Ασφάλισα φέτος το σπίτι μου στο χωριό, όταν συνειδητοποίησα ότι οι γονείς μου δεν το είχαν θεωρήσει σκόπιμο να το κάνουν, με 110€.
Δεν θεωρώ ότι είναι κάποιο ποσό που ένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να πληρώσει.
Δεν ασφάλισα όλο το οικόπεδο και την αποθήκη που έχει από κάτω, αλλά την κατοικία στον πρώτο όροφο. Αν καεί, αν μπουν και το κλέψουν, αν το καταστρέψει σεισμός, θα πάρω αποζημίωση. Πλημμύρα σε εμάς δεν παίζει αλλά την έχω και αυτήν στο πακέτο.
Δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει την ασφάλιση υποχρεωτική, αλλά ότι πρέπει να την ενθαρρύνει (πχ το κόστος να αφαιρείται από το εισόδημα στην δήλωση).
Εμφάνιση 796-810 από 2898
-
17-09-23, 10:56 Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #796
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
-
17-09-23, 11:05 Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #797
«Τα εισοδήματα από 3 ή περισσότερα ακίνητα από Airbnb θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και τα υπόλοιπα τέλη που επιβάλλονται σε επαγγελματίες του κλάδου», είπε ο πρωθυπουργός.
https://www.ot.gr/2023/09/16/oikonom...tai-gia-airbnb
απο το θα καταπολεμησουμε το airbnb στο ειτε θα το νοικιασεις με 35% ειτε θα το κανεις airbnb με 24% ολοι βουρ airbnb
-
17-09-23, 11:24 Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #798
Το 2011 στην πολυκατοικία που μένω έπιασε φωτιά ένα διαμέρισμα και έγιναν μαύροι όλοι οι όροφοι. Η ασφαλιστική μας έδωσε 4 χιλιάδες Ευρώ αποζημίωση. Αν δεν το είχαμε ασφαλίσει ακόμη θα τρέχαμε στα δικαστήρια να ζητάμε λεφτά από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να καλύψει την ζημιά...
Η ένσταση μου είναι ότι η ασφάλιση δεν είναι πανάκεια. Και όλα ασφαλισμένα να ήταν στο θεσσαλικό κάμπο, νομίζετε ότι οι ασφαλιστικές έχουν λεφτά για να καλύψουν όλους τους πληγέντες; Επειδή στο μέλλον θα εκδηλώνονται ακόμη περισσότερες φυσικές καταστροφές, θα φτάσουμε στο σημείο είτε οι ασφαλιστικές να αρνούνται να καλύψουν μερικών ή ολικώς τις ζημιές είτε να αυξηθούν τόσο πολύ τα ασφάλιστρα που πλέον θα είναι ασύμφορο να κάνεις ασφάλιση.
-
17-09-23, 11:52 Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #799
https://www.cvc.com/strategies/our-p...&cardName=null
νομιζω ειναι σαφες ομως που το παει
-
17-09-23, 12:17 Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #800
Feel free to attack the post. Do not feel free to attack the poster.
"If someone said to me that you can have three wishes, my first would have been to get into racing, my second to be in Formula 1, my third to drive for Ferrari" - Gilles Villeneuve
-
17-09-23, 12:37 Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #801
-
17-09-23, 12:39 Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #802
Πάντως στην Παλλήνη για διαμέρισμα 107 τμ, πληρώνω 350 ευρώ ασφαλιστήριο συμβόλαιο...
Δεν είναι πολλά, αλλά δεν είναι και 100 ευρώ που γράφονται στο παρόν νήμα.
-
17-09-23, 12:45 Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #803
-
17-09-23, 12:59 Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #804
Στο Μαραθώνα η κάλυψη για 100 τμ ήταν αν θυμάμαι καλά κοντά στα 200 με ασφαλιστήριο που μας έκαναν με τρελλη τιμή καμία 25αρια χρόνια πίσω και κάλυπτε πυρά.
Επειδή στο τέλος η θεία μου το έκοψε (δικό της είναι) δε θέλω να σκεφτώ τι θα ζητήσουν τώρα και βέβαια τι θα αποζημιώσουν έτσι?
Feel free to attack the post. Do not feel free to attack the poster.
"If someone said to me that you can have three wishes, my first would have been to get into racing, my second to be in Formula 1, my third to drive for Ferrari" - Gilles Villeneuve
-
17-09-23, 14:08 Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #805
Το παιντί είπε πως πνίγηκαν άνθρωποι γιατί δεν έφυγαν με το 112 ή άκουσα λάθος? Γιατί εγώ έχω δει στις ενημερώσεις πως το 112 τους έλεγε να μείνουν σπίτι τους. Το ότι πήγε και καθυστερημένα το μήνυμα δεν είναι του παρόντος.
-
17-09-23, 14:10 Re: Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #806
Θα το έψαχνα λίγο γιατί μου ακούγεται σαφώς πάνω από το ΜΟ. Ειδικά αν είχε γίνει το συμβόλαιο από καμία τράπεζα για να συνοδεύει στεγαστικό.
