Εμφάνιση 1-11 από 11
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Γεια σε όλους.

TL;DR: Μετακομίζω από έναν νομό σε άλλον και ψάχνω τρόπο για να διατηρήσω τον αριθμό σταθερής τηλεφωνίας που έχω.

Αναλυτικότερα: Μένω Αθήνα, είμαι συνδρομητής σταθερής Vodafone (παλιότερα HOL), έχω τηλεφωνικό αριθμό της μορφής 213 ΧΧΧ ΧΧΧΧ και σε λίγο καιρό θα μετακομίσω σε άλλο νομό (Κορινθίας). Η Vodafone με ενημέρωσε ότι αν μεταφέρω τη γραμμή μου, δε θα μπορώ να κρατήσω τον αριθμό 213 και θα μου δοθεί καινούργιος αριθμός με το πρόθεμα της νέας περιοχής (αναμενόμενο). Θα ήθελα να κρατήσω τον αριθμό μου.

Μέχρι τώρα, ο μόνος τρόπος που έχω βρει για να το κάνω είναι να ζητήσω φορητότητα του αριθμού 213 σε κάποιον VoIP provider (π.χ. Modulus, Yuboto, Inter Telecom κ.α.) με ταυτόχρονη διακοπή του συμβολαίου μου με τη Vodafone και κατόπιν να κάνω αίτηση για νέα γραμμή σταθερής στο νέο τόπο διαμονής (στην Vodafone ή σε άλλο πάροχο). Δυστυχώς η διακοπή του συμβολαίου μου με τη Vodafone σημαίνει penalty ~140€ το οποίο θα ήθελα να αποφύγω.

Αν ακολουθήσω την κλασσική διαδικασία μεταφοράς της γραμμής, ο αριθμός 213 παύει να αντιστοιχεί σε συνδρομητή (αφού αναγκαστικά θα πάρω νέο αριθμό) και υποθέτω επιστρέφει σε κάποιο pool που έχει η Vodafone με αριθμούς που δεν χρησιμοποιούνται και ίσως δοθούν σε άλλους συνδρομητές στο μέλλον. Ηλπιζα ότι αυτός ο «μη χρησιμοποιούμενος» αριθμός θα ήταν έυκολο να μεταφερθεί στον VoIP provider της επιλογής μου. Δυστυχώς, μετά από 2-3 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Vodafone, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία ή απλά δεν γνωρίζουν τί ζητάω.

Εχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια περίπτωση; Μήπως αν μιλήσω με higher level support καταφέρω αυτό που θέλω;

Περιοχή
    Ταύρος
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote Unlimited
    Καλησπέρα.
    Εδω είσαι
    https://www.intertelecom.gr/fixed/portability

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FsOnt/F8648/zte5G
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από petpapoy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα.
    Εδω είσαι
    Αυτο γινεται ΑΦΟΥ μεταφερεις τον αριθμο σου σε αυτους, οπως και σε οποιον αλλο παροχο, πληρωνοντας το σχετικο penalty πρωωρης διακοπης.
    Οι αριθμοι επιστρεφονται στο παροχο που τους αγορασε αρχικα, και δεν υπαρχει τροπος να τον παρεις αυτον τον αριθμο απο κανενα αλλο παροχο.

Η μονη λυση ειναι ειτε η φορητοτητα σε voip με penalty, είτε η διατηρηση της συνδεσης εντος νομου, με το σχετικο μηνιαιο κοστος, και η εκτροπη της στο νεο αριθμο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από petpapoy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα.
    Εδω είσαι
    Δυστυχώς, όπως γράφει ο netblues, αυτά ισχύουν αν κάνεις φορητότητα όσο ακόμα ο τηλεφωνικός αριθμός 213 είναι σε ενεργός. Αλλά ευχαριστώ για την απάντηση.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι αριθμοι επιστρεφονται στο παροχο που τους αγορασε αρχικα, και δεν υπαρχει τροπος να τον παρεις αυτον τον αριθμο απο κανενα αλλο παροχο.
    Μάλιστα. Δεν το γνώριζα, ήλπιζα να γίνεται κάπως, ίσως με την οικειοθελή παραχώρηση του αριθμού από τον πάροχο που τον έχει (την Vodafone εν προκειμένω).

Η μονη λυση ειναι ειτε η φορητοτητα σε voip με penalty, είτε η διατηρηση της συνδεσης εντος νομου, με το σχετικο μηνιαιο κοστος, και η εκτροπη της στο νεο αριθμο.
    Δεν είχα σκεφτεί την ιδέα διατήρηση σύνδεσης + εκτροπή. Αλλά βγαίνει πιο ακριβή από τη λύση φορητότητα + penalty.

Τέλος πάντων, έχω αυτόν τον αριθμό για 15+ χρόνια και υπάρχει καταχωρημένος σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και ένα σωρό άλλα παρόμοια. Ηθελα να αποφύγω τη βαβούρα της «επικαιροποίησης των στοιχείων» αλλά δεν αξίζει το penalty των 140€. Τουλάχιστον αυτή τη φορά θα φροντίσω να πάρω κάποιον VoIP αριθμό και να δίνω αυτόν ως αριθμό σταθερού τηλεφώνου. Ευχαριστώ για την απάντηση, netblues.

