το 12 το έχω στείλει για τσάι, όπως και τα βασικά του 5ghz. Στο 6ghz που εγώ δεν το λειτουργώ γιατί δεν υπάρχει λόγος, όσο ανεβαίνουμε σε MHZ τόσο ποιο ελάχιστα είναι τα κανάλια οπότε τα πράγματα σε μέρος με πολλές παρεμβολές γίνονται πολύ ποιο δύσκολα.
Εγώ συγκεκριμένα το 1ο κανάλι του 2.4 το έχω off ασχέτως αν έχω ή δεν έχω παρεμβολές γιατί έχω zigbee δίκτυο σπίτι στο κανάλι 15 που είναι πολύ κοντά στο κανάλι 1 του wifi.
Πατάμε και κάτω το Daily Spectrum Optimizer αργά το βράδυ για να κάνει scan και να ενημερώνεται το unifi και τέλος.
Μέχρι σήμερα με κλειστά τα βασικά κανάλια, δεν είχα ποτέ μα ποτέ κανένα θέμα σε retries ή συσκευές που να μην μπορούν να συνδεθούν και έχω πολλές πιστέψτε με ειδικά στο ΙοΤ κομμάτι.
Επίσης εδώ οι ρυθμίσεις μου στο ένα και μοναδικό SSID που έχω ΟΝ όπου έχω PPSK και αλλάζω vLan έτσι ανα client. Οτιδήποτε άλλο ενεργοποιήσω μου χαλάει την σταθερότητα και το roaming κλπ. Όχι ότι δεν παίζουν αλλά δεν είναι αξιόπιστα για μένα. Γενικά μην πατάτε και ενεργοποιείται μπινελίκια χωρίς να τα τσεκάρετε πρώτα αν λειτουργούν σωστά με τις συσκευές σας. Αυτό ισχύει σε όλες τις μάρκες.
Δεν παίζω ακόμα και με WPA3 και PMF και ιστορίες γιατί οι συσκευές μου ΔΕΝ είναι ακόμα έτοιμες για κάτι τέτοιο πλην κινητών και λάπτοπ. Αν παραστεί ανάγκη γιατί χάκαραν το WPA2 ξέρω γω, τότε θα ασχοληθώ, μέχρι τότε παντελώς κανένας λόγος για WPA3 κλπ.
Βάζω και τα στατιστικά μου, αγνοείστε το AC_LR που είναι στην Ταράτσα όπου εκεί δεν υπάρχει σωτηρία γιατί είναι 200 wifi γύρω γύρω και το μόνο πράγμα που συνδέεται πάνω του είναι 2 Shelly μέσα στο κουτί που έχω κάτω από ηλιακό μου και μου δίνει πληροφορίες για θερμοκρασίες νερών και ανοίγει το boiler κλπ. Δουλεύει μια χαρά αλλά τα retries είναι απίστευτα.
Αυτή τη στιγμή που λείπουν όλοι από το σπίτι είναι μόνο τα 40 περίπου IoT συνδεδεμένα πάνω.
Τέλος καλό είναι να έχουμε βάλει στο κινητό το WifiMan να μπορούμε να κάνουμε τεστ του wifi σε όλο το σπίτι.
Α ξέχασα να πω πως οι δυνάμεις μου είναι Low στο 2.4 και Medium στο 5ghz. Όσο αυξάνουμε δυνάμεις δεν έχουμε και καλύτερες συνδέσεις και ταχύτητες... αυτό ισχύει 200 χρόνια και όσοι είχαμε σχέση με το AWMN έστω και μικρή τα μάθαμε αυτά πριν 25 χρόνια.
- - - Updated - - -
Edit1. Θα τρελαθώ μιλάμε... τώρα που ανέβασα τα Screenshot είδα πως όλες οι δυνάμεις μου πήγαν στο HIGH μόνες τους????????!?!?!?!?!!? &*#^&*(#%&*#@ α ρε unifi ώρες ώρες μαγεύεις
Edit2. Άλλαξα την εικόνα του scan γιατί είχα διαλέξει μόνο ένα AP.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BlueChris : 01-04-25 στις 09:45.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
01-04-25, 16:08 Απάντηση: Ubiquiti Unifi #2107
Unifi Announces New “Always in Stock” Program
Spoiler:
-
01-04-25, 16:54 Απάντηση: Ubiquiti Unifi #2108
-
01-04-25, 17:13 Re: Ubiquiti Unifi #2109
-
01-04-25, 17:17 Απάντηση: Ubiquiti Unifi #2110
Δεν το βλέπω να μένει για πολύ διαθέσιμο.
-
02-04-25, 18:54 Re: Ubiquiti Unifi #2111
https://eu.store.ui.com/eu/en/catego...rj45-usbc-10ge
Type-C to 10GbE adapter
189 ευρώ + ΦΠΑ
-
02-04-25, 18:59 Απάντηση: Re: Ubiquiti Unifi #2112There's no substitute for experience
CorollaClub
-
02-04-25, 19:40 Re: Απάντηση: Re: Ubiquiti Unifi #2113
-
02-04-25, 19:41 Απάντηση: Re: Ubiquiti Unifi #2114
-
02-04-25, 19:44 Re: Απάντηση: Re: Ubiquiti Unifi #2115
Bookmarks