Έχω δει περίπτωση που το συμβόλαιο της τράπεζας ζητούσε 200 Ε για 50 τμ και από την αγορά υπήρχαν συμβόλαια από 80 έως 120 Ε με ίδιες ή περισσότερες (!) καλύψεις.
Απλά ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε ότι δε μπορεί να το αλλάξει και δεν το έψαχνε ποτέ.Το avatar μου προς τιμήν των 25 χρόνων του Command & Conquer (1995 - 2020).
Beneath this mask, there is an idea, Mr Creedy, and ideas are bullet-proof!
-
17-09-23, 14:11 Απάντηση: Re: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #807
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
Επί της αρχής συμφωνώ αλλά από κυβερνητικά και ΑΡΔ χείλη (δεν το αποδίδω αυτό σε εσένα!!) όταν βγαίνει ως "επιχείρημα" τότε παραπέμπω στις παπάτζες περί "ατομικής ευθύνης".
Οι ασφαλιστικές θα αποζημιώσουν πλήρως έναν π.χ. σήμερα στο Βόλο που έχει δει το σπίτι του να είναι σε φάση Waterworld; Θα αποζημιώσουν πλήρως όσους ελάχιστους έχουν κάνει τέτοιες ασφάλειες; Μιλάμε για τεράστια ποσά, εάν αυτή τη στιγμή ας πούμε ήταν όλοι - όλοι! - ασφαλισμένοι εκεί στη Θεσσαλία, ο κλάδος θα μπορούσε να το σηκώσει; Ρητορική η ερώτηση...
Οι ασφαλίσεις ως "επιχείρημα" ή "πολιτική" για όσα έγιναν Θεσσαλία και όσα θα γίνουν επειδή σαφώς η κυβέρνηση αυτή ΔΕΝ πρόκειται να επενδύσει σε δημόσιες υποδομές, και 100% θα τα μοιράσει σε Τέρνες και άλλους κολλητούς είναι προφανώς ένα εξαιρετικό τέχνασμα για να αποπροσανατολιστεί πλήρως η συζήτηση, όπως και θα γίνειΘα γυρίσουμε πάλι στους αχαμνούς και ανεύθυνους πολίτες που δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες κλπ κλπ, γνωστό και ξαναμασημένο φαγητό
The Road to Hell is Paved with Good Intentions
Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender
-
17-09-23, 14:38 Απάντηση: Re: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #808
Δεν ξέρω τι ψάχνεις κάτι εσύ αλλά τα πράγματα είναι απλά.
Στην βασιλική αυλή όπου κάθονται όλοι μεταξύ χαβιαριου και φουαγκρα που συζητάνε οι φίλοι ολιγαρχες, υπήρξαν γκρίνιες.
Βασικά οι ΕνεργειοΟλογαρχες, οι ΠλοιοΟλιγαρχες, οι ΚαναλοΟλιγαρχες, Οι ΚατασκευαστικοΟλιγαρχες οι ΣουπερμαρκετΟλιγαρχες κλπ 5 χρόνια τώρα έχουν φάει με χρυσά κουτάλια οπότε οι ΑσφαλειοΟλιγαρχες είπαν ως εδώ και μη παρέκει.
Ε κάπου νισαφι ποια γιατί και αυτοί ψυχή έχουν.
Σκ@τ@ στα μούτρα τους....There's no substitute for experience
CorollaClub
-
17-09-23, 14:40 Re: Απάντηση: Re: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #809
Δεν το λέω πολιτικά. Αν γινόταν ο,τι έγινε και υπήρχε π.χ. 85% κάλυψη, θα σήμαινε ότι οι ασφαλιστικές που είχαν ασφαλίσει όλα αυτά θα υποχρεούνταν στο να έχουν περισσότερα κεφάλαια διαθέσιμα και θα είχαν συνάψει και συμβάσεις αντασφαλισης με μεγάλους ομίλους.
Παλιότερα, ήταν εύκολο οι ασφαλιστικές να είναι ξεφραγο αμπέλι αλλά πλέον δεν είναι το ίδιο, μετά τους κανονισμούς Solvency 3 και τα λοιπά.
Απλά εντάξει, πώς να το πω, ακόμα και η Θεσσαλία η ίδια δεν είναι η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας, αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιος που πχ πλήρωνε 120 Ε το χρόνο ασφάλεια αυτοκινήτου να κωλυοταν να το κάνει 150. Αλλά, στην μια περίπτωση θα πληρωνόταν εάν π.χ. του χάλασε το ΙΧ χαλάζι, ή φωτιά, ή πλημμύρα όπως τώρα.
Ενώ τώρα, τα...3 θα πάρουν.
Δεν είναι σωστή νοοτροπία, είτε είχαμε στην κυβέρνηση το κόμμα Α είτε το κόμμα Β.Το avatar μου προς τιμήν των 25 χρόνων του Command & Conquer (1995 - 2020).
Beneath this mask, there is an idea, Mr Creedy, and ideas are bullet-proof!
-
17-09-23, 17:37 Απάντηση: Re: Απάντηση: Εθνικές Εκλογές 2023 μετά το 41τακατο. #810
Bookmarks