Περιοχή
    Ηράκλειο
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110/11 Mbps
    ISP
    Nova
    Router
    FRITZ!Box 7530 AX
    SNR / Attn
    26.7(dB) / 5.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Υπάρχει και μια άλλη λύση, αρκεί να έχεις καλό σήμα 4G στο σπίτι στην Κόρινθο. Μετατρέπεις την γραμμή σου όπως είσαι στην VF σε Onenet LTE και παίρνεις router με στικάκι και κάνεις έτσι εσωτερική φορητότητα. Κρατάς τον αριθμό σου και παίρνεις μαζί σου το router όπου είσαι.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Και μετα θελεις και αλλη συνδεση για Internets ομως

Περιοχή
    Ηράκλειο
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110/11 Mbps
    ISP
    Nova
    Router
    FRITZ!Box 7530 AX
    SNR / Attn
    26.7(dB) / 5.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Και μετα θελεις και αλλη συνδεση για Internets ομως
    Για ποιο λόγο; Το CPE που σου παρέχει η VF δίνει data + voip.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Δεν ειναι απεριοριστα απο οσο θυμαμαι
    Και αλλο πραγμα το 4g αλλο το καλωδιο

Περιοχή
    Ηράκλειο
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110/11 Mbps
    ISP
    Nova
    Router
    FRITZ!Box 7530 AX
    SNR / Attn
    26.7(dB) / 5.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δεν ειναι απεριοριστα απο οσο θυμαμαι
    Και αλλο πραγμα το 4g αλλο το καλωδιο
    Είχε πακέτο με απεριόριστα σε προσφορά 17e τον μήνα, δεν ξέρω αν το χει ακόμη. Πλέον όλες οι νέες συνδέσεις Onenet LTE είναι με απεριόριστα σε σχέση με τους παλιούς συνδρομητές που έχουν 200GB τον μήνα.
    Σε κάθε περίπτωση για να μην χάσει ο φίλος τον αριθμό, είναι μια λύση αν, όπως προείπα έχει καλό σήμα 4G στην περιοχή που θα πάει.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπάρχει και μια άλλη λύση, αρκεί να έχεις καλό σήμα 4G στο σπίτι στην Κόρινθο. Μετατρέπεις την γραμμή σου όπως είσαι στην VF σε Onenet LTE και παίρνεις router με στικάκι και κάνεις έτσι εσωτερική φορητότητα. Κρατάς τον αριθμό σου και παίρνεις μαζί σου το router όπου είσαι.
    Εψαξα στη σελίδα της Vodafone να μάθω τί είναι το “One Net” αλλά το marketing-speak της Vodafone με νίκησε κατά κράτος — ανάθεμά με αν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Θα μπορούσες να δώσεις μερικές επιπλέον πληροφορίες;

Το σήμα 4G φαίνεται να είναι ικανοποιητικό στη νέα τοποθεσία. Εκανα μερικά speed tests και το download παίζει μεταξύ 50-90 Mbps ενώ το upload 10-15 Mbps. (Υπάρχει καλύτερος τρόπος να μετρήσω πόσο καλό σήμα 4G έχω; )

Αντιθέτως, οι ταχύτητες της σταθερής γραμμής είναι χάλια. Το router του γείτονα (που μένει στην ίδια διώροφη κατοικία), συγχρονίζει στα 4400 / 860 kbps.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

ΥΓ: Θα είμαι offline για λίγες μέρες.

Περιοχή
    Ηράκλειο
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110/11 Mbps
    ISP
    Nova
    Router
    FRITZ!Box 7530 AX
    SNR / Attn
    26.7(dB) / 5.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sartorius Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εψαξα στη σελίδα της Vodafone να μάθω τί είναι το “One Net” αλλά το marketing-speak της Vodafone με νίκησε κατά κράτος — ανάθεμά με αν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Θα μπορούσες να δώσεις μερικές επιπλέον πληροφορίες;

Το σήμα 4G φαίνεται να είναι ικανοποιητικό στη νέα τοποθεσία. Εκανα μερικά speed tests και το download παίζει μεταξύ 50-90 Mbps ενώ το upload 10-15 Mbps. (Υπάρχει καλύτερος τρόπος να μετρήσω πόσο καλό σήμα 4G έχω; )

Αντιθέτως, οι ταχύτητες της σταθερής γραμμής είναι χάλια. Το router του γείτονα (που μένει στην ίδια διώροφη κατοικία), συγχρονίζει στα 4400 / 860 kbps.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

ΥΓ: Θα είμαι offline για λίγες μέρες.
    Επαγγελματικά πακέτα είναι της VF.
    Αυτό που σου προτείνω εν ολίγοις είναι να μετατρέψεις το οικιακό σου πακέτο σταθερής γραμμής (βρόχου) σε 4G κρατώντας το νούμερο σου.
    Η VF θα σου δώσει router με στικάκι 4G, θα έχεις δηλαδή Internet και τηλέφωνο μέσω κινητής τηλεφωνίας, χωρίς σταθερή γραμμή, το οποίο θα μπορείς να το μεταφέρεις στην νέα τοποθεσία.
    Απλά δεν θα αναφέρεις στην VF ότι θα αλλάξεις νομό.

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία